Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Okt 2026, 22:19:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 25 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 582 583 585 586 ... 880
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predlozi za gledanje  (Pročitano 1849002 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 423
Zastava Smederevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97

Izvinite, društvo, ali uz sve dužno poštovanje (pretpostavimo da ga imam za ovakve vaše stavove), mnogo ste se iskenjali, s' oproštenjem.
Film "V for Vendetta" je doneo svetsku slavu stripu, to je činjenica! Da počnemo od toga. Dalje, Film, objektivno, nema nedostataka. Za genijalnu ideju treba da se zahvali stripu. Istina. Dalje, Mur nije bio razočaran filmom već je bio frustriran idejom da se po stripovima čiji je on autor snimaju filmovi. Njegova frustracija je izazvana time što je za njega strip kao medij bilo idealno sredstvo kojim će da se izrazi, i zato je na njegov zahtev njegovo ime skinuto sa više ostavrenja rađenih po njegovim delima. Dalje, sukob oko Vendete je bio zbog činjenice da se u filmu ne spominju reči "fašizam" i "anarhija" oko kojih je strip veoma eksplicitan. Dalje, gde, bre, piše, da sve mora da bude kao u stripu?! Gospodin Mur je trebalo, uz dužno poštovanje, da se drži podalje od DC Comicsa ako nije želeo komercijalizaciju svojih dela. Prema tome, radi se o vrhunskom licemerju!
Poslednje, film je odličan bez obzira na "totalnu nekonzistentnost" sa idejama gospodina Mura. Dinamika filma, gluma, scenografija itd-sve je na jednom vrlo zavidnom nivou. Ideje antiglobalizma je, paradoksalno, afirmisao komercijalni Mektigov film, a ne "umetnički" Murov strip!
E, sad, ako ćete da pljujete, pljujte argumentovano, kad već navodite nešto što je jako lako pročitati. I držite se Nolanovog Betmena. To je tema za pljuvanje, a Vendetu preporučujem svima kao jednu od retko dobrih adaptacija stripa.

Ne kenjaj.
Alan Mur je bio poznat i priznat u svojoj profesiji mnogo pre filmskih ekranizacija svojih dela. O njegovim odnosima sa DC komiksom, raznim filmskim rediteljima, producentima, piscima se i dalje vode debate po forumima, a i sam Mur je davao mnoge intervjue za novinare i fanove, ali ovo nije tema o njemu

Drugo, razni anarho pokreti i antiglobalisticki pokreti i protesti su postojali jos mnogo pre filma (npr. secam se jos kao klinac izvestaja o neredima u Sijetlu '99 i nakon toga mnogih drugih nereda usmerenih protiv G7, svetske banke...) O raznim hakerskim grupama da i ne govorimo. Sam pokret Anonimusi su stariji od filma. Sticajem okolnosti, maska iz stripa i filma je postala jedan od njihovih prepoznatljivih obeležja na protestima

Naravno da film ne mora i ne moze da bude indentican kao originalni materijal po kome je nastao. Ipak, 'V kao Vendeta' je obicna holivudska bljuvotina i limunada kao i mnogi drugi blokbasteri. Nolanova trilogija je barem nesto bolja, ali daleko od sjajne kako mnogi tvrde.
Na kraju krajeva, misljenja i ukusi su kao dupeta, svako ih ima, a ima nas mnogo, zato je valjda, trenutno serija 'Sulejman' najgledanija na TV-u

Pogledaj malo bolje. Nisam rekao da je Mur niko i ništa i da nije dobar u onome što radi, rekao sam samo da je licemerni wannabe "Grizli Adams". Šalu na stranu, Mur je genijalan ali je fanatik i licemer. To sam rekao.
Nisam rekao da je Vendeta izmislila antiglobalističke pokrete i tome sl, rekao sam da ih je blago afirmisala i poslužila kao očigledna inspiracija, kao što i sam vidiš.
Ono što ne stoji jeste da je film holivudska bljuvotina. Ne želim da ulazim u nepotrebnu raspravu, prosto sam bio revoltiran izjavama tipa "film je sranje". Nije. Prosto, ništa još nisi rekao o tome zbog čega film ne valja. Po meni je jedan od najboljih filmova ikad snimljenih i hvala gospodinu "Čupenzi" na ideji ali je film prevazišao njegov strip (koji je, usput, jako loše crtan i vrlo ga je teško pratiti).
A ako po tebi Nolanova trilogija nije sranje, onda ne znam šta da ti kažem... Pozdrav.
IP sačuvana
social share
"Sada se malo ljutim kad neko kaže: bili smo evropski šampioni. Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni - zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan…To je naše društvo, a ovo što igramo ovde, to nam je za pripreme. Nekada su te pripreme duže, nekada kraće, Bože moj…"..."… Baš su lepo današnji momci smislili, mene su pogodili u žicu: Zvezda je život, ostalo su sitnice."  - Ljuba Tadić
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Sto mozes danas, ostavi za sutra...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1207
Zastava Stairway to heaven-Highway to hell
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0

Film Vendeta, je u odnosu na novelu sranje  Smile

Obrati malo paznju na to sto sam napisao...

Inace film nije "zasnovan na ideji" novele, vec je pokusaj komercijalizacije iste. Nisu oni bili "inspirisani" stripom pa napravili nesto novo, vec su sve iz novele pokusali da "upakuju" u film i to, po meni, nisu uspeli... Da novela ne postoji, to bi vec bila druga prica, ali ovako...

A ako ti je tesko da pratis strip, procitaj ga vise puta i malo se vise skoncentrisi, ne znam sta bi radio sa nekom ozbiljnijom literaturom  Smile
IP sačuvana
social share
De Gustibus Non Est Disputandum

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 423
Zastava Smederevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Ne slažem se da nisu uspeli da upakuju kako treba. Čak, naprotiv. Novela je posebna književna forma i razlikuje se od stripa. Smile Konkretni strip nije dobro crtan i manjka u sekvencijalnoj povezanosti. Upravo u onome što gde film ne manjka.
Opet nema ni jednog jedinog razloga za tvrdnju da film ne valja. Tako da, načitani čoveče,oprosti mi na mojoj nepismenosti i na, shodno istoj, bezobraznom pravu da tvrdim da je film remek delo.
IP sačuvana
social share
"Sada se malo ljutim kad neko kaže: bili smo evropski šampioni. Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni - zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan…To je naše društvo, a ovo što igramo ovde, to nam je za pripreme. Nekada su te pripreme duže, nekada kraće, Bože moj…"..."… Baš su lepo današnji momci smislili, mene su pogodili u žicu: Zvezda je život, ostalo su sitnice."  - Ljuba Tadić
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 142
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Jedan od Kopolinih slabijih radova. Ostaje utisak da je dosta monoton i nekako nedovrsen film, ali ipak nije totalni promasaj za gledanje.

Ne slažem se da nisu uspeli da upakuju kako treba. Čak, naprotiv. Novela je posebna književna forma i razlikuje se od stripa. Smile Konkretni strip nije dobro crtan i manjka u sekvencijalnoj povezanosti. Upravo u onome što gde film ne manjka.
Opet nema ni jednog jedinog razloga za tvrdnju da film ne valja. Tako da, načitani čoveče,oprosti mi na mojoj nepismenosti i na, shodno istoj, bezobraznom pravu da tvrdim da je film remek delo.
Nisam citao strip (ne citam stripove, ali imam prijatelje koji ih vole), ali mogu da argumentujem svoje tvrdnje da je Vendeta sranje od filma. Da ne bi smarali ljude na forumu sa daljom diskusijom o jednom filmu, mozemo da nastavimo o ovome preko poruka

Preporuka sa Shock Koridora za ljubitelje dokumentarnog filma

http://www.imdb.com/title/tt2130321/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
Evo me na trećinu filma i nešto mi ne drži pažnju vala  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 142
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Evo me na trećinu filma i nešto mi ne drži pažnju vala  Smile

A pogotovo ako ga gledas na popodne na kompu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
da  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 423
Zastava Smederevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Warrior http://www.imdb.com/title/tt1291584/
Mislim da će ovo svakome da se svidi. Odlična drama zapakovana u akciju. Odlična prilika za ženski deo populacije da puste suze nad filmom koji vredi, a ne nad Titanikom, npr.
Faster http://www.imdb.com/title/tt1433108/
Akcija koja se gleda iz cuga. Prvi put da "Roka" vidim da zaista glumi.
Resident Evil: Degeneration http://www.imdb.com/title/tt1174954/ i
Resident Evil: Damnation http://www.imdb.com/title/tt1753496/
Za one kojima je dosta Mile Jovović u ulozi super heroja i, naravno, za one koje nemaju ništa protiv modernog animiranog filma. Odlična radnja, odlična tehnička podrška.
Condemned http://www.imdb.com/title/tt0443473/
Opet akcija koja ne vređa inteligenciju a odlična za ubijanje vremena. Liči na Švarcenegerovog "Trkača".
Felon http://www.imdb.com/title/tt1117385/?ref_=fn_al_tt_1
Zatvorska priča. Jako dobra, ako mene pitate.
Chuka http://www.imdb.com/title/tt0061477/
Za one koji vole vesterne. Jedan od najpotcenjenijih vesterna ikad i jedan od najboljih ikad, što se mene tiče.
Banović Strahinja http://www.imdb.com/title/tt0082356/?ref_=fn_al_tt_1
Nisam mogao a da ne preporučim ovaj film. Smile Verujte, ima ljudi koji još ovo nisu gledali, pogotovo mislim da ih ima mnogo među mlađom populacijom, jeb'o ih Gospodar Prstenova, uzgred budirečeno. Jedna od najveličanstvenijih priča ikada ispričanih u istoriji sveta. Poserem se na Troju, opet, usput. Ovako nešto je zaslužilo jedan rimejk svetskih razmera a sa današnjom tehnologijom to je jako izvodljivo. Ne treba čak ni previše para. Imamo ajtijevce koji mogu da naprave efekte kao iz "Star Wars"-a, verujte.Ali izgleda da srpska istorija nije previše popularna među srpskom dramskom elitom.
Great Expectations http://www.imdb.com/title/tt0119223/
Adaptacija dela Čarlsa Dikensa. Jako dobra drama. Preporuka pogotovo ženskom delu populacije.
The Family Man http://www.imdb.com/title/tt0218967/
Odličan film. Romantična drama sa elementima komeNdije.  Ogromna preporuka za ženski deo populacije.Smile
Eto, toliko od mene za danas.
Ću se vratim, što bi rekao Švarci.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
...Jel' neko gledao seriju Fear Itself?Ako jeste, zanima me, jel' je dobra? Smiley

http://www.imdb.com/title/tt1112285/

Da pitam opet...jel' neko gledao, valja li?Mislim da je na kraju nisam ni odgledao, a deluje solidno.
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 582 583 585 586 ... 880
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Okt 2026, 22:19:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.