Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 06:15:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 226 227 229 230 ... 880
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predlozi za gledanje  (Pročitano 1660342 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Nije naš ali sam ga našao pod tim imenom na nekoliko mesta.Za linkove nema nikakvih problema.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Igore,kad budu imali decu mozda i shvate koliko su neke stvari pogubne...Ja bi licno voleo da to shvate pre jer ce tada vec  biti kasno..

поента је да се иде у цркву...је ли тако јоцо?

ако не...онда смо ми злотвори награбусили

Smile

препоручујем religulous...интересантан документарац о верницима свих фела и њиховом фанатизму

http://www.imdb.com/title/tt0815241/

IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  To što ja imam privilegiju da imam pristup (istina kontrolisanim) medijima i internet već godinu dana ne znači da to i drugi imaju.Isti je slučaj i sa religijom.Prema tome u ovom slučaju mislim da (autor ) ne laje pas sela radi već sebe radi.Moj skromni prilog,predlog za gledanje i primer kako to izgleda kad jedna od crkava vaspitava decu je Jesus Camp (2006) dokumentarac koji sam ovde nekoliko puta spominjao.

http://www.imdb.com/title/tt0486358/
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Нису нас сломиле ове тешке године...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12392
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 1100
Citat
оента је да се иде у цркву...је ли тако јоцо?

Православна вера никоме не диктира шта да ради, свако има слободну вољу да ради шта хоће, ко хоће нека слуша ко неће не мора, тако да слободно можеш да се опустиш  Smile
IP sačuvana
social share
у суштини,овај документарац је за зле људе,нацисте,геноцидни шљам и сличне креатуре...кокота,топла препорука за тебе Smile
од мене ...нула испод земље
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Citat
оента је да се иде у цркву...је ли тако јоцо?

Православна вера никоме не диктира шта да ради, свако има слободну вољу да ради шта хоће, ко хоће нека слуша ко неће не мора, тако да слободно можеш да се опустиш  Smile
Brate...ni nemoj da se trudis da to pricas nekom..zivce sam pogubio na forumu religija/filozofija....Zapeli ljudi biblija , kuran i etc zlo pa zlo..Nisam neki vernik..ali ne osudjujem onog ko jeste.
I ti filmovi za i protiv religije su samo necije subjektivno misljenje..znaci ne vrede nista dok ne upotrebite glavu.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042
mob
Nokia 
Успон новца

Велика финансијска криза која је почела у лето 2007. потпуно је збунила већину људи, нарочито нас који смо приправници у школи капитализма. Како је могуће да је један локални проблем с безгарантним хипотекарним кредитима у САД покренуо тако жесток економски цунами да је потопио неке од најпознатијих фирми на Волстриту, наметнуо национализацију банака с обе стране Атлантика и целокупну светску привреду довео до ивице рецесије, па чак и депресије?

У документарној серији Успон новца, професор Нил Фергусон, економиста и историчар, покушава да објасни како је новац уопште постао толико значајан и стекао доминантан утицај у нашим животима. Од Месопотамије, па све до данашњег пословног Лондона, новац је увек био неизоставан део успона човечанства. Али, тај успон никад није ишао баш глатко!

Финансијска историја је више пута доживљавала прекиде услед жестоких криза, међу којим је ова данашња само најновија у том следу. Банке су финансирале ренесансу, док је тржиште хартија од вредности одлучивало о ратовима. Финансијске берзе су створиле империје... а монетарне кризе су покретале револуције. Од флуктуирајућих цена наших домова, до муњевите индустријализације Кине, моћ финансија је општеприсутна и утиче на животе свих нас.

Иначе, професор Нил Фергусон, осим што предаје на универзитетима Харвард, Оксфорд и Станфорд, дугогодишњи је телевизијски стваралац са обе стране Атлантика и готово све његове књиге, пошто су постали бестселери, преточене су у документарне серије. Наша публика је управо била у прилици да погледа његову претходну серију, "Рат светова". Последњи бестселер професора Фергусона "Успон новца-финансијска историја света" (Пенгуин, 2008), за коју многи критичари истичу да је била пророчка у погледу наступајућег глобалног финансијског слома, преточен је у шест документарних емисија које су се појавиле крајем 2009. године и одмах заслужиле награду за најбољи документарни пројекат у тој години.

У свакој од шест епизода, професор Фергусон ће нас корак по корак упознати са кључним историјским догађајима и документима који су променили ток историје. Почев од рудиника сребра и злата у Боливији који су били узрок прве светске инфлације, преко Фиренце и Венеције у којима су настале банке онакве какве их данас познајемо; Лондона где ћемо упознати члана фамилије Ротшилд; Шкотске у којој су два свештеника основала прво осигуравајуће друштво, Њу Орлеанса, Париза, Холандије, па све до Њујорка где је професор Фергусон разговарао са финансијским чаробњаком Џорџом Сорошом. И тако кроз овај историјски преглед бићемо у прилици да научимо неке основне економске појмове, њихово значење и начин функционисања у глобалном финансијском систему.

Прва епизода, "Похлепни снови"

Била криза или не, количина новца која кружи финансијском планетом је обичном човеку незамислива. Према неким проценама, новчана маса америчке валуте сада износи 8700 милијарди долара, што је за 12 одсто више него 2008. године. А, пре пет стотина година Инке, чије је царство било најмоћније у Јужној Америци, нису имале појма шта је то новац. Рад је био јединица вредности у царству Инка, баш као што је, теоријски, то требало да буде и у комунистичком друштву. Али, 1532. године Инке су се суочиле с човеком чија је похлепа за новцем била толико снажна да је због ње препловио цео океан.

Ипак, неисцрпно богатство које је Франциско Пизаро открио у Андима није могло да заустави неумољиви економски и политички пад шпанског царства. Више сребрњака у оптицају Шпанију није учинило богатијом, већ је само подигао цене, јер новац вреди само пнолико колико су други људи спремни да дају у замену за њега. Та законитост важи од најдревнијих времена, без обзира на то да ли је новац у облику сребрњака, морских шкољки, златних полуга или новчаница.

Новчанице немају суштинску вредност. Оне су, једноставно, обећање да ће нешто бити плаћено, баш као и глинене таблице из древног Вавилона од пре четири миленијума.

РТС 2; 28.3.2010. ; 22:45
још информација...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Večeras na RTS 1 film Klopka u 21:05.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Nista ne vredi NOVAC, zivot tezak k'o PELINKOVAC.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2456
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042
mob
Samsung 
Večeras na RTS 1 film Klopka u 21:05.
Upravo sam to hteo da napisem i moja topla preporuka je Klopka u 21h.
Mada ce vecina da gleda Grand Show  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
LG G2
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042
вероватно је доста вас гледало oldboy па бих вам препоручио да одгледате од истог режисера sympathy for mr vengeance и sympathy for lady vengeance
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 226 227 229 230 ... 880
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 06:15:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.