Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 21:31:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravoslavlje vs Katolicizam  (Pročitano 34848 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tipicno pravoslavno svojatanje svega zivog i mrtvog, pa je "znajmo" pravoslavlje jedini ducan koji ima robu koju naravno moras platiti zahvalnoscu i pokornoscu, i popovima i trenutnom vlastodrscu koji je "od Boga"

Na tim vasim ikonama je Sveti Nikola prikazan kao ukocena zrtva diareje, a svete knjige svedoce da je Sveti Nikola bio druzeljubiv i veliki veseljak, uvek nasmejan. Vi uostalom imate Bozic Batu a ne Svetog Nikolu, sto je nastalo kao pogresno "spelovanje" pesme jednog laika, kao i svojatanje pojedinih Srba "moj" Sveti Nikola zato sto mu je to slava, a oni kojima to nije slava mogu da piju Coca-Colu.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Типично католичко несхватање иконе и иконописа....
................................................................................
Успут,ово ме подсети на доживљај једног пријатеља,иначе атеисте,који је у припрати цркве,негде у Шпанији налетео на аутомат са Кока колом...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Svete knjge svedoce da je Isus bio izuzetno lep i stasit, sa pravilnim crtama lica, kosom do ramena i nesto kracom bradom. Ikonopis je prevodjenje realnog trodimenzialnog prostora u dve dimenzije, pa se te dve dimenzije opisuju kao toboznja "duhovnost" a naravno da taj prekazak duha u iskljucivo dve dimenzije donoso deformacije, pa se ti i takvi deformiteti uzimaju kao kanon kome se pridaju troboznje svete moci. Kao kad se okrugla Zemlja prenosi u ravnu kartu pa dolazi do deformacija. Zato je sam Isus u pravoslavnom ikonopisu izoblicen u licu i telu, vestacki naguran u dve dimenzije. Obozavanje dvodimenzionalnog sveta je svakako problematicno u svakom pogledu, zato valjda Srpkinje placu kad gledaju spanske serije, a ne placu kad je dete bolesno, vekovno vaspitanje sta je ljudskom bicu vaznije - slika ili zivot
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Христос је изобличен само у умовима оних који су отпали од Православне цркве.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ikonopis kao "slika duha" Pa eto duh isusov nije izoblicen, nema nosurdu i buljave oci, da mu je duh zaista nakav ne bi u njegas verovali. Ruzni koji bi hteli da sve bude ruzno pa i ljudski lik Boga, valjda su iskompleksirani, sta li?
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Човека само треба пустити....он сам све каже о себи....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Vidj vibledon - koji je rezultat u setovima 2: 1 ; 30all ili juice ili koka kola u gemovima

Ajde bre ladnite malo i manite se koka kole lose utice na potenciju

Ladno pivo je mnogo bolja stvar  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 189
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Porediti Pravoslavlje sa rimokatolicizmom je porediti Hrista sa Antihristom. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ili kao porediti Milka Djurovskog sa Manceom - mislim zna se ko je jaca faca  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Potpuno isti lik na pravoslavnim ikonopisima koji se beskonacno ponavlja za bilo koga ko je oslikan. Tumacenje da je to "duhovni lik" apsolutno identican za svakog ko je oslikan ikonopisom.Ljubisa Samardzic u ulozi svih svetih i oslikanih

Kod ljudi koji nepravilno i gresno zive realni lik odudara od duhovnog. Kod ljudi koji pravilino i pravedno zive duhovni lik se podudara sa fizickim likom. Ljudi lepog duha imaju lepo lice, a ljudi snaznog duha imaju stasito i cvrsto telo, cak i ako su onizi rastom. Zaista ne mogu prihvatiti da je duh Isusa izoblicen, koliko god to nekome smetalo.  Ciniti Hrista ruznim, da bi se udovoljilo ruznim ljudima i njihovim kompleksima, to prepustamo pravoslavcima.

Ja i moja bivsa devojka smo jednom doziveli malo bozije cudo. Klupa u parku gde smo sedeli, pred nama se ukazao Hristov lik kao fina srebrnasta izmaglica. Ja sam odmah osetio ko je to da bi u sledecem trenutku shvatio da je dosao zbog nje, da iskupi njene grehe i da je blagoslovi. Stajao je tako pred nama, lelujavo nepomican oko 10sec. Moja devojka ga nije prepoznala, bila je ubedjena da je to neka avet koja je dosla da zgrabi mene ili nju. Onda me ke pitala "ko je to?" "trazi odgovor u svome srcu" to sam joj rekao, shvatajuci da u tom trenutku nije spremna za moja objasnjenja. Sledeci dan smo se sastali, bili mi je jasno da je potpuno shvatila tu "posetu" Onda me je pitala "Zasto onda pravoslavci tako oslikavaju Isusa, kada tako ne izgleda?" nisam znao sta da joj odgovorim, pitaj njih da ti rastumace.
« Poslednja izmena: 30. Avg 2006, 12:06:04 od Imaginelo »
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 21:31:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.