Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: AGONIJA U KRAGUJEVCU: Autobuska stanica ne radi mesec dana  (Pročitano 952 puta)
22. Nov 2013, 09:34:43
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Sony xperia
AGONIJA U KRAGUJEVCU: Autobuska stanica ne radi mesec dana

Autobuska stanica ne radi zbog štrajka, a putnici autobuse čekaju pod vedrim nebom između kontejnera, ili bezglavo jure po ulici tražeći svoj autobus

Već mesec dana radnici prevoznika Autosaobraćaj drže pod ključem kragujevačku autobusku stanicu boreći se tako za svoja prava. Sve vreme putnici ne mogu da se informišu telefonom o polascima autobusa jer na stanici niko ne radi, nemaju gde da kupe karte, ne znaju kada koji autobus stiže niti gde će da stane i primi putnike. Ko u Kragujevac dođe teško će iz njega krenuti dalje!

Autosaobraćaj osim blokade stanice blokira i izlaz iz grada ka Kraljevu. Ovaj kragujevački prevoznik, koji ima samo četiri autobusa (!?), putnike ne vozi, a zbog blokirane stanice i drugi prevoznici ne mogu do perona. Putnici koji neoprezno krenu na stanicu u nadi da će tamo saznati kada ide autobus mogu se samo nadati da će sresti taksiste- dipečere, Molojka Jezdića i Milivoja Vasića.

- Imam red vožnje jer prema njemu jurim putnike, mada prave pare uzimaju ovi nelegalni i neki koji su počeli kombijima da prevoze putnike ka Kruševcu, Paraćinu, Beogradu. Žao mi putnika, pa kada me pitaju ispovitlim ovaj spisak i pričam im kada će stići koji autobus. Oni se okupe oko mene, a ja kao da sam dispečer a ne taksista, smeška se Vasić držeći u ruci rukom pisani red vožnje, jedini koji sada postoji.

Onaj ko dođe u Kragujevac na neku utakmicu ili u posetu autobus za povratak kući čekaće između kontejnera u ulici Šumadijskoj, na domak autobuske stanice. U nju svakih 10 do 15 minuta pristižu autobusi koji prolaze kroz grad. Gde tačno, ko bi znao, na putnicima je da potegnu torbe i malo potrče okolo da autobus ne bi otišao. Oni stariji, trudnice ili umorni, mogu se nasloniti na zidove okolnih kuća. I stari i deca nadaju se da im neće trebati toalet.

Na kragujevačkoj autobuskoj stanici nisu retkost ni uplakani putnici, pa su nedavno taksisti tešili ženu koja je u grad stigla iz Novog Sada na sahranu, ali nije mogla da se vrati kući.

Miodrag Marjanović na stanicu je stigao sa bratom i snajom iz Prokuplja, koji su kod njega bili u poseti. Gosti se pitaju hoće li uspeti da odu.

- Autobus treba da stigne u 13.30, ako ne dođe nastaviće gostovanje kod mene, nema druge. Sada je problem što prevoznike ništa ne obavezuje da svrate po putnike u Kragujevac, ako su puni samo će proći, kaže Marjanović.

Dok putnici iščekuju autobuse, vlasnici kombija im prilaze i nude prevoz. Neke od tih kombija niko nije video pre početka štrajka. Putnici ulaze, ne pitaju mnogo o tome ko ih vozi i koliko su sigurni kada sednu u kombi.

Da bi otišli iz Kragujevca Šumadinci ili gosti grada na Lepenici moraju se valjano pomučiti.

- Krenuo sam u Vrnjačku Banju, a informacije o autobusu kojim ću putovati iz Kragujevca dobio sam jer sam pozvao prevoznika iz Vranja koji prolazi ovuda, kaže Kragujevčanin Jovan Jocić.

Autobuska stanica u Kragujevcu sablasno je prazna. Tek po koji neobavešteni nesretnik i dalje gleda tablu sa voznim redom preduzeća Autosaobraćaj ne shvatajući da je ova firma već “odvozala” svoje.

Malo ko od putnika zna da odmah kraj zgrade autobuske stanice postoji kiosk turističke agencije koja prodaje karte za većinu autoprevoznika. Više njih zna da u Šumadijskoj ulici postoji kiosk Laste. Mlađi putnici vozni red prevoznika koji prolaze kroz Kragujevac nađu na internetu, mada je zbog blokade puta ka Kraljevu mnogo polazaka promenjeno. Ostali bezglavo jure po ulicama u nadi da će uspeti da odu iz Kragujevca.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
агонија је кад си у концетрационом логору и чекаш на свој ред за туширање а не кад мораш да пешачиш 10 метара да нађеш јебени аутобус Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
Nokia 6300
А што нису споменули Верка лопова што јебава раднике АС? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
agonija  Smile  cekaju pod vedrim nebom  Smile

ne znate vi sta je agonija..  Smile  glupi novinari i jos gluplji debili navikli da sve radi i funkcionise zauvek isto  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
A dobro,ljudi,vi zaboravljate da ne putuju samo mlade konjine (kao ja  Smile ) ili sredovečni muškarci,nego ima tu i starih ljudi, ili žena sa decom,i sličnih kojima je sve ovo veliko cimanje i briga.

Ok,naravno,nije agonija kao da je rat,ali nije ti ni svejedno ako ne znaš da li ćeš stići danas tamo gde treba jer ne znaš gde ti je autobus, niti ako moraš da tegliš sa sobom kofere,paziš na dete i još tražiš autobus.

Uostalom,ja ne vidim da su ljudi rekli da je ''agonija'',već novinari. I ne znam šta osuđujete ljude,nije baš da čekaju 10 minuta u kolima u redu za garažu,pa da se nerviraju oko gluposti,nego gledaju da uhvate autobus koji ih vodi u drugi grad.

Just sayin... Mada ne sumnjam ja da ćete vi i u ovome naći neku provokaciju i razlog da se ponovo nadrndate. Smiley

P.S. Ako obratite pažnju,videćete da niko od ljudi nije besneo na samo preduzeće i stanicu (iako je ovo što rade preterano),nego samo kažu da,eto, je nastao veliki problem koji svima sve otežava.
« Poslednja izmena: 23. Nov 2013, 00:53:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
Nokia 6300
Чланак је наручен од стране лопова Верка како би се оцрнили штрајкачи који ето "тероришу" грађане.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.