Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Прави децу да спасеш Србски народ!?!  (Pročitano 5449 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Postoji naravno varijanta da zivim kod njegovih,
da, ali uvijek postoji ali... Slazem se sa tobom... to je tako... ali ako se zeli dijete, nista ne treba da bude smetnja...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Postoji naravno varijanta da zivim kod njegovih,
da, ali uvijek postoji ali... Slazem se sa tobom... to je tako... ali ako se zeli dijete, nista ne treba da bude smetnja...

Da samo sto treba covijek malo sa zdravim razumom razmisli kakve ce uvijete za zivot imati to djete...a ljubav nije sredstvo od cega se moze najesti ili normalno zivjeti..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Citat
ali ako se zeli dijete, nista ne treba da bude smetnja...

Pa, ja zelim dete.. ali nema uslova... stvarno...
Ja sam jedinica, pa ne bih imala nista protiv ni da imam petoro...

S druge strane.. nije to tako lako u zemlji Srbiji...
Ako si zena, mladja od 35 godina.. ma uopste zena... Prvo pitanje posle proucavanja ocena i CV je: "A, da li imate decu ili nameravate da ih imate u narednih nekoliko godina?"
Ako kazes da imas decu, mozda jos i prodjes...
Ako kazes da nemas, a zelela bi da imas, e onda apsolutno nema nikakve sanse...
Poslodavci ne zele da zaposljavaju zene koje su u periodu fertiliteta... Tacka...
Najveci problem je u tome sto dok su zene na porodiljskom, oni uplacuju doprinose, koje ce im jednog dana drzava vratiti... jednog dana.. mozda...
Takodje, ako si zena, nisi nikako zasticena....
Porodiljsko je sa 18 meseci, spusteno na 12, a uskoro na 6...
Nemas apsolutno nikakve povlastice ako imas dete... Tj. mozda i postoje neke povlastice, ali to je samo na papiru...
Vrtici su prebukirani, privatni preskupi, a nisu bas svi roditelji radi da cuvaju unucice...

A, sto se tice karijere... tu se muskarci previse busaju u grudi...
Moja majka je mene rodila u 31. godini... nemam brace i sestara iz nekih medicinskih razloga, ali moji roditelji su zeleli vise dece... Ako uzmemo da su zbog posla ziveli razdvojeni, da je moja majka zivela 150km od muza i drugih 200km od njihovih roditelja, tj. mojih baba i deda, sama sa mnom... Stvarno je prava herojina sto je uspela da izgradi sjajnu karijeru i da sama mene vaspita...
Da se ne lazemo.. moj otac mene voli... jako... ali on me nije odgajio....
On ima opravdanje, ali ocevi koji zive sa svojom decom nemaju nikakvo opravdanje...
Zena je tu da stanca decu, da odgaja decu, da imam posao, da radi po kuci...
Ocevi su tu da ispadnu face kad ih izvedu na sladoled, u setnju, kada se ide na letovanje, odmor... ali... svakog dana ikao su tu, nisu tu...

Takodje... Recenica...

Citat
Да би градио "каријеру", за то треба доста доста времена.... Не може то за пар година. И године прођу. Мој брат има 30 год, а његова "девојка" 33. И када ће та да рађа? У 40?

Moja tetka je rodila mog brata sa 38 godina... Imala je uspesnu karijeru, sad ima uspesnu karijeru, mali koji sad ima 14 godina ispao je normalniji od klinaca koji imaju "mlade" roditelje...
Nisu u pitanju godine... Pa, sta ako rodi sa 40... ni to nije kasno...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Slazem se takodje u podpunosti sa Aneom....osjecam da cemo ja i ona postati best friends... Smile
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Pa, ja zelim dete.. ali nema uslova... stvarno...
Ja sam jedinica, pa ne bih imala nista protiv ni da imam petoro...

S druge strane.. nije to tako lako u zemlji Srbiji...
Ako si zena, mladja od 35 godina.. ma uopste zena... Prvo pitanje posle proucavanja ocena i CV je: "A, da li imate decu ili nameravate da ih imate u narednih nekoliko godina?"
Ako kazes da imas decu, mozda jos i prodjes...
Ako kazes da nemas, a zelela bi da imas, e onda apsolutno nema nikakve sanse...
Poslodavci ne zele da zaposljavaju zene koje su u periodu fertiliteta... Tacka...
Najveci problem je u tome sto dok su zene na porodiljskom, oni uplacuju doprinose, koje ce im jednog dana drzava vratiti... jednog dana.. mozda...
Takodje, ako si zena, nisi nikako zasticena....
Porodiljsko je sa 18 meseci, spusteno na 12, a uskoro na 6...
Nemas apsolutno nikakve povlastice ako imas dete... Tj. mozda i postoje neke povlastice, ali to je samo na papiru...
Vrtici su prebukirani, privatni preskupi, a nisu bas svi roditelji radi da cuvaju unucice...

A, sto se tice karijere... tu se muskarci previse busaju u grudi...
Moja majka je mene rodila u 31. godini... nemam brace i sestara iz nekih medicinskih razloga, ali moji roditelji su zeleli vise dece... Ako uzmemo da su zbog posla ziveli razdvojeni, da je moja majka zivela 150km od muza i drugih 200km od njihovih roditelja, tj. mojih baba i deda, sama sa mnom... Stvarno je prava herojina sto je uspela da izgradi sjajnu karijeru i da sama mene vaspita...
Da se ne lazemo.. moj otac mene voli... jako... ali on me nije odgajio....
On ima opravdanje, ali ocevi koji zive sa svojom decom nemaju nikakvo opravdanje...
Zena je tu da stanca decu, da odgaja decu, da imam posao, da radi po kuci...
Ocevi su tu da ispadnu face kad ih izvedu na sladoled, u setnju, kada se ide na letovanje, odmor... ali... svakog dana ikao su tu, nisu tu...
Znaci problemi su vezani i za institucije?  Smile  Negdje i nekad sam procitao da u Madjarskoj daju silnu lovu za parove preko troje djece... cak i stanove... jel zna neko nesto vise o tome?
« Poslednja izmena: 01. Feb 2007, 13:35:28 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Za opcenito stanje u Srbiji Vlado...ima tu mnogo faktora koji otezavaju djecu....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Pa, jeste problem u institucijama...
Zakoni postoje, ali se ne primenjuju...
Drzava nije zainteresovana da meni kao zeni, majci, supruzi, zaposlenoj pruzi bilo kakvu zastitu...

Npr. ako kupujes stan, ti placas i jebeni pdv i porez na prenos vlasnistva.. doduse, to bi trebalo da prati prodavac... ali takvo je nepisano pravilo...

I opet.. nije tako samo kod nas... npr. u Nemackoj su zene odlagale porodjaj zato sto se od 01.01. primenjuje neki zakon po kome se dobija do 25.000e za rodjenje deteta...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Pa, jeste problem u institucijama...
Zakoni postoje, ali se ne primenjuju...
Drzava nije zainteresovana da meni kao zeni, majci, supruzi, zaposlenoj pruzi bilo kakvu zastitu...

Npr. ako kupujes stan, ti placas i jebeni pdv i porez na prenos vlasnistva.. doduse, to bi trebalo da prati prodavac... ali takvo je nepisano pravilo...

I opet.. nije tako samo kod nas... npr. u Nemackoj su zene odlagale porodjaj zato sto se od 01.01. primenjuje neki zakon po kome se dobija do 25.000e za rodjenje deteta...
Jeste ....to je takodje u pravu...ovdje se neznam koliko sada bas ali 10 mjeseci nakon porodjaja se dobija 70% svoje place dok zena ostaje u kuci...i imaju jos neke pogodnosti...a uz to dobija se jos 200€ mjesecno dok god djete ide u skolu ili na faks od prve godine pa maksimalno do 27 godine koliko mi je poznato...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@Anea
lepo povezujes stvari,ali nisu krive institucije,vec ljudi koji u njima rade,nisu krivi zakoni,vec oni koji ih prepisuju i jos vise on koji ih izglasavaju,a da im nije palo na pamet da ih barem prelistaju!Ima puno ljudi koji su ne zadovoljni ovom drzavom,ali opret glasaju za one koji su nas dovde i doveli(DS,DSS,LDP,G17-Labus,ostala boranija)zarad evropske buducnosti,"sengena",partnerstva za mir...Kao kada udjemo u EU mi cemo inace da uvozimo Kineze i crnce,sta ce nam Srbi,sem da ih izlazemo u prirodnjackom muzeju!Kada je Kostunica posetio neku porodicu sa 7 dece koja,bukvalno,jedva sastavlja kraj sa krajem,istog dana se digao ceo (ne)vladin sektor(NGO),predvodjen,gle cuda zenama,da ismeje ovaj postupak!!!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Citat
Ima puno ljudi koji su ne zadovoljni ovom drzavom,ali opret glasaju za one koji su nas dovde i doveli(DS,DSS,LDP,G17-Labus,ostala boranija)zarad evropske buducnosti,"sengena",partnerstva za mir...

Meni se cini da si ti taj koji ne povezuje stvari... Birokratija nema apsolutno nikave veza sa tim ko je na vlasti... To je drzava za sebe...
U ostalom.. nista lakse nego preci iz jedne u drugu partiju posle izbora...

Citat
.Kao kada udjemo u EU mi cemo inace da uvozimo Kineze i crnce,

Mislim da ti nisi upoznat sa imigracionim zakonima .... upravo EU stopira "uvoz" Kineza i crnaca u svoje zemlje... pa cak i tranzit radnika iz jedne u drugu zemlju EU... iako je to nacelno dozvoljeno, a i na tom pravilu se zasnivala EEZ...
Eto... VB je najavila zabranu "uvoza" radnika iz Bugarske i Rumunije...

Citat
!Kada je Kostunica posetio neku porodicu sa 7 dece koja,bukvalno,jedva sastavlja kraj sa krajem,istog dana se digao ceo (ne)vladin sektor(NGO),predvodjen,gle cuda zenama,da ismeje ovaj postupak!!!

Pa, Kostunica je posetio tu porodicu ne zbog brige, vec zbog podizanja rejtinga...
U ostalom... ta porodica i zivi u tim uslovima zbog vlade tog istog Kostunice...

Kao sto rekoh... lako je muskarcima da drndaju kako zene treba da radjaju... da.. zene treba i da nose to dete 9 meseci, i da ga rode, i da ga vaspitaju, i da ga oblace, hrane, vode u skolu, i da rade... dok prosecan muskarac, jos uvek, da prostis, ladi jaja...
Prosecnom ocu u Srbiji, uloga se svodi na 5 minuta pre rodjenja, i praznike posle rodjenja deteta....
Opet... govorim o proseku... postoje i oni koji su iznad (sto je svakako za pohvalu), ali i ispod proseka...
Na kraju krajeva, ni jednom muskarcu nece biti uskraceno pravo na posao ako zeli dete...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.