Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 14:16:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pravi Ciljevi  (Pročitano 1795 puta)
15. Mar 2011, 04:44:20
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
U srednjevekovnom Japanu došla su dva muškarca, Buko i Šinkan, kod najpoznatijeg učitelja mačevanja u celom kraljevstvu - Bankeja. Raspitivali su se o časovima mačevanja.

Učitelj im je objasnio na koji način on obučava učenike i šta je tajna njegovog uspešnog podučavanja, tako da su njegovi učenici najbolji carevi samuraji. Pomalo zbunjeni obojica su znali da žele da uče.

Prošla je prva nedelja treniranja i Šinkan je sa iščekivanjem čekao svaki sledeći čas, a kada su ga kod kuće pitali kada će ovladati ovom plemenitom veštinom, odgovarao je - niko od nas nije vidovit, ali ono što je do mene je da treniram i da budem spreman kada Majstorstvo zakuca na moja vrata.

Buko je za razliku od Šinkana bio veoma promenljivog raspoloženja. Svaki put kada bi dobio pohvale od drugih bio je srećan, a kada bi pohvale izostale gubio je samopouzdanje. Na kraju svakog časa je postavljao sebi  itanje: "Kada ću već jednom postati majstor mačevanja? Da li ću ikada uspeti?"

Posle nekog vremena izmoren tom klackalicom u svom umu, Buko je odlučio da promeni učitelja i otišao je u drugu školu mačevanja za koju je čuo da za samo 30 dana pravi majstora od početnika.

Ponovo je krenuo od početka i govorio kako on nema 1, 2 ili 5 godina vremena da bi postao dobar samuraj. Buko je želeo majstorstvo odmah. Posle samo nekoliko nedelja odlučio je da ni ova škola nije dovoljno dobra i brza za njega i potražio je novog učitelja.

Kod trećeg učitelja Šankaja, je bila slična situacija kao i u prethodnim slučajevima i ovaj put je Buko odlučio da potpuno napusti mačevanje. "Nemam ja 1, 2 ili 5 godina vremena da postanem majstor - ja želim uspeh brže."

Za to vreme Šinkan je vredno trenirao kod Bankeja i ulagao svu energiju u treniranje, kao i u savladavanje drevne zen filozofije.

"Možda mačevanje i nije za mene. Nije sudbina htela da budem samuraj" mislio je Buko, "posvetiću se nečem drugom, na primer baštovanstvu."

Otišao je da uči gajenje biljaka i održavanje vrtova. Vrlo brzo mu je to dosadilo i po starom običaju, razočaran činjenicom kako nema podjednaku veštinu u baštovanstvu kao i Džošu koji se bavi time 3 godine - odlučio je da ni baštovanstvo nije za njega.

U jednom momentu nakon 7 godina lutanja i menjanja različitih zanimanja, zapao je u očaj. Posle nekog vremena, shvatio je da čovekov život ima smisao jedino ako ulaže energiju u ono što mu je stvarno važno.

Odlučio je da se pokrene i ovaj put ide do kraja.

Postavio je sebi pitanja:

Šta je ono što zaista najviše želim?

Koliko mi je važno da zaista to i ostvarim?

Odjednom, kao da je počelo sunce ponovo da sviće, lice mu se razvedrilo i malo po malo vraćao mu se entuzijazam. Posle nekog vremena odlučio je - on zaista želi da bude najbolji mačevalac u Japanu i sutra će se vratiti kod Bankeja, svog prvog učitelja.

Kada je sutradan zakucao na vrata, učitelj ga je srdačno primio u dojo i dogovorili su se da Buko ponovo trenira kod njega. "Moram da ti predstavim učitelja kod kojeg ćeš u početku učiti, mada ga ti već znaš..." u tom momentu je ušao Šinkan i pozdravio svog novog učenika.
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Bio sam mlad zelen, ponekad i zut

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Motorola V3i
Znaci, totalno moja prica Smile

U stvari, totalno primenjiva prica u bilo kom segmentu zivota Smile

Kljucno je:

Citat
Šta je ono što zaista najviše želim?

Koliko mi je važno da zaista to i ostvarim?
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Lepa prica  Smile

Do pravih ciljeva nikada nije lako doci. Vazno je znati i drzati se istih
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Motorola V3i

Do pravih ciljeva nikada nije lako doci. Vazno je znati i drzati se istih

Zasto smatras da do pravih ciljeva nije lako doci? Naprotiv, smatram da je mnogo teze odrediti pravi cilj nego po utvrdjivanju istog postignuti njegovo ostvarenje Wink

Slazem se da je vazno nati ciljeve, prepoznati ih, odvojiti bitno od nebitnog, ali ne treba se drzati cilja, treba se drzati pravog puta ka cilju Smiley
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Zato sto smatram da je do svakog pravog cilja potreban rad, ponekad i mnogo istog. Samo odredjivanje je tesko ali i postizanje nije nimalo lako. Uzmi za primer upisivanje i zavrsavanje fakulteta. Trebas prvo odrediti tvoja interesovanja, zatim naci fakultet po meri, videti da li si u mogucnosti da ga upises itd. Ako uspes da ga upises onda sledi 4+ godine rada kako bi ga zavrsio i tek na kraju postajes ono sto si zeleo

Slazem se da je vazno nati ciljeve, prepoznati ih, odvojiti bitno od nebitnog, ali ne treba se drzati cilja, treba se drzati pravog puta ka cilju Smiley
Tu mogu da se slozim
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Motorola V3i
A ako uzmemo za cilj prosirivanje porodice za jos jednog clana? Koliko je tesko ostvariv ako su obe osobe fizicki zdrave? Smile A samo ostvarenje, ma koliko to seksisticki zvucalo, sa muske strane, traje nekoliko sekundi Smile

I govorim samo o prosirivanju porodice, ne o vaspitanju tog deteta ili odgajanju Wink
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Najlakse je napraviti dete, tesko je brinuti se o istom  Smile Elem, opet neki ljudi pokusavaju mesecima pre nego sto uspeju. Nije vise jednostavno ni napraviti dete  Smile

Razumem, ali opet nije jednostavno ako pogledas da danas moras da planiras porodicu Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
Neki  ljude postave ciljeve jos kao deca.Naravno ta deca nisu razmazena. I, stignu do svog pravog cilja.
Za mene je pravi ciilj zdrava porodica.
Klincima, koji nisu razmazeni, je cilj da postanu neko, i ako imaju podrsku, i  'odole' raznim iskusenjima, stignu do svog pravog cilja.
Posle tog cilja postavljaju sebi drugi cilj...a, to je posao, pa planiranje porodice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
Samsung 111111
Svedimo to sve na prosto..Da bi postigao nesto moras da radis.
A postavljanje cilja je smorno,sta ce ti cilj u zivotu,ja ga nisam imao..sve sam radio kako sam mislio da treba da radim..A i tupavo je..Uspes u zivotu i umres  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Moji životni ciljevi? Get up from bed, stay alive, get back to bed.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 14:16:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.