Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Praljak popio otrov posle citanje presude u Haskom sudu  (Pročitano 43684 puta)
29. Nov 2017, 12:50:29
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
IZ MINUTE U MINUTU Praljak nakon presude popio otrov? Stigao tim za reanimaciju


PREKINUTO je izricanje pravorijeka u Haagu jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov.



Tijek izricanja presude možete pratiti ovdje

12:45 Pogledajte kako su reagirali u saboru na vijest o Praljku

12:43 Bolničarima u sudu su dostavljena dva mala paketa.

12:35 Tim za reanimaciju ušao je u sobu u koju je Praljak izveden.

12:30 Hrvatski sabor prekinuo je zasjedanje zbog Praljka.

12:23 Striktno je zabranjeno fotografiranje.

12:20 Hitna pomoć ušla je u zgradu suda, pred sudom je sve puno policije i vatrogasaca.

12:10 Upućen je helikopter koji bi trebao pokupiti Praljka. Sletjet će ispred zgrade Haškog suda.

Svim novinarima ispred sudnice naloženo je da se zbog toga maknu.

12:02 Kad je Praljak nagnuo čašicu, s galerije, na kojoj se nalaze obitelji osuđenika, čuo se glasan uzvik "Ne!".

12:00 Nije jasno kako je uspio unijeti čašicu u sudnicu.

11:55 Sudac je naredio da nitko ne dira čašu iz koje je pio. Spušteni su zastori u sudnici, na galeriji nisu mogli vidjeti što se događa.

11:51 Situacija u sudnici kad je Praljak navodno popio otrov je prijelomna vijest na BBC-u. Opširnije...

11:45 Vozilo hitne pomoći stiglo je na sud. Praljak je izveden iz sudnice.

11:35 Praljak je popio čašu nečega, navodno otrova, nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora.

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac i s prezirom odbacujem vašu presudu", rekao je Praljak nakon izricanja presude.

Nagnuo je čašicu nečega i objavio da je popio otrov. Njegova braniteljica je rekla da je popio otrov nakon izricanja presude. Sudac mu je doviknuo da prestane. Traži se liječnik. Prekinuto je izricanje presude. Prekinut je prijenos uživo.

11:33 Čita se presuda Praljku.

11:30 Stojiću je potvrđena kazna od 20 godina.

11:25 Stojićeva žalba je djelomično odbačena.

11:21 Prliću je potvrđena kazna od 25 godina zatvora.

11:20 Čita se presuda po točkama optužnice.

11:18 Odbijena je Prlićeva žalba.

11:15 Pušićeva žalba nije prošla, zaključeno je da je sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu. Namjeravao je počiniti zločine koji su bili dijelom zločinačkog pothvata.

11:08 Odbijeno je ponovno suđenje.

11:06 Uklonjena je svaka razumna sumnja vezana uz krivnju Prlića i Petkovića po trećoj kategoriji odgovornosti u udruženom zločinačkom pothvatu.

11:05  Zaključeno je kako je Pušić značajno doprinio udruženom zločinačkom pothvatu. Odbačene su i Ćorićeve žalbe.

10:58 Poništena osuđujuća presuda za Prozor.

10:55 Praljak nije dokazao da nije sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu nakon napuštanja pozicvije u HVO-u.Odbačen je dio žalbe po kojoj nije mogao znati za zločine u Stupnom Dolu.

10:50 Sud je odbacio žalbe o udruženom zločinačkom pthvatu. Navode kako nitko od žalitelja nije uspio pokazati grešku ili nedokazanost u primjeni prava oko pitanja udruženog zločinačkog pothvata.  Postojale su greške u definiciji udruženog zločinačkog poduhvata, ali nitko od žalitelja nije pokazao nikakvu grešku po ovom pitanju. Potvrđeno je postojanje hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH. Opširnije...

10:46 Praljak se žalio na zaključke o paljenju muslimanskih kuća i imanja.

10:45 HVO je uništio 10 džamija u istočnom Mostaru kao i imanja u Prozoru. To nije ozbiljno kršenje Ženevske konvencije.

Stojić i Praljak tvrde da je vijeće pogriješilo u zaključku da su granate neselektivne. Poništen je zaključak u kojemu Stojić i Praljak tvrde da je vijeće pogriješilo kad su rekli da su granate neselektivne. Poništene su osuđujuće presude u napadu na Dušu i poništen je zaključak o neselektivnom napadu na još tri sela. Poništen aje presuda o progonu i uništenjuu imovine u Duši.

10:30 Prešli su na teška uništavanja. Tenk HVO-a pucao je na Stari most u Mostaru.

Prvostupanjskom presudom bilo je utvrđeno da se radilo o razaranju neopravdanom vojnim potrebama iako vijeće tada nije osporilo da je most bio vojni cilj. U prvostupanjskoj presudi bilo je zaključeno da je razaranje mosta rezultiralo potpunom izolacijom dijela stanovnika Mostara i imalo je nesrazmjerno veliki psihološki učinak na stanovništvo u odnosi na vojne koristi od rušenja mosta. stoga je raspravno vijeće zaključilo da se radilo o razaranju neporavdanom vojnom potrebom.

Žalbeno vijeće uz izdvojeno mišljenje talijanskog suca Fausta Pocara, zaključilo je da je raspravno vijeće donijelo pogrešne zaključke o rušenju mosta i posljedičnom učinku teroriziranja stanovnika te je oslobodilo krivnje šestoricu u tom dijelu presude , kazao je predsjedavajući sudac Carmel Agius.
10:28 HVO nije proveo individualne procjene nad muslimanskim civilma. Muslimanski muškarci su bili nasilno uhićeni zajedno s ženama i djecom, rekao je sudac. Uhićenja nisu bila opravdana i Petkovićeva naređenja su bila neopravdana. Kamioni su dovodili civile, pucali u zrak i kasnije su ih tjerali na hodanja. Što se tiče premještanja civila, ona ne mogu biti opravdana jer su rezultat nezakonitih aktivnosti. Dogodilo se kada tu nije bilo borbi i nije bilo mogućnosti povratka. Utvrđeno je kako Praljak dijeli odgovornost za loše uvjete prema zarobljenicima. Odbija se Praljkova žalba.

10: 23 Odbijen je zaključak da je udruženi zločinački pothvat postojao samo tamo gdje su se vodile borbe. Kršenje Ženevske konvencije može se primijeniti na cijelom području Bosne i Hercegovine, kaže sudac.

10:20 Žalbeno vijeće djelomično usvaja Ćorićevu žalbu i ukida osude u vezi s njegovom odgovornošću u svojstvu ministra vanjskih poslova.

10:15 Odbačeni su prigovori Praljka i Stojića da se kao dokazi izbace dnevnici Ratka Mladića.

10:05 Sudac navodi kako je ovo kompleksan slučaj te kako je također i zadnji slučaj haškog suda. Opisuje detalje optužnica i zločina zbog kojih im se sudi. Navodi dužnosti i poslove koje je hercegovačka šestorka obavljala u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Sudac Agius čita navode iz optužnice koja navodi široki raspon zločina, od ubojstava i zlostavljanja ljudi do uništenja imovine. Sudac je rekao kako je sudačko vijeće u prvom stupnju utvrdilo da je od siječnja 1993. godine postojao udruženi zločinački pothvat dominacije etničkih Hrvata na području Herceg Bosne. Spominje zatvaranja, prisiljavanje zarobljenika na teški rad. Kaže kako su tisuće zatvorenika podlegnule zbog ovakvog postupanja HVO-a.

Tvrdnje Prlića kako nije imao dovoljno vremena da ispita svjedoke, sudsko vijeće je proglasilo neutemeljenima, kaže sudac.

Agius iznosi pojedinačne žalbe za šestoricu optuženih.

10:02 Jedan od optuženih, Berislav Pušić, neće biti na izricanju presude. Suci i odvjetnici se međusobno predstavljaju i pozdravljaju.

10:00 Počinje čitanje presude za hercegovačku šestorku.

9:50 Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju sastoji se od sudaca: Carmel Agius, Liu Daqun, Theodor Meron, Fausto Pocar i Bakone Justice Moloto.

9:45 Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne, Jadranko Prlić, krajem 2001. godine je u Haagu govorio kako su HDZ i HVO klerofašisti te kako ih treba kazniti. Opširnije...

9:40 Šatoraški pop Ivan Ike Mandurić na Facebooku moli za hercegovačku šestorku. Opširnije...

9:20 U Mostaru osvanuo transparent s grbom Herceg Bosne s natpisom "Oni dolaze".


9:15 U BiH medijima napeto se očekuje ishod izricanja presude.

9:00 U Mostaru se sinoć održala misa za hercegovačku šestorku.

"Mi ovu svetu misu slavimo za naše haške uznike jer svake godine pred blagdane mi posjećujemo zatvorenike po našim zatvorima i molimo za njih", rekao je svećenik koji je vodio propovijed.

Nepravomoćna presuda

Lideri najmalobrojnijeg naroda u BiH nepravomoćno su u svibnju 2013. osuđeni na ukupno 111 godina zatvora zbog ubojstva, silovanja, deportacije, zatvaranja, uništavanja imovine širokih razmjera i drugih zločina.

Bivši predsjednik vlade Herceg-Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Suci su većinom glasova, uz izdvojeno mišljenje predsjedavajućeg suca Jeana Claudea Antonettija, presudili kako im je cilj bio etnički očistiti Bošnjake iz većinski hrvatskog dijela BiH i u slučaju raspada države pripojiti ga Hrvatskoj, prema zločinačkom planu u kojem je sudjelovao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i uz njega ministar obrane Gojko Šušak i načelnik glavnog stožera Janko Bobetko.

Žalbe na prvostupanjsku presudu

Iako Haški sud utvrđuje kaznenu odgovornost pojedinaca, a ne država, kvalifikacije iz prvostupanjske presude negativno govore o ulozi Hrvatske i tadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u ratu u susjednoj državi.

Hrvatska se dvaput pokušala uključiti u postupak u svojstvu prijatelja suda tvrdeći da će njezini pravni stručnjaci i povjesničari opovrgnuti teze tužiteljstva o udruženom zločinačkom pothvatu i sudjelovanju hrvatskog državnog i vojnog vrha u tome. Sud je to oba puta odbio.

Žalbu na prvostupanjsku presudu uložili su i tužiteljstvo, koje traži veće kazne, i branitelji šestorice optuženih, koji traže oslobađanje ili novo suđenje zbog pogrešnih zaključaka u prvostupanjskoj presudi. 

Izvor: Index
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 12:51:05 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34613
Zastava
mob
LG Frizider
Drama queen

Mogao je da se ubije lepo kao covek sam sa svojim mislima
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 12:57:40 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Drama queen

Mogao je da se ubije lepo kao covek sam sa svojim mislima

Pa bar se nije krio kao neki "djeneral" ili glumio aspiriniksa.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34613
Zastava
mob
LG Frizider
Slepce, pa ti prvi bi se smejao da je kojim slucajem neki nas general pokusao ovakav performans

Probaj bar da izgleda da si objektivan i anacionalan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Muslimani već prave fore  tipa "Živio"  

Crnjak, ali smješno jebem li ga.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 13:09:58 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Slepce, pa ti prvi bi se smejao da je kojim slucajem neki nas general pokusao ovakav performans

Probaj bar da izgleda da si objektivan i anacionalan

Taj performans je trebao da  obavi, efikasno,  pre nego sto su ga uhapsili... jer je znao da je kriv.

Bas kao i "djeneral" i aspirinix.

Citat
...
povjesničari opovrgnuti teze tužiteljstva o udruženom zločinačkom pothvatu i sudjelovanju hrvatskog državnog i vojnog vrha u tome
...



Znaci i komsiluk ima "proizvodjace" istorije.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 13:28:34 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
cekaj ovo nisu nasi,a osudjeni su u hagu i sad se resili ubiti lajv na tv-u kao kod opre vinfri  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
al opet je defanzivno prema Bosni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 3044
Zastava
 Hrvati opet primise kos u zadnjoj sekundi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
ako je nekome bilo cudno sto su se oni toliko zigali oko navodne odstete koju im srbija treba da plati...

pa to sto su racunali da ce da prave cestu do primorija...uradili eksproprijaciju...

sad je sve mnogo jasnije...

a ima i jos jedna stvar...

ovo kad te tvoji osude...to mu dodje ko kad te se hitler stidi...

tako ispada... Smile


jos jednom moram da kazem...pisali smo o tome...
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 14:22:28 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.