Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prakticna pitanja i odgovori u vezi islama - YouTube klipovi  (Pročitano 69068 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
Najprije da se izvinim svima sto je jedan clan foruma citavu diskusiju sveo na njegovo i moje prepucavanje.

Jasno mi je da Greskagoon ne umije da diskutuje sa nekim bez da ga omalovazava, potcenjuje njegovo znanje, utjeruje u laz itd. Shvatam to, poznato je da je oholost osobina neprijatelja islama na svim krajevima Zemaljske kugle, pa i naseg Greska. Umislio je da je gospoda, da mu neko laska, umislio je i mnogo toga drugog, a lazi za koje mene optuzuje su samo refleksija lazi koje sam iznosi i plasira.
Kad citam njegove lazi o islamu, to me uvjek podsjeti na lajanje pasa lutalica na auta koja prolaze. Oni laju, auto nastavlja da ide.

Ne znam odakle ti podaci o tome kad su djevojke ulazile u pubertet u tom periodu i tom podneblju. Sve i da je tacno, kod nas je ulazak djevojcica u pubertet u slicnim godinama a vidis da kod nas neke Romkinje radjaju sa devet godina. Nista cudno. Do skora su se nase majke i nane/babe udavale sa 12-13 godina. Jel i to pedofilija, konzumacija braka u ranom pubertetu?
Da ti dovedem Aishu, njenog oca, majku, rodbinu, njenog covjeka, njegovu rodbinu, njihove prijatelje, sve njihove neprijatelje u kompletu i da ti svi kazu da nema problema u konzumaciji braka, ti bi opet poricao i trazio sto i jedno opravdanje za svoje jednoumlje. A historija nam govori da su svi oni imali blagonaklon stav prema konzumaciji.

Nemas logickih i historijskih dokaza da je Poslanik a.s. bio pedofil, to su samo lazi koje se od skora provlace. To su velike lazi koje govore protiv vas.
Istina je tragicna po tebe kao i antiislamske lazi koje iznosis. Saznaces to najbolje kad stanes pred JHVH.

Ocekujes li da vjerujem nekome ko velica ratne zlocince i na sva usta govori protiv moje vjere i mog naroda? Zar mislim da mi takvi misle dobro, a ne lose?! Velica svoju historiju i historijske licnosti, a medju njima ga eto i Milutin i Simonida.

Da sumiramo:
Odgovor na optužbe da je Božiji Poslanik Muhammed, s.a.v.s., bio pedofil, argumentujući to ženidbom sa hazreti Aišom, r.a.:
1. San koji je Božiji Poslanik, a.s., vidio dva puta da se treba oženiti Aišom, r.a., a znamo da su snovi Allahovih Poslanika je objava.
2. Aiša, r.a., je već bila prošena od Mut'am b. Adijjevog sina, što ukazuje da je to tada bila itekako normalna stvar.
3. Havla bint Hakim mu je to predložila i predložila da se oženi sa Sevdom koja je imala više od 45 godina, što ukazuje na postojanje i prirodnost takve prakse.
4. Prof. dr. Fejsal el-Mevlevi tvrdi i argumentuje da polno sazrijevanje u nekim krajevima svijeta budu čak u osmoj ili devetoj godini života.
5. Zašto se Aišina majka ili otac nisu usprotivili ovom prijedlogu? Da li bi ijedan otac ili majka dopustila da njihovo dijete bude žrtva pedofilije?

6. Ta je praksa postojala čak i na našim podnebljima prije 50 godina, gdje su se naše nane i majke udavale u 12-13. godini svoga života, iako sazrijevanje na našim prostorima počinje tek od 12-13. godine života.
7. Da je to bila greška od Poslanika, a.s., Allah bi to spriječio da se desi ili bi to osudio, kao što je slučaj sa zarobljenicima na Bedru, kao slučaj sa slijepcem, itd..
8. Kurejšije su to jedva čekale da bi to iskoristile protiv Božijeg Poslanika, s.a.v.s., ali se ništa po tom pitanju od njih ne navodi.
9. Iste je godine oženio Sevdu od 45 godina što pobija teoriju da je Božiji Poslanik, a.s., doživio seksualni preobražaj.

10. Od mudrosti ženidbom sa Aišom, r.a., je prenošenje najprisnijih detalja Poslanikovog, a.s., intimnog života što starije žene nisu bile u stanju prenijeti.
11. Aiša je imala 6-7 godina kada je bila prošena, a kada se udala i imala bračni odnos imala je 8-9 godina.

Citat
Ja se nisam demcanio, kazao da o tome više neću da pričam, pa nastavio, nego sam ti ukazao da sam ti dovoljno rekao i da samo bih se, poput tebe, ponavljao.
Ako ne želiš da me poslušaš i sam istražiš, to je tvoja odluka.

Rekao si da je razgovor zavrsen, tj da si dao neoborive argumente.
Ja sam rekao da je razgovor zavrsen, jer se nema sta pricat o islamu u temi o hriscanstvu.
Ti si nastavio razgovor.
Ja sam nastavio razgovor.
Ti si me radi toga nazvao lazovom koji krsi svoje principe.
Ja sam te radi toga nazvao lazovom koji krsi svoje principe.

U cemu je problem?

Citat
Potpuno si ignorisao sve osvajačke ratove koje su Muhamedanci vodili širom sveta.

Jos jedna laz. Govorio sam o Srbiji, Egiptu, S.Africi, tj. zemljama u kojima je islamska vlast dosla ratom, pa sam rekao o nemuslimanima koji tamo danas zive, sto govori o tome da se islam ne siri silom, jer da se sirio silom i svim nasilnim sredstvima, ne bi nijednog nemuslimana tamo bilo.

I ponosim se na Istambul, imas li nesto protiv toga?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Jasno mi je da Greskagoon ne umije da diskutuje sa nekim bez da ga omalovazava, potcenjuje njegovo znanje, utjeruje u laz itd.
Što reče Šiler, ne mogu da budem učtiv prema smeću.
potcenjuje njegovo znanje
ili u tvom slučaju neznanje.

utjeruje u laz
Sad sam ja kriv što ti voliš da lažeš.

Shvatam to, poznato je da je oholost osobina neprijatelja islama na svim krajevima Zemaljske kugle, pa i naseg Greska.
Nema to veze samo sa Islamom. Od starih Grka, pa do Engleza, Evropljani su uvek oholi u kontaktu sa varvarima i divljacima. 

Kad citam njegove lazi o islamu, to me uvjek podsjeti na lajanje pasa lutalica na auta koja prolaze. Oni laju, auto nastavlja da ide.
A sad primeni na sebi sopstveni princip, upiranja prsta u nekog, pa da ti nataknermo korpu, troglavo pseto.

Ne znam odakle ti podaci o tome kad su djevojke ulazile u pubertet u tom periodu i tom podneblju. Sve i da je tacno, kod nas je ulazak djevojcica u pubertet u slicnim godinama a vidis da kod nas neke Romkinje radjaju sa devet godina. Nista cudno. Do skora su se nase majke i nane/babe udavale sa 12-13 godina. Jel i to pedofilija, konzumacija braka u ranom pubertetu?
Sve i da je to tačno, a jeste (http://www.mum.org/menarage.htm), tebe baš briga. Ulaziš na opasan teren kad pominješ Romkinje, ali neću da širim priču, jer imam zanimljiv snimak o kojem bih da raspravljamo.

Što se tiče nana i baka, prvo mi daj link ka statistici koja to pokazuje, da ne bude tvoj lični utiisak ili priče rekla-kazala. Bitno je uzeti u obzir i starost muža. Velika je razlika izmedju 9 i 12 godina.

Da ti dovedem Aishu, njenog oca, majku, rodbinu, njenog covjeka, njegovu rodbinu, njihove prijatelje, sve njihove neprijatelje u kompletu i da ti svi kazu da nema problema u konzumaciji braka, ti bi opet poricao i trazio sto i jedno opravdanje za svoje jednoumlje. A historija nam govori da su svi oni imali blagonaklon stav prema konzumaciji.
Nema to veze sa njihovim slaganjem ili neslaganjem. I prostitucija se nekad podržava u porodici, pa ti sigurno ne tvrdiš da je to pohvalno ponašanje. Kada bih se nekim čudom uverio da je Ajša stvarno bila u kasnom pubertetu, ne bih se baktao ovde sa tobom da ti pokažem suprotno. Nažalost po tebe, a još više po Ajšu, činjenice ukazuju na suprotno. Ali ako to jeste slučaj, ako je Ajša stvarno bila ono što ti tvrdiš da jeste, Muhamed nije pedofil i sav greh i sramota za iznošenje/prenošenje lažne optužbe je na meni.

Nemas logickih i historijskih dokaza da je Poslanik a.s. bio pedofil, to su samo lazi koje se od skora provlace.

Da sumiramo:
Odgovor na optužbe da je Božiji Poslanik Muhammed, s.a.v.s., bio pedofil, argumentujući to ženidbom sa hazreti Aišom, r.a.:
1. San koji je Božiji Poslanik, a.s., vidio dva puta da se treba oženiti Aišom, r.a., a znamo da su snovi Allahovih Poslanika je objava...

Dobro...vrtimo se u krug. Jednog dana ćemo saznati potpunu istinu, a ja ti kao i sebi, bez obzira na teške reči koje smo do sada uputili jedno drugome, želim da taj dan što kasnije dodje.
Nećemo nigde stići ovako. Oštrio sam svoj jezik dovoljno, ne poznajemo se, a posejali smo seme mržnje. Jednog dana se možda sretnemo, a da ne znamo kako smo se pljuvali.

Evo...ispucaj, ako budeš želeo, još jednu salvu uvreda na moj račun, da budemo kvit, pa da raspravljamo hladnokrvno i oslobodjeno emocija. Naravno, na drugu temu. Preterali smo obojica i smorili ostale, niko se više ne uključuje u diskusiju.
Ja ću se potruditi da tvoju veru više ne omalovažavam, ni tebe kao ličnost. Ako nam stavovi dodju u konflikt, ne smatraj da je to napad na tvoju veru... Ja sam ti već napisao da mi se neke stvari u Islamu dopadaju i nadam se će Islam nastaviti da se razvija tamo gde je i nastao. On, kao i svaka druga vera i tradicija koja se razvija uz nju, čini bogatstvo ljudi kao vrste.

Ja sam rekao da je razgovor zavrsen, jer se nema sta pricat o islamu u temi o hriscanstvu.
Tema je o Islamu, ali nema veze.

Jos jedna laz. Govorio sam o Srbiji, Egiptu, S.Africi, tj. zemljama u kojima je islamska vlast dosla ratom, pa sam rekao o nemuslimanima koji tamo danas zive, sto govori o tome da se islam ne siri silom, jer da se sirio silom i svim nasilnim sredstvima, ne bi nijednog nemuslimana tamo bilo.
Ali si se poneo kao da rat nije zaslužan što su te zemlje sad muslimanske.
I ponosim se na Istambul, imas li nesto protiv toga?
Baš ništa, borili ste se za njega i osvojili ga. Pobedniku pripada plen.

Ako možemo da nastavimo razgovor, pitao bih te nešto sasvim neobavezno. Da li imaš stranu za koju navijaš u ratu u Libiji i da li postoji neki verski razlog za to?
Još jednom, izvini za uvrede na tvoj račun i u slučaju da sam pogrešio na račun tvog Poslanika.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2011, 19:12:44 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
U skoro svim starim kulturama (kako starijim od islamske, tako i onima koje su nastajale kasnije) minimum godina koji se tražio da bi žene sklopile brak varirao je između 12-14 godina. Što govori da devojčice od 9 godina nigde u zadnjih nekoliko hiljada godina nisu dostizale zrelost. Bilo je primera da su brakovi ugovarani i za mlađe devojčice, ali se sa konzumacijom uglavnom čekalo do navedenog perioda.

Ovo je prvi put da srećem da neko od muslimana pokušava da dokaže kako je Aiša sa 9 godina bila zrela. Ranije kada bi se postavilo ovo pitanje odgovarali bi da su te godine lažno navedene od neprijatelja islama.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Ovo je prvi put da srećem da neko od muslimana pokušava da dokaže kako je Aiša sa 9 godina bila zrela. Ranije kada bi se postavilo ovo pitanje odgovarali bi da su te godine lažno navedene od neprijatelja islama.

Baš zbog toga, ne postoje konkluzivni dokazi za ono što Muhameda u moderno vreme optužuju. Rasprave radi, ja sam držao stranu onih koje demcan naziva islamofobi, demcan je tvrdoverno (što je pohvalno) branio svog poslanika i za razliku od druge svoje religiozne braće nije se povlačio iz rasprave. On je pomenuo da neki muslimani smatraju da je Ajša bila starija i to je sasvim opravdano stanovište. Čini mi se da knjiga ''Dragulj Medine'' opisuje da je Ajša tada imala 14 godina.

Optužba za pedofiliju mora da zadovolji još jedan aspekt, a to je odredjeno stanje mozga (prema novim istraživanjima), a to je nešto što nikako ne može da se dokaže...samim tim, optužba mora da padne.
Ja sam prećutao taj argument, jer mi nije išao u korist kao zastupniku protivničke strane, ali sada kada je rasprava završena, mogu da ga pomenem i prestanem da igram ulogu djavoljeg advokata.

Čisto da ne bude zabune, moj kum je musliman i jedan od najcenjenijih ljudi u svom mestu, tako da nisam ono što sam naveo demcana da misli da jesam...samo volim da se raspravljam i ponekad zastupam stranu koja je suprotna mom stavu, da vidim kakav je njen sistem razmišljanja. Imam dosta prijatelja hrišćana i stalno vodimo ovakve razgovore, optužujući jedni druge za sve i svašta, ali su mi čak i oni rekli da sam ovaj put preterao. Nastaviću to da radim, naravno pristojnijim jezikom, kada se pojavi interesantna tema...bez uvrede budućim sagovornicima. U svakom slučaju, mislim da smo i demcan i ja imali bar neku korist od rasprave.

P.S.
Niko nije prokomentarisao poslednji Magic Masterov post...
« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 09:07:33 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
P.S.
Niko nije prokomentarisao poslednji Magic Masterov post...
Taj klip ( a ne post ) i jeste objasnjenje da muslimani imaju svoj zakon po kojem se vladaju. Ako je nesto po tom zakonu onda je halal a ako je protivzakonito onda je haram. To se odnosi i na facebook ako se on koristi za nesto sto je protiv zakona kurana onda je haram i obrnuto.

Ako islamska drzava ima zakon koji ne prihvata nijednu drugu religiju sem islama onda bi muslimani trebalo da prihvate da ako drzava Evrope ne prihvata islam onda muslimani treba da praktikuju svoju religiju u drzavama koji
tu religiju prihvataju.
Drugim recima ako je u nekoj drzavi islam - haram .....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Taj klip ( a ne post ) i jeste objasnjenje da muslimani imaju svoj zakon po kojem se vladaju. Ako je nesto po tom zakonu onda je halal a ako je protivzakonito onda je haram. To se odnosi i na facebook ako se on koristi za nesto sto je protiv zakona kurana onda je haram i obrnuto.
Znači da to zavisi od čoveka, a ne od socijalne mreže. Ili ima veze sa većinskom upotrebom, tj ako veći broj ljudi upotrebljava Fejsbuk za haram, onda je Fejsbuk haram i za druge?
 To može demcan da nam objasni, verovatno.

Ako islamska drzava ima zakon koji ne prihvata nijednu drugu religiju sem islama onda bi muslimani trebalo da prihvate da ako drzava Evrope ne prihvata islam onda muslimani treba da praktikuju svoju religiju u drzavama koji
tu religiju prihvataju.
Ali postoje islamske države u kojima žive hrišćani i dozvoljeno im je da praktikuju svoju veru.
Uz to, ako je neko vernik (musliman, hrišćanin ili nešto drugo) on smatara da je zastupnik istine i višeg autoriteta od zakona ljudi, te ne mora da se povinuje onim zakonima koji su u suprotnosti sa njegovom verom.

« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 10:06:21 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Znači da to zavisi od čoveka, a ne od socijalne mreže. Ili ima veze sa većinskom upotrebom, tj ako veći broj ljudi upotrebljava Fejsbuk za haram, onda je Fejsbuk haram i za druge?
 To može demcan da nam objasni, verovatno.
Socijalna mreza je delo coveka i zavisi od coveka. Ako je zakon kurana da musliman ne ucestvuje ili ne koristi socijalnu mrezu koja ima haram informaciju onda je koriscenje facebook-a za muslimana zabranjeno.
Citat
Ali postoje islamske države u kojima žive hrišćani i dozvoljeno im je da praktikuju svoju veru.
Uz to, ako je neko vernik (musliman, hrišćanin ili nešto drugo) on smatara da je zastupnik istine i višeg autoriteta od zakona ljudi, te ne mora da se povinuje onim zakonima koji su u suprotnosti sa njegovom verom.
Bas kao sto postoje neislamske drzave koje muslimanima dozvoljavaju praktikovanje islama. Nemuslimani nisu napali Saudijsku Arabiju zato sto je u njoj neislam zabranjen, ali se nemuslimani plase da bi muslimani napali njihovu drzavu ukoliko zabrane islam. Ima dosta zemalja koje bi veoma lako "demokratski" mogli da donesu zakon koji zabranjuje islam ali je pitanje sta bi se u njima tada desavalo...
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Facebook može biti upotrebljen i za širenje i promociju islama. Šta više to se i radi, ima bezbroj islamskih grupa, muslimani iz čitavog sveta se mogu tu nalaze, razgovaraju i razmenjuju iskustva.
Uglavnom sam facebook nije ni halal ni haram, ti epiteti pripadaju radnjama koje se putem njega čine.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
...samo volim da se raspravljam i ponekad zastupam stranu koja je suprotna mom stavu, da vidim kakav je njen sistem razmišljanja.

To je u nekim situacijama dobro i slazem se sa tim..
Ali, kada iz takve pozicije nicim isprovociran pljujes po protivniku, optuzujes ga za sve i svasta, negiras njegov narod, pljujes po njemu, citavu njegovu vjeru stavljas na stub srama, pljujes i bljujes po svim njegovim svetinjama, a od tvojeg pisanja nisu ostali neuznemirene ni prve generacije muslimana.. i to tek onako, da bi vidio kakav je moj sistem razmisljanja.
Covjece, znao si da ne postoje konkluzivni dokazi da je Muhammed s.a.v.s. to za sta ga optuzuju, a danima si ga nazivao perverznjakom, pedofilom i kvarnjakom! Zar te nije sramota?! Zar te nije sramota da govoris za covjeka koji ti nista nije uradio lazi koje ne mozes da dokazes?!

I sad valjda ocekujes da predjem preko toga kao da nista nije bilo?!

Cisto da zakljucimo raspravu o braku sa Aishom r.a., evo nekih stvari koje govore na razlicit nacin govore o Aishinim godinama i njenoj zrelosti, tj koje argumentovano zastupaju da je Aisha bila punoljetna za vrijeme konzumacije i koje govore u prilog onima koji tvrde da ona nije imala 9 godina u vrijeme konzumacije braka:

Ako se pogledaju naracije koje govore da je Aisha(ra) imala 9 godina u vrijeme ženidbe sa Muhammedom s.a.v.s. primjetit će se sljedeče:

1.
Najveći broj ovih naracija se prenosi se od Hisham ibn `urwaha -koji je to čuo od svoga oca.

2.
Čudno je da niko iz Medine ,gdje je Hisham ibn `urwah živio prvih 70 godina svog života,nije spomenuo da je Aisha imala 9 godina. Sve naracije o Aishinim godinama su se naricale od ljudi iz Iraka,gdje je Hisham preselio iz Medine u 70-oj godini svog života.

3.
Tehzeeb al-Tehzeeb, jedna od najpoznatijih knjiga života i istinitosti naratora Poslanikove tradicije- po Yaqub ibn Shaibahu stoji da su «naracije izvještavane od Hishama istinite osim onih koje su izvještavane od naroda Iraka». KasnijeMalik ibn Anas sam to potvrdjuje.

Yaqub ibn Shaibah kaže: «Hisham kao narator je veoma istinit,njegove naracije su prihvatljive , osim onih naracija koje je naricao kada je preselio u Irak . (Tehzeeb al-Tehzeeb, Ibn Hajar Al-`asqalaaniy, Arabic, Dar Ihya al-turath al-Islami, Vol. 11, pg. 50).

Rečeno mi je da je Malik ibn Anas smatrao te naracije onima koje je Hisham prenio ljudima Iraka(Tehzi'bu'l-tehzi'b, Ibn Hajar Al-`asqala'ni, Arabic, Dar Ihya al-turath al-Islami, Vol. 11, pg. 50)

4.
 Meezaan al-Ai`tidaal,druga knjiga života naratora hadisa kaže da kada je Hisham bio star njegovo pamčenje je bilo prilično loše. (Meezaan al-Ai`tidaal, Al-Zahabi, Arabic, Al-Maktabah al-Athriyyah, Sheikhupura, Pakistan, Vol. 4, pg. 301).

5.
Prema uopšteno prihvačenom mišljenju , Aisha (ra) je rođena osam godina prije Hidzre.Ali prema drugim naracijama u Bukhariju (Kitaab al-Tafseer-Knjiga tafsira-Kur'anskih tumača) nalazimo da je Aisha bila «veoma mlada» u vremenu kada se 54 kur'anska sura - Al-Qamar, objavila.
54 Kur'anska sura je objavljena 9 godina prije Hidzre.Prema ovom tumačenju ,Aisha ne samo da je bila rođena prije objave ove sure ,nego je bila «veoma mlada djevojcica»( jariyah) - a ne novorodjence (sibyah)-u vremenu objave 54 Kur'anske sure.Očito ,ako je ovaj podatak iz Bukharijevog tafsira tačan postoji jasna kontradiktornost sa opšte-prihvačenim mišljenjem da je Aisha rodjena 8 godina prije Hidzre.
Bukharijeh tafsir kaže:
Aisha je rekla «Bila sam mlada djevojka , kada je ajet 46 sure Al-Qamar objavljen. . (Sahih Bukhari, Kitaab al-Tafseer, Arabic, Bab Qaulihi Bal al-saa`atu Maw`iduhum wa al-sa`atu adhaa wa amarr)

6.
Prema brojnim hadisima, Aisha (ra) se pridružila muslimanima na bitci kod Bedra i Uhuda.Na dalje postoji historijska činjenica da nikom ispod 15 godina života nije dozvoljeno da pristupi bitci na Bedru i Uhudu-što jasno ukazuje da je Aisha (ra) nije mogla imati 9-10 godina u to vrijeme.Na kraju krajeva samo su sposobne žene (fizički) išle na bojna polja da pomažu muslimanima – a ne da im muslimani(muškarci ili žene) budu dadilje.

Naracija o Aishinom prisustvu na bojnom polju se može naći kod Muslima- Kitaab al-jihaad wa al-siyar- Bab karahiyah al-isti`anah fi al-ghazwi bikafir.
Naracija o istom dogadjaju , gdje je Aisha bila prisutna može se naći kod Bukharija - al-jihaad wa al-siyar-Baab Ghazwi al-nisaa wa qitalihinna ma`a al-rijaal.
A hadis o zabrani dolaska bilo koga ispod 15 godina može se naći u Bukhariju - Kitaab al-maghaazi, Baab ghazwah al-khandaq wa hiya al-ahzaab.

7.
Prema skoro svim historičarima Asma(ra) je 10 godina starija od svoje sestre Aishe (ra) .U knjizi Taqreeb al-Tehzeeb, kao i Al-Bidaayah wa al-Nihayah je rečeno da je Asma(ra) umrla u 73(po hidzri)- to znaći da je Asma (ra) umrla kada je imala 100 godina.
Ako je Asma(ra) imala 100 starosnih godina u 73 godini po hidzri(kada je umrla)-onda je Asma (ra) imala oko 27-28 godina kada je nastupila prva hidzretska godina.U to vrijeme , ukoliko je Asma(ra) bila starija od Aishe(ra) 10 godina, Aisha(ra) bi trebala da ima 17-18 starosnih godina .Ako se uzme ova činjenica u obzir, kao i činjenica da je Aisha oko 1-2 godine po hidzri bila udata za Muhammeda s.a.v.s. – ispadne da je Aisha imala izmedju 18 i 20 godina starosne dobi u trenutku sklapanja braka.

Prema al-Rahman ibn abi zannaad, Asma je bila 10 godina starija od Aishe(Siyar A`la'ma'l-nubala', Al-Zahabi, Vol. 2, pg. 289, Mu'assasatu'l-risala'h, Beirut)

Takodje, prema Ibn Kathiru –Asma(ra) je bila 10 godina starija od Aishe(ra) (Al-Bidaayah wa al-Nihaayah, Ibn Kathir, Vol. 8, pg. 371, Dar al-fikr al-`arabiy, Al-jizah)

Asmina smrt je nastupila 73 godine poslije Hidzre-o tom podatku govore:
-Ibn Kathir(Al-Bidaayah wa al-Nihaayah, Ibn Kathir, Vol. 8, pg. 372, Dar al-fikr al-`arabiy, Al-jizah).
- Ibn Hajar Al-Asqalaaniy(Taqreeb al-Tehzeeb, Ibn Hajar Al-Asqalaaniy, str. 654, Bab fi al-nisaa, al-Harf al-alif)

8.
Tabari u svojim historijskim knjigama spominje da je Abu Bekr imao četvoro djece i da je svih četvero rodjeno u periodu dzahilijata-preislamskog perioda.
Ako je Aisha(ra) rodjena u dzahilijatu, ona je morala imati najmanje 14 godina u 1 godini po hidzri.Ukoliko se uzme ovaj podatak u obzir očito postoji kontradiktornost sa podatkom da je Aisha imala 9 godina prilikom udaje.

Podatak koji se navodi u ovom argumentu je iz knjige Tarikh al-umam wa al-mamloo'k, Al-Tabari, tom 4, str. 50, Dar al-fikr, Beirut)

9.
Prema Ibn Hishamu,historičaru , Aisha(ra) je prihvatila Islam nešto prije Umar ibn al-Khattaba(ra). Ovaj podatak govori da je Aisha(ra) primila Islam u periodu prvih godina Islama.
No , ukoliko je tačan podatak da je Aisha imala oko 7-9 godina u vrijeme udaje sa Muhammedom s.a.v.s.- onda Aisha(ra) nije mogla ni biti rodjena u prvim godinama Islama.

Prema Ibn Hishamu,Aisha(ra) je 20-ta ili 21-a koja je primila Islam (Al-Sirah al-Nabawiyyah, Ibn Hisham, Vol. 1, Pg. 227 - 234, Maktabah al-Riyadh al-hadithah, Al-Riyadh).
Sa druge strane Umar ibn al-khattab je bio 40-a osoba koja je primila Islam(Al-Sirah al-Nabawiyyah, Ibn Hisham, Vol. 1, Pg. 295, Maktabah al-Riyadh al-hadithah, Al-Riyadh).

10.
Tabari je prenio da je Abu Bekr planirao preseljenja u Habshah(8 godine prije Hidzre) .Abu Bekr(ra) je otišao Mut`amu – čiji je sin bio u zarukama sa je Aishom u to vrijeme - i upitao ga dali može primiti Aisha(ra) u svoju kuću,kao buduću ženu svoga sina.
Mut`am je odbio ,jer je Abu Bekr primio Islam- i ubrzo je razveo svoga sina sa Aishom(ra).
Ako je Aisha(ra) imala 6-7 godina u vrijeme zaruka sa Muhamedom s.a.v.s., ona definitivno nije mogla biti rodjena u vrijeme kada je Abu Bekr odlućio preseljenje u Habshah.
Ako se uzmu cinjenice ovog argumenta u 8 godini prije Hidre(vremenu za koje se pretpostavlja da je vrijeme rodjenja Aishe) Aisha(ra) je vec bila zena-dama,sasvim spremna za brak.

Podatak za argument uzet iz knjige - Tehqiq e umar e Siddiqah e Ka'inat, Habib ur Rahman Kandhalwi, Urdu, str . 38, Anjuman Uswa e hasanah, Karachi, Pakistan .

11.
Prema naracijama od Ahmad ibn Hanbala-poslije smrti Khadijah(ra), Khaulah(ra) došla do Poslaniku s.a.v.s. u želji da ga posavjetuje u vezi novog braka. Kada je Poslanik s.a.v.s. upitao koga ima na umu po njenom izboru. Khaulah je rekla: «Možeš oženiti djevicu (bikr) ili ženu koja je več bila u braku (thayyib)».Kada je Poslanik s.a.v.s. upitao o kojoj se djevici radi ,Khalah je predložila Aishu(ra).
U Arapskom jeziku , riječ «bikr» ne označava djevojčicu od 9 godina.Za djevojčicu koja se igra sa lutkicama postoji izraz «jariyah». «bikr» u drugu ruku, je termin koji se koristi za neoženjenu ženu(djevojku)-a očito «devet godina» nije dovoljno da se bude djevojka.

Podatak za ovaj argument se može naći u knjizi Musnad Ahmad ibn Hanbal, tom 6, srt 210, Arabic, Dar Ihya al-turath al-`arabi, Beirut.

12.
Prema Ibn Hajaru, Fatima(ra) je bila pet godina starija od Aishe(ra).
Fatima (ra) je rodjena kada je Poslanik (savs) imao 35 godina.Ako se ovaj podatak uzme kao tačan Aisha(ra) je morala imati najmanje 14 godina u prvoj godini po hidzri-a najmanje oko 15-16 godina u vrijeme udaje sa Poslanikom(savs). (Al-Isabah fi Tamyeez al-Sahaabah, Ibn Hajar al-Asqalaniy, tom . 4, str . 377, Maktabah al-Riyadh al-Haditha, al-Riyadh, 1978)

Sto se tice FB-a, dovoljno je pogledati video za odgovor koji se trazi.
Facebook je poput noza, ukoliko se upotrebi za dobre i korisne stvari onda je halal, u suprotnom je haram. To je slucaj i sa televizijom i internetom u cjelosti.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 14:39:17 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18

...to tek onako, da bi vidio kakav je moj sistem razmisljanja.
Nisi me razumeo, mislio sam na one koje ti nazivaš islamofobima...mogu li da se uživim u njhovu ulogu i branim taj stav. Nisam ispitivao tvoje mišljenje već porive i sisteme protivnika Islama.
Covjece, znao si da ne postoje konkluzivni dokazi da je Muhammed s.a.v.s. to za sta ga optuzuju, a danima si ga nazivao perverznjakom, pedofilom i kvarnjakom! Zar te nije sramota?! Zar te nije sramota da govoris za covjeka koji ti nista nije uradio lazi koje ne mozes da dokazes?!
Naravno da me je sramota, zato sam se i izvinio i objasnio sve na kraju.
Zastupao sam stavove sa kojima se lično ne slažem. Nije baš idealna analogija, ali ponašao sam se poput glumca u nekom anti-islamskom filmu. Zato mi je i stalo da na kraju objasnim da nemam ništa protiv Islama.

I sad valjda ocekujes da predjem preko toga kao da nista nije bilo?!
Iskreno, ne očekujem...razumem da je muslimanima, za razliku od hrišćana vera još uvek na prvom mestu.
Sve te priče o islamu nisam izmislio ja, već sam ih nesrećno preneo i interpretirao. Sad vidim da sam preterao i zbog toga se izvinjavam tebi, tvom narodu i osnivaču tvoje vere.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2011, 15:01:52 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.