Okej...evo o chemu se radi - MASHINA MI SE KONSTANTNO GASI!!! :mad: . Ne znam u chemu je problem, pc je star ako godinu i par meseci.
Originalni operativni sistem koji sam dobila sa njim je bio Windows ME medjutim moj burazer je to obrisao i nabacio XP [tvrdio je kako ME ne podrzava neke jebene skripte koje su njemu potrebne za webdizajn].
Odma nakon toga su pocheli i problemi...PC se nekad restartira i po 3,4 puta u sat vremena nakon chega ja odustanem i ugasim ga [hvala Bogu pa imam josh 2 pc-a pored ovog!].
Uglavnom...Ja sam onda skinula XP [misleci da je u tome problem jer se nikad nije gasio pre toga - uglavnom, usnimila sam Win 2000] bilo je okej nekoliko dana i onda se sve vratilo na staro. Sad se manje gasi ali nije prestalo!
Ne znam u chemu je fazon s'obzirom da je harddrajv maltene prazan [znaci da prebukiranje nije problem]. Neko mi je jednom sugestirao da mi je mozda fen crkao ali mislim da nije to s'obzirom da mogu da ga chujem da 'ladi [ja mislim ].
E sad...Ne znam da li da instaliram originalni sistem [ME] s'obzirom da moj burazer vishe ne koristi ovaj PC [prebacio se na moj da i njega sjebe] i hocu da budem sigurna da ce to da radi. Vishe mi je pun K ovoga.
Leleeeee )))) Ovo moram da upisem u knjigu bisera:
Citat
[tvrdio je kako ME ne podrzava neke jebene skripte koje su njemu potrebne za webdizajn].
Pa sta je to koristio? Cenim da smo ja i ekipa ljudi oko mene malo vise zagazili u to od njega ali ne secam se da je ikad ikakve veze imalo koji OS imam sa cinjenicom da li mogu da pisem u nekom sto client sto server skripting jeziku... no, hi iz d bos Hahahahah Evo ja sam ti zivi dokaz da sve moze jako lepo da radi pod Win98 i ako imam zver od racunara ne pada mi na pamet da to sranje od XP-a stavljam... Samo 98 i Linux Mogu da ti kazem odmah ovako: Microsoft programi se dele na dve velike grupe: 1. Oni koji ne rade kako treba 2. Oni koji uopste ne rade A sad ... Sta tu moze da bude ... Kod barebone sistema kada temperatura dositigne neki nivo sami pokrecu restart... da li je mozda otislo hladjenje malo u out pa zato zeza ili je kontoler i merac malo poremecen nemam pojma. A moze da bude da nije nista od toga. A to sto ga cujes to ne znaci da on hladi kako treba, mozda je nakon godinu i nesto pun prasine i ma koliko se vrteo ne moze da ohladi kako treba... Ako imas neki soft uz komp za merrenje temperature koji je tacan pogledaj ako procesor nije duron ili celeron a temp prelazi 50 stepeni onda je hladjenje u K. Ako nemas soft pusti ga malo da radi a zatim iz restartuj udji u bios i iz njega procitaj vrednost.
Citat
Ne znam u chemu je fazon s'obzirom da je harddrajv maltene prazan [znaci da prebukiranje nije problem]
Kakve veze pa hard ima sa svime ovine? On i da crkne u pola rada tebi se makina ne bi restartovala zakocila bi se i nikom nista... Kad god je tako nesto on sigurno nije u pitanju direktno... mguce posredno jer novi diskovi imaju prilicnu radnu temperaturu pa mozda utice na komplet temp u kucistu.
Citat
E sad...Ne znam da li da instaliram originalni sistem [ME] s'obzirom da moj burazer vishe ne koristi ovaj PC [prebacio se na moj da i njega sjebe] i hocu da budem sigurna da ce to da radi. Vishe mi je pun K ovoga.
Da li ce da radi ne zna ni onaj ko ga je pisao ... Ja ti predlazem da probas, a ako i pod njim bude zezalo... u servis.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
1. Prvi citat koji zelish da ubacish u knjigu bisera je bila chista sarkastichnost, mislila sam da cesh skontati ALI... Sori bat jebi ga To je bila samo njegova lukavost kako bi mene nagovorio da nabaci XP [ja sam tip osobe koja ne dira stvar ako ta stvar radi savrsheno onakva kakva je]. To shto tvrdish da si malo vishe "ugazio" u webdizajn od njega - ne bih se bash kladila ali fino je shto imash toliko pouzdanja u sebe, to je dobra stvar.
2. "A to sto cujes to ne znaci da on hladi kako treba" - Da, veoma moguce, ali chim se chuje, valjda 'ladi 'bem li ga. Moja poenta je bila da je sve perfektno radilo dok XP nije bio instaliran [s'obzirom da su morali da se menjaju kompletni drajveri tj. sve da bi mogao da operishe sa XP]. Takodje, kompjuter je skoro 99% hladan kao led a ja nemam niti vremena niti volje da ga ruchno 'ladim. Necu ni u servis da ga nosim, da platim tamo nekom majmunchetu ne znam ni ja koliko para samo zato shto ne znam shta je konkretno u pitanju [glupa sam].
3. Kakve veze ima harddrajv sa svime? Ne znam. Znam samo da ranije, na starom PC-u, kad god je zajebavao ja bih uradila disk clean up, reshila se govana koje su samo krchile mashinu i on bi opet bio kao nov. Zato sam mislila da je to povezano. Nisam kompjuter tata-mata zato sam i doshla ovde za savet.
4. Zao mi je da ti kazem ali nisi mi nishta objasnio. Kazesh "moze da bude to, to, to i to ali ne mora". Ne rugam ti se, naprotiv, zahvalna sam shto si mi se javio [tome sam se i nadala] ali mi treba konkretan savet u chemu bi mogao da bude problem i naravno, kako problem da se reshi.
Ako sam bila malo okrutna, oprosti, josh malo pa ce "ono vreme u mesecu".
...Ajd da se i ja ukljucim..... m1L1ce on nemoze konkretno da ti kaze u cemu je problem jer je problem vrlo relativan i redak.... to tesko da neko moze da konkretno odgovori u cemu je problem a da ne vidi problem nego ovako na slepo nagadja, jedino ako je kojim slucajem neko imao slican problem. Naj bolja varijanta je da odneses u servis ili pak da to pogleda neki tvoj drug koji se malo vise razume u kompove a blizu je tebe je... mi da smo blizu tebe verovatno bih odmah stupili u akciju, ako to ne bih mogli da resimo ovako preko foruma.... ali ne budi ne strpljiva nacice se resenje, jer ni jedan problem nije ne resiv. Polako ovo je tek par komentara...
....A mozda bi bilo pametno da ovo isto sto si napisala ovde da napises i na www.techforum.yustudio.com jer i tamo moze da se nadje neko ko moze da ti pomogne, jer se forum bavi iskljucivo kompjuterskim problemima, a tamo cemo i mi biti... vredi pokusati, ne odustaj tako lako :wink:
1. Prvi citat koji zelish da ubacish u knjigu bisera je bila chista sarkastichnost, mislila sam da cesh skontati ALI... Sori bat jebi ga To je bila samo njegova lukavost kako bi mene nagovorio da nabaci XP [ja sam tip osobe koja ne dira stvar ako ta stvar radi savrsheno onakva kakva je]. To shto tvrdish da si malo vishe "ugazio" u webdizajn od njega - ne bih se bash kladila ali fino je shto imash toliko pouzdanja u sebe, to je dobra stvar.
Pa da je prof.dr.mr. ne bi uzimao sestrin komp , sjebavao ga a posle ne znao sta i kako je bilo... ni u kom slucaju da je web designer ne bi dizao XP jer macomedioa dreamweavermx mnogo bolje pod 98 i 2k radi, ako je serverscripting orijentisani programer sigurno nece pod xp-om dici IIS a jos manje APACHe ako zeli da to brzo i normalno radi, Volim ja te debil only operativne sisteme, ali ... Win98 je majka za sve. Jedino iole dobro i brzo resenje i microsofta. Designer ne podrzaumeva da znas samo da pises stranice i lepo da crtas ... ili mozda u US i CA podrazumeva... to bi onda za te dve drzave bila veeeeeelika sramota
Citat
2. "A to sto cujes to ne znaci da on hladi kako treba" - Da, veoma moguce, ali chim se chuje, valjda 'ladi 'bem li ga. Moja poenta je bila da je sve perfektno radilo dok XP nije bio instaliran [s'obzirom da su morali da se menjaju kompletni drajveri tj. sve da bi mogao da operishe sa XP]. Takodje, kompjuter je skoro 99% hladan kao led a ja nemam niti vremena niti volje da ga ruchno 'ladim. Necu ni u servis da ga nosim, da platim tamo nekom majmunchetu ne znam ni ja koliko para samo zato shto ne znam shta je konkretno u pitanju [glupa sam].
Kompjuter ne moze da bude hladan kad je upaljen pa da ga jebes Moj barebone koji ima hladjenje ko omanja sajamska hala ima temp ispod 40 ali to i dalje nihe ni malo hladno. Tvoj ili bilo koji sistem sa normalnim coolerom nikako ne moze da bude na toj temperaturi i nikako se ne moze smatratti hladnim. Konkretno sta je u pitanju ... Pa nesto oko hladjenja .. ja da mogu da ga cujem i da ga otvorim rekao bih ti sta je ovako jedino mogu da ti kazem da po prici izgleda kao problem vezan za one stvari zi predhodnog posta. Ako se on "vrti" a pun je prasine cuce se zvuk i sve to, ali on nece ni malo ohladiti procesor ... samo ce se napraviti vece sranje u kucistu. Tesko da je promena os-a znacajno uticala na bilo sta, jer driveri za kljucne komponente ovde ne instaliraju se promenom os-a ... hard , cpu i ploca nisu plugandplay . Mada moguce... iskreno nemam pojma kako i zasto, ali moguce.... Microsoft je cHudo Nemoj da zezas ljude u servisima i tako ih nazivas ... malo je neumesno posto sam i ja jedno , doduse kratko vreme , pomagao prijatelju ... bilo bi zanimljivo da te cujem da mi kazes da sam majmuncic sa svojih 110kg mesa i misica i 186 cm visine... mislim da si musko pojeo bih te
Citat
3. Kakve veze ima harddrajv sa svime? Ne znam. Znam samo da ranije, na starom PC-u, kad god je zajebavao ja bih uradila disk clean up, reshila se govana koje su samo krchile mashinu i on bi opet bio kao nov. Zato sam mislila da je to povezano. Nisam kompjuter tata-mata zato sam i doshla ovde za savet.
Hoce on da se napuni i da smara, ali to sigurno nije razlog da se masina sama restartuje ... a i cleanup bas nije happy resenje za pun disk on samo ocisti temp foldere a kod mene recimo tamo ama bas nista nema, a imam oko 12-13 gb smeca po hardu koje me mrzi da ocistim ... moracu ovih dana ... polako punim hard, nesto mora i da ide.
Citat
4. Zao mi je da ti kazem ali nisi mi nishta objasnio. Kazesh "moze da bude to, to, to i to ali ne mora". Ne rugam ti se, naprotiv, zahvalna sam shto si mi se javio [tome sam se i nadala] ali mi treba konkretan savet u chemu bi mogao da bude problem i naravno, kako problem da se reshi.
Konkretno, otvori kuciste i vidi na sta ti lici cooler, ako je sve ok, vrlo moguce da je do ploce... Proveri da li nesto zapusava odvode [rupice] na kucistu za odvod vazduha, proveri da li nesto od komponanatra kad se zatvori pritiska cooler i sl...
Citat
Ako sam bila malo okrutna, oprosti, josh malo pa ce "ono vreme u mesecu".
Desi se i meni u doba parenja da budem vrlo zanimljiv ...
@ zoki...
Citat
mi da smo blizu tebe verovatno bih odmah stupili u akciju, ako to ne bih mogli da resimo ovako preko foruma....
akciju? Kakvu akciju? jel ti to opeT ? ? ? ? Kako je ova moderna generacija zeljna mislim akcije SRAMOTA
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Problem sa napajanjem !!! 101%. Video sam problem. Ne znam ni ja tacno zasto ti se ne gasi kada samo chatujes ali kada ga malko "opteretis" oce da restartuje tj. da ne da dobar napon na plocu i
I ja sam imao slican problem. Kada sam tek kupio kompjuter, 5 dana je radio normalno i posle je poceo da se gasi svakih nekoliko minuta. Odneo sam ga tamo gde sam ga kupio i oni su prvo pokusali da mi daju drugu plocu, ali i dalje je bilo isto. Na kraju sam uzeo novo napajanje (drugi model) ali i tada je bilo nekih problema, nije se gasio, ali ponekad nije uopste hteo da se upali (ili je to trajalo 10 minuta). Sta je na kraju bilo? Prvo napajanje je bilo neispravno i zato se gasio, a drugo nije bilo odgovarajuce za P4 (iako mu je to pisalo u specifikaciji) i zato nije mogao da se normalno upali.
I kao sto rece 'kolega' Puky, pokusaj da resis problem zamenom napajanja, ali mozda se desi da nesto nije u redu sa plocom.
P.S. I ja kada hocu nesto da uradim na kompu (recimo instalacija Linuxa) iskenjam bratu da mi to za nesto hitno treba i onda se on ne buni
Prvo, nemoj da me nervirash Drugo, nije on uzeo sestrin kompjuter - kompjuter je kupljen od mojih para, za OBOJE, znachi nash je. Samo zato shto sam ga ja platila ne znachi da on ne moze da ga koristi - slazesh li se? Shto se tiche XP-a, ne znam zashto ga je instalirao, mislim da to nije ni poenta mog javljanja uopshte, Dreamweaver mu radi odlichno [radi u njemu 24/7] a i svi ostali programi i skripte. Inache, pored toga shto lepo zna da pishe i crta, radi i webdizajn i prekini vishe sa time inache cu ti baciti stranice da overish!!! Hahehehahahihii. Zezam se bre.
Slushaj, Da sam ja u YU, verovatno bih odnela kompjuter u servis davnih dana, ali poshto nisam, odbijam da ga nosim. Nisam ni pokushala tebe da nazovem majmunchetom [shto nema nikakve veze sa fizichkim izgledom] - njih sam nazvala majmunchichima jer znam da ovde svaka shusha moze da dobije posao u PC servicu, PC prodavnicama i sl. Eto.
Takodje, mislila sam da je problem sa operativnim zato shto je jedno vreme odbijao da pokaze ikonice - umesto ikonica pojavljivale su se samo crne kockice i ni restart nije pomagao uopshte - i onda je od jednom nestalo - sad se sve dobro lodira.
Mogu da otvorim kutiju i da ochistim prashinu.
Fala
____ Puky, ti si se najvishe priblizio problemu...Npr. kad sam samo na ICQ/MSN i imam mozda dva prozora otvorena - sve je okej. Ako imam sve to i npr. otvorim Kazu i pochnem da skidam vishe od 5 fajlova - garant ce se restartovati. Znachi, chim pochnem malo da ga naprezem, odma kenja.
Probaj sa drugog kompa, kazes da ih imas nekoliko, da skines napajanje i da ga povezes na svoj komp. Ako ti i tada restartuje, probaj drugo napajanje. A ako ni tada ne pomogne, vidi kod nekog komse koji ima JACE napajanje. Pod pojmom jace mislim koliko vati (W) kaze da ima. (da ne objasnjavam ovo kako se "dobija")
E, ako ti i tada sa svim mogucim dostupnim napajanjima ne radi kako treba, probaj ipak da odneses kod servisera pa da vide malko bolje tu plocu. Ona je sledeca na redu mada bi i modem mogao da dodje u obzir !!!