Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 12 godina ne rade, a primaju plate!  (Pročitano 973 puta)
10. Jun 2013, 17:08:42
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
12 godina ne rade, a primaju plate!
Nakon višemesečnih štrajkova u kragujevačkoj firmi "Šumadija DES", direktor otkriva da ima grupu radnika koja prima platu a ne radi od devet meseci do 12 godina

Foto: Telegraf
- U kragujevačkom preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Šumadija DES, grupa radnika na posao ne dolazi mesecima i godinama, a platu prima - to za Telegraf tvrdi Milan Miladinović, direktor firme, koji dodaje da je reč o milionskim iznosima.

Država, odnosno građani Srbije mesečno izdvajaju 1,2 miliona dinara kao subvencije za plate u Šumadija DES. Miladinović kaže da je direktor od prošlog leta, ali da prvih nekoliko meseci nije uspeo da otkrije ni koliko radnika DES ima?!

- Svakoga dana ih je od 60 do 80, na dan isplata ih je oko 100. Tada sam počeo da pregledam dokumentaciju i došao do neverovatnih podataka – kaže Miladinović.

On tvrdi da su desetine radnika godinama na plaćenom odsustvu, a da je u fabrici zaposlen radnik koga 12 godina nije bilo na radnom mestu. Za samo dve poslednje godine primio je 789.300 dinara bez pojavljivanja u firmi. Ima platu od 32.400 dinara, tvrdi Miladinović.

- Jedva sam ga dovukao da radi. Imamo, takođe, radnicu koja već devet meseci ne radi, a papira od lekarske komisije nema. Nju je neko naučio da na svoje troje dece uzima bolovanje na po 15 dana, a onda 15 za sebe, pa u krug. Tako je isposlovala devet meseci nerada, a plate dobijala – tvrdi Miladinović.

On objašnjava da je radnici Danijeli D. dao otkaz u decembru prošle godine jer ta žena 16 meseci nije ušla u firmu pošto se preselila u Nemačku?!

- Isplaćivano joj je 29.000 dinara mesečno. Ona je udata i živi u Hamburgu, a deca joj podižu platu! Pozvao sam je da se vrati na posao ako želi da ostane u DES-u, a ona mi je odgovorila da može da dođe tek za praznike?! Samo na nju država je dala 498.319 dinara - objašnjava direktor.

On dodaje i da je radnica Ljiljana L. za 26 meseci primila 772.948 budžetskih dinara, a nije radila. Ova žena ima tri tezge na buvljaku i tamo radi, navodi direktor. On tvrdi da radnike u neradu podržava predsednica sindikata Milka Milovanović, ali i da će firma uz štrajkove, bojkote i nerad otići u stečaj.

Da bi dobijali plate, radnici Šumadija DES-a mesečno treba da zarade 2,4 miliona, a država da im dotira još 1,2. Socijalni radnik firme Milka Milovanović, koja je i predstavnica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti, kaže da radnici traže da im država daje celu platu, da ne moraju da zarađuju na tržištu.

- Od 85 radnika, 50 su osobe sa invaliditetom. Oni jesu često bolesni, ne mogu da rade u firmi koja tržišno posluje. Ja znam da me direktor optužuje da učim radnike kako da ne rade, ali i on i ja znamo da je pečat firme kod direktora, a da na dokumentu kojim se odobrava radniku plaćeno odsustvo mora da stoji potpis direktora. Koji je direktor, kada i kome sve odobrio plaćeno odsustvo, ja ne znam – kaže Milka Milovanović.

Direktor tvrdi da preduzeće ima ugovore vredne 1,5 miliona dinara, ali da on ne sme da prihvati posao jer radnici već sutra mogu opet da počnu štrajk.

(M. M.)

Izvor: Telegraf
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 530
Zastava Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia 5130 XpressMusic
Ово само у Србији може да се дешава  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Apple 15
Pa to vam je taj zakon o radu :-)
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
 Србија=Циркус.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 8536.25
mob
I-mate 30 Pro
Pa tih ima more...nacelnik analitike ce mu objasniti cime je taj zasluzio da ga srbija placa...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
jezivo, bolesno i nadasve srpski
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Komunjare! Trebaće nam 100 godina da se operemo od komunizma i kvazi socijalizma.

Nama je genetika problem. Volim da verujem Deretiću, ali ipak smo se doselili iz Bangladeša u Zapadnu Evropu, bolje da smo tamo ostali. Ne bi smo znali za bolje i bilo bi nam vrh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia 6220
Kada bi neko napravio da ovi likovi vrate sve sto su uzeli, sa kamatom, glasao bih za njega dok sam ziv  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Alcatel 
Tako su i u mojoj firmi isto radnici iz Kragujevca pokrali sve alate sto su mogli vredne iz Nemacke,takodje i jedan kamion...gedze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.