Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 12:47:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Povučen antidiskriminacioni zakon  (Pročitano 15814 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
kulture koja je cvetala onda kada su homosexualce slali u gasne komore tokom drugog svetskog rata...

То је друга крајност. Екстремисти (као ти сада) обично бране свој екстремизам позивом на супротни екстрем. А ни та "култура" није пропала зато што је слала поремећене у логоре, већ што је ударила на Русију.
Не треба ићи до 3. рајха. Погледај Шангај, Куала Лумпур, Москву, Дубаи... шта њима фали. Чак се и фамозна СЕКА тамо мање осећа Smile

Citat
evo svi plačemo   zbog propadanja zapadne civilizacije i nastanka nove sveže i jake garašanin - nikolaj civilizacije koja će konačno dostići svoj vrhunac

Не знам за тебе, ја не плачем, ја се радујем.
Такође не знам да ли свршаваш на Гарашанина или Николаја, мени су бољи пример градови које сам у претходном ставу навео.
Питање је да ли ће Србија пропадати са Западом, или се воздизати са Зором Новог дана Smile
Геј параде су мали део тога, али онако парадигматичне Smile

Citat
a da postavimo i treće pitanje: šta bi bilo da nema ni jednog vanzemaljca?

Ово није тема о ванземаљцима.
Ја се надам да на овом разуђеном форуму имаш одговарајући под-форум, где би могао дати свој виспрени допринос тим темама  Smile

Citat
dobro i šta ćemo sada? da nateramo sve da budu heteroseksualci

Да кажемо истину, или како ја волим рећи чињенично стање:
Хетеросексуална веза је боља и друштвено прихватљивија од хомосексуалне. Нормално је да ћале жели свом сину тинејџеру (пре него се "определи") да нађе девојку, а не да нађе дечка. Одређени ниво одвратности према хомосексуалности је такође нормалан...

Citat
Niko ovde ne preporucuje homoseksualnost, nego je poenta price da neko ko je
homoseksualnoga opredeljenja ne mora to javno da kaze, niti moze ili sme biti
diskriminisan po tom pitanju.

Устав и постојећи закони већ забрањују било какву дискриминацију, нити је у пракси познато да се негде постављају таква питања. Ја поприлично редовно слушам "Пашчаник" (да бих се смејао) па још нисам чуо да су негде приликом запошљавања постављали питање "да ли сте геј?"
Према томе, такви "закони" су тражење преко леба погаче и самим тим промоција ЛБГТ "културе" и њихових наказаних "вредности".
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Znači da bih postigla mogućnost da diskriminišem nekog ko je poštenim radom i stručnošću postigao nešto u životu treba da se prioglasim lezbejkom. Tako ćemo postići savršeno društvo u kome mogu da se pojavim na bilo kojim vratima i ucenjujem bilo koga da me šikanira jer sam lezbejka.

Pa kad već ne mogu da prođem strukom, onda od sad idem tim putem.

Klićo ti me diskriminišeš. Tvoj nik se pogrdno odnosi prema mom organu zadovoljstva i od ovog trenutka zahtevam da promeniš nadimak ili ću te tužiti sudu za seksualnu diskriminaciju u torturu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
dobro i šta ćemo sada? da nateramo sve da budu heteroseksualci - žao mi je bilo je pokušaja, ali se ne može protiv prirodne različitosti ljudi

Наравно да је немогуће то урадити... Али опште је позната научна чињеница да деца до неке године немају развијен осећај сексуалности и да је спољни утицај на њих могућ у том периоду...

Треба само спречити да ти људи шире своју ненормалност... Ја немам ништа против њих, знам их доста али једноставно они не парадирају са својом болештином већ су научили да живе са њом... Баш као и сваки болесни човек на овој планети...
Та болест повлачи и неке последице а у овом случају су то последице да не могу да усвајају децу (кад већ не могу да их направе)...

То је девијација, и као таквој јој требамо прилазити... Не сме се девијација промовисати као нешто нормално. Једноставно јер она није нормална...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
То је друга крајност. Екстремисти (као ти сада) обично бране свој екстремизам позивом на супротни екстрем. А ни та "култура" није пропала зато што је слала поремећене у логоре, већ што је ударила на Русију.
Не треба ићи до 3. рајха. Погледај Шангај, Куала Лумпур, Москву, Дубаи... шта њима фали. Чак се и фамозна СЕКА тамо мање осећа

ne oseća se tamo manje seka, a pogotovo ne u moskvi ali ajde, to nije tema. nego tvoja totalno besmislena stavka da je moj poziv da se neko ne tuče i ne diskriminiše - extreman Smile pazi sada evo recimo nekog opljačkaju a ti kažeš: stop pljački! - a onda se pojavi duh sekire koji kaže: ne, ne, to je extremno da se prestane sa pljačkanjem Smile
ta kultura upravo jeste propala - jer je slala ljude u logore, a ne zbog nekakve rusije. ona je prvo jela svoje ljude, pa tek onda ruse i ostale

Citat
Не знам за тебе, ја не плачем, ја се радујем.
Такође не знам да ли свршаваш на Гарашанина или Николаја, мени су бољи пример градови које сам у претходном ставу навео.
Питање је да ли ће Србија пропадати са Западом, или се воздизати са Зором Новог дана Smile
Геј параде су мали део тога, али онако парадигматичне

ma da, evo mi smo toliko napredovali dok su ovi sa gay paradama propadali (nemačka, SAD, Francuska), ali sada zbog našeg sveopšteg napretka hoće da nas zaustave  Smile znao sam ja da nas mrze tbog naše duhovnosti  Smile
Citat
Ово није тема о ванземаљцима.
Ја се надам да на овом разуђеном форуму имаш одговарајући под-форум, где би могао дати свој виспрени допринос тим темама

stvarno nije tema o vanzemaljcima? evo ja nisam znao hvala na obaveštenju Smile

Citat
Да кажемо истину, или како ја волим рећи чињенично стање:
Хетеросексуална веза је боља и друштвено прихватљивија од хомосексуалне. Нормално је да ћале жели свом сину тинејџеру (пре него се "определи") да нађе девојку, а не да нађе дечка. Одређени ниво одвратности према хомосексуалности је такође нормалан...

nije društveno prihvatljivija - osim ukoliko ne mislimo samo na naše društvo koje je u velikoj meri homofobično.i upravo ta homofobija daje za rezultat odvratnost prema homosexualnim osobama, a zašto je to tako možemo posebno raspravljati.
Citat
Устав и постојећи закони већ забрањују било какву дискриминацију, нити је у пракси познато да се негде постављају таква питања. Ја поприлично редовно слушам "Пашчаник" (да бих се смејао) па још нисам чуо да су негде приликом запошљавања постављали питање "да ли сте геј?"
Према томе, такви "закони" су тражење преко леба погаче и самим тим промоција ЛБГТ "културе" и њихових наказаних "вредности".

LGBT kultura je prilično nedefinisana i heterogena. otud i više gej organizacija koje se razlikuju nekada i po najvažnijim stavovima, otud i različiti zakoni o zabrani diskriminacije, tako da neka jedinstvena LGBT kultura pretočena u zakon postoji koliko i oni vanzemaljci iz mog primera.

koliko se ja sećam drug palma je govorio o tome kako ne bi saradjivao sa LGBT osobama, jer po njemu takvih u jagodini i nema. pa onda primeri gde se nije davala mogućnost gay osobi da upiše školu i to se dogodilo u zemunu, pa onda kada nisu gay osobama dozvolili da daju krv, pa su na kraju priznali glupost i ispravili grešku, pa onda ovaj slučaj sa sava centrom, pa sa bilbordima koje nisu hteli da iznajme gay organizacijama, ali ako od 60% do 80% ljudi smatra da su gay ljudi bolesni onda je i dodatni problem što moraju da se kriju i da glume heterosexualce
Citat
Klićo ti me diskriminišeš. Tvoj nik se pogrdno odnosi prema mom organu zadovoljstva i od ovog trenutka zahtevam da promeniš nadimak ili ću te tužiti sudu za seksualnu diskriminaciju u torturu.

ne znam šta moj nik radi dok ja nisam ovde i sa čijim organom se odnosi  Smile
Citat
Али опште је позната научна чињеница да деца до неке године немају развијен осећај сексуалности и да је спољни утицај на њих могућ у том периоду...

otkud onda gejevi?
Citat
Ја немам ништа против њих, знам их доста али једноставно они не парадирају са својом болештином

ja znam da će gay parade biti, a za ove što hoće da paradiraju sa svojom bolesnom potrebom za nasiljem treba da slede sankcije i tu se slažemo
Citat
Та болест повлачи и неке последице а у овом случају су то последице да не могу да усвајају децу (кад већ не могу да их направе)...

ma otkud to da ne mogu da imaju biološku decu? šta ako lezbijka rodi dete putem veštačke oplodnje. ili biseksualka? da li ćeš joj dete oduzeti? moraš ako smatraš da je bolesna, jer neodgovorno je ostaviti bolesnom čoveku dete, ali ako nije bolesna onda je ne možeš ni isključiti iz postupka usvajanja

« Poslednja izmena: 05. Mar 2009, 16:17:38 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Frizider
Evo mene zanima, sta ce vama gej parade? Mislim, koji ce vam qrac to, je l' mi normalni imamo strejt parade? Niko ne trci ulicom i vice "jeee ja sam strejt". Cemu potreba da javno prikazujes svoju nakaznost?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Evo mene zanima, sta ce vama gej parade? Mislim, koji ce vam qrac to, je l' mi normalni imamo strejt parade? Niko ne trci hulicom i vice "jeee ja sam strejt". Cemu potreba da javno prikazujes svoju nakaznost?

Ima puno razloga. Prvo da bi drugi videli da se ne radi o nakazama i ti si recimo dobar primer za to da se ta parada održi. Drugo, jer LGBT populacija neće više da se sakriva jednostavno hoće da obeleže svoj dan. Treće, zato što je dobra prilika za zezanje. Četvrto da bi se ukazalo na diskriminaciju (i to je specijalno kod nas slučaj). To nije javno orgijanje, nego parada, dan ponosa koji se obeležava i to je to

eto recimo i crkve imaju svoje parade, pa mi normalni ateisti ne trčimo ulicom i ne vičemo da smo ateisti
« Poslednja izmena: 05. Mar 2009, 16:37:27 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4012
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Totalno se ide na unistenje drustva,sve prave vrednosti se guraju u stranu a sve najgore i nemoralno se promovise na svim medijima.B92 vodi takvu kampanju protiv SPC da je to za nepoverovati. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Frizider
Citat
Ima puno razloga. Prvo da bi drugi videli da se ne radi o nakazama i ti si recimo dobar primer za to da se ta parada održi. Drugo, jer LGBT populacija neće više da se sakriva jednostavno hoće da obeleže svoj dan. Treće, zato što je dobra prilika za zezanje. Četvrto da bi se ukazalo na diskriminaciju (i to je specijalno kod nas slučaj). To nije javno orgijanje, nego parada, dan ponosa koji se obeležava i to je to

eto recimo i crkve imaju svoje parade, pa mi normalni ateisti ne trčimo ulicom i ne vičemo da smo ateisti
Pa evo ja sam eto video i slusao tebe ovde na forumu, od LSD tripova do separatisticko-fasistickih ideja i veruj mi ako su 50% takvi kao ti, nakaza je mala rec. Je l' znas ti nasta lice gej parade recimo u Holandiji? Ti kao samozvani likovni kriticar valjda najbolje znas koja kolicina kica prodefiluje ulicama Amsterdama. Zakuptre lepo neki veci kafic pa se tamo zajebavajte slavite ponosno, padajte u trans spaljujte se raditre sta 'ocete. Zasto recimo nemamo paradu invalida, ti ljudi su daleeeeeko ugrozeniji od vas zaludnih furundzija i imaju zaista konkretne probleme? Mali gejevi bi hteli se igraju, priroda surovo poigrala pa aj u to ime da se balave i paradiraju po uluci  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 6300
Citat
- obaveznom zaposhljavanju osoba koje pripadaju sexualnim manjinama 

Čekaj, to znači da bi u školama i vrtićima mora da bude najmanje jedns ososba koja pripada "seksualnoj" manjini?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy IIs
Zakon bez izmena vraćen u proceduru

5. mart 2009. | 00:58 -> 17:08 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug
Beograd -- Vlada Srbije odlučila je da se predlog zakona protiv diskriminacije bez izmena vrati u skupštinsku proceduru, saznaje B92 u Vladi.

Vlada Srbije (Beta, arhiv)
Vlada Srbije (Beta, arhiv)
Rasprava na sednici Vlade pokrenuta je na zahtev ministra za rad Rasima Ljajića, čije je ministarstvo pripremilo zakonski predlog. Vlada je ocenila da je taj predlog u skladu sa evropskim standardima i da ga ne treba menjati, pa će sledeće sedmice biti ponovo u skupštinskoj proceduri. Povlačenje zakona tražile su veće verske zajednice u Srbiji.

Pre toga biće održan sastanak s predstavnicima crkava i verskih zajednica, na čiju je incijativu predlog zakona povučen.

Crkve se žalile dan pred usvajanje

Verske zajednice potvrdile su da su dale primedbe na Zakon protiv diskriminacije. Resorni ministar Rasim Ljajić pita da li za svaki zakon mora da pita crkve.

Vlada Srbije nije objasnila zbog čega je dan pre usvajanja iz skupštinske procedure povukla Zakon protiv diskriminacije.

Šest meseci, koliko je trajala javna raspava, niko iz verskih zajednica nije se setio da uputi primedbe na Pedlog zakona o zabrani diskriminacije. To su učinili noć uoči usvajanja teksta u Skupštini.

Crkveni zahtev je hitno prihvaćen a da o tome nije bio obavešten ni sam predlagač - Ministarstvo za rad. O tom potezu niko iz Vlade nije obavestio ni svoje kolege iz parlamenta, koji su čekali da Zakon usvoje.

U parlament je danas, pre početka sednice na čijem dnevnom redu je taj predlog zakona bio prva tačka, stiglo obaveštenje iz Vlade Srbije o njegovom povlačenju iz procedure.

Ko je iz crkava zvao Vladu da se žali na članove 18 i 21 i dalje se ne zna. Ipak, mogu se naslutiti primedbe koje bi crkve mogle da imaju na zakon koji, između ostalog, garantuje slobodu promene veroispovesti i sprečava diskriminaciju zbog homoseksualnosti.

Usvajanje je uslov za stavljanje Srbije na "belu šengensku listu". Iz vladajuće koalicije očekuju da se Zakon u proceduru vrati za nedelju dana, ali i dalje se ne zna da li u izvornom i izmenjenom obliku.

Ljajić: Treba li za sve da pitam crkvu

Ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić, čije je ministarstvo bilo predlagač tog zakona, prethodno se zapitao da li će on svaki put morati da zatraži mišljenje različitih crkava o svakom zakonu koji se donosi.

Ljajić je novinarima, pred početak Konferenciji o primeni strategije za smenjenje siromaštva u Srbiji, precizirao da je su ga o povlačenju predloga zakona obavestili zaposleni u Ministarstvu, a da je zakon povučen na telefonskoj sednici Vlade, o kojoj on nije bio obavešten.

"Mene nisu pozvali pod izgovorom da sam bio nedostupan", rekao je novinarima Ljajić i naveo da je juče bio u poseti Pčinjskom okrugu.

On je rekao da je antidiskriminacioni zakon veoma detaljno spreman i da zadovoljava sve evropske i svetske standarde, kao i da je njegovo usvajanje potrebno za dalji proces integracije Srbije u Evropsku uniju.

"Krivicu, ukoliko Zakon ne bude usvojen, snosiće oni zbog kojih je predlog zakona povučen", poručio je Ljajić.

On je ocenio da nije bilo u redu što ga kolege iz Vlade Srbije nisu obavestile o povlačenju predloga zakona i dodao da nije primereno tako "menjati pravila političke igre".

Reakcije na odluku o povlačenju Zakona

Zaštitnik građana Saša Janković smatra da "svako, pa naravno i crkve, ima pravo da izrazi mišljenje o bilo kom zakonskom predlogu, ali za to im, kao i ostatku civilnog društva, stoji na raspolaganju javna rasprava kao obavezni, zakonom utvrđeni deo zakonodavnog procesa".

"Osnovno je demokratsko pravo građana da zakoni koji će ih sutra obavezivati donose na način koji obezbeđuje da se argumenti svih relevantnih aktera razmotre u fer i pravičnoj proceduri."

"Povlačenje predloga zakona o zabrani diskriminacije iz poodmakle skupštinske procedure, nakon sprovedene otvorene i javne rasprave i glatkog usvajanja predloga zakona od strane iste vlade koja ga je nedugo zatim povukla, ugrožava to pravo i pokazuje koliko je naš institucionalni sistem u stvari neinstitucionalan."

"Sve demokratske procedure i institucionalni mehanizmi su, u ovom slučaju, obezvređeni na štetu građana i njihovih prava, ne samo na zaštitu od diskriminacije, što je predmet povučenog zakona, već i na odgovorno i transparentno vršenje vlasti", naveo je ombudsman u saopštenju.

Direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević kaže za B92 da ko god ruši taj zakon, ne želi da Srbija postane članica EU.

“Jadna je ova država gde se osam godina sprema jedan zakon, gde su svi imali prilike da se izjasne, i skupštinski odbori, i gde je stvarno vođena jedna javna debata", kaže on.

"I da, kada zakon već stigne u skupštinsku proceduru, da je neko dovoljno moćan, crkva ili neko drugi, da može taj zakon da povuče, i to na osnovu jedne telefonske sednice“, smatra Dimitrijević.

Koalicija protiv diskriminacije, Gej-strejt alijansa, LDP i SDU osudili su povlačenje tog zakona iz procedure. Oni pozivaju Vladu da Zakon vrati u proceduru i da ga Skupština usvoji u neizmenjenom obliku.

Problemi sloboda vere i seksualne orijentacije

Sve verske zajednice koje Srbija priznaje kao "tradicionalne" tražile su izmenu člana 18, koji garantuje slobodu promene veroispovesti, a protive se i usvajanju člana 21, koji sprečava diskriminaciju na osnovu seksualne orijentacije.

Srpska pravoslavna crkva potvrdila je da je uputila primedbe na Zakon protiv diskriminacije, koji je Vlada juče zbog toga povukla iz skupštinske procedure.

U Patrijaršiji je Tanjugu je potvrđeno da je Sinod Srpske pravoslavne crkve, uz saglasnost drugih crkava i verskih zajednica, uputio pismo sa primedbama na Predlog zakona o diskriminaciji. Pismo je dostavljeno lično predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović.

Kako je ukazano, primedbe na Zakon dostavljene su uz saglasnost Srpske pravoslavne crkve, Beogradske nadbiskupije Rimokatoličke crkve, Islamske zajednice Srbije, Evangelističke crkve i drugih verskih zajednica u Srbiji.

U Beogradskoj nadbiskupiji Rimokatoličke crkve Tanjugu je potvrđeno da je ta verska institucija saglasna sa primedbama drugih crkava i verskih zajednica. U Nadbiskupiji je potvrđeno da je reč o primedbama na članove 18 i 21 tog zakona, koje su dostavljene Skupštini Srbije.

Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=05&nav_category=11&nav_id=348332
« Poslednja izmena: 05. Mar 2009, 17:34:15 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 12:47:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.