Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 04:22:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: povratak u beograd  (Pročitano 2790 puta)
29. Jun 2009, 03:14:06
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Mi smo porodica sa troje dece svi predskolskog uzrasta.  Posle 10 godina provedenih u Kanadi vracamo se za Srbiju, Beograd.  Nemamo reseno stambeno pitanje tako da nam predstoji izbor dela grda u kome bismo za pocetak iznajmljivali dvosoban stan.  Na samom pocetku imali bismo prihod od oko 1000 eura mesecno.
Interesuje me da li moze da se organizuje zivot u Beogradu sa 1000-1500eura mesecno? Drugim recima to znaci koliko kosta hrana, rezije za dvosoban stan, internet, odrzavanje kola, obdanista i sve ostalo sto treba za petoclanu porodicu.  Kakva su vasa iskustva i kako se vi snalazite? Da li se hrana moze nabaviti jeftinije na nekim farmama po selima oko Beograda, naravno samo ako je to sve kontrolisano od starne sanitarne inspekcije? Ili su ipak najekonomicnije prodavnice tipa Tempo, Megarodic i slicno?
Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Mozete ziveti ok, s obzirom da je prosecna plata u Srbiji (ne napumpana sa tv-a, nego realna), oko 32000 dinara, a mnostvo ljudi radi i sa manje dosta, tako da ne bi trebalo da sa tolikim pocetnim, a kasnije i ovim uvecanim primanjima imate problema.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2009, 03:27:16 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Stan sa rezijama bi izasao ne manje od 500e. I to ne u centru, vec Zvezdara, Banjica, Zemun, Bezanijska kosa, Brace Jerkovica... Novi Beograd je uzasno skupi i zaista se ne isplati.

Posto su deca predskolskog uzrasta, to podrazumeva da svaki dan moraju da imaju na stolu sveze voce, povrce, meso i mleko, a to bas i nije jeftino. Npr. kilogram malina je 300 dinara iliti nesto vise od 3e. Paradajz je od 1-1.5e... i tako.. meso 4e (piletina) pa navise... 400gr smrznutog povrca je oko 1e... Za troclanu porodicu neki mesecni prosek je oko 350e mesecno i tu ne mislim na neke bahanalije, vec obicne zivotne namirnice.

Sto se tice obdanista, tu je veoma komplikovana situacija. Liste cekanja na obdaniste su jako duge, posto ih ima malo i prebukirana su. Cena po detetu je u proseku oko 50e u drzavnim i 150-300e u privatnim obdanistima. Naravno, cena zavisi i od broja dece i materijalnog statusa porodice, te koliko ste spremni da gurnete odgovornom licu u dzep. Plus dodajte na to i strani jezik, muzicku skolu, razne radionice, izlete i ostale mamipare.

Odrzavanje kola... zavisi koja su kola u pitanju... jugo ili golfII su izuzetno jeftini, ali sto je noviji automobil, to su delovi skuplji. Npr. nova VW vozila su uzasno skupa za odrzavanje.

Internet... je kost u grlu... od 20-50e zavisno od onoga sto zelite.

Sve u svemu... ispod 1000e ne vredi ni razmisljati. Mislim, moze da se zivi i sa manje, ali samo ako imate sopstveni stan i zivite na minimumu minimuma.

Kako se moja porodica snalazi. Hm.. ne znam... Svo troje radimo i plate su nam sarenolike... od minimalnih do proseka. Pored toga, imamo svoju kucu, bastu iz koje dobijamo voce i povrce, ali je sve to udaljeno 20km od centra (sto objektivno nije ni problem, posto ja brze stizem na posao nego neko ko je na npr. Banjici).
Pre toga smo godinama bili podstanari i bilo je... hm.. cupavo...

Ja bih vam preporucila da razmotrite i tu opciju. Npr. da iznajmite kucu u okolini Beograda (Zemun, Zemun polje, Surcin, Novi Banovci) i putujete na posao, jer je prevoz koji saobraca prema prigradskim naseljima ponekad i bolji nego gradski. Em je jefitinije, em imate pun komfor + dvoriste za decu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Hvala na iscrpnom odgovoru.  
Razmisljali smo i o varijanti zivota u predgradju tim pre sto sada u Vankuveru zivimo u predgradju i zaista nam se svidja.  Medjutim cini mi se da predgradje u Beogradu i Vankuveru ne izgleda isto.  Ja sma inace rodjena beogradjanka ali sam ceo zivot zivela na Novom Beogradu pa nemem to iskustvo zivota u manjoj sredini . . . isto vazi i za mog muza.  Zato smo za sada ostavili tu varijantu po strani dok ne dodjemo i sami malo ne prosetamo po tim manjim prigradskim mestima.  
Ali svakako bi nam znacilo recimo poredjenje zivota u gradu i predgardju. . . kao sto ste rekli imate bastu, svoje voce i povrce. . a kakve su skole, sastav ljudi, ima li dosta dece ili je to samo starija populacija, infrastruktura (mislim putevi, struja telefon,internet) i slicno.  Za cene nekretnina znam da su nize.  Koliki su rashodi za kucu ako je imate?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
PA, ovako... da krenem od Nbg... Smiley
Problem sa Novim Beogradom je sto se polako pretvara u poslovni centar grada, tako da su cene stanova (kupovina i iznajmljivanje) otisle nebu pod oblake, iako je realna cena dosta niza.
Sami znate da su to zgrade koje su stare bar 30 godina i u koje nije ulagano od useljenja.
Poseban problem sa blokovima (45, 45a, 70, 61, 62, 63) je sto postoji par velikih trznih centara koje su zaposeli Kinezi, tako da je i to diglo cenu stanova... znam da zvuci cudno, ali...

E, sad... sto se tice predgradja, slazem se da je situacija razlicita... pre svega sto je ovde i dalje hit neplanska i nelegalna gradnja, tako da sve ono sto je na strani starog Beograda ne vredi ni gledati... MML, Kaludjerica, Krnjaca, Ovca, Borca... to ne bih preporucila ni neprijatelju...

Mi imamo kucu na Umci i to je dobro i lose... Dobro je sto nam se kuca nalazi iznad Umke, tako da nema klizista. Sam centar je poprilicno problematican, ali su poceli da ga sredjuju.
Iskreno, jedino sto tamo valja je Rucka. Mi smo sticajem okolnosti povoljno kupili plac, pa nam se to isplatilo vise nego da smo otisli u Krnjacu ili nesto slicno sto je "blize" gradu.
Struja i voda su sprovedeni, telefon takodje. Ja imam wifi net, a postoji mogucnost i uvodjenja ADSL. Od TV je moguca obicna zemaljska ili varijanta TotalTV (satelitska).
Problem sa nasim delom je voda tokom leta, jer je ovi koji su nize od nas koriste za zalivanje basti, ali postoji resenje u vidu bunara jer je taj deo veoma bogat vodom.
Sto se tice skola i vrtica, opet... mogu da govorim samo o ovome gde smo mi... U porodici nemamo male dece, ali su zato komsije bez problema upisale svoje dve devojcice u vrtic. Isti slucaj je i sa skolama, na istom su niovu kao i u centru.
Ima dosta dece i uopste, nase komsije su uglavnom starosti izmedju 30 i 40 godina. 

E... sad... plusevi i minusevi:

+ gradski prevoz - meni je potrebno 40 minuta od kuce do posla (pesacenje do stanice+bus+pesacenje do posla)
+ basta - sve sto vam treba je tu
+ zagadjenje - osetljiva sam na smog, tako da mi cist vazduh zaista godi...
+ mir, tisina - zaista je potrebno
+ povezanost sa ljudima, komsijska ispomoc
+ dobra opskrbljenost - postoji nekoliko dobro opremljenih marketa, jedan radi 24h, dok su u drugom cene nize negu o centru... takodje, postoje prodavnice gotovo svih usluznih delatnosti.

- udaljenost od grada
- nesredjena kanalizacija i problem sa vodom, i uopste nedostatak urbanistickog plana
- sam predznak "predgradje"
- obilaznica koja nikako da bude izgradjena

E, sad.. Umka sama po sebi je poprilicno sucmurasta... daleko je iza npr. Zemuna ili Zemun polja, a svakako iza Novih Banovaca, ali je daleko bolja od gore navedenih...

Mi smo se vodili nasim materijalnim mogucnostima i ne mogu da kazem da smo se nesto presli.
Opet, ovo je moje iskustvo i utisak. Ne zelim da ga ikome namecem, mozda sam previse subjektivna.

Inace, sto se tice delova grada.. mozda sam malo subjektivna (ako nisam kod kuce, onda sam tamo kod decka), ali... ja bih vam preporucila da obratite paznju na Banjicu... nije ni predaleko, ni preblizu gradu... postoje brojne tramvajske, trolejbuske i autobuske linije, dobra skola, decu je moguce pustiti napolje posto se izmedju zgrada nalaze parkovi, a tu je i sportski centar sa bazenom i pratecim programom.
Konkretno, van spica vam do Slavije treba 10 minuta automobilom, bez obzira na guzvu 20 minuta tramvajem. Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

ne znaš ti kako je normalan biti pa poludeti !!!!

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 10717
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG shine
Anea je potpuno u pravu , nemam sta da dodam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jul 2025, 04:22:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.