Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Povodom Oluje u Zagrebu brojne priredbe  (Pročitano 10621 puta)
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
ps: Što se tiče oduzimanja dece od pripadnika određenog naroda to stoji u Kovenciji, kao i stvaranje nehumanih uslova za život i biološki opstanak pripadnika određene nacije. Ipak, kad je operacija "Oluja" u pitanju takvih primera nije bilo(oduzimanje dece).

To -- oduzimanje dece -- jeste jedini od 5 oblika genocida koji nije prisutan u Oluji.

Ostala cetiri su vrlo prisutna, a da bi se neki monstruozni zlocin -- kao sto je Oluja -- okarakterisao kao genocid -- sto Oluja jeste -- dovoljan je i jedan od 5 oblika delovanja.

U Oluji ih, dakle, ima 4 od 5. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Dakle, jos jednom:

Article II: In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:
(a) Killing members of the group; [prisutno u Oluji: ubijeno vise hiljada Srba na teritoriji Republike Srpkse Krajine koja je potpala pod hrvatsku okupaciju]
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group; [prisutno u Oluji; vise stotina hiljada ljudi prognanih, koji posmatraju ubijanje najdrazih iz aviona koji bombarduju kolone izbeglica]
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; [prisutno u Oluji; stravicna ponizenje Srba koji su ostali na teritoriji Republike Srpske Krajine pod hrvatskom okupacijom]
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group; [prisutno u Oluji; mnoge zene su pobacile tokom prinuden evakuacije]
(e) Forcibly transferring children of the group to another group [ovo je nesto sto su Hrvati radili Srbima 1941-45. u NDH; vise desetina hiljada srpske dece kojoj su roditelji pobijeni je tada dato hrvatskim porodicama bez dece na usvajanje i pohrvaceno. O tome je snimljen film u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj 1970-tih, posle gusenja ustastva tokom "lipanjskih gibanja". Jedna od njih je umetnica Jagoda Kaloper; u samoj Oluji ovoga, doduse nije bilo].
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 94
Zastava Zagreb, Hrvatska
Dakle, jos jednom:

Article II: In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:
(a) Killing members of the group; [prisutno u Oluji: ubijeno vise hiljada Srba na teritoriji Republike Srpkse Krajine koja je potpala pod hrvatsku okupaciju]
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group; [prisutno u Oluji; vise stotina hiljada ljudi prognanih, koji posmatraju ubijanje najdrazih iz aviona koji bombarduju kolone izbeglica]
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; [prisutno u Oluji; stravicna ponizenje Srba koji su ostali na teritoriji Republike Srpske Krajine pod hrvatskom okupacijom]
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group; [prisutno u Oluji; mnoge zene su pobacile tokom prinuden evakuacije]
(e) Forcibly transferring children of the group to another group [ovo je nesto sto su Hrvati radili Srbima 1941-45. u NDH; vise desetina hiljada srpske dece kojoj su roditelji pobijeni je tada dato hrvatskim porodicama bez dece na usvajanje i pohrvaceno. O tome je snimljen film u Socijalistickoj Republici Hrvatskoj 1970-tih, posle gusenja ustastva tokom "lipanjskih gibanja". Jedna od njih je umetnica Jagoda Kaloper; u samoj Oluji ovoga, doduse nije bilo].

A od kad je to bpod našom okupacijom. Uostalom Republika Hrvatska je legitimno priznata u svojim vanjskim granicama, dok to tzv. Republika Krajina nikad nije bila. I ne volim kad se današnja država uspoređuje s ostacima nečeg čega više odavno nema, kao da se današnja Njemačka uspoređuje s onim iz 30-tih godina prošlog stoljeća. Izbjeglice nitko nije bombardirao, sve je to dio propagande vaših medija, na koje ste nažalost nasjeli. Ko mala naivna djeca.
IP sačuvana
social share
Bye, Shokre
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
Da, ali Konvencija daje samo osnovne smernice za eventualnu sudsku presudu pred Haškim tribunalom. Konvencija o genocidu je pravno obavezujući dokument bez prava na tzv. sistemsko tumačenje(kao i sve tzv. originerne Konvencije UN koje su potpisane i ratifikovane od država-članica), to se odnosi na primenu i poštovanje Konvencije od strane DRŽAVA. Kad je u pitanju međunarodno-krivično pravosuđe onda je DOZVOLJENO DISKRECIONO PRAVO MEĐUNARODNOG SUDA(ad-hoc ili stalnog...) NA TUMAČENJE OSNOVNIH ELEMENATA, KOJI ČINE OSNOVNO OBELEŽJE KRIVIČNOG DELA GENOCIDA(pomenutih 5 elemenata). To znači da će zavisiti od konkretne odluke suda da li će uzimati u obzir princip kumulativnosti ili ne. Konvencija ne traži kumulativnost elemenata ali poznato je da anglosaksonska sudska praksa ima malo drugačija shvatanja u odnosu na evropsko-kontinentalni(pre svega germansko-nordijski ali i romanski) pravni sistem. Dakle, još jednom: države NEMAJU PRAVO NA TUMAČENJE KONVENCIJA, ALI U MEĐUNARODNOM PRAVOSUĐU TO PRAVO POSTOJI.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
ps: što se tiče nasilnog otimanja i pokatoličavanja srpske dece 1941-45 u tzv. NDH mislim da je bilo i masovnije. U knjizi: "Magnum Crimen", pominje se broj od 117.000 Samo na Kozari(u širem području vojnih operacija protiv partizanskih jedinica i srpskih civila januar-april 1942) nasilno je transportovano oko 27.000 srpske dece(tako bar piše u knjizi).   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
@ Shokre 

Nije tačno da je Miloševićeva politika jedino odgovorna. Bilo bi dobro da se prisetiš hronologije događaja pre početka rata u Hrvatskoj: 1. osnivački skupovi HDZ-a, HSP-a na kojima je sa velikom mržnjom govoreno o srpskom narodu u Hrvatskoj 2. Oduzimanje prava Srbima da budu konstitutivan narod( a to pravo su imali do 1990, po Ustavu SR Hrvatske) 3. Veliki broj šovinističkih napada na Srbe u: Zadru, Osjeku, Vukovaru, Petrinji, Grabovcu. Sve se to događalo pre izbijanja ratnih sukoba. Moji bliski rođaci su živeli u Hrvatskoj do 1995, tako da sam informacije imao sa terena a ne preko TV.
4. Franjo Tuđman je na osnivačkom kongresu u hali "Lisinski" 1990 rekao:" NDH je bila izraz povjesnih težnji hrvatskoga naroda". Izvini, objasni mi kako da srpski narod ne bude zaplašen pred takvim izjavama. Takve izjave nisu "veliko-srpska propaganda", to je bila surova realnost. Gledao sam vašu televiziju(HRT 1) ovih dana. Prikazan je dokumentarni film o tim događajima i prikazan je baš taj Tuđmanov govor. Uostalom, Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava je 2001 snimio i dokumentarni film "Oluja nad Krajinom", koji je prikazan u emisiji "Latinica". Tu se baš pominje i prikazuje bombardovanje kolone civila.

5. Ja sam jedan od onih Srba koji je protiv Miloševićeve politike(Velika Srbija), ali ni politika Tuđmana nije bila bolja, to je sigurno.   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 161
Zastava hr.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Evo slučajno naletim na ovo preko googla pa se nisam mogao suzdrzat!

E pa dragi moji susjedi Volim ja Vas ali brate neke stvari ne razumjem?!

Ajmo redom:

1. Jesmo mi došli vama u srbiju sa ustašama ili vi nama  u Hrvatsku sa četnicima?

2. Jesmo mi granatirali vaše gradove u srbiji ili ste vi naše u Hrvatskoj ?

3. jesmo mi ubijali ranjenike u sbkim bolnicama il ste vi naše u hrvatskim (Vukovar-ovčara)

4. jesmo mi htjeli otcjepit dio sbskog suverenog teritorija ili ste vi htjeli di Hrvatskog ?

5. jesmo mi tenkovima krenli na beograd ili Vi9 na Zagreb ?

6. jete vi počeli 1991 ili mi 1995 ?

itd...

milim neda mi se više!

Da se razumjemo za egzodus su najviše krivi čelnici tzk. sao krajine jer su je oni i organizirali!

Zaključak:

Jesu li pojedini Hrvati radili zločine? DA
Jesu li svi Hrvatski vojnici radili zločine NE
Dali treba kaznit one kji su to radili? DA
Dali je oluja opravdana?  DA
Zašto ?
Zato što su maldi moci Hrvati išli branit svoju zemlju svoja ognjišta a nisu išli otimat tuđu zemlju i domovinu!

Da vam ipak proširim vidike preporučujem da pogledate ova dva filmića koje su snimili Srbi naše "KOMŠIJE" e pa ja kao Hrvat kažem nedaj bože nikome ovakvih "KOMŠIJA"

KOMŠIJA 1

KOMŠIJA 2

Želim Vam dug i sretna život a to tražim i od Vas meni!!! Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
E moj druže Beogradski...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
Pa ovi Hrvati su gori komunisti od Lenjina...
Brane komunisticki poredak i komunisticke granice kao da je to sveto pismo...
Ajd kad se naucis demokratiji i pre svega pravu i manes se komunizma onda se javi da pametujes, a dotle mi je sasvim jasno zasto nas "brate volis ali nas ne razumes"...hrvatske granice, hrvatski suvereni teritorij i ostale gluposti...kakve komunjare...
« Poslednja izmena: 25. Feb 2006, 19:39:26 od nssale »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 161
Zastava hr.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Pa ovi Hrvati su gori komunisti od Lenjina...
Brane komunisticki poredak i komunisticke granice kao da je to sveto pismo...
Ajd kad se naucis demokratiji i pre svega pravu i manes se komunizma onda se javi da pametujes, a dotle mi je sasvim jasno zasto nas "brate volis ali nas ne razumes"...hrvatske granice, hrvatski suvereni teritorij i ostale gluposti...kakve komunjare...

Znači ti si demokrata i po tebi KOSOVO albaniji!! Smile Smile Smile

P.S. Znamo mi Svi Hrvati gdje je nasa granica/rijeka ali isto nismo išli tenkovima da je tražimo!!!!!!
« Poslednja izmena: 25. Feb 2006, 20:17:29 od makixxx »
IP sačuvana
social share
E moj druže Beogradski...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
Demokratija i Kosovo Albaniji bas ima veze jedno sa drugim...
Prvo pokusaj da skontas tacne odgovore na pitanja:
1. Ko su bile nacionalne manjine a ko konstitutivni narodi u bivsoj SFRJ i kakva su imali prava?
2. Spoljasnje granice SFRJ su nepromenljive i medjunarodno priznate, a kakve su bile unutrasnje granice i ko ih je uspostavio i na koji nacin?
3. Ko je sta uneo u zajednicku drzavu, pocev od teritorija preko bogatstava pa sve do medjunarodnog ugleda i statusa?
Pa kada uspes da skontas odgovore, tada vise neces postavljati ovako nebulozne konstatacije i pitanja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.