Moj brat, Nebojsa Jevremovic, 1960. godiste, otac troje dece, oboleo je od akutne limfoblastne leukemije. On je AB krvne grupe koja je vrlo retka, zato molimo i one koji su drugih krvnih grupa a procitaju ovu molbu, da se raspitaju u svom okruzenju.
Za njegovo lecenje koje je dugo i tesko, tokom terapije potrebno je davati dva do tri puta nedeljno separaciju trombocita. Trombociti se ne mogu cuvati duze od pet dana. Zbog toga je neophodno da odgovarajuci davaoc provede sat i po na separatoru u zavodu za transfuziju, dana kada mom bratu bude propisana doza trombocita (davaocu se trombociti regenerisu u roku od dva do tri dana).
Nasli smo petnaestak davaoca, ali zbog dugotrajne terapije to nazalost nije dovoljno.
Uslov davaoca je AB krvna grupa, nije bitan Rh faktor, davaoc treba da ima od 18-65 godina starosti, ne sme imati manje od 65kg, da nije prelezao neku tesku bolest, da nije pod nekom terapijom i da nema trenutno menstruaciju.
Molimo sve one koji su u mogucnosti da daju krv na testiranje u ul. Svetog Save 39 u Beogradu (sifra primaoca je 966) i da se jave meni da bih preuzela rezultate testa.
Moj kontakt telefon je: 065/8-132-972 Unapred zahvalna, Simonida
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."