Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jun 2025, 10:39:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Потребан савет  (Pročitano 4516 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
Ја сам скинуо ово, да ли је то то?
http://hddguru.com/content/en/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ја сам скинуо ово, да ли је то то?
http://hddguru.com/content/en/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/
to je program koji sam i hteo da ti preporucim,samo nisam znao da li oces.
bravo!  Smile Smile Smile
da,ja sam koristio taj program.u pocetku sam hteo Autoclave 0.3,koji je pravi terminator,ali on radi samo na ATA diskovima,jer je iz 2001,a butuje se preko floppyja.
posto imam SATA disk,uzeo sam taj,koji mi je preporucio @Ivicaspas(jos jednom hvala,@ivice...  Smile) i super je,jer nema sta da se restartuje komp,nema nikakvog rezanja na flioppy,ili CD,vec samo ga pokrenes,kliknes da krene low-level format,i eto ga.trajace nekih sat i po(zavisi koja je masina,ali vise od 2 ne bit rebalo) i sve vreme ce biti prikazan dekstop,a onda na kraju,samo se restartuje komp,i to je to.

samo da te upozorim-nemoj ni slucajno da se zezas ili probas i kliknes "begin low-level format",da vidis sta ce da se desi,jer on odmah krece sa procesom.nema "are you sure?" i slicno.a takav proces ne sme da se prekida,tako da kada krene,gotovo je.samo da znas...
skines ga,instaliras,kada si spreman,pokrenes ga,bez ikakvog prekidanja,   Smile cekas nekih sat i po,dok se ne zavrsi,i makr trajalo tri puta duze,ne prekidaj ga nikako,(bice u desktopu svo vreme) i posle se restartuje sam.
naravno,posle ti ostaje potpuno "go",prazan,hard koji ceka da se instalira OS...
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 17:30:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
Уфф, мој хд је АТА. Вероватно би послужио тај Autoclave 0.3, али џаба кад немам флопи драјв.
Постоји ли неки други начин да се бутује?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4504
OS
Linux
Browser
Mozilla
Citat
HDD Low Level Format Tool is a freeware utility for low-level hard disk drive formatting.

* Supported interfaces: S-ATA (SATA), IDE (E-IDE), SCSI, USB, FIREWIRE. Big drives (LBA-48) are supported.
    * Supported Manufacturers: Maxtor, Hitachi, Seagate, Samsung, Toshiba, Fujitsu, IBM, Quantum, Western Digital.
    * The program also supports low-level formatting of FLASH cards using a card-reader.
Zar nisu ATA i IDE isto?
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 17:37:56 od chmaooq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Уфф, мој хд је АТА. Вероватно би послужио тај Autoclave 0.3, али џаба кад немам флопи драјв.
Постоји ли неки други начин да се бутује?

EDIT
-sad sam proverio sa @Banetom(  Smile Smile ),i potvrdio je da ipak ovaj program podrzava i ATA format.
tj-@chmaooq je bio u pravu...  Smile
ATA=IDE.
dakle,slobodno mozes da iskoristis taj program(http://hddguru.com/content/en/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/).  Smile

(posto nemas floppy,a i posto je ovaj LLF tool jednostavniji,zaboravi na Autoclave...)
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 17:52:33 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
Важи, хвала пуно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Важи, хвала пуно.
nema na cemu,pozdrav.  Smile
to je sto se tice low-level formatiranja,koji ce doooosta dobro doci i tebi i hardu,i barem ces biti siguran i bezbrizan,a performanse i rad mnogo bolje.
a,posle,naravno,instaliraj neki AV.(koji,ti sam odluci...)
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 18:23:08 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
HTC 
Zasto bi radio Low level, njemu nije ostecen disk, pa da radi zadnju varijantu da bi spasio ako se spasti moze, covek verovatno ima neki malware koji ga muci. Pored svakog antivirusa moze da prodje malware, zavisi kako, mozda preko fleske, najcesce, ili preko nekog kreka nije bitno. Ja sam juce imao slucaj gde je decko obarao komp i nije mogao da instalira drajvere za plocu, nece. Pre toga je imao Kaspersky. Sta sam ja uradio, skinuo sam Avast Free, instalirao ga pre bilo cega i pustio boot sken. U pitanju je bio sality, 2900 inficiranih fajlova je pocistio na obe particije. I normalno smo instalirali drajvere  i ostalo sto ide.

ФанстеДС
Uradi ovako da proverimo da li imas neku gamad na tvom racunaru.

Skini  http://www.trendsecure.com/portal/en-US/_download/HiJackThis.exe   HiJackThis program

Stavi ga u zaseban Folder na Desktop
Promeni naziv programa u Tor1

* Pokreni HijackThis
* Izaberi opciju "Do a system scan and save the logfile"
* Na kraju skeniranja program ce izbaciti tekstualni log.
* taj log kopiraj ovde ( opcije copy / paste)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22016
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Linux
Browser
Mozilla (hardy)
mob
Apple iPhone 12, S21
ajmeeee....  Smile Smile Smile Smile
decko dodje sa pitanjem sta mu treba da se zastiti na netu, i zaista neznam kako je to doslo do toga da mu se savetuje low level format...

ne zelim da cepam ljude, ali malo razmisljajte sta radite i sta savetujete...
low level format za ovo??
dodje ti covek sa busnom gumom, ti mu predlazes da radi generalku motora...

low level format je totalno nepotreban...on se radi u slucajevima da hard pocinje da pravi probleme
cak i ako sam resi da reinstalira sistem, obican reinstal sa brisanjem particija je dovoljan da se ukloni sav malware...

da je low level format resenje onda se i ne bi pravili antivirusi...
ovo lepo molim...
razmisljajte sta savetujete ako hocemo da budemo ozbiljna pomoc ljudima...
ponekad se ugrizite za jezik...

IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Рекао сам у првом посту да планирам да ре-инсталирам систем, једноставно из разлога јер га нисам дуго ре-инсталирао, па је ред да то сад учиним. Уз то сам питао за савет, кад бих ре-инсталирао систем, који антивирус да инсталирам како бих се заштитио од било каквих вируса и осталих непожељних глупости.
Е сад, што се тиче овог low level format-a, имам један проблем. Обрисао сам све помоћу тог програма, рестартовао рачунар, убацио цд од ХП-а, лепо ставио да ми се цд ром први бутује. И кад дође до тога кад треба да се стисне било које дугме како би се покренула инсталација за ХП, појави ми се нешто, вероватно, везано за low level format, након чега ми, ја мислим, тражи флопи. Дакле, не покреће ми се инсталација за ХП, чак ми ни не тражи да започнем инсталацију, само ми се појави то везано за low level format.
Овако пише:
[DR-DOS]A:\> и овде треба да ја упишем нешто.

ЕДИТ: Ипак мислим да је то до цд-а од XP-a, покушаћу са другим па ћу јавити.
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 20:38:32 od ФанстеДС »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jun 2025, 10:39:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.