Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Feb 2026, 19:33:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postojanje Boga  (Pročitano 41429 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ajde!?

"Onda upotrebis rec bog za ono sto priznajes da ne poznajes", kazes. I sta onda?
Onda zaboravis da si samo upotrebio rec za nesto sto ne poznajes, pa onda sa tom
reci, oko nje, preko nje, zapocnes gatati, bajati i vracati itd. Pa opet zaboravis da to bjese
samo rijec, nastavis je obogacivati novim (samo) rijecima. Pa opet zaboravis gatke, bajke i
carke. Itd. Itd. I tako, udri, udri udri, do kraja, dok ne postane sasvim logicno, evo ga, bosko glavom
i bradom! on hoce to, to i to! zahtijeva to, to i to! on je takav, takav i takav! itd

Bistro! - pozdravio bi mornar! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51186
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
           @ dopud

Mijesas Boga i religiju. To dvoje nije isto Smile
I sveci su umirali guseci Boga u sebi da to nisu ni znali.

Vjerovati da Bog postoji ne morase se da bi se opstalo, zivjelo i imalo potomstvo.
Tesko je razumjeti sta ja hocu da kazem, kada je jedini sistem shvatanja materijalno.

Boga niko nikad nije vidio, niti ce ga vidjeti jer Bog nije ni u materiji, ni u prostoru ni u vremenu. Bice opet da mlatim praznom slamom ako ne prosirite vidike.   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Pa zato i nema Boga Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Magicni

Pa, aj prosiruj. Samo nemoj drvljem i kamenjem. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC One M9
Pade mi nesto napamet pa rekoh da napisem ovde, rec je veri u globalu nije o bogu ali vezano je za nastanak svega. Ako je bod stvorio prvo Adama pa Evu i tako dalje oni su izrodili decu (to se ne pominje u svetom pismu) a ako smo svi mi nastali od njih njihova deca su morala incest-om da se dalje reprodukuju jer su braca i sestre. Pa smo ili svi mi smrtno gresni ili vera dozvoljava incest ili je ta prica netacna (sto je najvise moguce). Jel ste nekad mislili o tome?
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51186
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Bibliske price o postanku svijeta imaju svoju vrijednost, pogotovo umjetnicku, ali ih ne mozemo shvatiti u orginalnom kontekstu. To znaci da je svaka bibliska prica tacna u prenesenom znacenju.
Npr. U Bibliji se spominje da treba spaliti vidovnjake i vjestice; prevedeno modernim jezikom to znaci da poznavanje buducnosti moze biti opasno.

Dopud, to sto si ti pricao je tacno. Religija u kojoj se spominje Bog je u srednjem vijeku bila hriscanstvo na nasim prostorima, a poslije se pojavio Islam. Hriscanska crkva je je imala porez od 10% (koji je najmanje Bogu trebao), i bila je jedan od najkrupnijih  zemljoposjednika. Crkva je kroz istoriju uvijek bila potpora vladara. Vladar je zbog toga sprovodio odredbe koje su stimale crkvi. Gradio je hramove i crkve, protjerivao jeretike itd. Jereticka ucenja su najcesce nastale iz klasnih razlika i kao odgovor na bogastvo crkve a siromastvo seljak ciji je zivot bio teska muka. Znamo sta danas znaci biti seljak a mozete misliti tek u to doba; sta je tada znacila nerodna godina, a sta danas znaci.
Ovdje cu da spomenem Jana Husa koji se zalagao da se smanji crkvena imovina, a koji je na prevaru spaljen na lomaci, pod grancijom cara da mu nece biti nista.
Pape su tezile da imaju vlast nad kraljevi, da kraljevima papama ljube noge i o svaku odluku papu pitaju. Normalno da su ovakvim apetitima papa carevi nailazili na otpor. Da ne ulazim vise u istoriju, crkva je uvijek tvrdila da vlada u ime Boga i zbog toga je mozda doslo do ekspanzije Ateista na ovom prostoru.

Ja kazem da mi preko religije ne ostvarujemo kontakt sa Bogom, vec preko ljubavi. Da bih to pokazao bolje suprostavicu se tvrdnjama crkve u jednom segmentu, a to je moral i pravednost.

Bog je ljubav. Tu nema nikakve kazne bozije, pakla, djavola niti sta ja znam stasu jos izmisli. Ako ljubav trpi zbog pravednosti i morala dolazi do rusenja toga. Npr. Covijek voli svoju zenu, medjutim on se spetljao sa ljubavnicom koju isto tako voli. Crkva to smatra grijehom. Dalje, on ima djecu sa zenom, medjutim zbog dotoka ljubavi on ce morati imati djecu i sa ljubavnicom; ako se bude tome opirao lose ce proci. Nastace zdavstveni problemi. Crkva bi u ovom slucaju sigurno bila da se blokira mogucnost vanbracne djece, sto je protv ljubavi a samim tim protiv bozanskog u covijeku.

Nadam se da dalje nece biti mijesanja religije koja u ime "Boga" vlada , i stavarnog pojma Boga kao izvora ljubavi koja ni od cega ne zavisi.            

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
ljudi doso mi je racun od 5000 din pa cu da se primirim sa forumom par dana, dok ne uzmem pretplatu.
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Naravno uvek se nadjemo u situaciji da negiramo misljenja i to je sasvim normalno.Pre svega,za mene je pojam religije i boga jedno te isto.Da nema ideje o bogu nebi ni postojala religija i obratno.Svako od nas zivi zivot onako kako on misli da je dobro za njega,pa bio on vernik ili ne,ali vazno je samo jedno da mi zivimo u skladu sa svojim stavovima o zivotu ma kakvi oni bili.Ovo oko cega se vodila polemika je bio citat Lucana De Kresenca,i time smo zapoceli ovu temu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Covek je stvorio Boga, a ne Bog coveka...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Dok nedodjemo do odgovora(ako i dodjemo)ovako ce biti:Nista ne postoji,ako i postoji ne bih mogao da shvatim,a ako bi i shvatio ne bih bio u stanju da saopstim drugima!                                                                                                     Georgija iz Leontina
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Feb 2026, 19:33:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.