Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 16:10:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postojanje Boga  (Pročitano 36818 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Logično je da ako izuzmeš Superiornog Svemogućeg, Sveznajućeg i Sveprisutnog Boga, da moraš pokušati sa milionima fragmentalnih nadomjestaka.

Samo se pitam kako (kojim čulima) komunicirati sa bogom 753.148 a kako sa onim pod brojem 359.587.642.

I po kom kriterijumu odabrati jednog od njih da mu se zahvališ za lepotu leptira na cvetu,
a kog zamoliti da zaustavi diareu u 5.30 ujutro?
Ko je tu kome autoritet tj. bog?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Kako koja baka pa Radojka...
A kako moze ateizam da pociva na monoteizmu?Pa to je  ko dijeta na svinjskoj masti...
I Bog moze biti samo jedan, zato sto je bog vrhovno, neponovljivo i jedino savrseno bice.

@ nemam pojma
Samo se pitam kako (kojim čulima) komunicirati sa bogom 753.148 a kako sa onim pod brojem 359.587.642.

Ukucaj taj broj (i mrezu naravno 06* ) na mob. i posalji im sms Smile
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ nemam pojma

Ukucaj taj broj (i mrezu naravno 06* ) na mob. i posalji im sms Smile
Smile  Smile  Smile
Hvala ti!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Kao sto rekoh, da bi mogao da pokusas da razumes (bez garancija da ces i uspeti), moras da izkoracis iz monoteisticki-baziranog evropskog Weltanschauunga, bio on teisticki ili ateisticki (posto su oni samo odraz u ogledalu jedno drugom).

Bozanstava ima neizbrojivo mnogo i to je jedina sustina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Ne pomazes nam da shvatimo time sto neprestano pises
" ja sam u pravu"
"vi gresite"
Na osnovu cega si doso  do takvog zakljucka?
Ja i ne kazem da cu da shvatim ( ja nisam skapirao ni monoteizam kao ideju ) ali mi je zabavno da pokusam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ja ni jednog trenutka nisam napisao to sto ti navodno citiras, a sto nije cak ni karikatura onoga sto ja jesam zaista napisao.

To sto ti sam mislis da gresis je problem tvoje nesigurnostiu u sopstvenu procenu.

Dakle, nikakvo to sto ti zoves "bogom" ne postoji, jer nema bozanstva koje je moguce samo kao navodno jedino.

Jednostavno, dok nastupas iz te premise, ne mozes da shvatis ono o cemu pitas.

Meni je svejedno u sta ces ti da verujes, ali ako zelis da razumes ono o cemu pitas kao da zaista zelis da razumes, onda ne mozes da zadrzis tu premisu o bogu koji je moguc samo kao jedini savrsen.

Jednostavno takva premisa ti je nesto kao konjske naocari kopje sprecavaju zivotinju da pogleda u stranu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja ni jednog trenutka nisam napisao to sto ti navodno citiras, a sto nije cak ni karikatura onoga sto ja jesam zaista napisao.
Nisam hteo da napišem karikaturu.
Nisam te ni citirao.
Tačno si napisao.
To sto ti sam mislis da gresis je problem tvoje nesigurnostiu u sopstvenu procenu.
Zašto misliš da znaš moje misli?
Ne stavlja li te to na tron koji nije tvoj?
U vezi čega (ti tvrdiš da ja) mislim da grešim?
Dakle, nikakvo to sto ti zoves "bogom" ne postoji, jer nema bozanstva koje je moguce samo kao navodno jedino.
Meni je svejedno u sta ces ti da verujes, ali ako zelis da razumes ono o cemu pitas kao da zaista zelis da razumes, onda ne mozes da zadrzis tu premisu o bogu koji je moguc samo kao jedini savrsen.
Jednostavno takva premisa ti je nesto kao konjske naocari kopje sprecavaju zivotinju da pogleda u stranu.
Kada ja pitam, čekam odgovor.
Jer, po svojim rečima ću ja biti ili opravdan ili jok.

I ti ćeš kao i ja, ako veruješ u ... 'ne svoju' superiornost (na Boga mislim), meriti svoje reči.
Do sada to jesi radio.
I hvala ti na tome (ozbiljno).

Ja dolazim iz mnogobožačke tradicije.
Dugogodišnje.
Ne nasleđene, već lično odabrane.
Živeo sam i u Kini i u Britaniji.
Retrospektivom i introspektivom, proučavanjem i opitovanjem, mislima i praksom sam to prepoznao kao ne istinu.
A onda se dogodilo nešto što se tebi nije dogodilo.
Za sada.

Tema ovde nisam ja ili ti, pa hajde da nastavimo sa temom.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@nemam pojma
Misim  da je ovaj komentar bio upucen meni a ne tebi... Smile

@tralalalala
Ja te nisam citirao, i mislio sam da je svim jasno i da ne moram napominjati da sam sarkastican.Ja ne mislim da gresim(da mislim da gresim ja ne bi gresio) vec kazem da ti to stalno istices bez obrazlozenja.
To JESTE karikatura toga sto si ti napisao (samo mozda nije uspesna).I to si ponovio i u ovom postu.Ne pitam te STA mislis niti da li ja mogu da shvatim tvoje misli vec ZASTO tako mislis.
"Dakle, nikakvo to sto ti zoves "bogom" ne postoji, jer nema bozanstva koje je moguce samo kao navodno jedino. "
Kaze ko i na osnovu cega?

A ja tu premisu ne mogu da odbacim tek tako vec mi ti moras obrazloziti neku drugu premisu koja ce ovu potisnuti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nemam pojma
Misim da je ovaj komentar bio upucen meni a ne tebi... Smile
koja ce ovu potisnuti

Izvinjavam se.

Obojici.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@nemam pojma
Nije potrebno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 16:10:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.