Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 07:26:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postojanje Boga  (Pročitano 36798 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Sta ti mislis o tome?
Mislim da ti svakako nisi taj koji ce to moci da proceni, osim ako nisi sedeo i pio kafu, pivo, kiselu i jeo vrucu jagnjetinu sa onima koji su to smisljali.
Svako ima pravo da verujes u sta god hoce, makar to bilo i Church of the Flying Spaghetti Monster, i to pravo ne moze niko da mu zabrani.
Izmedju ogranicenog a dobrodusnog vernika i inteligentnog iskompleksiranog ateiste, uvek cu izabrati vernika za prijatelja iako nikad necu biti poklonik ni jedne religije.
Religije mozda jesu izmisljene kao vid kontrole mase, ali nacela koja one propovedaju uglavnom nisu pogresna i ne vidim nista pogresno u tome ako ih neko postuje i trudi se da ih se pridrzava.
« Poslednja izmena: 05. Mar 2006, 07:32:56 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
SerbianFigter

Pa naravno da se i ja slazem sa iskrenoscu. No, ja poznajem mnogo vjernika. Svi su oni vatreni vjernici u prici, a na djelu, bas niko ne radi ono sto bi trebao raditi vjernik. A smatram da je vjera ostala samo pretpostavka, i da stanje vjere nikada nije dosegnuto. Zato mislim da ne postoje ni vjernici ni ateisti. Postoje samo ljudi, e koji se drugacije izjasnjavaju. Hocu reci, na djelu su svi isti, naprosto ljudi, samo pricaju druge price. Zato mislim da su sve te price podmetnute covjeku, e da bi odvojili jedne od drugih, a zbog vlasti nad njima. Po onom principu: zavadi pa vladaj!

Crowz

Ti si sada izvadio moje citate koje nazivas vredanjem ljudi. A da si izvadio postove na koje su to bili odgovori, tek ond bi vidio sta su uvrede. U samo nekoliko postova upucenih meni, ti si me nekoliko puta uvredio. I to direktno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Hocu reci, na djelu su svi isti, naprosto ljudi, samo pricaju druge price.
Tvoje lose iskustvo ne znaci nista...
Nisu ni svi podjednako dobri fudbaleri, slikari, pisci, moleri, placene ubice.. nisu ni svi podjednako ljudi, samim tim nisu ni svi vernici.
Narocito u Austrijama, Amerikama i slicnim zemljama... Kad vidim nekog ko tamo zivi decenijama, neki i generacijama pa se busa u Srpstvo, Pravoslavlje i Cirilicu digne mi se kosa na glavi (valjda zato i nemam vise kose)...
Ne mislim da ce neko ko je los covek biti bolji ako se predstavi kao vernik.. ali mislim.. i znam na mnogo primera iz poslednih 10-15 godina da ako neko dozivi nesto sto ce ga naterati da veruje (sto je meni i dalje neprihvatljivo) da moze da se promeni.. i da bude bolji covek...
Ne treba generalizovati tako...
Ljudi jesu stoka.
90% ljudi su ona najcrnja stoka koja postoji.
Ali ja ne zivim zbog 90% ljudi.. i za 90% ljudi.. ja zivim za sebe, svoju porodicu i svoje prijatelje.. a oni su procentualno gledano nevidivljivi.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
Izvini, dopude, sto sam te uvredio.

Nadam se da ces se i ti izvinuti ostalima na ovom forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
SerbianFigter

Moje iskustvo je takvo. I ja govorim, naravno, samo u svoje ime. U svoje ime se moze i govoriti. Znas, svi ti busatori u prsa, svi ti veliki ovi i oni, nestanu u misje rupe kada zatreba. Dobro, naravno, ne i potpuno svi. (Recimo, npr. ja Smile). Ali sam primjetio isto tako, da, sto je veci busator u prsa, to je veca pickica na djelu. Valjda je to odrzavanje nekakve ravnoteze. Samo pogledaj procentualno koliko je bilo vatrenih komunista. Svi su oni sada postali vatreni vjernici i zastitnici vjere. Najvatreniji. "Sto si sada skinuo Tita, i stavio ikonu", pitam ja jednog poznanika kod kojega sam bio kuci. "Sta, nikada nisam imao Titovu sliku", kune se covjek, i pocinje pricu o njegovim problemima sa komunistima. I naravno da sam mu rekao da je najobicniji lakrdijas! I naravno da smo se posvadali! I naravno da mi nikada takva jedna karikatura ne moze biti drug.

Crowz

Pa ja se i jesam izvinio, vise puta, e ljudima ovdje koje sam na bilo koji nacin uvredio. Ali, eto, ti nisi nasao te moje postove, pa ih pokazao, a kao ni one koji su mene vredali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
U redu je sve to.. ali to opet ne znaci da trebas i imas prava svakome ko se izjasni kao vernik (pa makar bio najgori primerak homosapiensa) da prebacujes, da za njihovu veru trazis dokaze i objasnjenja... to je tvoj izbor tvoje misljenje.. mozes govoriti samo u svoje ime.. i nemas prava da ljudima prebacujes ako imaju iste stavove kao neko ko je tebe nekad razocarao ili se u necem poklapaju sa nekim zlotvorom koga poznajes. Nemas prava da zachikavas ljude jer veruju u nesto... da li je to nesto 10 zapovesti i neki bledunjavi bradonja na plusicu ili je to polugoli debeljuca ili je to letece spageti cudoviste ili je to postojanje boljeg sutra.. na to.. svako ima pravo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Mi smo duhovno suvise nisko da bi mogli da se merimo sa takvom temom. Ja licni ne verujem u Boga ali ne razmatram oitanje njegovog postojanja. Cak i zvanicna nauka se ne bavi time i naucni zakoni ne prkose Bozjim. cak se i u nauci ne kaze da je nesto izmisljeno nego pronadjeno. Po shvatanjima sve je ovo Bozje delo a cin najvece slobode je taj sto je mene koga je On stviro obdario slobodom da ne verujem u njega.

Znam ja puno vernika ali znam i neke bicse oficire iz Kraljevine koji su pored svih muka sto su prosli i dalje verovali i nikad posumnjali. Navescu primer umiranja djeneralstabskom pukovnika Andrije Pavlovica u zimu '91 u Beogradu. lezao je u postelji i onda kao da je nesto osetio- tri puta se prekrstio i sklopio oci. Ako ima Boga hvala mu sto je tom castom starcu podario dug zivot u radu i junastvu i mirno ga preneo kod sebe.

Zakoni Bozju su u redu- ne ubij, ne kradi, ne lazi. Ne morate da verujete ali drzite se bar tih pravila. Jer su stvorene za nase dorbo. Jer Bog je stvorio coveka da bi ovlada svetom. Daje nam da otkrijemo racunare, avione, da putujemo u svmir i budemo casna slika i prilika njegovog dela.

Dakle- ja i dalje ne verujem ali postujte nase duhovno nasledje jer u ovom trulom svetu to nama je jedina nada i spas.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Ideoloski rezimi poput onog koji smo preziveli 50 zadnjih godina, zato i jesu da bi se odvojila psenica od kukolja, i da bi se oni koji mogu da se vrate na put pokajanja i vrate. Ima ljudi koji su se iz pomodarstva okrenuli Bogu, a ne trude se da shvate veru niti pobozan nacin zivljenja, vec samo kopiraju druge. Slave slavu, a nisu ni krsteni, niti znaju ista o slavskim obicajima, niti o svecu kome slave. Ali hvala Bogu, ima i njih koji spoznaju Boga, iskreno se pokaju, vrate se veri, shvate je, promene se i osecaju da su konacno pronasli put u zivotu, kao promrzli greju sa toplotom Bozijom.

Ali onda se pojave zverovi, koji kao ricuci traze ne bili rastrgli nekoga, pa krenu da obasipaju grmlje i kamenje na takve iskrene duse. Aha vi niste verovali, vi ste bili priklonjeni Titu, vi ovo vi ono. Sta, zar nema covek pravo na pokajanje, na ispravku. Zar vi nikad u zivotu niste bili prevareni? Ponasate li se vi tako, nakon greske nema popravke?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U redu je sve to.. ali to opet ne znaci da trebas i imas prava svakome ko se izjasni kao vernik (pa makar bio najgori primerak homosapiensa) da prebacujes, da za njihovu veru trazis dokaze i objasnjenja... to je tvoj izbor tvoje misljenje.. mozes govoriti samo u svoje ime.. i nemas prava da ljudima prebacujes ako imaju iste stavove kao neko ko je tebe nekad razocarao ili se u necem poklapaju sa nekim zlotvorom koga poznajes. Nemas prava da zachikavas ljude jer veruju u nesto... da li je to nesto 10 zapovesti i neki bledunjavi bradonja na plusicu ili je to polugoli debeljuca ili je to letece spageti cudoviste ili je to postojanje boljeg sutra.. na to.. svako ima pravo.

Ovo sto si ti rekao ovdje, e nema nikakve psiholoske osnove. Moje umijece ne proizilazi ni iz kakvog licnog razocaranja. To je jos samo jedan blijedi pokusaj eliminisanja mojih poruka. Kao sto je, u ostalom, i svo tvoje obracanje meni. Od mog pojavljivanja ovdje, bilo mi je upuceno mnogo uvreda od strane vajnih vjernika, a da to niko nije primjetio, odnosno, niko nije postovao tako nesto. Znaci, ovaj tvoj nastup nema nikakve osnove, sem kao pokusaj da se ja sada pritjeram u nekakvu situaciju, e pa da vise ne smijem iznositi svoje misli.

To sto su sada vajni vjernici tebe pritjerali u cosak, pa ti odlucio da mene eliminises iz rasprave, ne daje ti za pravo da od mene ocekujes da neces dobiti istinu u lice. A ne! Ne, ne, dragi moj fajteru. Istina i ja smo nerazdvojni. Dakle, sve ovo sto navodis u vezi sa mnom je najobicnija lakrdija. A to proizilazi iz toga sto su te vajni vjernici, na neki nacin, prisilili da me eliminises iz rasprava. Jer sa mnom njihove gluposti nikako ne mogu proci. Ne mogu oni meni prodavati muda za bubrege.

Dakle, smatram da si ti pritjeran u cosak od strane vajnih vjernika, i zbog toga smisljas nacin na koji ces me eliminisati iz rasprava. Ali to onda govori da si se ti uplasio od vajnih vjernika, i da zbog toga ovaj casni naziv fajter ne mozes nositi. Mislim da bi bilo posteno da se ne kitis tudim prejem, jer se pokazuje da nisi ni "f" od fajtera.

Fajter je onaj covjek koji nosi istinu na svojim plecima. Fajter je onaj covjek kojemu ta istina nije teska. Fajter je onaj covjek koji nikada nece pokleknuti ni pred kakvom lazju. Fajter je onaj covjek koji ne odustaje od istine, pa taman se Ararat lazi i podlosti srucio na njega. Itd.

Eto zako, maslim da ces, ako je ostalo nesto od postenja u tebi,  promjeniti svoje nickname, i prestati sramotiti ovo casno ime - fajter!  Ovdje se pokazuje da ti nisi to. Pa, znas dragi moj, i ne moze to bas svako. Fajter - ah! kako si prevario sam sebe! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ideoloski rezimi poput onog koji smo preziveli 50 zadnjih godina, zato i jesu da bi se odvojila psenica od kukolja, i da bi se oni koji mogu da se vrate na put pokajanja i vrate.

A sta si ti to prezivio? Kakve su to tebe muke snasle? To sto si ti, a sakriven iza mantije, ostao neostecen od svih zala koje su snasele narod, pa sada na sebe prepisujes narodnu muku, pokazuje samo koliko je zlo svestenika. Zlo, koje i dalje opstaje sakrivajuci istinu.

I sta kazes? "Sta god da su cinili, nije vazno, neka samo opet dodu u crkvu"? Znaci, crkva oprasta i najvece zlocine, samo da bi privukla k sebi sto veci broj ljudi. Pa moze li se podlije od toga! Ne moze! Ne moze, ako na trenutak zaboravimo nauku. Ona je podlija od crkve, ali samo zbog toga sto je i evouilara iz onoga dobrog boga. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 07:26:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.714 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.