Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 00:06:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Postojanje Boga  (Pročitano 37191 puta)
Svakodnevni prolaznik

442 do Beograda,gume shkripe bluz...

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 435
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Mnogo mi pomazes...
Drago mi je ako mogu da pomognem i podrzim jedno zaista lepo mishljenje i stav...
Samo nastavi da verujesh... Smile
U ljubav... Smile

U ljubav nije potrebno vjerovati. U Boga se ne mora vjerovati. Ljubav treba da se osjeti u srcu i dusi. Ni cemu u zivotu ne moramo vjerovati. Svako se vjerovanje moze zavrsiti teskim razocaranjem. Bozanska ljubav, bez obzira sta se desi, sijace jednakim plamenom sjaja.
Ako ne verujemo shta nam ostaje,bezlichna racionalnost... Smile
Ako se ljubav trazi u nju se treba i verovati da bi se nashao put ka njoj ili da bi ona nashla put ka nama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

... I see You on The Dark Side of The Moon...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 819
Zastava Valjevo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230i
Samo ljubav prema sebi, specijalnoj osobi( kasnije i deci) i drustvu i porodici su ti potrebni da opstanes... Ljubav je peti element...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Mi nismo daleko od ljubavi u zivotu. Zivot je prozet ljubavlju. Posto je ljubav u zivotu i bez nase pretjerane potrage za njom mi je ne trebamo traziti vec samo razvijati.
Beba cim se rodi voli svoje roditelje. Njoj niko nije rekao: "Ovo su tvoji roditelji, treba da ih volis". To je nesto spontano, beba nije tragala za ljubavlju, ljubav je osnova za nastanak bebe. To je nesto iz cega je ona izasla i sto uizvire iz nje. Nista u zivotu nije grijeh protiv Boga sem gusenja ljubavi i razvijanja vezanosti koje ce udaljavati covijeka od Boga.

Uzecu primjer za dopuda iz postovanja prema njemu. On je razvio shvatanje da je Bog zlo koje su razvili svestenici kako bi manipulisali ogromnim masama. Tako bi vladar mogao bez problema da vlada jer bi imao podrsku crkve koja opet ima kontrolu nad narodom. Zapravo, narod je prevaren Bogom koji ne postoji, niko ga nije vidio niti se on kome javio. Bog je izmisljen da bi se uzjasio narod, koji bi zbog Boga na to dobrovoljno pristao.
(@dopud, ovo je kako sam ja shvatio tvoje izlaganje, ako nesto nije u redu popravi me)

Sve ovo stoji za pojam Bog koji se napise olovkom ili samo kaze rijecima, koja ce stvoriti nasu sliku o njemu. Medjutim stvarni Bog je duboko u nama. Njega ne trebamo ni spominjati niti tragati zanjim a pogotovo ga je uzaludno traziti.
Dopudova predstava o Bogu moze ostati ovakva kakva je jer Boga niko nikad nije ni cuo ni vidio, niti cega ko cuti ni vidjeti a vjerovati u njega usljed ovoga svega nije ni potrebno. Nama moze biti jasno da nesto sto postoji postoji, ili ako ne postoji ne postoji, mozemo se zavaravati ako nam je to potrebno, bez obzira na sve iskra Boga ce biti u nama.
I dopud je tako ispunjen Bogom u manjoj ili vecoj mjeri, jer on je sigurno volio. (makar svoga oca, svoju majku ako nista drugo; a vjerujem da je on ljubav osjetio u mnogo sirem spektru)       

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Magicni

Ni jedna jedinka, niti nekakva skupina jedinki u prirodi, "ne prihvata", e da postoji neko ili nesto, ko je, sto je, iznad njega ili njih, vazniji od njega ili njih, primarniji od njega ili njih, bozanstveniji od njega ili njih itd. Priroda to pokazuje nebrojeno puta, na nebrojeno mnogo nacina.

Samo je nevidena jedna zloca ljudska mogla proicirati boga, e van covjeka i covjecanstva, van prirode, van zivota. Samo zlo. Nevideno jedno zlo. Od tada je krenula covjekova propast. Od tuda.

U opste nije vazno da li cemo biti vodeni bogom, ili ljubavlju ili cim vec. Samo neka "to" bude u covjeku. I u prirodi. Majka priroda, i njeno djete - covjek! Tada zlikovci i zlotvori vise nece imati samse!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ovde se krije jedna zamka a to je:
ako je ljubav svuda ,kako to da postoji
mrznja ( odnosno prirodni sukob izmedju raznih
grupa) . sasvim je ochigledno da ljubav ne moze
biti apsolutna jer postoje stvari koje su drugachije
od ljubavi .osim toga ne moze se voleti sve
podjednako - ljubav uvek ukljuchuje prihvatanje
jednog , a odbacivanje drugog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Stoljecima je covjecanstvo, a podloscu ljudskom "odvajano" od prirode i prirodnog ustrojstva stvari. Putem religije/filozofije/nauke. Sve te podvale i jesu uspjele podvaliti covjeku, e zato sto su nastajale simulirajuci prirodu.

Ono sunce je istina zbog toga sto se ponavlja svaki dan; ali i onaj bog je istina zato sto odredena grupa ljudi to ponavlja svaki dan.

Prirodnim ustrojstvom stvari sunce se ponavlja svaki dan; a ljudska podlost ponavlja pricu o bogu svaki dan.

Istina je, znaci, ono sto se ponavlja; ali i laz je ono sto se ponavlja.

I sta sad? Kako razlikovati istinu od lazi, kada obje pocivaju na istom principu, na ponavljanju?

Kako razlikovati ono sto se ponavlja po prirodnom ustrojstvu stvari, a od onoga sto se ponavlja podlom ljudskom pricom?

Hebiga! Morace se za prirodu - naculiti usi!

"Hej ljubavi, moja slatka zveri,
cuj, zubima skripe ljudozderi,
dok menjaju zmije garderobu
..." Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50097
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
dopud

Njiedna jedinka ne prihvata da je neko ili nesto iznad nje zato sto je to nesto u njoj samoj i u svim ostalim jedinkama. Nema niko i nista vise ili manje. Mi o tome ne treba ni da razmisljamo, svako u sebi bez icije pomoci moze da razvija steceni potencijal.
Ja i zelim da kazem da je Bog u covijeku i da je on ispunjen njim. Sve izvan covijeka nije Bog vec nesto drugo.

Majka priroda je izasla iz Boga, a covijek iz prirode. Priroda nije vijecna, zajedno sa zemljom moze da nestane. Ali cilj i nije da ona bude vijecna, nego da razvije potencijal ljubavi koji je vijecan i koji ni od od cega ne zavisi.
Kad ja nekog volim, to nije ni od kuda doslo. To je jednostavno izaslo iz mene, iz moje duse. Zato sam rekao da vjerovati u ljbav, a samim tim i u Boga nije neophodno. Moze se i bez toga. Ali ako gusimo osjecanja, unistavamo sebe prvo, a zatim i potomke jer gusimo potencijal iz koga smo izasli.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Istorija covjecanstva i pokazuje kako nikada nikoga nije zanimalo potomstvo. Iskreno zanimalo. Iskreno, u onome smislu, da bi se njima, ako bi to bilo potrebno, zrtvovao(medu pametnim ljudima zrtvovanje bi nestalo, posto nije, znaci da nema pametnih ljudi) i vlastiti zivot. Ove lole i bekrije na vlasti danas i jesu ubjedene da je vlastita smrt kraj, i da ce, kada oni umru, sve i nestati. Dolazak takvih lola i bekrija na vlast i omogucavaju upravo podle koncepcije svijeta: religija, filozofija i nauka! - one orgijaju nad propascu covjecanstva!

Nema boga, nema pocetka i kraja, nema smrti, nema vremena itd. - sve su to pojmovi dosli iz religije/filozofije, a zahvaljujuci kojima vlast nad covjecanstvom, te njegovo vodenje, dolazi u ruke - seoskih lola i bekrija! becara!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

442 do Beograda,gume shkripe bluz...

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 435
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
@dopud,
potpuni nihelizam... Smile
Uf...
A shta onda postoji...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tashenka

Nihilizam je pojam, kao i bezbroj drugih pojmova, a koji ne znaci nista ako se ne kaze - u odnosu na sta! Ponjimajes! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 00:06:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.24 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.