Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:38:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Posledice odrastanja bez oca  (Pročitano 26249 puta)
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung XYZ1004
A da citav svet nestane?  Smile

Pa sta da radim sama sa sobom ?  Smile

Izlazi, druzi se sa svojim vrsnjacima ili "razumno" starijim momcima od tebe.

Meni zapravo nije jasno gde uopste sreces i nalazis toliko starije muskarce od sebe?  Smile (ne ides valjda svaki dan kod ginekologa?  Smile )

Ja kad izadjem u grad, stvarno ne vidim toliko starije ljude od tvog godista..tako da izlazi, uzivaj u zivotu, muvaj se sa momcima i jedan tvoj vrsnjak ce ti se pre ili kasnije dopasti....simple as that
« Poslednja izmena: 08. Maj 2009, 16:48:18 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 205
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.59
Ha, ha. Taman posla svaki dan... Zaista se ne radi o njemu ovog puta. Pa ja imam 19 god, u gradu ima puno momaka od po 25-35 godina. Ne kazem da se muvam sa njima, niti da imam bilo sta sa nekim od njih, samo konstatujem da mi se i u busu, gradu, kafani, izmedju ostalog i kod lekara, dopadaju lepuskasti 35-togodisnjaci  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Figura oca, iliti glave porodice (pater familias) je jedna od najznacajnijih karika vezanih za odrastanje mladog coveka. Majka se uglavnom vezuje za period radjanja, ali kad je u pitanju vaspitanje, psihosocijalne matrice i modele ponasanja koje osoba upija iz porodice, definisanje pravila ponasanja itd. otac je najcesce najznacajniji. Njegova uloga dobija na znacaju i zbog zastiticke uloge u porodici. Uglavnom je otac onaj koji pokusava da dete sacuva od uticaja loseg drustva, konzumiranja alkohola, droga, koji nekad pruza i fizicku zastitu kad je potrebno... a majka je ipak neko ko i ako obavlja te uloge, obavlja ih najcesce savetima.
E sad, posto je ljudska psiha koncipirana na nacin da covek ima potrebu da prezivi ili prozivi  pozitivna iskustva koja je iz nekog razloga propustio u proslosti, podsvest devojaka koje nisu imale figuru zastitnika u detinjstvu signalizira da istu u sadasnjosti supstituisu nekim starijim muskarcem koji bi bar u jednom delu pruzao sigurnost i zastitu nalik na ocevu.
Ja znam za slucaj mladica koji je u adolescenciji sest godina bolovao od socijalne fobije. Nakon nekoliko meseci terapije kada je u jednoj meri uspeo da prevazidje problem u kontaktu sa ljudima, decko je kontaktirao svog komsiju, srednjoskolca, krenulo je druzenje, ovaj ga je upoznao sa svojim drugarima... sad zajedno izlaze, druze se, prilaze devojkama, i sl.
Radi se dakle o stvari koja je sa aspekta ljudske psihe prirodna, ali moze da ti predstavlja problem.
To je otprilike sto ja mogu da ti kazem...

IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 205
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.59
Jeste prirodna stvar, mogu ja da zivim sa tim... ali jednostavno osecam grizu savesti kao da cu da uradim nesto necasno sto cu biti sa starijim od mene ili se cak smatram nenormalnom???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
U tom slucaju je moguce da se radi o nekakvom odbrambenom mehanizmu, ili nedostatku samopouzdanja.
Poznato je npr. da je samopouzdanje kad su u pitanju muskarci pa i kriterijumi pri izboru istih nizi kod devojaka koje su recimo imale oca zlostavljaca, alkoholicara, i sl. nego god drugih devojaka.

Znam jako mladu devojku koja potice iz divne, obrazovane porodice, pa je u vezi sa 19 godina starijim muskarcem...
Poznajem i koleginicu koja se sa starijim muskarcima zabavlja iskljucivo zbog njihovog umeca u seksu...
Poenta je da ne moras rasti bez oca da bi te privlacili stariji muskarci, ali je svakako otezavajuca okolnost.

IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 205
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.59
Mislim da se najvise plasim kritike drustva. Mada kao sto kazes, to je danas sve cesca pojava zbog raznish stvari, ne samo posledice odrastanja bez oca...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nikada nisam zivela sa ocem, niti sa ocuhom ili bilo kojim muskarcem u kuci koji bi mi bio kao otac...
U detinjstvu mi je jako nedostajao, ali sada vise ne. Sada se javio drugi problem, svidjaju mi se muskarci koji su dosta stariji od mene, i po 25 godina stariji, ja inace imam 19... Mislim da je ovo ozbiljan problem, i volela bih da mi nekako pomognete. Nije da ne gledam momke koji su moje godiste, ali se uzasno palim na starije! Mislim da je sve to posledica odrastanja bez oca. Help please Smiley 1
Ja nisam psiholog nego sam sofista, ali mogu ti reci sledece, na ovom delu foruma nije pametno pricati o sebi i o svojim problemima, jer ima osoba koje ce oci da ti izvade, i da ti doveka nabijaju na nos u cemu gresis.  Ako hoces da pricas bez ikakvog problema i napadanja, posalji mi privatnu poruku i mozda mogu da te posavatujem kao prijatelj a ne kao tamo neki psiholog koji nema pojma nista o ljudima, vec ih gleda kroz neko prelomljeno staklo. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 205
OS
Windows XP
Browser
Safari 1.0.154.59
Nikada nisam zivela sa ocem, niti sa ocuhom ili bilo kojim muskarcem u kuci koji bi mi bio kao otac...
U detinjstvu mi je jako nedostajao, ali sada vise ne. Sada se javio drugi problem, svidjaju mi se muskarci koji su dosta stariji od mene, i po 25 godina stariji, ja inace imam 19... Mislim da je ovo ozbiljan problem, i volela bih da mi nekako pomognete. Nije da ne gledam momke koji su moje godiste, ali se uzasno palim na starije! Mislim da je sve to posledica odrastanja bez oca. Help please Smiley 1
Ja nisam psiholog nego sam sofista, ali mogu ti reci sledece, na ovom delu foruma nije pametno pricati o sebi i o svojim problemima, jer ima osoba koje ce oci da ti izvade, i da ti doveka nabijaju na nos u cemu gresis.  Ako hoces da pricas bez ikakvog problema i napadanja, posalji mi privatnu poruku i mozda mogu da te posavatujem kao prijatelj a ne kao tamo neki psiholog koji nema pojma nista o ljudima, vec ih gleda kroz neko prelomljeno staklo. Pozdrav

Imas privatnu od mene. Cekam odgovor...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Figura oca, iliti glave porodice (pater familias) je jedna od najznacajnijih karika vezanih za odrastanje mladog coveka. Majka se uglavnom vezuje za period radjanja, ali kad je u pitanju vaspitanje, psihosocijalne matrice i modele ponasanja koje osoba upija iz porodice, definisanje pravila ponasanja itd. otac je najcesce najznacajniji. Njegova uloga dobija na znacaju i zbog zastiticke uloge u porodici. Uglavnom je otac onaj koji pokusava da dete sacuva od uticaja loseg drustva, konzumiranja alkohola, droga, koji nekad pruza i fizicku zastitu kad je potrebno... a majka je ipak neko ko i ako obavlja te uloge, obavlja ih najcesce savetima.
E sad, posto je ljudska psiha koncipirana na nacin da covek ima potrebu da prezivi ili prozivi  pozitivna iskustva koja je iz nekog razloga propustio u proslosti, podsvest devojaka koje nisu imale figuru zastitnika u detinjstvu signalizira da istu u sadasnjosti supstituisu nekim starijim muskarcem koji bi bar u jednom delu pruzao sigurnost i zastitu nalik na ocevu.
Ja znam za slucaj mladica koji je u adolescenciji sest godina bolovao od socijalne fobije. Nakon nekoliko meseci terapije kada je u jednoj meri uspeo da prevazidje problem u kontaktu sa ljudima, decko je kontaktirao svog komsiju, srednjoskolca, krenulo je druzenje, ovaj ga je upoznao sa svojim drugarima... sad zajedno izlaze, druze se, prilaze devojkama, i sl.
Radi se dakle o stvari koja je sa aspekta ljudske psihe prirodna, ali moze da ti predstavlja problem.
To je otprilike sto ja mogu da ti kazem...
Ovo je objasnjenje mehanizma, i mada jeste tacno i odlicno, ne pomaze ti da resis problem. Wink

Ono sto mi je jos pri citanju tvog prvog posta upalo u oko jeste zapravo to - ti nemas Elektrin kompleks. Niti si ''takva i takva'' jer si odrasla bez oca. To je samo tvoj izgovor. Smiley

Ljudi koji boluju od Elektrinog/Edipovog kompleksa toga nisu ni svesni. Stoga otpada tvoja teza automatski.

Ako si prepoznala grubost i u mojim recima, ja ti se izvinjavam, jer mi nije bila namera.
Ali nikako nije ispravno, a ni adaptivno da se krijes iza toga sto si odrasla bez ocinske figure, i da na taj nacin sebe opravdavas.

I moj savet bi bio da porazgovaras sa psihologom. Srecno! Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.60
mob
Apple 15
A kako se zove situacija kad zena u drugim zenama vidi konkurenciju, a u svakom muskarcu bozanstvo? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 20:38:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.