Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 19:00:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Posle Smrti  (Pročitano 26380 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
šta je naš softver ? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Everything I touched was golden

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N82
ih ima mnogo softvera. Zavisi pod kojim si  " operativnim sistemom ".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
ma ne, naše istinsko "ja" nije nikakav softver;

softver koji Raven spominje moglo bi biti mentalno, astralno, eterično,.. ili bilo koje drugo tijelo; ali ništa od toga nije naše istinsko "JA"
« Poslednja izmena: 10. Avg 2007, 02:19:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N82
Mnogo je diskutabilno i sta je " istinsko" i sta je " JA ".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Bezmo od zivotinje u sebi....

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 110
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6233
Ljudi nemojte se zaludjivati sa materijalnim stvarima.

Ja to ovako razumem:

Postoji odredjen broj dusa, neke mlade koje cekaju da dodju na zemlju, a neke stare koje su prosle zemlju.
E sad, Vreme provedeno na zemlji je pokazatelj duse, dakle kao neki skener banalno receno, ili klasifikacija za nesto sto sledi
(isti princip sa skolovanjem ali mnogo mnogo slozenije). Eto tako Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49719
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
Mnogo je diskutabilno i sta je " istinsko" i sta je " JA ".

погледај се у огледало, затим се запитај ко то управља са твојим ликом, шта је то у теби што те покреће, и формира да будеш такав какав јеси!

Е онда погледај људе око себе и запитај се: како то да је читава стварност у мени, јер све што видимо, доживимо и осјетимо је у нама! А ко онда управља с тим људима ако не "ја"?

Ljudi nemojte se zaludjivati sa materijalnim stvarima.

Ja to ovako razumem:

Postoji odredjen broj dusa, neke mlade koje cekaju da dodju na zemlju, a neke stare koje su prosle zemlju.
E sad, Vreme provedeno na zemlji je pokazatelj duse, dakle kao neki skener banalno receno, ili klasifikacija za nesto sto sledi
(isti princip sa skolovanjem ali mnogo mnogo slozenije). Eto tako Smile

Ја опет мислим да се ми на дестине пута рађамо на Земљи. Јер онај који нас је послао овде зна какви смо, пошто је свемогућ. Нема шта да нас испитује кад зна какви смо, јер све зна !!
« Poslednja izmena: 11. Avg 2007, 03:21:53 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 637
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
погледај се у огледало, затим се запитај ко то управља са твојим ликом, шта је то у теби што те покреће, и формира да будеш такав какав јеси!
Е онда погледај људе око себе и запитај се: како то да је читава стварност у мени, јер све што видимо, доживимо и осјетимо је у нама! А ко онда управља с тим људима ако не "ја"?
Kad govorimo o "ja" uvek prvo treba razjasniti da li govorimo na konvencionalnom ili na apsolutnom nivou. Konvencionalni nivo je kako nam se stvari čine da izgledaju, a apsolutni kakve zaista jesu. E sad, na prvom, svakako da "ja" postoji, ono hoce ovo ili ono, odlucuje da krene ovamo ili onamo, ja sam Pera, ti si Marko, ja sam odzacar ti si moderator itd. Ali na apsolutnom nivou, to "ja", koje nekad nazivamo i ego, sopstvo ili dusa, samo je privid, nesto sto nastaje samo onda kad se ispune odredjeni uslovi. Kad postoji telo i postoji um. Iz njihove interakcije nastaje ta iluzija ega, koja pocetni zamah dobija na osnovu karmickih naslaga iz proteklih zivota, kad jednom nastane, onda se dalje ucvrscuje i formira pod uticajem nasih voljnih postupaka, sredine u kojoj smo se rodili, komunikacije sa drugim ego-ima itd. Naravno, ta iluzija je toliko jaka, jer mi dozivljavamo to ja kao nesto sto nam je najblize i zaista je tesko "koraknuti unazad" i videti ga samo kao jedan mehanizam koji ce prestati da funkcionise kada i uslovi koji su ga stvorili, a to je sklop uma i tela, prestanu da postoje. U tome vidjenju nam pomaze meditacija
Kao ilustraciju ovoga sto sam ukratko pokusao da objasnim, a napisane su citave knjige, evo jednog citata:

Gde stanuje ego?
Tragati za sopstvom, za tim "ja", medju procesima u umu i telu slicno je trazenju necega sto nazivamo "muzika" medju ili unutar muzicara ili
instrumenata u jednom orkestru. Kad prestanu da sviraju, mozete ustati  zahtevati da vidite taj izvor ili skriveno mesto simfonije koju ste
upravo odslusali. Doziveli smo muziku i mozda smatramo da ona postoji samostalno, kao posebna stvar. Pa ipak, kada pridjemo da pogledamo,
sve sto vidimo je grupa ljudi, stolice, instrumenti i listovi papira. Ne nalazimo ni mrvicu ili trag "simfonije" scucurene unutar horne ili
violine, spremljene u muzicarev dzep ili stesnjene medju tim notnim listovima. Ocigledno, taj muzicki komad nema sopstvo; on nastaje u
zavisnosti od mnostva uslova - rada kompozitora, nota, masina za proizvodnju zvuka, truda muzicara itd. - i prestaje kada ti uslovi
prestanu. Na isti nacin, sopstvo ili ego, za koje mislimo da postoje, postoje samo u govoru, samo u konvencionalnom smislu, kao privid. Na
apsolutnom planu nikakvo "ja" nismo u stanju da pronadjemo - vec samo sklop elemenata koji funkcionisu zajedno, privremeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.6)
Tribuntu ne slazem se stobom.
Nisi u stanje da pronadjes nikakvo ja na apsolutnom planu? To ne znaci da ne postoi.
Ti pricas o ahankara, a to je lazno ja, i o njemu mozes pricati kao nepostojecko, ali lazna individualnost ne ukinava individualnost u apsolutna smisla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Qtek 小米
После смрти  ... одлазим у неку другу димензију где ћу пити рујно вино са Карађорђем и хенеси са Тупаком.

Како год не верујем у наставак материјаног живљења после смрти ... распадање, црве, ватру и пепео.
Оно што нас највише збуњује у материјалном свету је време, али зар и Ајнштајн није доказао да је време релативно, па онда баш и не разумем атеисте.

Citat
Verujuci tako, da je samo jedan zivot, da je sve dozvoljeno, da posle smrti nema nista,da nema Boga,
covek cini nekad i velika zla ( npr. komunisti).
Има ту истине, али генерализујеш.
Питање је колико је било и колико сада има искрених комуниста, а ја сам убеђен да данас има много више лажних верника који злоупотребљавају религије, попут рецимо Јевреја, западних Хришћана и Муслимана.
Чак и комуниста атеиста може чинити добра дела, не зато што он као индивидуа није склон злоделима, већ зато што је крштен пре него што је изабрао да одбаци веру или просто зато што су сви његови преци били верници, тако да он то носи у свом генетском материјалу.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
 Šta znam,ja mislim da posle smrti u vidu energije,tj.svesti putujemo u drugo telo koje se radja zaboravljajući prethodno. Verujem pomalo u reinkarnaciju a i u to da ako shvatimo suštinu svog postojanja,oslobodimo se "sebe"(Ega) i doživimo potpuno prosvetljenje i istinu-onda možda prestajemo da zavisimo od fizičkog sveta i bivamo svesna energija,slobodni zauvek,oslobodjeni patnje neprestanog radjanja.
Nadam se da je posle smrti ovako...

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 19:00:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.