2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Posle 18 godine pobeda srpskih maratonaca na Beogradskom maratonu  (Pročitano 8570 puta)
21. Apr 2018, 13:50:19
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
Beogradski maraton (UŽIVO) Kristijan Stošić i Nora Trklja pobednici maratonske trke, ali bi mogli da OSTANU BEZ 3.000 EVRA
S. L. , J. A. , M.M. , M.A. 21.04.2018. 09:10 > 13:23
beogradski maraton_210418_RAS foto aleksandar dimitrijevic 08Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija
Beograd je danas domaćin 31. Beogradskog maratona, a sve što se bude dešavalo na stazi, ali i oko nje, kao i uvek prvo ćete saznati na sajtu "Blica".

13.34 - Problemi sa parkiranjem

Pojedini učesnici Beogradskog maratona, posebno oni koji su došli iz drugih gradova Srbije, imali su problema sa parkiranjem u prestonici. Kako je to učinio jedan Lozničanin, pogledajte u posebnoj vesti.



13.25 - Normalizacija saobraćaja posle 16.00

Iako su maratonci već stigli na cilj, Beograđani ne bi trebalo da se nadaju da će u skorije vreme biti poboljšana saobraćajna situacija u prestonici. Pojedine ulice biće otvorene od 14.30 časova, kada će neke linije javnog gradskog prevoza biti vraćene na stare trase. Nešto bolja situacija biće od 16.00, dok će centar potpuno biti otvoren tek u 19.00. Kako izgleda saobraćajna situacija u gradu i koje su vam alternative, pogledajte OVDE.

13.10 - Kod dama najbrža Nora Trklja (Srbija)

Foto: Blic / RAS Srbija
Kod dama pobednica 31. Beogradskog maratona je takođe naša takmičarka Nora Trklja koja je stazu prešla u vremenu 3:08.45. I ona bi, ako se poštuju propozicije, ostala bez glavne nagrade koja je garantovana za vremena bolja od 2:49.59. Ipak, osigurala je 500 evra za najbolju domaću takmičarku.

13.05 - Pobednik ostaje bez 3.000 evra?

Kristijan Stošić, pobednik 31. Beogradskog maratona, mogao bi, ako se budu poštovale propozicije takmičenja, da ostane bez glavne nagrade od 3.000 evra koliko sleduje pobedniku. Naime, u propozicijama stoji da se nagrade neće isplaćivati za rezultate sporije od 2:24.59 u muškom maratonu. Čak mu po slovu propisa ne bi pripalo ni 500 evra za najboljeg domaćeg takmičara jer je trčao ispod 2:44.59!

13.00 - Najlošiji rezultat u istoriji BG maratona

Svi koji godinama i decenijama prate Beogradski maraton veoma su iznenađeni da su prvih pet pozicija zauzeli domaći takmičari, a da je pobednik imao za 25 minuta slabije vreme nego Kenijac Kipngetič Katam prošle godine. I ubedljivo najslabije u istoriji ove manifestacije. Čak je i Olivera Jevtić prošle godine pobedila u konkurenciji dama sa boljim rezultatom - 2:37.59.

12.45 - Kristijan Stošić pobednik maratona


Foto: Blic / RAS Srbija
Pobednik 31. Beogradskog maratona je Kristijan Stošić (36), Vranjanac koji živi u Beogradu i koji je početkom 2018. trijumfovao na prvom Beogradskom polumaratonu. On je maratonsku stazu prešao u vremenu 2:45.23.

Stošić je, inače, prvi domaći takmičar koji je trijumfovao u maratonskoj trci otkako se 1990. prešlo na originalnu stazu dugu 42,195 kilometara.

Drugi je na cilj stigao Miloš Dajević (Srbija) - 2:51.34, treći Nenad Milosavljević (Srbija) - 2:51.38, četvrti Predrag Knežević (Srbija) - 2:51.51...

12.23 - Svi čekaju Aleksandra Šapića

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija
Na cilju na Terazijama trenutno je glavno pitanje "gde je Aleksandar Šapić"? Čuveni vaterpolista i predsednik opštine Novi Beograd još nije viđen da prolazi kroz cilj, a prošle godine je istrčao polumaraton za 1:41. Možda je krenuo na duplo dužu stazu?

12.20 - Dimne bombe, megafoni...

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija
Na maratonu nije izostalo ni malo navijačke, fudbalske atmosfere. Bilo je tu dimnih bombi, megafona, kao na "Severu" ili "Jugu"...

12.06 - Stigao Mali u vremenu 2:05.22


Foto: Blic / RAS Srbija
Gradonačelnik Siniša Mali stigao je na cilj polumaratonske trke u vremenu dva sata, pet minuta i 22 sekunde. To je za minut i nešto slabije nego prošle godine. Ili nije imao vremena za treninge tokom predizborne kampanje ili je toplo vreme učinilo svoje. Evo šta je gradonačelnik rekao posle trke.



Foto: Blic / RAS Srbija
11.40 - Pobednicima polumaratona po 250 evra

Mnogi su se iznenadili što su prve pozicije u polumaratonu, u obe konkurencije, osvajali trkači "iz regiona". Na to su možda uticale i nešto manje nagrade pošto pobednicima sleduje po 250 evra za prvo, 150 evra za drugo i 100 evra za treće mesto.

11.30 - Sve toplije, u 11.00 već 20 stepeni

Sve su teži uslovi na stazi za maratonce i polumaratonce. U 11 sati, prema podacima RHMZ već je 20 stepeni, ali je zbog jakog sunca subjektivan osećaj kao da je mnogo toplije.

11.26 - Gradonačelnik prošao Most na Adi

Foto: Privatna arhiva
Gradonačelnik Siniša Mali je prošao više od polovine polumaratonske staze, a evo kako je izgledalo tokom prelaska Mosta na Adi.

11.20 - Polumaraton Makedoncu i Hrvatici

Pobednik polumaratona u muškoj konkurenciji je Makedonac Dario Ivanovski koji je stazu od 21 kilometra prešao za 1:08.03. Kod devojaka prva je je stigla Hrvatica Matea Matošević, iz Zagreba, sa vremenom 1:18.46. Naša najbrža predstavnica, Nevena Jovanović, osvojila je treće mesto (1:22.36), a najbrži polumaratonac Miloš Segedi je bio drugi (1:12.33).

11.05 - Taksisti ne mogu da dođu do stranaka


Grad je u potpunoj blokadi, te građani koji ne trče ne mogu stići do željene lokacije. Ipak ukoliko se odluče da pozovu taksi ni to im neće biti od velikog značaja.

- Niti taksisti mogu da dođu do stranaka, niti stranke do planirane lokacije. Svi su veoma nervozni, zovu nas i žale se, ali šta da se radi. Moraće svi da sačekaju da maraton prođe pa onda da odu gde su planirali ili da to urade sada, ali pešaka - kažu iz Žutog taksija.

11.00 - Šapić izašao na crtu Malom


Pored gradonačelnika Siniše Malog na startu trke se našao i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Kako je rekao pred start, "sudeći po vremenu, biće pakleno vruće".

10.52 - Totalni kolaps u prestonici

Sve je više Beograđana koji se žali na potpuni kolaps u prestonici. Mnoge ulice su zatvorene, 91 linija javnog gradskog prevoza funkcioniše po izmenjenim trasama, a u ulicama koje su otvorene totalni je haos. Sugrađani se takođe javljaju i tvrde da je nemoguće naći i taksi na ulicama, baš kao i da pojedinci pokušavaju da zarade na haosu, pa nude vožnje "po dogovoru", a ne taksimetru. Koje su ulice zatvorene, kako funkcioniše gradski prevoz i koje su alternativne rute možete pročitati OVDE.

10.46 - Siniša Mali juri lični rekord


Na startu polumaratonske trke našao se i gradonačelnik Siniša Mali. Videćemo da li će uspeti da popravi lični rekord postavljen prošle godine kada je 21 kilometar istrčao za dva sata i četiri minute.

10.45 - Temperatura 18 stepeni, ali je baš toplo

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija
Prema podacima RHMZ temperatura u Beogradu je u 10 časova bila 18 stepeni, ali zbog jakog sunca deluje da je mnogo toplije. To neće predstavljati problem za rekreativce, ali neće biti po volji maratonaca i polumaratonaca.

10.36 - Gunđaju zbog zatvorenih ulica


Učesnici uživaju, ali mnogi Beograđani kukaju i gunđaju jer im je skoro nemoguće da se prebace sa jednog kraja grada na drugi zbog zatvorenih ulica. I tako će biti do kasnih popodnevnih časova...

10.33 - Filharmonija spremna za koncert


Pored sportskog, Beogradski maraton ima i zabavni karakter. U centru grada su napravljeni pravi muzički punktovi sa kojih se pušta dobra muzika, a Beogradska filharmonija je spremna za koncert kod Mosta na Adi.

10.28 - Neki trče, neki hodaju

Foto: Blic / RAS Srbija
Nije važno pobediti, nego učestvovati. Nije važno ni trčati, nego biti na stazi. To najbolje svedoči slika tri majke sa svojom decom u kolicima. Ima li lepše provedenog subotnjeg prepodneva?

10.15 - Krenuli rekreativci na 5.000 metara

Startovala je i trka zadovoljstva u kojoj se nalazi više od 10.000 učesnika. Oni će trčati sledećom trasom: Bul. kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žička – Cara Nikolaja II – Mekenzijeva – Trg Slavija – Kralja Milana - Terazije.

10.11 - Veliki broj građana na ulicama

Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija
Na prostoru ispred Narodne skupštine okupile su se hiljade i hiljade ljudi svih generacija koji će učestvovati u Trci zadovoljstva.

10.08 - A sada Trka zadovoljstva


Foto: Uroš Arsić / RAS Srbija
Posle onih koji su krenuli u takmičarskom delu, u 10.15 bi trebalo da startuju Beograđani i njihovi gosti u Trci zadovoljstva na pet kilometara.

10.05 - Majice, medalje...

Svi učesnici maratonske i polumaratonske trke dobili su zvanične majice 31. Beogradskog maratona, a najboljima će pripasti medalje.

10.00 - Startovali maratonci i polumaratonci


Foto: Beograd / RAS Srbija
Tačno u 10 časova, sa prostora kod Crkve Svetog Marka, startovali su maratonci i polumaratonci.

9.57 - Intoniranje himne Srbije

Neposredno pred start 31. Beogradskog maratona, na prostoru ispred Crkve Svetog Marka, intonirana je himna Srbije. Sve je spremno za početak trke.

9.55 - Da li će (opet) pobediti Kenijci?


Foto: Blic / RAS Srbija
Na 11 od poslednjih 12 izdanja Beogradskog maratona slavili su atletičari iz Kenije. I rekord staze drži Kenijac Jafet Kosgei (2006.) sa 2:10.54.

9.50 - Prvi put oko fontane na Slaviji

Maratonci će po drugi put trčati na novoj stazi, preko Mosta na Adi. Međutim i ovogodišnje izdanje ima mali novitet, a to je da će trkači kada prođu Slavijom, prvi put proći pored nove muzičke fontane.

9.45 - I kafedžije trljaju ruke


Foto: Blic / RAS Srbija
Zadovoljstvo zbog maratona koji je okupio hiljade ljudi na ulicama ne kriju ni beogradski ugostitelji. Bašte mnogobrojnih kafića prepune su od ranih jutarnjih časova.

9.42 - Zagreva se i čuveni Šaul Ladani (82)


Foto: Blic / RAS Srbija
Čuveni Izraelac Šaul Ladani (82), rođeni Beograđanin, svetski šampion u disciplini ultra dugo hodanje na 100 kilometara i svetski rekorder u brzom hodanju na 50 kilometara takođe je na beogradskim ulicama.

9.38 - Stigli i Makedonci


Foto: Blic / RAS Srbija
Na startu je primetna i grupa od 20-tak Makedonaca koji su došli sa velikom zastavom svoje zemlje, a predvodi ih Irina.

- Volimo Beograd i Srbiju, uživamo ovde, trčaćemo polumaraton - rekla je Irina.

9.35 - Hitna pomoć sa 16 ekipa

Hitna pomoć će na stazi imati 16 mobilnih ekipa, 11 lekarskih i pet transportnih, a spremni da pruže pomoć učesnicima biće i 15 stacioniranih ekipa u domovima zdravlja.

- Iz mog iskustva najviše problema trkači imaju sa žuljevima. Do kolabiranja po pravilu dolazi na cilju - kažu lekari Hitne pomoći.

9.31 - Maratonci preko dva mosta

Maratonci i polumaratonci će preći preko dva mosta - Brankovog i Mosta na Adi. Evo i kompletne staze maratona: Crkva Svetog Marka - Bul. kralja Aleksandra - Beogradska - Slavija - Nemanjina - Balkanska - Gavrila Principa - Brankova - Brankov most - Bul. Nikole Tesle - Džona Kenedija - Bul. Mihajla Pupina - Bul. umetnosti - Most na Adi - Bul. Nikole Tesle - Tošin bunar - Vojvođanska - Jurija Gagarina - Bul. Milutina Milankovića - Bul. Mihajla Pupina - Brankov most - Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije.

9.28 - Maratonci kreću u 10.00

Prvi će u 10 časova startovati maratonci i polumaratonci, dok će 15 minuta kasnije krenuti Trka zadovoljstva na pet kilometara. Organizatori u takmičarskom delu očekuju 7.000 učesnika.

9.22 - Zagrevanje u toku


Foto: Blic / RAS Srbija
Veliki broj učesnika, kako maratonske i polumaratonske trke, tako i Trke zadovoljstva, počeo je da se zagreva na potezu od Narodne skupštine do Crkve Svetog Marka.

9.10 - Stigli čak iz Kejptauna

Foto: Blic / RAS Srbija
Grupa maratonaca doputovala je u Beograd čak iz Kejptauna (Južna Afrika).

- Prvi put smo u Beogradu, neki od nas će trčati maraton, neki polumaraton - rekli su oni.

9.00 - Počelo zatvaranje ulica

Terazije i Trg Nikole Pašića su zatvoreni od ranih jutarnjih časova, a od 9.00 širom grada na snazi su i ostale promene u saobraćaju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.