Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poseta pape Benedikta XVI Racingera Hrvatskoj  (Pročitano 11529 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Kako je glavni covek katolicke crkve mogao da ne zna za masovno prekrizavanje Srba u Hrvatskoj? Kako je mogu da ne ucestvuje u tome?
što se mene tiče, uopšte me ne interesuje crkva, ali pitanje je krivo postavljen...kontrapitanje može da bude ovo:
"Kako je glavni covek Vojske RS mogao da ne zna za masovno ubijanje muslimana u Srebrenici? Kako je mogu da ne ucestvuje u tome?"
prema tome, ako je papa kriv, onda i mladić  Smile

A jesu li Hrvati/katolici bili ugrozeni kao Srbi u tzv Bosni?
Je l' papa vojskovodja ili bi trebalo cita Bibliju i moli se bogu?

Umesto toga, tadasnji papa je  pravio kolekciju Ferarija i surovao sa Hitlerom i ostalim zlocincima i kasnije ih skrivao.
Danasnj papa ima kolekciju crvenih cipelica i navodnjava seme zla koje su prethodne papige posejale.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2011, 22:22:13 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Znao sam da ce neko napraviti slicno poredjenje ali apsolutno sam znao Smile

Ne znam gde sam ja to napisao da Mladic nije znao sta se desava u Srebrenici Smile I Mladic je general odnosno vojno lice a Stepinec bi trebalo da sluzi Bogu odnosno da bude svestenik.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
SonyEricsson 

Citat
A jesu li Hrvati/katolici bili ugrozeni kao Srbi u tzv Bosni?
pitaj hrvate, oni bolje znaju...verovatno su bili ugroženi...bojali su se da će biti prekršteni u pravoslavce  Smile

Citat
Je l' papa vojskovodja ili bi trebalo cita Bibliju i moli se bogu?
ne zaboravi da je biblija najopasnije oružje, a crkva (sva) je najveća kasarna.
i ja sam ovo citirao i komentarisao što nema veze sa vojskom, nego sa crkvom:
Citat
Kako je glavni covek katolicke crkve mogao da ne zna za masovno prekrizavanje Srba u Hrvatskoj? Kako je mogu da ne ucestvuje u tome?

Citat
Umesto toga, tadasnji papa je  pravio kolekciju Ferarija i surovao sa Hitlerom i ostalim zlocincima i kasnije ih skrivao.
od nečega mora da se živi  Smile

Citat
Znao sam da ce neko napraviti slicno poredjenje ali apsolutno sam znao
i ja sam znao da ćeš ti znati,  pa zato sam i napisao  Smile  Smile

IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
Nokia 
Poredjenje je potpuno pogresno i nema ni potrebe da se objasnjava zasto. Da je takvo poredjenje napravio Bora pa da skapiram kao provokaciju i nameru da se skrene sa teme ovako stvarno ne kapiram.
A tema je to da se katolicka crkva ponasa identicno kao sto se ponasa od dana kada je osnovana. Podrzava iste metode nasilnog pokrstavanja kao sto je podrzavala pre 1000 godina. A ljude koji sprovode to nasilno pokrstavanje proglasava za svece.
Sto pre narodi sa ovih prostora shvate koliko nam je crkva nanela zla to bolje po nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
ne zaboravi da je biblija najopasnije oružje, a crkva (sva) je najveća kasarna.

Crkva mozda jeste kasarna ali cije vojske?
U pravoslavlje se nije ulazilo silom (!) , retko se silom (barem na Balkanu) ulazilo u islam a u katolicanstvo jako cesto.

Ne samo na Balkanu nego na citavoj planeti. Prvo je isla vojska pa sta nisu pobili to su katolicili a dokaza ima koliko hoces od Latinske Amerike preko Afrike do Indonezije.
Ali to je proslost a katolicka krovolocnost i zadrost  se zadrzala samo u danasnjoj hrvatskoj koja je izvor zla na Balkanu.

od nečega mora da se živi  Smile.

Pa da, skupi su ti Ferari autici i skrivanje odbeglih nacista..nije mu bilo dovoljno ni opljackano zlato Jevreja i Srba.
Cudo da nije ponovo uveo tarifu za "oprost grehova"...nesto kao antikriznu meru  Smile

IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Sto pre narodi sa ovih prostora shvate koliko nam je crkva nanela zla to bolje po nas.

A kakvo mi je zlo nanela Pravoslavna crkva? Budisticka? Hinduisticka?
Samo katolicka i islamska ali obavesti me ako gresim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
SonyEricsson 
Citat
A ljude koji sprovode to nasilno pokrstavanje proglasava za svece.
kako ja znam, i pravoslavna crkva isto radila sa srbima pre hiljadu godina...

inače sam protiv bilo koje crkve. oni više (a možda i ni prije) nemaju veze sa verom.
postali su centar moći i paralelna politička institucija.
a što se papa podržava hrvate i stepinca i štajaznam, apsolutno je normalno...ne može da digne frku...koliko bi evrića izgubio od hrvata?!

Citat

budistička i hinduistička ovde nikada nije postojala, pravoslavna je tvoja crkva, pa ostaje samo katolička i islamska..logično...kad bi umesto katoličke ili islamske bi bila budistička, možda bi oni naneli zlo
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
Nokia 

Budisticke, hinduisticke i slicne daleke religije i njihov uticaj na politiku ne poznajem dovoljno pa nebi mogao da pricam o njima.
Sto se tice katolicanstva i pravoslavlja obe crkve se ponasaju identicno s tim sto katolicka crkva ima surovije metode i sto su bahatiji i pohlepniji. Obe crkve su oduvek i dan danas zele samo jedno, a to je da imaju sto vise vernika. Vise vernika znaci i vise para.
Retko koji Srbin danas zna da su Srbi par vekova vecinom bili katolici ili bolje receno pod uticajem Rima, tek dolaskom Nemanjica i osnivanjem samostalne srpske crkve Srbi masovno prelaze u pravoslavlje. Srbi su medjusobno ratovali i ubijali se samo zbog vere od trenutka kada su prihvatili hriscanstvo pa sve do danas.
Dovoljno nam je problema pravilo to sto smo na granici izmedju istoka i zapada, a jos kada je dosao islam onda je nastao pravi haos.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
kako ja znam, i pravoslavna crkva isto radila sa srbima pre hiljadu godina...

Nesto si pobrkao. Ni Srbi ni bilo ko u Pravoslavlje nije usao da bi izbegao giljotinu.
Cak i u Islam se ulazilo uglavnom trgovinom jer su "poturceni" dobijali povlastice a na Balkanu se samo u katolicanstvo ulazilo bezeci od noza (opet katolickog).

inače sam protiv bilo koje crkve.
a što se papa podržava hrvate i stepinca i štajaznam, apsolutno je normalno...ne može da digne frku...koliko bi evrića izgubio od hrvata?!

Vise zaradi  na ulaznicama turista u baziliku Sv.Petra nego od 14 Ustashistana  Smile Smile

kad bi umesto katoličke ili islamske bi bila budistička, možda bi oni naneli zlo

A mozda si ti previse citao KPJ pamflete?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Sto se tice katolicanstva i pravoslavlja obe crkve se ponasaju identicno s tim sto katolicka crkva ima surovije metode i sto su bahatiji i pohlepniji.

S tim sto je Katolicka kriva za smrt desetine i stotina miliona ljudi a koga je to ubila Pravoslavna crkva?

Zato Pravoslavci i jesu beli (izuzev nesto malo Kopta i Etiopljana) a katolika imas crnih, zutih, belih, crvenih, ...zelenih i kakvih sve ne.
I svuda je put bio isti. Prvo idu legionari ( klanje, pljackanje, silovanje) a onda misionari (pokatolicavanje pa opet pljackanje itd).

Obe crkve su oduvek i dan danas zele samo jedno, a to je da imaju sto vise vernika. Vise vernika znaci i vise para.

..a moze da znaci i "vise ljudi koji veruju i zalazu se za  istu stvar" sto je potpuno ispravna i nimalo stetna teznja crkve i bilo koje druge organizacije.
Svodjenje iskljucivo na teren materijalnog je tipicna komunisticka propaganda.

Retko koji Srbin danas zna da su Srbi par vekova vecinom bili katolici ili bolje receno pod uticajem Rima, tek dolaskom Nemanjica i osnivanjem samostalne srpske crkve Srbi masovno prelaze u pravoslavlje.

Nikad nismo bili katolici vec povremeno, kao sto si rekao "pod uticajem pape".
I pre Nemanjica smo bili pravoslavci ali smo zaslugom Sv. Save to i ostali.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.