Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poseta Džozefa Bajdena potpredsednika SAD Beogradu  (Pročitano 69317 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Citat
Za nekog zagovornika demokratije ponekada si porpilicno staljinisticki raspolozen  Smile
Koga da gurne, narod? Pa takvi stavovi dovode do gusenja sloboda i pojava autokratije... sta ko ima da pita narod, radi sta misli da je opravdano, gura kako mu se cefne.

ma kakva pojava autokratije ovde je rec o vojnom savezu koji ide na korist drzavi i narodu a vlada je dobila mandat da brani zemlju i to ce na najbolji nacin uraditi ako pristupi NATO-u. NATO predstavlja i bezbednosni stub EU i zbog toga je potrebno da se pristupi tom savezu. narod je 90% glasao da nece strano mesanje u pitanje kosova pa je to iskorisceno za zlocinacku politiku koju je vodio Milosevic.

Dakle ne moze svaka odluka da se proverava na referendumu, pa zamisli da je postavljeno pitanje na referendumu da li ste za potpisivanje sporazuma sa EU ili da li ste za pristupanje partnerstvu za mir a 90% njih ni ne zna sta je to.

Smile Smile Smile

Cekaj, znas li ti gde zivis? Ja nisam za kolektivizam u smislu da moram da se ponasam kao ostali, sto mi niko i ne namece. Ali zanemariti sta narod hoce je maloumno, pa makar narod nemao pojma nista o EU. To je narod koji ovde zivi i kakav god da je on ima pravo, preciznije mora da se pita. Ja ne znam kako mislis da neko ima pravo da odlucuje sta mu dune samo zato sto je na funkciji?

Sta znas o drzavi i suverenitetu? Jesi citao Bodena? Bavio se Lokom? Mozda Dzon Stjuart Milom koji iako zacetnik liberalizma govori o suverenitetu?

Drzava je prvobitni ugovor, saglasnost volja. Gradjani prenose deo svog suvereniteta/volje na ljude na funkcijama kako bi ih isti zastupali i obezbedili im mir i sigurnost. Ali vlast pociva u narodu i ne odlazi iz njega. Oni su preneli deo suverenitetea, nisu ga se odrekli i imaju pravo i da tu saglasnost opozovu (izbori, revolucija...). Pa na osnovu vlasto koja izvire iz naroda nastala je i teorija tiranicida, pravo da se vladalac/tiranin ubije posto zloupotrebljava vlast i uzurpira volju gradjana.

Referendum je najdemokratskiji institut koji, istina, moze biti i zloupotrebljen, sto ne umanjuje cinjenicu da jeste najdemokraticnije sredstvo. Da dodam da sve zemlje raspisuju referendum o ulasku u NATO. A da, i da dodam da jedna Svajcarska donosi sve iole vaznije odluke na referendumu, pocevsi od nacionalnog nivou pa sve do kantona i lokalnih samouprava.

e moj coolruner...kome ti objasnjavas Smile

Druz, ja to moram  Smile

Razlog - ja jesam zagovornik demokratije, ja jesam za sva ljudka prava, iako se to nekim ljudima ne svidja pravim razliku izmedju nacionalizma i patriotizma, ne volim ni jednu vrstu extrema. I kada vidim da neko ko je za demokratiju iznosi ovakve stavove on gazi po svemu u sta ja verujem i kvari ceo koncept i tako ga omalovazava u ocima drugih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 46
Zastava Bgd, Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia N73
dobro i to je odgovor na pitanje ko je oteo kosovo?
 Smile
Jeftino provociranje ...   Smile Sreća prošlo 9 naprednih godina pa opravdaste lepotu nove demokratije  Smile

"Odlično nam je, svaki dan plivamo, a kad smo dobri puste nam i vodu ..."  Smile
IP sačuvana
social share
Mrzim DOS-ovce
& STOP the USA agression!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Citat
Cekaj, znas li ti gde zivis? Ja nisam za kolektivizam u smislu da moram da se ponasam kao ostali, sto mi niko i ne namece. Ali zanemariti sta narod hoce je maloumno, pa makar narod nemao pojma nista o EU. To je narod koji ovde zivi i kakav god da je on ima pravo, preciznije mora da se pita. Ja ne znam kako mislis da neko ima pravo da odlucuje sta mu dune samo zato sto je na funkciji?

to je glupost sto sada pricas. obrazovanje je uslov za demokratiju, imati pojma o necemu da bi odlucivao o tome je tako jasno i logicno. a toga ovde nema a hoce da se odlucuje. takodje vlada ima i neki mandat da nesto radi a ne da za svaku stvar pita narod, to nisu onda reforme nego populizam i put ka totalitarizmu

Citat
Sta znas o drzavi i suverenitetu? Jesi citao Bodena? Bavio se Lokom? Mozda Dzon Stjuart Milom koji iako zacetnik liberalizma govori o suverenitetu?

cekaj malo  Smile jel si ti rekao da nije vazno imati pojma o bilo cemu da bi ucestvovao u raspravi i odlucivanju? pa sta ti sada ovo znaci?  Smile
Citat
Drzava je prvobitni ugovor, saglasnost volja. Gradjani prenose deo svog suvereniteta/volje na ljude na funkcijama kako bi ih isti zastupali i obezbedili im mir i sigurnost. Ali vlast pociva u narodu i ne odlazi iz njega. Oni su preneli deo suverenitetea, nisu ga se odrekli i imaju pravo i da tu saglasnost opozovu (izbori, revolucija...). Pa na osnovu vlasto koja izvire iz naroda nastala je i teorija tiranicida, pravo da se vladalac/tiranin ubije posto zloupotrebljava vlast i uzurpira volju gradjana.

drzava nije prvobitni ugovor, nego je to jedno od objasnjenja kako je nastala - sve u svemu kao bilo koja druga bajka
Citat
Referendum je najdemokratskiji institut koji, istina, moze biti i zloupotrebljen, sto ne umanjuje cinjenicu da jeste najdemokraticnije sredstvo. Da dodam da sve zemlje raspisuju referendum o ulasku u NATO. A da, i da dodam da jedna Svajcarska donosi sve iole vaznije odluke na referendumu, pocevsi od nacionalnog nivou pa sve do kantona i lokalnih samouprava.

svajcarska ima institucije pre svega

Citat
Sloba a ? Pa dokle više ? A čemu 1244 ?

dobro i to je odgovor na pitanje ko je oteo kosovo?
 Smile

Ukratko cu ti odgovoriti posto sam uocio problem u tvojim postovima, koji se posebno ogledaju u delu za obrazovanje (a naci cu mnogo ljudi koji ce smatrati tebe poprilicno neobrazovanim upravo za politikoloska (ne politicka) pitanja i pitati te na osnovu cega se ti uopste pitas, znam i masu takvih koji razmisljaju kao ti ali misle da treba jos veci stepen poznavanja za odlucivanje nego sto ga ti imas).

Sustina je da ti nisi za demokratiju vec za elitizam. I to je sustina cele rasprave. Takve demokrate kao ti su svojevremeno i uvele imovinske i obrazovane "kvote" za glasanje, glas fakultetski obrazovanog coveka ili industrijalca se svojevremeno u engleskoj racunao kao 10 glasova obicnog radnika... srecom, onda su uveli demokratiju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
hehe...znao sam.cim je opsti vasar na temi,znaci @klica je tu i stoicki se drzi...  Smile
Hahhaaa  Smile

Pazi ovo :

Donatelo,Rafaelo,Mikelandjelo i Leonardo...
najavili proteste za sutra zato što su im zavareni šahtovi.  

Smile Smile Smile Smile  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Ukratko cu ti odgovoriti posto sam uocio problem u tvojim postovima, koji se posebno ogledaju u delu za obrazovanje (a naci cu mnogo ljudi koji ce smatrati tebe poprilicno neobrazovanim upravo za politikoloska (ne politicka) pitanja i pitati te na osnovu cega se ti uopste pitas, znam i masu takvih koji razmisljaju kao ti ali misle da treba jos veci stepen poznavanja za odlucivanje nego sto ga ti imas).

nije stvar za to da li me neko smatra za ovakvog ili ne, niti je forum prilika da se to proveri (uostalom sa kim da ozbiljno polemisem ovde? njih dvoje troje i to je to)

Citat
Sustina je da ti nisi za demokratiju vec za elitizam. I to je sustina cele rasprave. Takve demokrate kao ti su svojevremeno i uvele imovinske i obrazovane "kvote" za glasanje, glas fakultetski obrazovanog coveka ili industrijalca se svojevremeno u engleskoj racunao kao 10 glasova obicnog radnika... srecom, onda su uveli demokratiju  

nisu bas odmah, posle su i zene dosle na red i tako dalje. ali nije rec ovde o elitizmu nego o nedostatku elite. to su dve stvari elita je potrebna svakom drustvu, elitizam je kada samo neka elita odlucuje, recimo finansijska. e sada upravo mi to mozda i imamo  Smile uostalom i nasa elita: intelektualna - dobrica cosic, finansijska - miroslav miskovic,  politicka - boris tadic   Smile

ne rekoh ja samo obrazovani da glasaju, nego obrazujte ljude! svima pravo glasa ali je potrebno i obrazovanje, edukacija, objektivno informisanje da bi se tako branili od politicara populista!

« Poslednja izmena: 21. Maj 2009, 01:09:43 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
E, ovo za kornjace je extra..
A klico, pa bilo bi dosadno bez njega.. Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
svima pravo glasa ali je potrebno i obrazovanje, edukacija, objektivno informisanje da bi se tako branili od politicara populista!

Političar ima puno pravo da bude populista i da na taj način dobije izbore, i to je demokratija.

Pred svake izbore u Srbiji su vrlo pregledno objašnjavali kako se glasa, i najpismenijeg treba informisati o proceduri.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Citat

nije stvar za to da li me neko smatra za ovakvog ili ne, niti je forum prilika da se to proveri (uostalom sa kim da ozbiljno polemisem ovde? njih dvoje troje i to je to)

Citat
Sustina je da ti nisi za demokratiju vec za elitizam. I to je sustina cele rasprave. Takve demokrate kao ti su svojevremeno i uvele imovinske i obrazovane "kvote" za glasanje, glas fakultetski obrazovanog coveka ili industrijalca se svojevremeno u engleskoj racunao kao 10 glasova obicnog radnika... srecom, onda su uveli demokratiju  

nisu bas odmah, posle su i zene dosle na red i tako dalje. ali nije rec ovde o elitizmu nego o nedostatku elite. to su dve stvari elita je potrebna svakom drustvu, elitizam je kada samo neka elita odlucuje, recimo finansijska. e sada upravo mi to mozda i imamo  Smile uostalom i nasa elita: intelektualna - dobrica cosic, finansijska - miroslav miskovic,  politicka - boris tadic   Smile

ne rekoh ja samo obrazovani da glasaju, nego obrazujte ljude! svima pravo glasa ali je potrebno i obrazovanje, edukacija, objektivno informisanje da bi se tako branili od politicara populista!

Ne znam kada si ti nekom rekao da je u pravu kada cinjenicno jeste?

Slazem se da treba ljude obrazovati, ali na zalost koncept u svetu jeste sto vise neobrazovanih, da budem preciznije nemislecih ljudi. Razumevanje i obrazovanje nije isto. Bolonja unistava buducnost, svodi se na proizvodnju jeftine radne snage sa diplomom a sama redukcija programa kao i usmerenje idu u specijalizacije za samo pojedine segmente... znas delic i nista osim toga, nemas siru sliku... a kada te ubace u masinu kapitalistickog rintanja, retko ko od umora ima vremena da se bavi sirenjem vidika zato sto to zeli sam da uradio (najbolji primer USA, bio i video).

Ali... to sto treba ljude obrazovati (opet, sto se slazem) ne daje nikom pravo da zaobidje procedure i pravila dok vecina ne postane obrazovana... ajde jedno 10-20 godina nkog nista da ne pitamo, radimo sta nam se hoce pa kada postanete obrazovaniji mi cemo opet odrzati i izbore i referendum i sve... sve u skladu sa demokratskim vrednostima.

P.S. Zaboravih u proslom postu - kazes da je prvobitni ugovor bajka??? Kada izneses tako laicki stav, sta mene sprecava da kazem da je ideja demokratije bajka a da nama ne trebaju bajke vec funkcionalna resenja? Pa to i jeste glavni problem, sto danas svi zagovaraju "ispravan put" a iostovremeno sve sto im smeta ili protiv nemaju cega da se bore nazivaju bajkom... i levica, i desnica i centar, bez razlike... jos kad bi kod nas stvarno i postojala takva podela na politickoj sceni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k310i
U Prištini se uveliko priprema doček američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, ulice su okićene zastavama, a bezbednost je podignuta na najviši nivo. Potpukovnik KPS-a Naim Redža u izjavi za KIM radio je kazao da se pripreme vrše u saradnji sa timom za bezbednost iz Stejt departmenta. “Policija Kosova preuzela je sve mere bezbednosti, kao i pripremne mere i radnje u potpunoj kordinaciji sa predstavnicima iz tima bezbednosti samog zamenika predsednika. Imamo svoj deo posla, a kako bi smo to u potpunosti i ostvarili uključili smo sve potrebne jedinice koje smo već ranije predvideli na osnovu našeg policijskog plana i smatramo da će poseta što se tiče bezbednosnog dela proteći u najboljem mogućem toku,” kazao je Redža. Učenici osnovnih i srednjih škola sutra će napraviti špalir putem kojim treba Bajden da prođe od aerodroma do Prištine. Đaci će u rukama držati cveće i zastave Kosova i SAD. Portparol gradonačelnika Prištine Muhamet Gaši je kazao da je opština specijalno za ovu priliku obezbedila zastave za dekoraciju ulica i organizovala čišćenje grada. “Skupština Opštine Priština je preduzela ozbiljne pripreme koje se ogledaju u čišćenju, dekoraciji ulica zastavama i postavljanju bilborda sa fotografijama potpredsednika Bajdena. Sutra pre podne kada se očekuje dolazak potpredsednika Amerike deca iz osnovnih i srednjih škola izaći će na ulice kojima će proći pratnja sa potpredsednikom”. Dok su u Prištini postavljeni veliki plakati s natpisima „Hvala, Ameriko” i „Dobrodošli na Kosovo”, Srbi u Mitrovici će sutra održati protest.

Klico ides li da ga docekas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k310i
 Smile Smile

Свечана вечера у Бајденову част

Председник Србије Борис Тадић приредио је у Председништву свечану вечеру у част америчког потпредседника Џозефа Бајдена.

Вечера је протекла у пријатељској атмосфери, а присуствовали су поред осталих, чланови Владе Србије и представници парламента, градоначелници највећих градова, тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић, гувернер Народне банке Радован Јелашић.

Са Бајденом су имали прилике да вечерају и представници невладиних организација, између осталих Соња Лихт председница Фонда за политичку изузетност, Миљенко Дерета из Грађанских иницијатива, Марко Благојевић из Цесида и Иван Вејвода, директор Балканског фонда за демократију.

У Председништву су били и представници страних инвеститора у Србији, пре свих директори америчких компанија као што су "Ју ес стил", "Кока кола", "Мајкрософт", "Вол пекидџинг", али и домаћи привредници попут Мирославa Мишковићa, Данкa Ђунићa, Слободанa Вучићевићa и Веселин Јевросимовићa.

Вечери је присуствовао и прослављени кошаркаш који је дуго играо у НБА лиги Владе Дивац и Џордан Грин, играч америчког фудбала у београдском клубу "Вукови".

Свечаном вечером завршена је Бајденова посета Београду.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.