Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poseta Džozefa Bajdena potpredsednika SAD Beogradu  (Pročitano 69494 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Više stranaka i nevladinih organizacija organizovale su u utorak skup u centru Beograda i delile letke u znak protesta zbog dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je da je siguran da Bajden dolazi u Beograd da bi tražio da Srbija uđe u NATO što bi, kako je rekao, bio vrhunac njenog poniženja.

"Siguran sam da je to glavna njegova misija. To bi bio vrhunac poniženja Srbije, da na taj način prizna da su Amerika i NATO bili u pravu što su nas bombardovali", kazao je on na skupu kod Ruskog cara, gde je bila i izložba fotografija o stradanju srpskog naroda za vreme bombardovanja.

Samardžić je podsetio da je Bajden ostao zabeležen po "srbomrzačkim izjavama" i da je bio među najeksponiranijim ljudima koji su pozivali SAD i svet da okrenu leđa Srbiji, bombraduju je i nasilno joj oduzmu deo teritorije.

"Red bi bio da se izivni. To bi bio znak da je svestan šta se dešavalo u Srbiji preko bombi i raketa, a bio bi i znak i da Srbiji priznaje minimalno pravo i nacionalno dostojanstvo", kazao je Samaržić i dodao i da bi bio red da ga Tadić na to podseti ako on to sam ne učini.

Prema Samardžićevim rečima, bilo bi važno da ga srpski zvaničnici podsete i da je Srbija vojno neutralna džava.

"Ovo tim pre što je Bajdenova misija da ubedi Srbiju da uđe u NATO koji ima zadatak da šiorm sveta u ime Amerike seje smrt i besplatno uzima energiju i sirovine", kazao je visoki funkiconer DSS i dodao da Bajden dolazi na Kosovo da bi posetio Bonstil što je dokaz da Amerika ima strateske interese zbog kojih je pomogla Albancima da se otcepe.

Poslanica NS Alksandra Janković pozvala je Tadića da, ako ima smelosti, tokom razgovora sa Bajedenom stavi bedž "Kosovo je Srbija" i od njega traži oproštaj za sve. Takođe postavila je pitanje troškova za posetu koji iznose više od pola miliona evra.

Srpska radikalna stranka (SRS) je povodom Bajdenovog dolaska izrazila "gnušanje i prezir prema kvislinškoj vlasti Demokratske stranke Borisa Tadića, koja s crvenim tepihom i uz najviše državne počasti u goste prima osvedočenog srbomrsca i najvećeg šiptarskog lobistu".

U znak protesta zbog Bajdenovog dolaska SRS je u svih 17 beogradskih opština delila letke o tome "šta je Bajden izjavljivao o Srbima i srpskome narodu".

SRS je navodi se u saopštnju pozvala građane da dignu glas protiv Borisa Tadića i njegovih saveznika zbog "urušavanja državnog kredibiliteta i digniteta" i postavila pitanje zašto su potrebne nezapamćene mere obezbeđenja, nalik vanrednom stanju, ako nas ubeđuje da nam dolazi drag gost.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Meni samo nije jasno zasto ga ne primaju u Palati federacije ili kako se to vec danas zove? Smiley
Sto moraju da blokiraju oba beogradska mosta...  Smile
pa,kakva bi to americki potpredsednik on bio,ako zbog njega ne bi stao svet?  Smile (pa,realno...  Smile )
to proseravanje i izdrkavanje je njihova duga tradicija...
Citat
А шта фали аеродромској згради?
Тамо нека га приме, па кући!
tacno!
A ja se izvinjavam, niko ne zna ni otprilike kad on dolazi, u koliko sati... Ujutru, popodne, kad?  Smile
nije jos saopsteno,iz "bezbednosnih razloga"... verovatno zato sto nas smatraju divljacima,a nasu komunikaciju,kao vojni kadar uporedjuju sa onim sto su videli u Afganistanu,pa ko veli,ako se ne kaze tacno vreme dolaska,osujetice se sve eventualni pokusaji atentata...
da neko oce da ga rokne,ucinice to ovako ili onako,bilo sa spustenim roletnama i zavarenim shatovima,bilo bez toga(al,sad su vec svi digli ruke od ubijanja takvih gamadi,jer svi sada znaju da ubijanjem takvih nista ne dobijaju,tj-da pravi vladari ostaju na mestu...).nego se tu radi o toj njihovoj tradicija napumpavanja i koje kakvih osecaja vaznosti...
Pošto je sve to izrekao, znači da je neverovatno drzak i kvaran.
Nadam se da nije iskreno sve to i mislio, jer to bi značilo da planetom vladaju retardi.
Ipak mi je lakše da verujem da je samo drsko kopile.
ja verujem da on,za razliku od Obame,ili samog Busa(znaci mislim na onog mongoloida,ne na njegovu porodicu i pokvarenog taticu) ipak ima moc i polozaj mi medju pravim vladarima amerike.e,sad,to sto prica kao Patton,i ponasa se kao Patton je stvar mozdanih oboljenja...  Smile
Citat
Nadam se da nije iskreno sve to i mislio, jer to bi značilo da planetom vladaju retardi.
pa,ti skotovi su mocni koliko su i pametni(veoma),ali istovremeno su i somovi,jer mnoge stvari rade/uzrokuju zbog nekih uverenja kakva ni mentalni pacijenti nemaju...
Shkorpi, po nerazumljivosti tekstova zajebao si i Kurta Kobejna  Smile
pa,@skorpi je opste poznat ovde da uvek daje neke ekumenski ispunjene postove sa skrivenim ili metaforickim znacenjima...  Smile
i to uz malu dozu ironije,umesto da lepo kaze sta misli.ni ovde,ni u zivotu,meni osobe koje tako razgovaraju nikad nece biti jasne,al,dobro,naviko sam se vec na njegove iskaze.(tj-na nacin na koji postuje...)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
SonyEricsson k310i
A ja se izvinjavam, niko ne zna ni otprilike kad on dolazi, u koliko sati... Ujutru, popodne, kad?  Smile
Oko 11.Sad sam dosao iz grada gde sam bio na protestu povodom njegovog dolaska.Kako sam cuo policija je islao po stanivima ljudi koji zive tuda gde ce on prolaziti i nardeli da spuste roletne.Ja ne znam sto nas nisu lepo sve iselili iz BG pa nas vrate nazad kad on ode.Mogli su da daju ljudima i odmore za taj dan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Кад је оно био Медведев прошле године, гледала ја кроз прозор - иде колона ка панчевачком мосту, а људи машу, пуно њих.
То је тако кад ти долази човек.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
A ja se izvinjavam, niko ne zna ni otprilike kad on dolazi, u koliko sati... Ujutru, popodne, kad?  Smile
Ja ne znam sto nas nisu lepo sve iselili iz BG pa nas vrate nazad kad on ode.Mogli su da daju ljudima i odmore za taj dan.
pa,da...taman ko neke klosare ili cigane...ko veli,ne smeta nama to,a ionako niko nista ovde ne radi...
Citat
Oko 11
znaci,mozda i izbegnem spodobu...
Citat
Kako sam cuo policija je islao po stanivima ljudi koji zive tuda gde ce on prolaziti i nardeli da spuste roletne.
hmm...kod mene nisu dolazili.super!  Smile a,dobro,nisam ni mislio da bi ponosit Amerikanac poput njega posetio Kalemegdan... ne zanima njih to.oni imaju po 50 spomenika za buzdovane,ovaj veterane iz svakog rata,i sta ce im vise...  Smile a ima i na vaznije stvari da misli-dal da ostavi sat dok je na Kosovu,ili ne.  Smile
kad smo vec kod toga da pitam-pretpostavljam da ce djubre avionom do Pristine?   Smile
Кад је оно био Медведев прошле године, гледала ја кроз прозор - иде колона ка панчевачком мосту, а људи машу, пуно њих.
То је тако кад ти долази човек.
pa,naravno!em sto covek ima razloga za postovanje,em sto nema cega da se boji ovde,za razliku od drugih,koji  menjaju izjave cim dodju ovde,a jos imaju i drskosti da zatvaraju ljude u sopstvene kuce.
« Poslednja izmena: 19. Maj 2009, 15:54:14 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
SonyEricsson k310i
Ево кога они дочекују.Мени није јасно да неки не разумеју да смо ми под окупацијом

Uoči dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Prištinu predsednik Kosova Fatmir Sejdiu ocenio je da će to biti istorijska poseta, važna za Kosovo. "To je istorijska poseta, veoma važna za Kosovo. Gospodin Bajden je bio i ostao jedan od zagovornika države Kosovo, njenih građana i institucija. Ova poseta će dalje produbiti i poboljšati i onako dobre odnose između naše dve države.” Sejdiu je dodao da će dolazak američkog zvaničnika biti u znaku podrške za Kosovo, demokratiju i uspešan razvoj svih zemalja u regionu. “Znamo da će on posetiti i druge države u regionu i verujem da će njegove osnovne poruke biti poruke mira, novog početka, demokratizacije i napretka,” kazao je Sejdiu. Bajden će tokom posete Balkanu posetiti Sarajevo, Beograd i Prištinu.
Citat
pretpostavljam da ce djubre avionom do Pristine?
Само ми реци где да слети у Приштини,јел на онај аередром који су срушили?Зато прво иде у Београд па из БГ у приштину.Е сад не знам чиме ће до доле али ћу да проверим..
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
pretpostavljam da ce djubre avionom do Pristine?
Само ми реци где да слети у Приштини,јел на онај аередром који су срушили?Зато прво иде у Београд па из БГ у приштину.Е сад не знам чиме ће до доле али ћу да проверим..
pa,znam,al nije valjda lud da kolima putuje kroz ovu zemlju "divljaka i terorista"...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Kolarov je bila Govedarica...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7487
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
A ja se izvinjavam, niko ne zna ni otprilike kad on dolazi, u koliko sati... Ujutru, popodne, kad?  Smile
Oko 11.Sad sam dosao iz grada gde sam bio na protestu povodom njegovog dolaska.Kako sam cuo policija je islao po stanivima ljudi koji zive tuda gde ce on prolaziti i nardeli da spuste roletne.Ja ne znam sto nas nisu lepo sve iselili iz BG pa nas vrate nazad kad on ode.Mogli su da daju ljudima i odmore za taj dan.

Znaci otici cu relativno bezbolno, a kako cu da se vrnem, veliko pitanje  Smile

Hvala Joco, delijo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
SonyEricsson k310i
Још мало цитата

„Требало би да кажемо да ће бити америчких жртава. Требало би да одемо у Београд и да извршимо окупацију земље у јапанско-немачком стилу.”

извор: На телевизији Ен-Би-Си за време НАТО бомбардовања 1999.

„ Године кршења руку и буцања у груди око будуђег статуса Косова можда су коначно при крају. У неколико наредних месеци, умешна дипломатија да се Косову осигура независност могла би да донесе победу муслиманске демократије и бољу будућност за југоисточну Европу и да потврди да је америчка моћ разборито коришћена.

Међутим, поред могуће победе на Косову постоји и све већи ризик да ће се Србија и Русија удружити да ту победу претворе у пораз.

Екстремисти у Београду и Москви надају се - из сасвим различитих разлога - да ће русија ветом у Савету безбедности угушити Косовску борбу за независност. Ако буду успели, Балкан ће бити још један извор лоших вести у свету препуном криза.“

Извор: „Противници новог Косова се морају зауставити“- ауторски текст за Фејнешнел тајмс“ 2. јануар 2007.

„Југословенски председник Војислав Коштуница је окорели српски националиста, али не држи он све конце. Он је у жестокој политишкој борби са премијером Ђинђићем, који је такође националиста али не и фанатик, и што је још важније, промућуран је политичар који схвата да је будућност његове земље везана за Запад.

Србија мора да прекине са дефакто поделом Митровице тако што ће дозволити десетинама хиљада косовских Албанаца да се врате у своје домове у северном делу града у оквиру размене у којој би се хиљаде Срба и Рома вратиле у своје куће у јужном делу града..

Коштуница и Ђинђић такође морају јавно да признају одговорност за понашање Србије током деведесетих и да се извине за њену геноцидну кампању на Косову, али и у Хрватској и Босни.“ Извор: Бајденов говор у Америчко-Албанској грађанској лиги, 28. април 2002.

„ Све Србе треба сместити у Наци-концентрационе логоре!“ - изјава за време разматрања одлуке о НАТО бомбардовању у Сенату

Окарактерисао српску нацију као: „..Гомила неписмених, дегенерици, убице деце, касапини и силоватељи“
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
SonyEricsson k310i
Не заборавимо ни друге "Бајдене" који су ширили мржњу против нас: Да се потсетимо....

Бернар Кушнер “Прошле недеље имали смо деветоро убијених Срба, ове недеље - осморо. То је јасан напредак” (Шеф француске дипломатије и бивши шеф цивилне мисије УН на Косову и Метохији, у изјави за ТВ Франс 2, крајем марта 2000.)

Хелмут Кол “нека се Срби подаве у сопственом смраду” (Бивши немачки канцелар, почетком 1998.)

Џејми Шеј “Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити.” (Бивши потпарол НАТО, марта 1999.)

Папа Јован Павле Други “Требало би да бомбардујете Србе” (Речи упућене председнику Клинтону током јавног појављивања у Денверу, САД)

Жак Ширак “Срби су народ без закона и без вере. То је народ разбојника и терориста.” (Изјава председника Француске, за ручком јуна 1995. године, поводом састанка шефова влада држава чланица ЕУ)

Лоренс Иглбергер “Срби нису нарочито паметни”… “Српска деца се више неће смејати” (Бивши државни секретар САД)

Клаус Кинкел **”Србе треба бацити на колена” ** (Немачки секретар иностраних послова, изјава 27. маја 1992.)

Франсоа Кремио “Срби су немилосрдни људи, спремни заклати ножем, штo могу захвалити свом словенском пореклу.” (Припадник француских снага унпрофора, 19.2.2004. Република, мај 1995.)

Маргарет Тачер “Зауставите Србе. Одмах. Заувек.” (Бивши премијер Велике Британије, Њујорк тајмс, 4. маја 1994.)

Јосиф Бродски “Србија, несумњиви агресор, требало би да буде присиљена УН резолуцијом да сноси читав терет репарације.” (Руски јеврејски песник - дисидент, нобеловац, у дневнику Интернешнел хералд трибјун, 5. августа 1993.)

Бил Клинтон “Срби спроводе терор и силују албанску децу” (Бивши амерички председник, говор на прослави 50-годишњице НАТО пакта у Вашингтону 23-25. априла 1999.)

Ричард Холбрук “Срби су злочиначке сероње” (Клинтонов емисар у Југославији, Њујоркер, 6. новембра 1995.)

Тони Блер “Рат против Србије није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла. Између цивилизације и варварства.” (Британски премијер, током НАТО агресије на Србију 1999.)

Бернар Кушнер “Прошле недеље имали смо деветоро убијених Срба, ове недеље - осморо. То је јасан напредак” (Бивши шеф цивилне мисије УН на Косову и Метохији, у изјави за ТВ Франс 2, крајем марта 2000.)

Хелмут Кол “нека се Срби подаве у сопственом смраду” (Бивши немачки канцелар, почетком 1998.)

Џејми Шеј “Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити.” (Бивши потпарол НАТО, марта 1999.)

Томислав Мерчеп “На несрећу, нисам побио све Србе” (Говор на конгресу Хрватске пучанске странке, Ферал трибјун, новембра 1995.)

Ролф-Дитер Клуге “Предлажем да се српској деци забрани у школама учење српске националне поезије” (Директор славистичког семинара Универзитета Тибинген, на округлом столу Универзитета у Тибигену, 1997.)

Сер Питер Јустинов “Срби су дводимензионалан народ са тежњом ка простатлуку… Животиње користе своје ресурсе знатно сређеније него ови наопаки створови, чија припадност људској раси је у великом закашњењу.” (Глумац, амбасадор Унеска, Европљанин, 10. јуна 1993.)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.245 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.