Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 23:21:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poruka religioznim ljudima!!!  (Pročitano 66540 puta)
Zvezda u usponu

Keep the wheelz rollin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Jedina razlika izmedju sekte i neke religije je u broju clanova.
crkva kao jedna finansijska institucija
И овај треба да ти буде саговорник Smile

A jbg,danas je nazalost veliki broj takvih,koji nista drugo nezna da ti odgovori,nego da te pobije sve sto kazes...
Znaci sad u svetu ima na miliona vernika,a nadje se sacica takvih koji sve znaju. Znaci ja i ostali milioni smo glupi naravno,a oni su intelegentniji kako je neko spomenuo u predjasnjim postovima?   Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Sometimes the truth is not good enough, sometimes people deserve more, sometimes people deserve to have their fate rewarded ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Streetball is my job........AND1

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1574
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N95
Dakle,vi svi koji ne verujete u Boga i mislite da je ovaj text dobar,ste samo obicne bikcine koje nista ne znaju i koje sebi najvise nanose stetu zbog toga....cinjenica je da Bog postoji,to ni jedan pametan i normalan covek ne moze da ospori....pogledajte npr celiju,ona je toliko kompleksna da bi bilo apsurdno pocinjati od teze da je ona slucajno nastala....al ae da zanemarimo to...prvo pitanje koje meni ateisti uvek postaljaju je Ako Bog postoji,zasto se on ne pojavi da ga svi vidimo?
Odgovor je vrlo jednostavan,Bog nas ne tera da mi verujemo u Njega niti da ga volimo,mi treba da odlucimo da verujemo u Njega i da ga volimo zato sto zelimo,kada bi se Bog pokazao svima i rekao da zivimo po njegovim zakonima,onda Bog ne bi bio ljubav i licnost koja nas sve voli,kakvi god da smo,nego bi bio diktator.....Takodje,Bog se ipak ponekad pojavi i posalje nam neki znak,tada se to naziva cudom....jedno od cuda pravoslavlja se dogadja svake godine u Jerusalimu na Lazarovu subotu,dolazi blagotvorni plamen koji sam Gospod Bog salje,i on gori,ali ne sagoreva,i pravoslavci ne mogu da se opeku,plamen se drzi u rukama,i sa njime se vernici umivaju....to je cinjenica i to niko ne moze da ospori.....ako nekoga interesuje nesto vise za religiju,rado cu mu objasniti,jer verujte mi,mnogo je lepse verovati,nego ziveti u mraku...nema veceg cuda nego kada nevernik shvati koliko je pogresio zbog toga,i kada prihvati pravu veru.....
IP sačuvana
social share
I ja mrzim Grand
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Keep the wheelz rollin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Dakle,vi svi koji ne verujete u Boga i mislite da je ovaj text dobar,ste samo obicne bikcine koje nista ne znaju i koje sebi najvise nanose stetu zbog toga....cinjenica je da Bog postoji,to ni jedan pametan i normalan covek ne moze da ospori....pogledajte npr celiju,ona je toliko kompleksna da bi bilo apsurdno pocinjati od teze da je ona slucajno nastala....al ae da zanemarimo to...prvo pitanje koje meni ateisti uvek postaljaju je Ako Bog postoji,zasto se on ne pojavi da ga svi vidimo?
Odgovor je vrlo jednostavan,Bog nas ne tera da mi verujemo u Njega niti da ga volimo,mi treba da odlucimo da verujemo u Njega i da ga volimo zato sto zelimo,kada bi se Bog pokazao svima i rekao da zivimo po njegovim zakonima,onda Bog ne bi bio ljubav i licnost koja nas sve voli,kakvi god da smo,nego bi bio diktator.....Takodje,Bog se ipak ponekad pojavi i posalje nam neki znak,tada se to naziva cudom....jedno od cuda pravoslavlja se dogadja svake godine u Jerusalimu na Lazarovu subotu,dolazi blagotvorni plamen koji sam Gospod Bog salje,i on gori,ali ne sagoreva,i pravoslavci ne mogu da se opeku,plamen se drzi u rukama,i sa njime se vernici umivaju....to je cinjenica i to niko ne moze da ospori.....ako nekoga interesuje nesto vise za religiju,rado cu mu objasniti,jer verujte mi,mnogo je lepse verovati,nego ziveti u mraku...nema veceg cuda nego kada nevernik shvati koliko je pogresio zbog toga,i kada prihvati pravu veru.....

Smile Smile

E da, druze, i ja sam cuo za to cudo koje si naveo. Ma pusti,ko veruje verovace,ko ne veruje ne mora. Neka zive svoje zivote kako hoce.
IP sačuvana
social share
Sometimes the truth is not good enough, sometimes people deserve more, sometimes people deserve to have their fate rewarded ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1574
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N95
Bravooo, konacno prava tema na ovom delu foruma.
Stvarno imam losije misljenje o ljudima koji veruju u price a ne u ono sto vide svojim ocima. Znam dosta pametnih ljudi koji su vernici i pitam se zasto vredjaju sami sebe verujuci u blago receno gluposti.
Religija vredja zivot, i uvreda je za ljudsku ineligenciju.
ja,npr nisam verovao mnogo u Boga,dok mi se nesto nije desilo sto mi je promenilo pogled na zivot,i tada sam uvideo kolko sam bio glup i plitak sto sam uopste sumnjao u Njegovo postojanje.....

==================================================

@Equalzator                                    Poruka #194 danas u 00:04:48

pa da brate,to isto pise i u Bibliji,kao ne trosi pametne reci na nerazumne koji nece da nauce,jer tada i ti ispadas glup xDDD
al nekako ne mogu da se pridrzavam ovoga Smiley

[Edit by lightsoft: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 23. Dec 2009, 03:52:27 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
I ja mrzim Grand
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Al si nam kazao  Smile
 Smile
ste samo obicne bikcine koje nista ne znaju
Bolje bik neko ovca.
cinjenica je da Bog postoji,to ni jedan pametan i normalan covek ne moze da ospori
Ma stvarno, sta je za tebe biti pametan? Ne koristi logiku niti cinjenice? Niti ikakav fizicki dokaz?
Bog nas ne tera da mi verujemo u Njega niti da ga volimo,mi treba da odlucimo da verujemo u Njega i da ga volimo zato sto zelimo,kada bi se Bog pokazao svima i rekao da zivimo po njegovim zakonima,onda Bog ne bi bio ljubav i licnost koja nas sve voli,kakvi god da smo,nego bi bio diktator
Ma nije valjda, znaci ti mora da si citao neku drugu knjigu koja nije biblija.  Po hriscanskoj "logici" ili bibliji, svako moze da izabere da ne voli i da ne obozava boga ali zato ce da bude spaljen i unisten sa Satanom. Mnogo lep i dobar bog nema sta.  Drugo zasto mora iko da zivi po "njegovim" zakonima?  Bog je tiranin, samo procitaj bibliju malo bolje. Uostalom ovde govorimo o trenutnom postojanju boga.  To sto ti navodis celije kao dokaz, imam dva argumenta za to.
Prvi je taj, da se cisto radi argumentacije slozimo da je bog postojao i da smo nastali od boga. Ako je to tacno, nista ne dokazuje njegovo trenutno postojanje,
Drugi argument, u prirodi imamo razne dizajne koji nastaju sami od sebe.  Na primer mraz na staklu ili pahuljica snega, iako izgledaju dizajnirano oni to nisu.
[Gospod Bog salje,i on gori,ali ne sagoreva,i pravoslavci ne mogu da se opeku,plamen se drzi u rukama,i sa njime se vernici umivaju....to je cinjenica i to niko ne moze da ospori.....ako nekoga interesuje nesto vise za religiju,rado cu mu objasniti/b]
A kako mozes da dokazes da je od boga?
Ne treba nista da nam objasnjavas, znamo vec sta je religija.
[b]mnogo je lepse verovati,nego ziveti u mraku

Sta fali mraku? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1574
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N95
dakle Raven ovako :
Bog nas jeste dobar i on nas voli,ali mi moramo da se pridrzavamo njegovih zakona koji cak nisu nista drugo do moralni zakoni....sumnjam da ces da nadjes neki zakon u svetu koji kaze ubij,mrzi,lazi.....nas Bog nije tiranin,on je ljubav....sto se tice gorenja u paklu sa Sotonom,to je istina,toga ce stvarno biti,ali ako mi zivimo pravednim zivotom,a to i nije toliko tesko,ne trebamo se bojati toga da cemo goreti u paklu...procitao sam dosta knjiga i na razne nacine sam se obrazovao sto se tice religije...a i u paklu ne gore svi,samo najgori olos,postoji vise vrsta pakla,zavisno od svoga greha...covek moze da utice na svoj zagrobni zivot dok je ziv,kada umre posle sebi vise ne moze da pomogne,ali cak ni tada nije toliko crno,jer mi molitvama za mrtve i njihove duse mozemo da ublazimo njihove patnje.....a i kada dodje sudnji dan,tada ce isto ljudi imati sansu da se iskupe za svoje grehe...
Btw,fizicki dokazi postoje,npr mirotocive ikone,Blagotvorni plamen,netrulezne mosti svetaca,i jos mnogo....pa pre neku godinu se pojavio krst na nebu za vreme Uskrsa....ti mislis da je to slucajnost ?

a sto se tice pahuljica,to je samo dokaz koliko je nas Gospod Bog genijalan tvorac i koliko je pazio da sve na ovom svetu bude savrseno....

Btw,Bibliju sam procitao vise puta i znam dosta toga napamet,ali ona nije jedina knjiga u kojoj se govori o cudima Bozijim

====================================

@Equalzator                           Poruka #196 danas u 00:25:22

I da,zaboravio sam,ja u Boga ne verujem zato sto mi je neko rekao da u Njega treba da verujem,nego zato sto sam video svojim ocima.....
A i Bog nije unistavao ljude,i nije unistavao nista sto je dobro,on je unistavao zlo i nemoral,a i mnogo puta se cak i sazalio u nadi da ce ljudi da se promene,a kada ljudi nisu zeleli,onda ih je unistavao......

[Edit by lightsoft: Pisanje poruka zaredom je protiv pravila Burek Foruma, jer se na taj nacin narusava tok diskusije, a preglednost i kvalitet teme znacajno smanjuju.]
« Poslednja izmena: 23. Dec 2009, 03:54:41 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
I ja mrzim Grand
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Pusti ga Raven, vidis da je spoznao boga... i poceo da se sluzi njegovim recnikom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Keep the wheelz rollin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Raven dark,kazes da nemas opipljiv dokaza o postojanju Boga? A koji su to opipljivi dokazi o nepostojanju istog?

Sta ima da se diskutuje sa likom koji kaze:

Citat
Sta fali mraku? Smile

Idi pa zivi u mraku,zabi se u neku pecinu jos bolje.  Smile Smile

Lik je lepo naveo cuda Bozja,i niko ih ne spominje. Ignorisete ih?!

Aj bas me zanima sad sad da vidim sta ce neki nevernik da izfilozofira,sigurno ce biti interesatno za citati. Ova tema je zlatna,vicoteka je nula za ovo  Smile

Pusti ga Raven, vidis da je spoznao boga... i poceo da se sluzi njegovim recnikom  Smile

Bolje on Boga,nego ti recimo si spoznao sta? Da si najpametniji , pametniji od milione vernika? To se zove uobrazenost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Ne, nisam pametniji od miliona ljudi, vernika ili nevernika. Samo mudriji i jasnijeg svetonazora od pojedinih fanatika koji ne shvataju da je vera licna stvar i da je ne treba nametati drugima. Kada nesto pokusavas na silu, ocekuj reciprocitet... jos kada je on u kvalitetu a ne kao tvoj u kvantitetu, na realnim osnovama, onda je zadovoljstvo diskutovati.

A o dokazivanju nepostojanja necu ni poceti... ima na par mesta ovde moj jasan komentar da tu notornu glupost i necu te udostojiti ponavljanja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Keep the wheelz rollin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Tezak si filozof,haha  Smile

Dobro je to,spasice te u zivotu na mnogim poljima.

Hvala sto neces da se ponavljas,duplirati gluposti je smesno  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 23:21:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.