Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:29:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Порођај једне војске  (Pročitano 34719 puta)
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
BANKER BLASTER: Najviše me ljute one prazne priče uoči rata: "Nebo sigurno, piloti sivi tići, sokolići...!" Onda usred belog dana doleti sto aviona i napravi šou nad Beogradom. PVO sistem je dobrim delom bio zastereo, avijacija isto. Sad Amerikanci priznaju da su nam ušli u kompjuterski rink i simulirali situaciju na radarskim ekranima. Da naša protivavionska zaštita ima tačnu indikaciju aviona i indikaciju da je avion pogođen - ali nigde delova tog aviona. Virtuelna stvarnost.
F-117 je oboren zahvaljujući starom ruskom radaru P-12, za koji se smatralo da se više ne koristi. Avion su locirali u trenutku kad je otvorio bomboluk. Odjednom je izgubio konfiguraciju nevidljivog aviona, i dobio raketu.
Bio sam u podzemnom aerodromu kad su Amerikanci bacili "banker blaster" bombu od 2 300 kg. Ništa, kao da je neko pokucao na vrata.
Snage NATO-a su ulazile na Kosovo veoma bojažljivo, očekivali su otpor. Izašao sam s Kosova tri dana posle odlaska naših jedinica. Imao sam kamuflažnu uniformu na sebi iz "Pustinjske oluje", pa su me mladi Šiptari presretali, pitali me da li mi treba prevodilac. Mislili su da sam Amerikanac. "Ne", rekoh, "Jugosloven sam". Bili su zapanjeni.
Bio je to sukob koji pokazuje šta znači tehničko-tehnološko zaostajanje. Ako nemaš strategijsku avijaciju, nuklearna sredstva ili čvrst vojnopolitički savez koji će ti pomoći, ne možeš da glumiš suverenu zemlju. Šta vredi što imaš hrabrog pilota spremnog da pogine za svoju zemlju, ako ima loš avion?!

Lazanski: U ovom trenutku Vojska Srbije je jača od oružanih formacija republika bivše SFRJ

Pre dva meseca završena je prva faza reorganizacije Vojske Srbije, a konačan izgled, kako je planirano Strategijskim nacrtom odbrane, naša vojska bi trebalo da poprimi 2015. godine. U odnosu na ne tako davni period, Vojska Srbije ima za trećinu manje vojnika, a naoružanje je selektovano, tako da je sačuvano samo moderno i upotrebljivo oružje. Vojska Srbije trenutno ima oko 28.000 pripadnika: 4.470 oficira, 7.800 podoficira, 4.200 vojnika po ugovoru, oko 7.200 vojnika na redovnom služenju vojnog roka i oko 4.200 civilnih lica na radu u Vojsci. U proteklih godinu dana umesto dotadašnjih stotinak brigada formirano je dvanaest - četiri kopnene, mešovito-artiljerijska, specijalna brigada, dve avijacijske, po jedna raketna i artiljerijska, brigade veze i logistike. U sastavu Vojske Srbije nalaze se i samostalni bataljoni vojne policije, veze, ABH … Korpuse i armije, zamenile su brigade i bataljoni koji su kičma nove strukture Vojske Srbije.

Većinu starešinskog kadra, oko 70 odsto, čine, u skladu sa NATO standardima, podoficiri. Drastično smanjenje naoružanja ogleda se posebno na primeru oklopnih jedinica, koje se, uglavnom, nalaze u sastavu Kopnene vojske. One će ubuduće imati oko 250 tenkova i oko 350 oklopnih transportera, raspoređenih u četiri tenkovska i osam mehanizovanih bataljona.

U toku su i završni potezi na izradi zakona o Vojsci i odbrani, a konačna redakcija njihovih nacrta biće okončana do kraja ovog meseca, kako ističu u Ministarstvu odbrane, “posle sagledavanja svih prispelih predloga”. Posle redakcije, nacrti ovih zakona biće upućeni u redovnu proceduru za usvajanje.

Prema Nacrtu Strategijskog pregleda odbrane usvojenom juna prošle godine, puna profesionalizacija Vojske Srbije planirana je za 2010. godinu, kada bi naša Vojska trebalo da ima 21.000 profesionalnih pripadnika. Taj broj se odnosi na mirnodopski sastav, koji bi, pojačan pripadnicima vojno-zdravstvenih i obrazovnih sistema, prema rečima čelnika Vojske Srbije, iznosio oko 30.000 vojnika. U slučaju ratnog stanja, Vojska bi bila i do tri puta veća od mirnodopske. Toliki broj potencijalnih pripadnika obezbedio bi se formiranjem aktivne i pasivne rezerve. Aktivnu rezervu činili bi, kako je to svojevremeno istakao načelnik generalštaba Vojske Srbije general-major Zdravko Ponoš, “ljudi koji imaju svoju civilnu profesiju, ali bi s Vojskom bili u ugovornom odnosu i povremeno dolazili na vojnu obuku”. U pasivnu rezervu ubrajali bi se “svi oni koji se kolokvijalno nazivaju trećepozivcima”.

Kako će se Vojska Srbije, posle ovog restrukturiranja, pozicionirati u odnosu na vojske zemalja regiona?

Miroslav Lazanski, vojni analitičar, procenjuje da je u ovom trenutku Vojska Srbije “osetno slabija u odnosu na vojske Rumunije i Bugarske, približne snage s vojskom Mađarske, ali i jača od oružanih formacija republika bivše SFRJ”.

- Ne možemo da se poredimo sa rumunskom vojskom, a u vreme JNA bili smo neuporedivo jači. Bugari će i pored preporuka NATO, zadržati 49.000 vojnika. Oni imaju približno isti broj stanovnika kao Srbija, čak slabiji bruto nacionalni dohodak po glavi stanovnika, NATO im čuva granicu i nemaju problem Kosova, a imaće skoro dvostruko više vojnika od naše zemlje. Zato treba pitati one koji zagovaraju opciju da nam je dovoljno 21.000 vojnika, kako to da Bugarima nije dosta - ističe Lazanski.

On kaže da će Hrvatska vojska u svom sastavu imati manje vojnika od Vojske Srbije, najverovatnije oko 17.000 profesionalaca, ali, naglašava Lazanski, u procesu tehničke modernizacije napreduje brže od naše vojske. Prema njegovim rečima, Hrvati su nedavno izdvojili 250 miliona evra za kupovinu 130 komada borbenih oklopnih vozila pešadije iz Finske.

- Hrvatska će imati prilično jaku vojsku jer u tu svrhu izdvajaju dosta sredstava. Albanija bi mogla da predstavlja važnog činioca u regionu, ne toliko po broju vojnika, koliko zbog svojih savezničkih odnosa sa Turskom. Turci im, po bilateralnom sporazumu, prebacuju svoju staru tehniku. Tako su, na primer, Albanci dobili avione F5 i F4, koji za nas još uvek predstavljaju svemirsku tehnologiju. Mađarska će, takođe, imati vrlo kvalitetnu vojsku, posebno u segmentu avijacije. Poseduju švedske avione “gripen” i već formiraju prvu eskadrilu. Imaće moderniju avijaciju od nas, dok će brojčano biti nama slični. Od Crne Gore, BiH i Makedonije imamo jaču vojsku - napominje Lazanski.

Penzionisani general Blagoje Grahovac, koji je bio savetnik predsednika crnogorskog parlamenta i zagovornik drastičnog smanjenja broja vojnika u Vojsci Crne Gore, i Vojsci Srbije savetuje da se osetno redukuje vojni kadar.

- Letimično sam pogledao Nacrte zakona o odbrani i Vojsci i zapazio nekoliko krupnih grešaka. Nije za pohvalu to što se još uvek zadržava regrutni model. Moje mišljenje je da bi trebalo vrlo brzo i to odjednom preći na profesionalnu vojsku, jer su regrutni modeli neefikasni, a puno koštaju. Kasno je čekati do 2010. godine da se Vojska profesionalizuje. Vojska ni po čemu ne bi bila iznenađena odlukom da se u trenutku profesionalizuje jer je ona sistem stvoren da brzo i efikasno realizuje odluku. Takođe, Vojska i dalje tretira mornaričke činove, a mornarice nema. Ubeđen sam da je to nesmotrena greška. Reke Srbije trebalo bi prepustiti policiji i tu Vojska nema šta da traži - smatra Grahovac.

SRBIJI NE TREBA VIŠE OD 10.000 VOJNIKA

- Tvrdim da Vojsci Srbiji nije potrebno više od 10.000 profesionalnih vojnika jer bi sve preko tog broja bilo neodrživo. Spreman sam da javno branim tu tezu i nudim onima koji smatraju drugačije da pred javnošću ukrstimo argumente. Takođe, mnogi ljudi smatraju da će Vojska rešavati sporove u regionu vezane za državno-pravni status. To je velika zabluda, koju je neophodno razbiti i istaći da je to posao politike. Vojsku treba odmah dimenzionirati prema onome što je održiv sistem, a to je, između ostalog, sastav od 10.000 vojnika - govori Grahovac.
Lazanski Avgust 28, 2007
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 20:17:30 od bannnnjac33 »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Citam ova Vasa pisanija i.. hihihi...hehehehe.... hahahah.. hohooohoohoooo  Smile Smile Smile Smile
Komentar: Ukinite vojsku:)
Vecina nas besramnih , domacih izdajnika i stranih placenika koji se ne odazivamo "pozivima otadzbine" ce biti srecna.
A mi kad smo srecni, mi dohvatimo komsinice, koleginice i slucajne prolaznice... pa zacas napravimo novu armiju. Vecu i od kineske hehe
Eto dobrog resenja za sve  Smile
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Citam ova Vasa pisanija i.. hihihi...hehehehe.... hahahah.. hohooohoohoooo  Smile Smile Smile Smile
Vecina nas besramnih , domacih izdajnika i stranih placenika koji se ne odazivamo "pozivima otadzbine" ce biti srecna.
A mi kad smo srecni, mi dohvatimo komsinice, koleginice i slucajne prolaznice... pa zacas napravimo novu armiju. Vecu i od kineske hehe

Al ako vojnici budu imali roditeljske osobine (a nauka kaze da su geni cudo) onda cemo imati gomilu de.ila na bojnom polju...

i.. hihihi...hehehehe.... hahahah.. hohooohoohoooo  Smile Smile Smile Smile
Komentar: Ukini se:)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Pa dobro , hajde da je ukinemo . A onda mozemo da ostavimo samo pozornike , ukinucemo i zandarmeriju . Samo onda neces ti da karas komsinice , nego ce doci neki drugi momci , pa ce karati i tebe , i tvoju zenu , i majku , i sestru , i komsinice , sve na gomili zajedno .
Ja nisam ratni huskac , ali nisam ni zakleti pacifista . A za prave pacifiste priznajem samo ljude kakav je bio , recimo , Svetozar Markovic . On nije bio ni za jedan od ratova koje je Srbija u njegovo vreme vodila , i aktivno se borio protiv njih , ali nije pobegao , vec je otisao u rat kada je vec poceo , i sa fronta slao clanke protiv rata . Jedno je biti pacifista , a drugo kukavica . A kukavice se najcesce zaklanjaju iza pacifizma .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Grahovac kao i obično lupeta, a Lazanski namerno zanemaruje činjenicu da se Bugarska graniči sa Turskom. A to kako NATO štiti svoje članice, najbolji je primer Turske. Kad ih Kurdi zajebavaju iz Iraka, nisam video da se Nemci ili Španci ubiše da pošalju svoje trupe u pomoć svom savezniku Turskoj.

Sva ta priča o NATO savezništvu je šarena laža, tako da su Bugari procenili da ipak oni sami moraju da obezbede potencijalno nemirnu granicu sa Turskom, pogotovo kad se zna da u tom graničnom delu Bugarske u većini žive Turci i Pomaci (bugarski muslimani).
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Citam ova Vasa pisanija i.. hihihi...hehehehe.... hahahah.. hohooohoohoooo  Smile Smile Smile Smile
Eto dobrog resenja za sve  Smile
Pa dobro , hajde da je ukinemo . A onda mozemo da ostavimo samo pozornike , ukinucemo i zandarmeriju . Samo onda neces ti da karas komsinice , nego ce doci neki drugi momci , pa ce karati i tebe , i tvoju zenu , i majku , i sestru , i komsinice , sve na gomili zajedno .
Ja nisam ratni huskac , ali nisam ni zakleti pacifista . A za prave pacifiste priznajem samo ljude kakav je bio , recimo , Svetozar Markovic . On nije bio ni za jedan od ratova koje je Srbija u njegovo vreme vodila , i aktivno se borio protiv njih , ali nije pobegao , vec je otisao u rat kada je vec poceo , i sa fronta slao clanke protiv rata . Jedno je biti pacifista , a drugo kukavica . A kukavice se najcesce zaklanjaju iza pacifizma .
sto se mene tice,uvek sam se odazivao vojnom pozivu iako sam protiv bilo kakve vrste agresije...jednostavno,smatram to svojom obavezom kao gradjanina ove drzave.......a gospoda kao bg high...nisu ni kukavice,za takve nema reci,nego samo zatvor(mislim da se dezerterstvo i dalje kaznjava u ovoj drzavi-mada,kakva je sad situacija...nisam siguran Smile)
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Grahovac kao i obično lupeta, a Lazanski namerno zanemaruje činjenicu da se Bugarska graniči sa Turskom.

tako da su Bugari procenili da ipak oni sami moraju da obezbede potencijalno nemirnu granicu sa Turskom, pogotovo kad se zna da u tom graničnom delu Bugarske u većini žive Turci i Pomaci (bugarski muslimani).

Mislim da je vazniji razlog naoruzavanja Bugarske teritorijalni spor sa rumunijom u transilvaniji za koji su oni potpisali(kada su ulazili u NATO) da ce ga rijesiti mirnim putem, ali sta ako NATO ,,pukne,,  Smile

tu su i jos 3 problema zagadjenje dunava, 4 nuklearna reaktora koje je bugarska morala zatvoriti kada je ulazila u EU... prevedeno, ulazile su u paketu u EU pa kada jedna koci na nekom polju dodje do sukoba...

izmedju dvije drzave sada postoji samo jedan most iako im gotovo citavu granicu cini dunav 500km,toliko o komsiskoj ljubavi

http://iwpr.net/?apc_state=henibcr2005&l=sr&s=f&o=241951
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 21:38:57 od bannnnjac33 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Citat
nego ce doci neki drugi momci , pa ce karati i tebe , i tvoju zenu , i majku , i sestru , i komsinice , sve na gomili zajedno .

Citat

A sto mene ?? Smile
Neka sexaju ove druge, predvidjene za to...
Ne znam zasto vi  rambo-dambo likovi imate prljav um. Je l' se vi pipkate zajedno ? Ala " A da tri protljam puskicu" ili  " Da ti podmazem streljacku cev" ? Uzas Smile
Ko se lozi na uniforme i  vonj baruta neka oblaci kamuflazne krpe  pa na Kosovo umesto sto ovde prosipate mudrosti.  Srbija je previse mala da bi imala ozbiljnu vojsku a okolne "komsije" nisu briga. Ili ih se zaista toliko plasite da potezete vojsku zbog njih? Ja licno mislim da  je Hrvate i Rumune lako  rasterati i petardama  al' nekima ni tenkovi nisu dovoljni da smire strah...
Uostalom kojoj vojsci da se odazovem i zasto da gubim godinu dana vremena spavajuci u nekoj vuko*ebini kad za to vreme mogu da  zaradim i uplatim poprilicno poreza. To je mnogo veci doprinos Srbiji  nego da struzem rdju sa tenkova starijih od mog  oca. A kada dodje do krkanja ja ne bezim a sumnjam da ima neke vajde od ovih koji i dalje tetoviraju " JNA" na rukama. I pored sveg naoruzanja nisu uspeli ni Slovence i ustase da rasteraju. Ne zanima me ni da li je  Slobina izdaja u pitanju. Takvim "expertima" nije smelo da se desi da ih neko izradi. Smiley

A sto se tice Srpkinja... njih ne moze da sacuva ni "Mosad". Ako niste primetili , strendzeri ih uveliko i bez objave rata razvlace u prolazu kroz nas glavni grad. Znam neke koje se smatraju ponosnim sto su  udate (najcesce samo kresnute)   za Italijana, Spanca, Nemca... A nebitno im je to sto je Italijan konobar a Spanac moler. Jednostavno , Srpkinje vole strance jer im to mirise na uspeh, cak i kada mogu da  upecaju samo  trecerazredne primerke koji u svojoj zemlji nijednu nisu mogli  da "navataju". Ali za takve i postoje imigrantkinje- Srpkinje, Hrvatice, Rumunke, Moldavke, Ukrajinke...
Tako da.. treba neko o njima da brine dok vi kampujete i mudrujete pod satorima na nekoj planincini.Smiley To je moj doprinos  naciji.... Smile
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 22:03:53 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Pa nesto Hrvate ne rastjerasmo petardama kad je bilo gusto, doduse jesu ih branila braca po religiji ali smo mi zato imali opremu od JNA. A ta tvoja raja sto se hvali da su ih stranci poje.ali nisu vrijedni nikakve diskusije. Treba placati i poreze i normalno zivjeti nikome se ne trune po nedodjijama ali kad neko udari moras vratiti jer ako vidi da se ne branis donji si, ode i sandzak pa onda ko zna opet svabe nesto spominju vojvodinu(bar ambasador) a znas kako se nas covjek lozi da je u njemackoj pa ode i zito drugima i eto beogradskog pasaluka...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Kao sto rekoh Banjanjac- nije stvar u oruzju.
Hrvati preplakase ceo rat i na kraju iskukali drzavicu od drugih. Plakali su kao u spanskim serijama a vidis da je to na kraju bilo i efikasnije od JNA stila- rokaj  dok se i misevi ne upike u gace.
Naravno, nama suze ne stoje a  i trenirali smo neke druge stvari... ali za pocetak je dovoljno priznati da parola "tenk i raketa za svako domacinstvo" ne donosi rezultate.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 00:29:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.