Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:33:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pomoc za pocetnika u sklapanju kompa  (Pročitano 3672 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
VIP VIBE C
A što nisi pročitao besplatne male oglase sa ovog foruma.

Makar me izbacili sa ovog foruma navešću da ja prodajem gotov računar, jeste DDR memorija i AGP grafička za 7.000,00 dinara. Sve komplet sa kućištem, napajanjem od 500 W i procesorom od 1,7 Ghz.. Dodao bi da taj računar bez problema radi u mom internet klubu - igraonici. A možda ima i povoljnije.  Ja ne dam jeftinije, jer meni radi i uvek će se naći mušterija koja će samo na internet, a i Counter može da tera. WoW je počeo da secka, ali i on postaje polako zahtevna igrica.

Na kursu za PC servesere, sam bar deset puta rasklopio i sklopio polovan računar, međutim,  kada sam komšiji sklapao računar desilo mi se da iskrivim pinove na procesoru (malo sam požurio, lepo u knjizi ima položaj procesora, ali ja se pravio pametan pa radio napamet). Šta ako ti se tako nešto desi.

« Poslednja izmena: 15. Dec 2010, 03:16:27 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22017
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Apple iPhone 12, S21
Makar me izbacili sa ovog foruma

Platis pivo i pljesku, i dobri smo  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Na kursu za PC servesere, sam bar deset puta rasklopio i sklopio polovan računar, međutim,  kada sam komšiji sklapao računar desilo mi se da iskrivim pinove na procesoru (malo sam požurio, lepo u knjizi ima položaj procesora, ali ja se pravio pametan pa radio napamet). Šta ako ti se tako nešto desi.

heheheh.Da to je zeznuto.Ako ga nisi iskrivio bas jako moze se to ispraviti.Ja sam par puta ispravljao kad su ljudi krivili iglice.  Smile Dodje i kaze"Ne valja CPU".Onda ako ga nije iskrivio jako ispravis sa pincetom uz lupu i svetlo i imas CPu koji radi.  Smile Mada sve zavisi od slucaja.Nije mali broj slucaja da kad krenes da ispravljas pukne iglica ili da je iskrivio toliko iglica da je tesko jako ispraviti.Uglavnom osnovni savet kod stavljanja procesora je da prvo dobro vidis kako bi trebalo da ide i lagano ga pustis.Ako sedne onda je to to.A ako ne ide ni slucajno da bilo kojom silom se pokusava stavljanje procesora.Ja mislim da je stavljanje procesora i hladnjaka najtezi deo montiranja racunara.Ono sve ostalo je jako lako.To bas treba da budes debil da zaseres,  Smile

PS:Jedna mala anegdota.Pricao mi jedan drug iz servisa da je bio lik koji je sprzio plocu tako sto je uspeo da ubaci memoriju u slot naopacke.  Smile Nista cudno jer ste svi culi mnogo takvih slucaja ali caka je u sledecem.On je video da memorija ne moze u slot i uzeo je turpiju i skinuo deo da bi mogla da "sedne"  u slot kako je on zamislio.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 15. Dec 2010, 00:30:03 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
VIP VIBE C

heheheh.Da to je zeznuto.Ako ga nisi iskrivio bas jako moze se to ispraviti.Ja sam par puta ispravljao kad su ljudi krivili iglice.  Smile Dodje i kaze"Ne valja CPU".Onda ako ga nije iskrivio jako ispravis sa pincetom uz lupu i svetlo i imas CPu koji radi.  Smile Mada sve zavisi od slucaja.Nije mali broj slucaja da kad krenes da ispravljas pukne iglica ili da je iskrivio toliko iglica da je tesko jako ispraviti.Uglavnom osnovni savet kod stavljanja procesora je da prvo dobro vidis kako bi trebalo da ide i lagano ga pustis.Ako sedne onda je to to.A ako ne ide ni slucajno da bilo kojom silom se pokusava stavljanje procesora.Ja mislim da je stavljanje procesora i hladnjaka najtezi deo montiranja racunara.Ono sve ostalo je jako lako.To bas treba da budes debil da zaseres,  Smile

PS:Jedna mala anegdota.Pricao mi jedan drug iz servisa da je bio lik koji je sprzio plocu tako sto je uspeo da ubaci memoriju u slot naopacke.  Smile Nista cudno jer ste svi culi mnogo takvih slucaja ali caka je u sledecem.On je video da memorija ne moze u slot i uzeo je turpiju i skinuo deo da bi mogla da "sedne"  u slot kako je on zamislio.  Smile Smile

Namestili su mu u Winwin-u nije bilo strašno. Ja sam rekao da ću da mu zamenim procesor, on je to odbio. Doduše, strašno je što sada po kraju priča da sam mu računar udarao čekićem, ali neka mu bude na čast. A njegov drugar mi je ostao dužan za servis, ali neka. Sve će doći na svoje.

Mislim da nije postojalo bez veze kod nas pripravnički staž. Završio si školu, ali jedno vreme radiš pored iskusnijeg.

Isti takav računar za sebe, odnosno igraonicu sam sklopio bez problema. Znači, na greškama se uči. Bolje na tuđim nego na svojim, ali eto nekad mora u na svojim.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@megasoft

Meni je taj deo maciji kasalj jer CPU uvek pustam lagano u leziste i nikad ne primenjujem bilo kakvu silu.Ono sto zaista ne volim kod CPU jeste postavljanje hladnjaka.  Smile Aj neki CPU  sa oni metalnim sto se kace ili oni sto se samo ubadaju u rupe su laki.Ali mrzim one sa onom plasticnom rucicom sto se okrece.  Smile Ti su mi najgori jer uvek tripujem da ce puci ta rucica.  Smile Inace kod sklapanja je najdosadniji deo i stavljanje maticne i one maske.A i ubadanje gde je power SW ako nemas semu.Mislim sve se to odradi ali je dosadan posao.Posle kad stavis maticnu ,povezes tastere za reset,power,HDD i power led,speaker sa plocom onda se montiranje svodi na 2-3 min posla.Jedino ako kao onaj pacijent kojeg sam opisao ne uzmes memoriju pa turpijom skines deo da je ubacis u slot.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
VIP VIBE C
@megasoft

Meni je taj deo maciji kasalj jer CPU uvek pustam lagano u leziste i nikad ne primenjujem bilo kakvu silu.Ono sto zaista ne volim kod CPU jeste postavljanje hladnjaka.  Smile Aj neki CPU  sa oni metalnim sto se kace ili oni sto se samo ubadaju u rupe su laki.Ali mrzim one sa onom plasticnom rucicom sto se okrece.  Smile Ti su mi najgori jer uvek tripujem da ce puci ta rucica.  Smile Inace kod sklapanja je najdosadniji deo i stavljanje maticne i one maske.A i ubadanje gde je power SW ako nemas semu.Mislim sve se to odradi ali je dosadan posao.Posle kad stavis maticnu ,povezes tastere za reset,power,HDD i power led,speaker sa plocom onda se montiranje svodi na 2-3 min posla.Jedino ako kao onaj pacijent kojeg sam opisao ne uzmes memoriju pa turpijom skines deo da je ubacis u slot.  Smile

Iako se gospodičić priča da sam čekićem zatvarao kućište, nisam od tih. Zato sam i završio ovaj kurs da bi pravilno popravljao ako ništa drugo svoje računare. I na kursu nam je predavač skrenuo pažnju kako stavljamo memoriju, i bez obzira što smatram da je ovaj kurs u odnosu na ono što pruža dranje ipak je bilo par korisnih saveta. Ipak je drugačije kada ti neko lično objasni nego kada čitaš priručnik. Nemam svoj auto, u kraju nema servis, a servis u koji sam nosio su me bukvalno drali. Majstor koji mi je dolazio u lokal, da li greškom ili namerno je pozajmio CD sa drajverima za matičku ploču. Srećom je bila Gigabyte pa nije neki problem. Za ovaj konkretan problem sam stvarno ispao kreten  jer je ploća bila nova, neotpakovani i bila je spakovana i knjiga-uputstvo za ploču, svi delovi novi, moj posao je bio samo da sklopim. Zato sam sebi u staro kujčište kupio sve iste komponente kao što on ima, i sklopio računar bez problema. Procesor je sa pinovima koji se ubacuju urupice, ima na uglu zarez (e tu sam prvi put pogrešio, okrenuo sam obrnuto zarez, ali nisam išao mnogo na silu, učinilo mi se da je leglo)mrzi se da sada tražim koji je slot, a učvršćuje se spuštanjem metalne šipkice sa strane. E kada sam spuštao tu šipčicu izgleda da se neki pin iskrenuo jer nije bio nalegao kako treba.

Ali skrećemo sa teme. Čovek je pitao kako da sklopi računar, ja mu savetujem da to ne radi, već ako su mu potrebe stvarno samo ono što je naveo (Office, Internet, muzika, filmovi) bolje i jeftinije mu je da kupi polovan računar. A već se po mom malo zeznuo. Platio je polovno kučište sa CD rezačem koje ja bacam ili ispunjavam rupu na kućištu, i običnim DVD-om koji nije rezač. Videće da će pizdeti što ne može da nareže DVD pogotovo što mu računar treba za filmove, a mislim da će razlika u ceni između CD i DVD diskova i njihovog kapaciteta ubrzo pokriti cenu novog DVD-rezača.

Ja se evo i javno, besplatno nudim posle nove godine, ako je iz Beograda, da donese kučište koje je kupio, i da mu ploču sa integrisanom grafikom, procesorom 1,3 GHz, memorijom, napajanjem od 420W   i hard diskom koji meni završavaju posao besplatno prepakujem u njegovo kučište po ceni 5000,00 dinara za navedene delove. Morao bi da radim prepakivanje jer je na moje kučište zalepljena original Windows nalepnica, odlepljivanje je nemoguće - probao sam na jednom drugom kučištu.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22017
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple iPhone 12, S21
manje price...

ajde svi lopate u ruke i da se cisti sneg... kvikli

Smile Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
VIP VIBE C
manje price...

ajde svi lopate u ruke i da se cisti sneg... kvikli

Smile Smile
Ja sam očistio ispred igraonice.  Smile
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:33:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.154 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.