Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pomen žrtvama ustaškog zločina u logoru Jasenovac  (Pročitano 139339 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Dakle, komšije Hrvati, samo dece je ubijeno koliko vi priznajete za ukupan broj .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
ništa ja nisam našao na toj tvojoj stranici a na ulazu u logor jasenovac pisalo je: radna služba ustaške obrane, sabirni logor broj III

taj broj je bezvezan i paušalan, isto tako je moglo pisati broj žrtava 4

evo ti link pa sam pročitaj
http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbi_u_NDH:_Broj_%C5%BErtava

a naravno nije moglo proći bez nejači, nejač podižu dojam, vrlo pjesnički vrlo pjesnički
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
ništa ja nisam našao na toj tvojoj stranici a na ulazu u logor jasenovac pisalo je: radna služba ustaške obrane, sabirni logor broj III

taj broj je bezvezan i paušalan, isto tako je moglo pisati broj žrtava 4

evo ti link pa sam pročitaj
http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbi_u_NDH:_Broj_%C5%BErtava

a naravno nije moglo proći bez nejači, nejač podižu dojam, vrlo pjesnički vrlo pjesnički

To pre svega nije moja stranica vec stranica koju si ti naveo kao relevantan izvor i stranica na koju si se ti pozivao kada si navodio broj zrtava i odnos Srba i jevreja stradalih u Jasenovcu. A poshto se pored toga shto se pravish lud, sad josh pravish i slep evo ja cu ti postaviti sliku koju ti "nisi video na toj mojoj stranici"  Wink

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Image00063.jpg
(45.57 KB, 400x400)
Image00064.jpg
(40.07 KB, 400x400)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
kome ja govorim??????????

ko je napisao taj podatak o žrtvama? ko? isto tako je mogao napisati bilo šta, moj izvor bar ima ime i prezime, nećemo se ko djeca razgovarati,

kakav je to broj 500000-600000? između je još 100000 a to je više manje jel?
ko da su krumpiri kilo ili dva nije u pitanju
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
 Smile

Tvoj izvor je wikpedia i ja sam prelistao malo tvoj izvor koji si ti lichno naveo.
Prvo se odluchi da li je wikpedia kao izvor relevantan ili nije pa mozhemo dalje nastaviti diskusiju. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

hm...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1557
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
SonyEricsson k750i
@umorni
1.Nije bilo '91 , 12,4 % Srba u Hrvatskoj nego vise(toliko ih se samo na popisu izjasnilo kao Srbi jer vec tad nije bilo dobro biti Srbin)
2. Veoma ima veze Jasenovac sa periodom posle 1990 jer ta ideja ustastva je opet bila dominantna medju vama Hrvatima
3. Ako si se ti i kao Hrvat toliko informisao o Sajmistu , a ne znas ni za jedan zlocin Ustasa u NDH onda to mnogo govori o tebi
4.Kazes coveku da je broj zrtava koji je on izneo pausalan a ti si izneo jos vecu razliku u svojim ciframa
IP sačuvana
social share
"Too weird to live, and too rare to die."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Vdim ja da umorni ne zna za hercegovačke jame, kojih od Trebinja do Nevesinja ima nekoliko! Ja se svakoj poklonim kad prođem tuda, a to nije ništa druggo do djelo ustaša koji su iz ko zna kojih razloga prešli Neretvu i iz zapadne Hercegovine klali po srpskom dijelu Hercegovine!
A logore koje pominje po Srbiji, nevjerovatno da kaže da su ga Srbi držali, iako je davno potvrđeno da je centralna Srbija bila puna Nijemaca i pod direktnom Njemačkom upravom!
Moje pitanje za umornog ili nikolu , koliko je Hrvata strijeljano po nalogu Nijemca , samo zato što im je neko bio u partizanima ili četnicima! Takvi se srbi vode u desetinama hiljada širom Srbije i Bosne?
Koliko je katoličkih crkava i džamija srušeno tokom WWII na prosotru Jugoslavije, koliko ih je bombardovano od strane Nijemaca?
I na kraju da mi neko kaže Hrvatima bilo teško u NDH, jest al malo sutra...
Sva sreća pa ja umornog ne držim za neku pamet ovde na forumu pa se ne nerviram, a Nikola samo laprda , pa ni njega ne shvatam za ozbiljno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Србија ће једног бити довољно развијена земља и моћи ће докаже праву истину у вези усташког геноцида!

А,поједине особе на овој теми треба максимално игнорисати,јер њихови коментари имају за циљ наставак геноцида над српским народом у Хрватској!

Не знам да ли је била ова вест:

Citat
"Istina o Jasenovcu u Vatikanu"

Beograd, Banjaluka -- Istina o hrvatskom genocidu u koncentracionom logoru Jasenovac zakopana je u Vatikanu, izjavio Milan Bulajić.

Dopunjeno izdanje Bulajićevog dela "Jasenovac: uloga Vatikana u nacističkoj Hrvatskoj", se pet godina posle engleskog izdanja nedavno pojavilo i na srpskom jeziku.

"Arhivska građa koju sam proučavao u državnim i diplomatskim arhivima Italije, Francuske i Velike Britanije teško optužuje Vatikan", rekao je Bulajić na promociji knjige u Udruženju književnika Srbije.

"Ukrštanje te građe pokazuje da je Sveta stolica ne samo znala za planiran zločin genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, već je stajala iza njega", kaže Bulajić i dodaje da je to razlog što nisu otvorene arhive Vatikana iz tog perioda.

Bulajić, osnivač i predsednik srpskog Fonda za istraživanje genocida, ispričao je da mu je 1990, kada je konačno dobio dozvolu za istraživanja, u Vatikanu saopšteno da na uvid može dobiti samo istorijsku građu do 1922, a da je istraživanje dokumenata iz perioda II svetskog rata zabranio papa.

Vatikan je priznao načističku tvorevinu hrvatskih ustaša jer je glavni cilj bio "da unište srpsku pravoslavnu šizmu" i zato je podržavao katolički kler, rekao je Bulajić.

Prema njegovim rečima, Sveta stoliča je imala podrobne informacije o tome šta se događa u državi koja je, po uzoru na Hitlerovu Nemačku, usvojila doktrinu "konačnog rešenja" za Srbe, Jevreje i Rome jer je primala izveštaje od svog predstavnika, ali i zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca, koji je podržao njeno uspostavljanje.

Vatikan nikada nije osudio hrvatski genocid, omogućio je da "pacovskim kanalima" najveći ustaški zlikovci pobegnu i ostanu nekažnjeni, a opljačkano zlato i druge vrednosti žrtava završile su u njegovim trezorima, ukazao je Bulajić.

Pored svega, kako je rekao, papa Pije XII je Stepinca, koji je posle rata osuđen na 16 godina robije, imenovao 1953. za nadbiskupa, a njegovu beatifikaciju je posmrtno izvršio papa Jovan Pavle II.

"Srbija nije ništa učinila"

Ari Livnej, preživeli logoraš, izjavio je da nikada neće biti utvrdđen ni približan broj ubijenih u ustaškom logoru Jasenovac i ocenio da je za to kriva država Srbija jer nije učinila ništa da se sazna istina o zločinima nad Srbima u logorima NDH tokom II svetskog rata.

"Jevreji su napravili Jad vašem u Izraelu, muzeje holokausta širom sveta, ali Srbija ništa nije učinila da se sazna o stradanju srpskog naroda u logorima NDH. U Beogradu ne postoji Muzej holokausta i nigde nema pomena i sećanja na stradanje Srba u ustaškim logorima", rekao je Livnej za TV Republike Srpske.

Srboljub Živanović, član prve višenacionalne komisije koja je 1964. istraživala zločine u Jasenovcu i Donjoj Gradini, izjavio je da istina nikada do kraja nije otkrivena jer je u nekadašnjoj Jugoslaviji postojala politika bratstva i jedinstva koja bi bila ugrožena da se izašlo sa istinom o stradanjima Srba, Jevreja i Roma u NDH.

Iznoseći podatke do kojih je došao istraživanjem zločina nad Romima u II svetskom ratu, Dragoljub Acković je rekao da je, prema podacima iz 1948, samo 405 Roma preživelo jasenovački zločin. "Došao sam do podatka da je u NDH stradalo 65.000 do 80.000 Roma", izjavio je Acković.

Izvor:FoNet

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Današnji  LDPovci su naslednici  tih  Srba koji nisu hteli da talasaju ....
To je ta ista politika zataškavanja i "čišćenja vlastitog dvorišta".
Glavno da su zatukli Dražu, a Pavelić i društvo otperjali i živeli slobodno po Amerikama....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7220
Citam gomile gluposti...

Postoje neoborivi dokazi da je u Jasenovcu pogubljeno izmedju 700 000 i 730 000 ljudi. Prije da cu vjerovati umornom i nikoli nego dokazima  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.171 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.