e pa ovako pitam se. . . . i pitam po ceo dan i noc dali ja moram da idem u muzicku skolu da bih bio muzicar neki kazu da neki kazu ne!!!! zato bih molio da neki koji imaju bilo kakvo muzicko iskustvo da mi pomognu da resim ovaj problem posto je to moj glavni zivotni problem!!! POMAGAJTE!! Xd ) ZATO MOLIM VAS NEKA MI NEKO POMOGNE!!! p. s. !!!! da li neko mozda zna da li su neki dobri muzicari kao npr gile(elektricni orgazam), dzoni stulic,bora corba itd isli u muzicku skolu ili nisu!!! xvala unapred!!!!! :D :D :mrgreen:
e pa ovako pitam se. . . . i pitam po ceo dan i noc dali ja moram da idem u muzicku skolu da bih bio muzicar neki kazu da neki kazu ne!!!! zato bih molio da neki koji imaju bilo kakvo muzicko iskustvo da mi pomognu da resim ovaj problem posto je to moj glavni zivotni problem!!! POMAGAJTE!! Xd ) ZATO MOLIM VAS NEKA MI NEKO POMOGNE!!! p. s. !!!! da li neko mozda zna da li su neki dobri muzicari kao npr gile(elektricni orgazam), dzoni stulic,bora corba itd isli u muzicku skolu ili nisu!!! xvala unapred!!!!! :D :D :mrgreen:
Tu nema mnogo priče - naravno da moraš! Upiši osnovno muzičko obrazovanje (držim fige da prodješ prijemni) i izguraj svih 6 godina. Srednje ti nije potrebno a ono se danas svelo na talente i fixno opredeljenje muzikom.
Ne znam koji te instrument zanima, ovo je nešto što su izvukli za najbolje gitariste:
A kako bi bilo da ti ipak upišeš neku školu. Da naučiš da se "dali" kada postavljaš pitanje piše odvojeno "da li", a da "dali" znači da je nekom nešto dato I da je upotreba višestrukih znakova interpunkcije nepotrebna i ne primenjuje se u srpskom jeziku. Te da se rečenica obično započinje velikim slovom.
A što se sviranja tiče - ako želiš u filharmoniju ili neki od zvaničnih orkestara - onda ti je potrebno formalno muzičko obrazovanje. Ako misliš da tezgariš po svadbama i sahranama onda ti muzičko obrazovanje nije neophodno.
Pa ok! ! ! Vidim neki kazu da neki kazu ne! ! ! a sta mislite o tome da ja nadjem nekog ucitelja za gitaru. Mislim da tako mogu dobro da prodjem! ! ! posto imam 13 god i mislim da je malo kasno za muzicku skolu ali mozda i nije. ja ne znam zato sam i dosao da trazim savete xd )! ! ! ! pa zato molim vas pistie vasa misljenja u vezi muzicke skole i vezi privatnih casova! ! ! !
[Edit by cg_ac: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 03. Jun 2013, 14:02:25 od cg_ac »
Postoje ljudi koji su i samouki pa dobro prolaze, ali u svakom slucaju muzicka skola i privatni casovi pomazu vise. Tako da, ako zelis neko muzicko obrazovanje i da naucis da sviras, onda to i uradi...
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
ko je još od škole video leba... ako hoćeš u filharmoniju, uči, ako bi u rok bend koj će ti đavo, ionako danas svako može da drnda gitaru... kao da obrazovanje određuje ko će da bude popularan i napravi neku karijeru... uči od nekog ko ume da svira, ako nađeš takvog, u muzičkoj školi će da te teraju da učiš i ono što nikad neće da ti treba za to što ti planiraš...
Ne moraš, ali je bolje da ideš. Možeš da uzmeš privatnog učitelja, naučiće te da sviraš gitaru. U muzičkoj školi naučićeš i druge korisne stvari koje neko ko ozbiljnije planira da se bavi muzikom treba da zna, a koje mu neće preneti neki učitelj iz oglasa.
ok!!! hvala vam na pomoci mislim da cu da krenem od septembra ali me ssad zanima nessto novo dali je dovoljna osnovna muzicka skola da bi bio profesionalni muzicar,ja mislim da je dovoljno a vi? e da zanima me jos kada idete u srednju muzicku skolu, da li treba da idete u neku drugu mislim da li idete samo u srednju muzicku ili idete u srednju muzicku i gimnaziju na primer!!???