Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Papa dodirom izlečio bolesnog Amerikanca  (Pročitano 1941 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@Tralalalala

Ispravak netočnog navoda: Možda kod vas postoji razlika, koju ne znam, između riječi "zavidan i zavidljiv", i zato sam (možda) kriv; no u hrvatskom jeziku zavidan znači: 1. onaj koji gaji loše osječaje prema drugome zbog bolhje pozicije u društvu ili boljih prirodnih darova; i 2. onaj koji se ističe, uzdiže. Zavidljiv znači isto što i zavidan. U hrvatskom jeziku. I u tom smislu je originalno upotrebljen pojam zavidan.

Tvrdoglavo mogu tvrditi samo ono u što sam siguran, a i ti isto radiš.

Ako ti opominješ mene zbog greške, što prihvaćam, i ja opominjem tebe zbog mišljenja da treba u Rimokatoličkoj crkvi proći 50 godina za kanonizaciju.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
@ Tralalaaaaa sta god

Ja sam pravoslavac ali se slazem sa Konijem - krijes se iza nekih jezicko-filozofskih egzibicija zato sto ne zelis da priznas ono sto mi tvrdimo.

Sto se tice toga ko je sekta a ko nije... Od cega se judaizam odvojio? I on se odvojio od necega (nekada su bili politeisti) tako da su i oni sekta. Danas se pojam sekta koristi za versku zajednicu van okrilja zvanicne, opstepriznate religije kao sto su pravoslavlje, katolicanstvo itd. Tako da pojam vise ne vazi za velike religije koje imaju vise stotina miliona vernika.

Sa druge strane, jeste prerano da se bivsi papa sad kanonizuje - previse je velika euforija u ovom trenutku. Ipak je on covek kao i svi.

A i jadna Terry i Madonna su jednako slobodni/neslobodni, takva nam je priroda... Kao ja i ti i Koni. Svi smo prah i u prah se vracamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Cak i rimokatolicka sekta priznaje da "Tradition once held that a person must be dead fifty years before this process could begin." U pravoslavnoj sekti ovo vazi takodje.

Posto je u pitanju kanon, on se ne sme menjati dok se ne odrzi "vaseljenski/ekumenski sabor" (vise od 1000 godina nije odrzan nijedan).

Medjutim, u praksi, uvedeno je da se po posebnom "odobrenju" sinoda i u jednoj i u drugoj sekti kanon u praksi krsi -- toboze iz religioznih pobuda.

On se, medjutim, ni u kom slucaju ne bi smeo krsiti -- tj. kad bi hriscanska sekta bila iole dosledna.

======

Judaizam se nije odvojio od politeizma. Odvojio se od Ekhnatonovog psevdo-monoteistickog kulta Sunca, koji je bio revolucija sama po sebi, nepovezana sa politeizmom. Dakle, judaizam je sekta takodje -- u odnosu na Eknhatonov kult Ra-a, ali u odnosu na hriscanstvo i islam je majka.

-----------

Sto se tice univerzalistickih idiotarija tipa "svi smo isti" -- MENE u njih ne ukljucuj. Ako si ti prah, to je tvoja licna stvar. Neki od nas su Neizgoriva Vatra, neki su Kosmicke Vode, neki opet Vihor Beskraja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@Tralalalala

Kad se već skrivaš iza gramatike i jezikoslovlja.
U tvojem citatu "Tradition once held..." je prošlo vrijeme. Znači nešto što je nekad bilo. A ako piše da je nekad bilo, valjda je sada drugačije.
Kad već hoćeš definirati pojam sekta onda to učini do kraja. Već sam rekao da je sekta odjeljena zajednica, to i ti govoriš i s tim se slažem, no ima još: zajednica koju je organizirao netko tko nije zadovoljan onime što ima; obično se njega prikazuje kao karizmatičnog vođu koji je dobar propovjednik i govornik i sekta, tj. zajednica tog vođu suprotstavlja organizaciji, instituciji. Tako možeš vidjeti da rimokatoličanstvo i pravoslavlje i protestantizam, u određenoj mjeri, ne mogu biti sekte. Rimokatoličanstvo nema jednog koji svoju karizmu suprotstavlja nekoj instituciji, zato jer jedini i najviši vođa Rimokatoličke crkve JEST institucija i drži instituciju. Svi biskupi i svećenici također su pripadnici institucije i čuvari institucije, znači potpuno suprotno tvojoj definiciji.
Rekoh već, ti možeš misliti što hoćeš, no nama drugima ne možeš nametati svoje KRIVO mišljenje. Tvojim riječima "popovati."
Bilo je sabora unutar tih 1000 godina.
Samo jedna napomena. Vjeruj da si Neizgoriva Vatra, Kozmičke vode, ili što god, no jedinoj istini, koju je marinko82 spomenuo, ne možeš se suprotstaviti, a to je Majka priroda, tj. stručnim terminom biologija. Svaki čovjek koji se stavlja izvan ove naše jedine tjelesne dimenzije nije sasvim svoj. Bez uvrede. Ma ili s njom, ako tako shvaćaš ono što sam napisao.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Napomenuo bih da po sadasnjim pravilima katolicke crkve mora proci najmanje 5 godina od smrti osobe koja se zeli proglasiti svetom.
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: atina bojadzi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.