Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 18:42:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poljska kupila pokvarene lovce  (Pročitano 3209 puta)
03. Okt 2007, 12:45:24
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
SonyEricsson w950
Na osam od ukupno 11 zrakoplova F-16 kupljenih od Sjedinjenih Država otkriveni su kvarovi na računalima, voznom trapu i aparatima za opskrbu kisikom, javljaju mediji.

VARŠAVA - Dnevni list Rzeczpospolita otkrio je da zrakoplovi F-16 imaju kvarove na računalima, voznom trapu i na aparatima za opskrbu kisikom.
"Naravno, sve se može nekad pokvariti, ali tehničko stanje poljskih lovaca F-16 u najmanju je ruku zabrinjavajuće", prenosi Rzeczpospolita izjavu tajnika poljskog Vijeća za zrakoplovstvo Tomasza Hypke.
Poljska "na žalost" nije pri kupnji zrakoplova inzistirala na jamstvu besplatnog servisiranja, objasnio je Hypka.
Poljska je vojska međutim priopćila da te ocjene smatra preuveličavanjem. "Naši tehničari mogu bez problema ukloniti sve nedostatke", izjavio je glasnogovornik poljskoga ratnog zrakoplovstva Wieslaw Grzegorzewski.
Poljska je u prosincu 2002. naručila kod američkog proizvođača zrakoplova Lockheed Martin ukupno 48 zrakoplova F-16 po cijeni od približno 2,5 milijardi eura. Zbog te odluke Poljska je doživjela kritike iz Europske unije jer se odlučila za američke zrakoplove umjesto za europske lovce "Eurofighter".
Prvi kontingent zrakoplova Amerikanci su isporučili Poljskoj sredinom rujna.
Europska unija zamjera Poljskoj i sklapanje dogovora o ulaganjima američkih poduzeća u visini od šest milijardi dolara, koje je Lockheed Martin obećao Poljskoj kao dio ukupnog dogovora o kupnji zrakoplova. Europski partneri sumnjaju da je američki proizvođač automobila General Motors na nagovor Lockheed Martina preselio proizvodnju automobila Opel Zafira iz njemačkog Bochuma u Gliwice u Poljskoj.
Prema podacima poljske vlade, Lockheed Martin je do svibnja ove godine omogućio ulaganja u Poljsku u visini četiri milijarde dolara.

Net.hr

Tako im i treba  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
Emergency landing of Polish F16s

Created: Tuesday, October 2. 2007

F-16 jet fighters stationed in a military base in Krzesiny (western Poland) have twice had to make emergency landings due to avionics failures.

Both aircraft managed to blind-land safely thanks to the pilots’ skills. According to "Newsweek Polska", a catastrophe was avoided only by luck.

Since the Polish air force began operating the F-16s in December last year, dozens of faults and defects have been detected in the fighter planes’ equipment.

All repair costs are borne by the Polish military, because the Polish government failed to include clauses on guarantee repairs and services in the purchase agreement.

As of today, the defence ministry has ordered spare parts for the F-16 jets for 123 million USD that are to satisfy demands until 2010.

The list of problems with the Polish F-16 also includes a lack of a comprehensive IT system. Currently, all of the flight details, including fuel consumption, are recorded in an Excel spreadsheet.

"Without [the IT system], effective F-16 program management is impossible. We have two choices: either a team of air force experts will develop it by themselves or we’ll organise a bid", Jacek Kotas, deputy minister of defence responsible for the implementation of the F-16 program told "Newsweek".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Jaako se dobro secam sa mog foruma, ti avioni su bili na otpadu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
SonyEricsson w950
Eto kako završi kad se vojna oprema kupuje ne zbog nje same nego zbog ulaganja u zemlju i čuvenog offseta.

@Pilot, da li je ova tema već bila na forumu? Ne sjećam se, moguće i da je, nisam tražio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Nije bila na ovom vec na mom. Stavio sam izvestaj iz ministarstva odbrane SAD o tom ovjom ugovoru pa smo mi posle iscsckali nesto. Ne uziaj bas zdravo za gotovo ovu kupovinu jer nsma 100% siguan da su bili na otpadu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Надам се да ови наши не планирају да купе од амера F-16.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
pa i naši MiG-29 su prema nekim nepouzdanim izvorima (Tom Cuper)  bili jedni od prvih koje je Sovjetsko VVS i PVO koristilo, pa me nečudi ni ovo sa amerima i poljacima. jel' to poljska hoće da izbaci svoje MiG-29ke iz upotrebe? bilo bi lepo kad bi nam ih prodali po simboličnioj ceni od 100€ (kao nemci njima po ceni od 1€) Smile sve što će nove NATO države kupovati iz SAD će to posto biti polovno, kobojagi modernizovano. mislim da nama F-16 nikada nebi dobro dožao jer se taj avion u vazduhu održava uglavnom kompijuterima, a dobro znamo praksu iz perioda pred bombardovanje kako je 127.lae održavala elektroniku. negde sam čuo da su rusi nudili hrvatima da kupe 12 Migova 29 i da u hrvatskoj izgrade neku fabriku ili regionalni remontni centar  mada su ih  hrvati ladno odjebali, pa eto prilike za Utvu i Momu Smile   stvarno greota što poljaci nisu uzeli EF-2000 (koji bi bio nov). ali ko im je kriv
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava jos uvek africca
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
HTC one v
koliko bi nama trebao aviona, heliša, transprtnih aviona i helikoptera, pvo i sl. da li je neko pd vas već postavljao odgovore na ta pitanja i gde. unapred hvala, baš me zanima jer nekako gotivim vojsku kao instituciju a posebno rv
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4012
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7

Sto bi se reklo kolko para tolko i muzike. Smile
Pravljene su neke procene koje su govorile o jednoj visenamenskoj eskadrili koja bi trebala da zameni sadasnje letelice u periodu od 2012 do 2015.Mada sve to treba uzeti sa rezervom jer tesko dace finasiska situacija biti bolj za par godina.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
nažalost to su samo predviđanj. za sada su sigurne investicije (to sam čitao u odbrani, kovorio je glavni u J-5 čini mi se Smile) uvođenje Laste i  izbacivanje Utve 75; modernizacija transportne aviacije (Mi-8 i An-26); modernizacija Kubova i Neva (daj bože da montiraju Neve na T-55 ili T72); modernizacija komunikacionih sistema i sistema za kontrolu paljbe na tenkovima M-84 (možda neke tenkove potpuno modernizuju u M-2001); kao i modernizacija opreme i naoružanja VP, specijalnih jedinica, ABHO, sanitetske službe i svih jedinica koje bi mogle da pomognu civilnim vlastima. e, a višenamenska eskadrila se očekuje posle 2014-15 kada MiGovima 21  isteknu resursi. nego da se vratimo na temu, jer poljska beše naručila 48 F-16ica?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 18:42:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.