Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Politika Amerike uperena protiv Srbije nije antisrpska vec proamericka  (Pročitano 2080 puta)
02. Nov 2007, 21:36:07
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Da li je politika Amerike uperena protiv Srbije, kako tvrdi Džon Bolton

Nije antisrpska, već proamerička

U svetu ne postoji politika koja je za ili protiv neke države. SAD gledaju samo kako da ostvare državni interes i to nema veze sa odnosom, konkretno, prema Srbiji, demantovali stručnjaci bivšeg ambasadora SAD u UN. Srpski simpatizeri SAD izbegavaju temu

BEOGRAD - Neobično tiho je u srpskoj javnosti i prozapadnim, da ne kažemo, proameričkim krugovima, prošla ocena bivšeg ambasadora SAD Džona Boltona u UN da Vašington „neosnovano vodi antisrpsku politiku već 15 godina“ jer više nema ni Miloševića ni njegove politike. Razlog ovakvog prelaženja preko oštre kritike bivše i sadašnje administracije SAD koju je Bolton izneo pre desetak dana, politički analitičari vide u ne baš zavidnoj reputaciji koju pomenuti ambasador uživa.

Među stručnjacima za međunarodne odnose Bolton je poznat kao „čudan čovek“ koji „nedovoljno poznaje međunarodne odnose, ali se, bez obzira na to, uvek vrlo slobodno izražavao i šamarao ocenama i procenama“. Da nije tako, možda bi njegove kritike na račun SAD naišle na ozbiljniji odjek, sa obzirom na to da su neke poente o kojima je govorio, bliske viđenju zvaničnog demokratskog Beograda.

Podsetimo, u skorom obraćanju medijima Bolton je istakao da se nada da SAD neće priznati jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosmeta, jer bi to „pričinilo više štete nego koristi“.

Takva odluka, koja bi bila doneta pod pretnjom nasilja, predstavljala bi, prema Boltonu, način da se nagradi loše ponašanje. On se zato založio za rešenje koje bi dve strane ispregovarale za okruglim stolom, bez nametanja statusa, zasnovanog na, kako je ocenio, pogrešnom shvatanju situacije.

- Kada se raspala Jugoslavija i Milošević vodio svoju politiku, postojala je logika u našem protivljenju takvoj politici. Nažalost, takva pristrasna politika je nastavljena, mada za nju više nema logičnog objašnjenja - rekao je Bolton i zaključio da je Stejt department vodio antisrpsku politiku poslednjih deceniju i po.

Proameričke snage u Srbiji, međutim, nisu ni u jednom trenutku bile raspoložene da se zvanično slože sa ovakvim ocenama i politički lideri listom su odbijali razgovor za Glas na ovu temu. S druge strane, stručnjaci su kazali da je u politici, po pravilu, i izlišno pominjati antisrpsku, ili prosrpsku politiku neke zemlje, jer takve odredbe, kažu, ne postoje.

- Za SAD postoji samo američka politika. Nema proruske, antiruske, pro ili antifrancuske ili pro odnosno
antisrpske politike.
Bolton je samo kao i mnogi drugi u demokratskim društvima, kao što je američko, izrazio jedno mišljenje. On nikada nije štedeo nikoga u svojim kvalifikacijama, bez obzira na to da li su mu stavovi koje izriče zaista i osnovani. Tako da je malo neozbiljno graditi sudove o nečijoj političkoj orijentaciji na osnovu onoga što on kaže - istakli su politikolozi.

Oni, međutim, tvrde da američka politika prema Beogradu nije antisrpska, već je, kažu, zasnovana na procenama šta je američki državni i nacionalni interes. Ako bi bilo ko iz demokratskog ili zapadnjačkog dela Srbije izašao sa takvim „emotivnim kvalifikacijama“, značilo bi, prema oceni stručnjaka, da je podlegao teoriji zavere koja je često plasirana domaćoj javnosti. Zanimljivo je i da niko od stručnjaka nije hteo da mu ime bude spomenuto uz ovakve sudove, dok političari uopšte nisu hteli da se izjašnjavaju.   
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Pitali lopova na sudu da li je krao.  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
zašto srbin voli ringišpil?

jer voli da se sve okreće oko njega Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Interesantno je da niko od nasih politicara nije hteo da se izjasni.
Svi postali "neobavesteni" ali ilosi glumci.
Tu ulogu odaqvno igra DSS na celu sa Kostunicom a ostali su veoma obevsteni.
Samo u ovom sluucaju svi naivni - ko mlada prve bracne noci.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
zašto srbin voli ringišpil?

jer voli da se sve okreće oko njega Smile

Zašto Hrvat ne voli Srbina?

J*bo mu je Srbin kevu.   Smile
« Poslednja izmena: 02. Nov 2007, 22:27:42 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
hrvati nemaju keve

srbi jebu sve živo Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
hrvati nemaju keve

Kako sam zaboravila, pa Hrvati se dele ko amebe.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
kako nastaju srbi: pokatoličavanjem keva
kako nestaju srbi: pokatoličene amebe pokrštavaju opančare
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
hrvati nemaju keve

Kako sam zaboravila, pa Hrvati se dele ko amebe. Smile

Ili kao kisne gliste,ljigavo, pocepas ga na pola  a  ono stvori se jos dvoje hrvoja  Smile Smile

Bolje biti i opancar nego onaj koga je kobili pravio austriugraski konjusar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
kako nastaju srbi: pokatoličavanjem keva
kako nestaju srbi: pokatoličene amebe pokrštavaju opančare

Smile Smile Smile  Sad sam te naljutila?   Smile
Bravo ja!

Inače Sv. Kirilo Srbin iz Soluna je  pre raskola crkve i u Vatikanu tokom 20 godina dokazao sa je Srpski jezik pogodan za Službu Božiju. Za Hrvatski ne znam da li je ikad iko dokazao, a baš bih volela da znam. Ili se možda u Vatikanu još uvek vodite kao Srbi ili nemate misu na Hrvatskom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.