Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Politička volja vlastodržaca - osnov rešavanja svih problema  (Pročitano 359 puta)
30. Dec 2013, 21:48:29
Ucesnik diskusija

Titov omladinac u penziji

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 79
Zastava Smederevo
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Samsung 
Vlastodršci svih zemalja uvek pokušavaju da se odreknu odgovornosti i prebace je na nekog drugog - pojedine institucije ili narod u celini. To se odvija uz pomoć jakih medija pa mnogo građana prihvata da je vlast zaista u pravu.
Zato se često može čuti: "Mi smo ... ovakvi ili onakvi."
Ne verujem da postoje "dobri" ili "loši" narodi nego samo dobra ili loša vlast!
Dovoljno je prisetiti se Ante Markovića ili Dragoslava Avramovića. I jedan i drugi su uveli konvertibilni dinar koji je trajao dok je bilo političke volje da traje. Nestankom političke volje nestala je i stabilnost dinara.

Srbiju u ovom trenutku, pored ostalog, muče i loše platiše. Masovno se ne plaćaju komunalne usluge, grejanje, struja i javne obaveze. Izgovor neplatiša: "Male su plate."
Moj je komentar: "Cvrc!!!"
Zašto?
Iz iskustva znam da su oni sa malim primanjima najurednije platiše!
Dok sam radio jedan od većih dužnika (verujem i danas!) bio je Dragan Čolić, poslanik (tada SRS a sada SNS). Njegov je dug bio blizu 3000 (tri hiljade!) evra (NE dinara nego evra!)
On i njegovi bliski saradnici, funkcioneri (tada) SRS, ne samo što su dugovali nego nisu ni imali nameru da plate svoj dug! To uopšte nisu ni krili!
Pokušajte iz tri puta da pogodite da li su poslanička primanja zaista toliko mala da Čolić ne može da plati svoje komunalne dugove?
Ne znam koliki su dugovi Dragana Šormaza, takođe poslanika, nekada DSS a sada SNS, ali znam da nisu mali.

Uopšte naplata dugova u Srbiji spada u fakultativnu kategoriju: plaćaju samo budale a pametni ne plaćaju "jer su plate male!" (Pisac ovih redova ima i čak pretplatu! Budala na kvadrat!)

Da li smo stvarno "mi" zaslužni za takvo stanje ili možda EPS?
EPS može zaista poslati ekipu da isključi struju nekom neplatiši. Taj će onda da potegne motku, sekiru ili motornu testeru na njih. (Pominjem samo stvarne događaje!)
Sada se može zatražiti asistencija policije. Doći će policajci od kojih bar jedan takođe ne plaća struju. Može se i utužiti. Sudiće sudija koji takođe ne plaća! (Čak je bio i isključivan zbog neplaćanja u vreme Broza!)
Velika organizacija kao EPS može pokrenuti i Skupštinsku raspravu na tu temu pa će se za reč javiti i poslanici koje sam već pomenuo.
Ponovo pokušajte da iz tri puta pogodite ishod!

Oni koji veruju propagandi vlasti reći će: "Mi smo takvi, ne može se to izmeniti preko noći."
Ne slažem se!
Kao što su Ante Marković i Dragoslav Avramović mogli preko noći da uvedu konvertibilnost, tako je moguće i preko noći izmeniti ovo stanje - samo ako postoji politička volja vlastodržaca!
Dovoljno je doneti propis po kome se svim zaposlenima u državnoj administraciji i javnom sektoru javni dugovi naplaćuju preko platnog spiska! Jednostavno, ako si u državnoj službi ima da plaćaš državne obaveze!

Odmah bi se promenio i stav policije i sudija jer bi svaki razmišljao: "Ako ja moram da platim, moraš i ti!"

Ovde će se masovno javljati neplatiše poput pomenutih poslanika tvrdeći da nisam u pravu. Po mom mišljenju takvi nemaju pravo glasa! Da bi neko raspravljao o nekoj zakonitosti najpre treba da je čist pred postojećim zakonom – bez obzira kakav je taj zakon. Tek onda ima pravo glasa!


Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Crowz (Vreme: 30. Dec 2013, 22:10:31)
IP sačuvana
social share
Umetnost življenja je u tome da se svemu nađe prava mera!
"Danas je ludo vreme! Ko nije lud - taj nije normalan!"
Pametan čovek uzima reč zato što ima šta da kaže a budala zato što ima pravo da govori!
Pogledaj profil WWW Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.