Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 08:22:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Politička pozadina ubistva Đinđića !!!  (Pročitano 41875 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ko je naručio smrt Đinđića !?! 

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Slobodan Radovanović izjavio je u četvrtak za "Novosti" da će to tužilaštvo pokrenuti poseban postupak ispitivanja političke pozadine atentata na premijera Zorana Đinđića.

Potvrdivši nezvaničnu informaciju, koju su "Novosti" objavile u četvrtak, tužilac Radovanović je dodao:

- Postupak će obuhvatiti i sve optužbe koje su se čule u javnosti prethodnih dana. U okviru toga, smatram da su nedavne izjave bivšeg ministra policije Dušana Mihailovića deo šireg konteksta, koji treba do kraja istražiti i utvrditi šta je sve prethodilo ubistvu premijera Srbije. To je moja profesionalna i ljudska obaveza.

Tužiočev portparol Tomo Zorić potvrdio je, inače, da je Radovanović u četvrtak primio Biljanu Kovačević-Vučo i Rajka Danilovića, pravne zastupnike Vladimira Bebe Popovića, kao i Nenada Milića, potpredsednika LDP, ali je kazao da o sadržini razgovora ne može da govori jer je po sredi službena tajna.

Njih troje su, između ostalog, saopštili da su od tužioca Radovanovića tražili da utvrdi političku pozadinu atentata i da postupi "po velikom broju prijava koje su ranije upućene tužilaštvu".

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Đinđićevi "neiskreni saradnici" !!!

Bivši premijer Srbije Zoran Živković ocenio je da ima mnogo onih koji bi hteli da baštine nasleđe Zorana Đinđića, pa su se zato, nakon njegovog ubistva odmah zavrtele dve priče, jedna koja potiče od njegovih iskrenih neprijatelja, i druga, iza koje stoje "neiskreni saradnici"

Živković je, u intervjuu za Dnevnik, istakao da su "iskreni neprijatelji" tvrdili da je Đinđić bio žrtva svojih kontakata s kriminalom i da je praktično sam sebe doveo u situaciju da bude ubijen, a da "neiskreni saradnici" pokušavaju da veličaju svoju ulogu u istoriji, "pa ispada da su oni bili mozak demokratije, a Đinđić tek puki izvršilac".

"Naravno da su obe priče budalaština, ali u ovoj zemlji laži ne nailaze na odgovarajuće konsekvence", rekao je on.

Prema oceni Živkovića, ako je tačna tvrdnja bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića da je premijer bio kolateralna šteta "paralelne vlasti" bivšeg šefa Biroa za komunikacije Vladimira Popovića Bebe, onda Mihajlović treba odmah da bude uhapšen.

"Jer, ko treba da spreči 'paralelnu vladu' koja direktno utiče na bezbednost zemlje ako ne policija? Nažalost, veoma je loše, pa i bljutavo, to što neki ljudi, koji jesu bili u okruženju Đinđića, ali ipak daleko od važne uloge koju sebi pripisuju, koriste danas njegovo ime da bi zadovoljili svoju sujetu", naglasio je on.

Živković je zapitao i da li oni to sve čine "da bi se, možda, sakrili od neke druge istrage koja se nad njima nadvija".

Na pitanje može li se dogoditi da "rat saradnika" bude iskorišćen za "valjanje imena Đinđića po blatu", on je odgovorio da se to već uveliko dešava, "i u tome, na ovaj ili onaj način, učestvuju gotovo sve stranke sa srpske političke scene".

"Jedni to, naime, koriste kako bi nastavili da se bore protiv Đinđića, jer im strašno smeta njegova zaostavština, ta i dalje prisutna enegija i želja da se Srbija menja.

Drugi, opet, jer su u poređenju s Đinđićem oni sami, kao i ono što rade, bleda, jalova senka", objasnio je on.

Prema oceni Živkovića, baš zato je još veća moralna krivica ljudi koji su imali privilegiju da u jednom trenutku svog života budu u Đinđićevoj blizini, "što svojim neozbiljnim, pa i namerno negativnim trabunjanjima, daju municiju onima koji bi ponovo da pucaju u sada mrtvog Zorana".

Bivši premijer je uveren da, "dok se drugačije ne dokaže", postoji iskrena namera specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića da ispita političku pozadinu ubistva Đinđića.

FoNet
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 5610
Uhvatili su izvrsioce, a nalogodavci su prvi polozili cvijece na njegov grob.
Ако изузмемо Тадића, остали су све криминалац до криминалца!  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

funeral%20coffin.jpg
(45.03 KB, 391x300)
« Poslednja izmena: 24. Jun 2007, 20:57:13 od kombiondzija »
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije valjda Beba umesan, onako fin covek...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Fićfirić.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
po faci se vidi da je nevinasce. Ja mu sve verujem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Prepošten je, nije to dobro...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Traži se Đinđićev Juda !!!

DOLAZI vreme istine. Moraju se rasvetliti sve do sada skrivane tajne vezane za atentat na premijera Zorana Đinđića. U okviru svojih zakonskih nadležnosti preduzeću sve kako bi se utvrdila puna istina!

Ovo je komentar, koji je u nedelju za "Novosti" dao specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Slobodan Radovanović, povodom sve većih kontroverzi o političkoj pozadini atentata i sve većeg broja aktera na političkoj sceni, koji se međusobno optužuju i krivicu za smrt Đinđića prebacuju u "tuđe dvorište".

PUŠTANjE IZ PRITVORA

DEMOKRATSKA stranka Srbije, u čijem pravcu poslednjih dana strele upućuje lider LDP Čedomir Jovanović, tvrdeći da DSS i Vojislav Koštunica vode kampanju za "kriminalizaciju Zorana Đinđića i njegovih najbližih saradnika", uzvratila je preko svog portparola Andreje Mladenovića.
On je najpre primetio da je od svega najvažnije pitanje - ko je Đinđićeve ubice pustio na slobodu?

- Pre nego što su Dušan Spasojević i Mile Luković pušteni iz pritvora, današnji lider LDP Čedomir Jovanović mnogo puta ih je posetio u zatvoru. Zato je danas pravo pitanje - da li je on imao ulogu Jude u ubistvu Đinđića?! Stoga, pravosudni organi u potpunosti moraju rasvetliti prirodu odnosa Jovanovića sa ubicama premijera.

Čvorna tačka oko koje se spore bivši ministar policije Srbije Dušan Mihajlović i tadašnji okružni javni tužilac Rade Terzić, upravo je to - ko je na slobodu pustio dvojicu lidera "zemunskog" kriminalnog klana Šiptara i Kuma, koji su kasnije organizovali i izveli ubistvo Zorana Đinđića.

Bivši prvi policajac Srbije uporan je u tvrdnjama da je Rade Terzić obaveznim uputstvom svom potčinjenom tužiocu pomogao oslobađanje opasnih kriminalaca. Pošto odbacuje tvrdnje da ga je Terzić obavestio o navodnim razlozima za puštanje na slobodu Spasojevića i Lukovića, Mihajlović u intervjuu "Presu" kaže:

- Tužilac sa Vladom Srbije i MUP-om, komunicira pisano, pa u svako doba može da pokaže te dopise. On može da pokaže i dopise kojima je dobio saglasnost premijera i ministra da to uradi... Neka Terzić samo kaže koga brani i zašto, kada znam da je on lično bio protiv puštanja vođa "zemunskog klana" iz pritvora... Zato ponavljam još jednom: činjenica je da je njihovo puštanje omogućilo mafiji da organizuje pobunu "crvenih beretki", a potom i pucanj u državu!

TUŽILAC NAPADA

Rade Terzić, pak, i posle svega tvrdi da Biljana Radovanović, javni tužilac Četvrtog opštinskog suda, ako se nije slagala sa njegovim obaveznim uputstvom o ukidanju pritvora Lukoviću, mogla je da zatraži zaštitu od republičkog javnog tužioca. Ali, takav prigovor nije podnela. I, dodaje za "Novosti":

- Nisam poznavao ni Spasojevića, ni Lukovića. A, ni Legiju, iako mi je vrh MUP Srbije, dok sam bio na funkciji, nudio da se upoznam i družim sa tim tada aktivnim pripadnikom MUP-a! Pitanje je, međutim, zašto od 2001. do danas, prema informacijama koje imam, Četvrti opštinski sud nije uspeo da pravosnažno okonča postupak za više otmica, među njima i Miroslava Miškovića?

Pošto je u međuvremenu objavljeno da će Rade Terzić u rasvetljenju političke pozadine atentata na Đinđića dobiti status svedoka - saradnika specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala, pitali smo ga da li je to moguće?

- Veću glupost od toga da ću biti mafijaš-pokajnik odavno nisam čuo! - odgovara Terzić.

Da bi neko dobio takav status, prethodno mora da bude optužen kao učesnik atentata i kao član "surčinsko-zemunskog klana", pa da tek tada "kupi slobodu" nagodbom sa tužiocem.

Pored već manje-više poznate činjenice da je Dušan Spasojević oslobođen i zbog toga što nadležni tužilac nije uložio žalbu na odluku suda, sada u prvi plan izbijaju nova saznanja. Naime, poznato je da je Šiptar bio uhapšen zbog otmice Miroslava Miškovića, a da je pušten zbog "teškog srčanog obolenja". Tako je presudio istražni sudija Mioljub Vitorović. Njegov šef bio je Rade Terzić, okružni javni tužilac. Vitorović je kasnije imao uzlaznu liniju u karijeri. Bio je u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, a sada je u Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine.

Advokat sada pokojnog vođe "zemunskog klana" Slobodan Milivojević, na osnovu čijeg podneska je postupao sudija Londrović, tvrdi da je "Spasojević septembra 2001. pušten iz pritvora na urgenciju političkog vrha". Milivojević svedoči:

- Spasojević mi je rekao: "Samo mi radi svoj posao, a ovi će morati da me puste. Kada sam ga pitao, ko su to "ovi", odgovorio mi je: "Đinđuva i Čeda". Prvi put sam ga čuo da premijera Đinđića tako zove. Nisam bio upućen u to kakvi su njihovi odnosi, a onda mi je Spasojević objasnio da ih he sve zadužio 5. oktobra.

Mnogo toga oko ubistva premijera Đinđića ostalo je nerasvetljeno, iako je presuda optuženima izrečena, a sudsko veće već nedeljama piše obrazloženje presude. Puno su svedoci-saradnici u tom procesu pominjali, a to se nije našlo u optužnici, niti je u istrazi rasvetljeno. Sada polako izbija na videlo.
Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala, koji se uhvatio u koštac sa rasvetljavanjem političke pozadine atentata na premijer Đinđića, imaće više nego ozbiljan i odgovoran zadatak. Posao mu je, možda, delimično olakšan jer već ima dosta onih koji će morati da dokažu ono što su izneli u javnoj polemici naročito poslednjih dana, a što je više od običnih sumnji.

BOLESNO SRCE

PREMA onom što se do sada zna, dijagnozu da je Dušan Spasojević Šiptar bolestan od srca, dala je navodno lekarka Aleksandra Miladinović. Ona je pregledala Šiptara dok se nalazio u Centralnom zatvoru i, kako saznajemo, predložila je da ovaj bude upućen na specijalističke preglede. Odbrana Spasojevića je to iskoristila, uložila žalbu i podnela predlog za njegovo puštanje iz pritvora, i to se desilo.

Aleksandra Miladinović, danas Jovanović, i sada radi u ambulanti Centralnog zatvora. Narednih dana biće utvrđeno da li je ona nešto potpisala i šta. Dotle, sve nagađanja.

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 716
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to samo njemu skodi.
A mogao je fino sa Dr Bogijem da nastavi karijeru, a ne da ga petljaju sa svakim vucibatinama, i bitangama i hohstaplerima!
Za njga je onaj Legija ispod svakog nivoa. Jerbo, Beba bre, ima stila ima karizmu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
MIHAJLOVIĆ: ĐINĐIĆ JE ŽRTVA AMBICIJA BEBE POPOVIĆA 
DRUŠTVO - AKTUELNO - Petak, Jun 29, 2007 00:01 

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović izjavio je za RTS da je Zoran Đinđić bio 'kolateralna šteta ambicija Vladimira Bebe Popovića'.

'Beba [Popović] je kadrirao u Državnoj bezbednosti i pravio je dogovore sa Legijom i Čumetom. Preko Bebe Popovića je vlast isisana iz ministarstava', rekao je Mihajlović.

'Beba ima problem kako da opere svoju kriminalnu biografiju, i da objasni kako su 'Zemunci' mogli da ubiju premijera', dodao je bivši ministar policije.

Povodom puštanja iz pritvora Dušana Spasojevića 2001. godine, Mihajlović je kazao da je policija tada 'dobro radila svoj posao'. 'Spasojević je tada bio osumnjičen za zločinačko udruženje, otmicu i iznudu. Ako to nije dovoljno da se on zadrži u pritvoru, onda ne znam šta je trebalo. Ta izgubljena bitka je utrla put pobuni JSO i da ostanemo bez premijera prve demokratske vlade u Srbiji', naglasio je Mihajlović.

On je rekao da zna da je nekadašnji okružni tužilac Rade Terzić bio protiv toga da se iz pritvora puste 'Zemunci', ali da je 'problem u onima koji su naterali tužioce da ih puste'. 'Iz mera prisluškivanja smo videli da je najveći zagovornik da se 'Francuzi' puste iz zatvora bio Ljubiša Buha Čume. Tada je on bio ugledni privrednik koji je asfaltirao Srbiju i imao otvorena vrata svuda i bio rado viđen gost i u vladi u kojoj sam ja bio', dodao je Mihajlović.

'Pre 5. oktobra je stvorena sprega koja se na žalost nastavila posle 5. oktobra. Neki su hteli da uzmu podzemlje u svoje ruke posle Miloševića', zaključio je Mihajlović. On je kazao da je premijeru Đinđiću u jesen 2002. godine 'prekipelo', nakon čega je doneo odluku da 'raščisti sa bandom' Milorada Ulemeka Legije i Ljubiše Buhe Čumeta.

Mihajlović je rekao da nije 'ničiji džoker', dodavši i da nije ucenjen od bilo koga. On je novinarki u studiju RTS-a dao dokumenta, za koje je rekao da su Bela knjiga MUP-a Srbije u kojima se pominje ime Stanka Subotića Caneta, zvanog Žabac, ili Cane bubuljica.

'Caneta sam upoznao, pošto me je jednog dana Beba nazvao i rekao da moram da primim njega i jednog njegovog prijatelja. U pet popodne ulazi Beba sa mršavim gospodinom i on kaže, ja sam Stanko Subotić Cane. Tako smo se upoznali. Videli smo se još nekoliko puta kada sam prestao da budem ministar', ispričao je Mihajlović.

Opisujući stanje koje je vladalo pre ubistva Đinđića, Mihajlović je rekao da je Ljubiša Buha Čume, sa svojim ljudima, jednom prilikom upao naoružan u televiziju Pink, pošto je bio nezadovoljan vestima koje su o njemu emitovane. 'Čume je upao u Pink naoružan. Dolazi Beba, koji zove Đinđića, a ovaj mu kaže 'pobijte ih'. Beba je to završio na svoj način, pojela maca, nije podneta ni krivična prijava', dodao je bivši šef srpske policije. 

IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 08:22:55
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.119 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.