Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Policija ga strpala u zatvor, pa ga tražila  (Pročitano 3709 puta)
23. Dec 2005, 01:00:28
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.0
mob
Apple iPhone SE 2020
Porodica sedam dana nije imala pojma gde je Čačanin Zoran Katić

Policija ga strpala u zatvor, pa ga tražila

ČAČAK - Kada je pre desetak dana Zoran Katić (53), nezaposleni autoelektričar iz Prijevora, krenuo iz svog sela za Čačak, ni on ni njegova porodica nisu slutili da će narednih sedam dana jednostavno „nestati“. I dok su ukućani strahovali da se dogodilo najgore, jer ni posle prijave nestanka policiji i objavljivanja na medijima nikakvog traga nije bilo, Zoran se u prošli ponedeljak javio da je živ i da se nalazi u zatvoru udaljenom desetak metara od čačanskog SUP-a!

Katić je 14. decembra rano ujutru krenuo u Čačak kako bi prijavio promenu mesta boravka u ličnoj karti, ali od trenutka kada je ušao u policijsku stanicu našao se u zoni sumraka.

- Službenica mi je rekla da ima problema sa podacima u kompjuteru. Rekla je da je trebalo da platim 8.100 dinara za neke dve prekršajne prijave. Za jedan prekršaj sam znao, a drugog se uopšte ne sećam, jer se odnosio na navodno nevezivanje pojasa dok sam vozio kroz Ćupriju - započinje umornim glasom svoju priču Katić.

Ubrzo se našao u sudu za prekršaje, gde mu je rečeno da mora da plati kazne. Pošto nije imao para kod sebe, zamolio je da se posluži telefonom kako bi mu neko iz sela doneo novac, ili da ode sam.

- Međutim, nisu mi dozvolili, rekli su da ću morati da odležim 16 dana u zatvoru. Tražio sam da se javim porodici. Majka je šlogirana, supruga teško bolesna, sin ima bronhitis, a ni sestra koja živi u Čačku nije dobrog zdravlja. Znao sam da će se potresti kada im javim, ali će bar znati gde sam. Ali mi ni to nisu dozvolili, već su pozvali policajca koji me je sproveo do zatvora. Zamolio sam ga da pozove moje i na cedulji mu napisao broj. Obećao je, ali očigledno to nije uradio. Ni u zatvoru mi nisu dozvolili da telefoniram - priča Zoran.

Na njegove reči nadovezuje se sestra Ružica Andrevski, koja je zbog teškog zdravstvenog stanja majke i snahe jurila sama na sve strane.

- Već sam ga videla u nekom jendeku pregaženog, zaklanog ili mrtvog. Šta sam drugo mogla da pomislim, šest dana na svakih pet sati zvala sam policiju, a nestanak sam prijavila odmah sutradan - priča Ružica isprekidano.

Policiji je, kako kaže ona, dala Zoranovu sliku i opis. Rekli su joj da će objaviti potragu i preporučili da nestanak oglasi na medijima, jer možda neko nešto zna.

- Zoran nikada nije negde zanoćio a da se kući nije javio. Zvala sam bolnice, sa crnim slutnjama tražila ga pored puta za Prijevor. U policiji su govorili da ne brinem! Majci i snahi je bilo sve lošije, Zoranov sin je morao u bolnicu zbog bronhitisa. Mislila sam da nema kraja našoj nesreći. A onda je u ponedeljak uveče zazvonio telefon. Zoran se javio i rekao da je u zatvoru! Umalo se nisam onesvestila - prvo od sreće što je živ, a onda kad sam čula gde je - govori Ružica.

Zoran kaže da je svakog dana molio ljude da mu dozvole da pozove ukućane, ali tek sedmog dana kada je prešao u slobodnjake jedan zatvorenik mu je dao „halo karticu“. Tada je shvatio da niko, ni iz policije, ni iz zatvora, nije obavestio njegove najbliže gde se nalazi, i da apsurd bude veći, da policija čak traga za njim. Ružica je u utorak, 20. decembra, donela 5.500 dinara, za preostali deo kazne i tako je Zoran „pronađen“!

- Opet sam otišla u policiju da pitam kako se to moglo dogoditi da im „nestali“ čovek bude pred nosem, a da ne mogu da ga nađu, dok mi premiremo od straha. Samo su mi rekli da nisu imali vremena da provere. Ni reči izvinjenja - kaže Ružica.

Biljana Nastić, portparol čačanskog SUP-a, rekla nam je da je policajac postupio po naređenju sudije za prekršaje i sproveo Katića do zatvora. Policija, kako je ona objasnila, nije imala obavezu da obavesti porodicu, jer se radi o izvršavanju naredbe, a ne o klasičnom hapšenju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
mob
Apple iPhone SE 2020
Čačanin Zoran Katić čudnim spletom okolnosti "nestao" na pet dana

Tražila ga policija a on bio u zatvoru

ČAČAK - Zoran Katić (53) iz Čačka otišao je u SUP da mu nadležna služba u dokumenta unese promenu adrese i završio u okružnom zatvoru, gde je proveo šest dana. Za to vreme, za njim su tragali porodica, kumovi, prijatelji i - policija. Katić je u SUP-u uhapšen zbog saobraćajnog prekršaja od pre dve godine, a za koji nije platio kaznu.

- Došao sam na šalter da mi u ličnu kartu unesu novu adresu. Dok sam čekao da službenica otkuca, prišao mi je policajac i sproveo me u zatvor. Rekao mi je da me sprovodi po rešenju sudije za prekršaje i da ne može da mi dozvoli da se javim svojima. Kada me je odveo u zatvor, još jednom sam zamolio da pozovem svoje da donesu pare da platim kaznu. Rekao mi je: "Mi ćemo ih pozvati" - priča Katić. On kaže da je rešenje od suda za prekršaje primila njegova sestra, ali da nije imao novca da plati.

- Posle toga nisam primio nikakvo upozorenje ili opomenu i, s obzirom na to da sam u teškoj materijalnoj situaciji, imam teško obolelu suprugu i sedmogodišnje dete, radim za nadnicu kako bih prehranio porodicu, nisam se javio da platim kaznu - kaže Zoran.

Katić je u Okružni zatvor u Čačku sproveden 14. decembra, a kako se dva dana nije javio porodici, sestra Ružica je obavestila policiju o njegovom nestanku. Zoranovu sliku i podatke, uz obaveštenje da ga porodica traži, objavili su i neki mediji.

- Rođaci i prijatelji su se "razmileli" na sve strane da ga traže, obilazili smo kanale, prugu, zabačena mesta, išli u bolnicu, urgentni centar... Strahovali smo da ga neko nije ubio - priča Ružica. Tek šestog dana boravka u Okružnom zatvoru, Katić je prebačen u "slobodnjake", čime je stekao mogućnost da koristi telefon, pa je sa govornice u zatvorskom krugu pozvao svoje i obavestio ih gde se nalazi. Sestra je došla po njega i donela 5,5 hiljada dinara, koliko je procenjen deo kazne koji nije "odležao".

U SUP-u Čačak kažu da je njihov deo posla bio isključivo da postupe po rešenju sudije za prekršaje i lice sprovedu na izdržavanje kazne, a u Okružnom zatvoru smo obavešteni da, iako znaju pojedinosti o tom slučaju, informacije o okolnostima Katićevog privođenja i izdržavanja kazne ne mogu da daju bez prethodnog odobrenja direktora Uprave za izvršenje zatvorskih sankcija. Oni istovremeno negiraju da je u zatvoru bilo ikakve proceduralne greške. Po izlasku iz zatvora, Katić je angažovao punomoćnika koji je u njegovo ime tužio SUP za naknadu štete.



Izvor: Glas Javnosti \ O. Dašić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Kafka je malj deca! Ovo treba doziveti! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.