Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Policajac pucao u leđa mladiću  (Pročitano 1911 puta)
17. Avg 2007, 13:16:07
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
U Ulici pilota Ratka Jovanovića u beogradskom naselju Rakovica
Policajac pucao u leđa mladiću
Autor: A.Ž. Adžić - V.Z. Cvijić | 17.08.2007 - 09:02

BEOGRAD - Radnik Uprave za obezbeđenje MUP Srbije Aleksandar Trajković (23), koji nije bio na dužnosti, preksinoć je oko 22.30 sati u Rakovici, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ranio dvadesetjednogodišnjeg Bojana Matića.
Kako „Blic“ saznaje, Trajković je istražnom sudiji, tužiocu i kolegama ispričao da je on u Ulici Starca Milije stajao na stanici i čekao autobus. Posle izvesnog vremena, naišao je mladić u automobilu „fijat“. Pitao je da li hoće da ga poveze do Vidikovca i Trajković je ušao u „fijat“. Policajac tvrdi da je mladić, dok su se vozili, izvadio pištolj i rekao mu da ga uzme i baci kroz prozor. Trajković je to odbio, pa je Matić sam bacio pištolj koji je pao u žbun u Ulici patrijarha Dimitrija kod broja 58.
Tada mu se Trajković predstavio i pokazao službenu legitimaciju. Matić je zaustavio vozilo, istrčao i počeo da beži niz Ulicu pilota Ratka Jovanovića ka parku. Policajac je krenuo za njim, pozivajući ga da se preda. Pošto ovaj nije stao, Trajković kaže da je kao upozorenje ispalio dva hica u vazduh. Kada se mladić ni tada nije zaustavio, Trajković je pucao i pogodio ga u leđa.
Međutim, M.T. (19), poznanik ranjenog Matića koji se s njim slučajno sreo u parku, kaže za „Blic“ da je policajac ispalio dva okvira municije iz čista mira.
- Stajao sam sa nekoliko prijatelja u parku i prvo nam je prišao Bojan. Odmah za njim došao je jedan mršavi mladić i uperio lampu i pištolj u nas. Rekao je: „Stoj, policija!“. Svi smo digli ruke u vazduh. Bojan mu je rekao: „Hoćeš da pucaš?!“. Posle tih reči policajac je ispalio nekoliko hitaca u vazduh. Bilo je još ljudi u parku, a među njima i dece. Svi su počeli da viču: „Nemoj da pucaš“. Onda nam je pucao u noge i mi smo se razbežali - priča M.T.
On navodi da se policajac zatim udalji nekoliko koraka kako bi stavio novi okvir u pištolj.
- Počeo je da puca u našem pravcu. Nisam video kada je Bojan pogođen, ali sam čuo krik. Okrenuo sam se i video kako je pao. Policajac mu je prišao i uperio pištolj u glavu. Sve se to odigralo pred oko 20 ljudi. Videli smo svi da je bio kao drogiran. Sve ovo sam ispričao policiji - kaže prijatelj ranjenog Matića.
On navodi da je ranjeni mladić sportista i da niko od njih nije kriminalac. Posle ranjavanja Matića, Trajković je, kako tvrdi, pozvao kolege.
Na lice mesta izašli su dežurni istražni sudija i tužilac. Policija je u žbunu našla oružje koje je odbacio Matić. U beogradskoj policiji kažu da Bojan Matić ima dosije. Matić je navodno ukrao ključeve „fijata“ od druga s kojim je sedeo u kafiću.
Posle izjave pred istražnim organima, Trajković je pušten kući.
Izveštaj o ovom događaju policija je prosledila tužiocu, koji će odlučiti da li će o ovom slučaju pokrenuti krivični postupak.

Ubijeni u razmeni vatre
Pripadnici MUP Srbije od početka avgusta imali su nekoliko oružanih intervencija u kojima su ubijena dvojica mladića. Naoružani Ž.M. ubijen je u razmeni vatre sa policijom pošto je prethodno sa dvojicom saučesnika opljačkao diskont „Maksija“ na Vračaru. U obračunu sa policijom potom je ubijen i mladić, osumnjičen da je pre toga učestvovao u pljački banke u Zemunu. Krajem jula u policijskoj poteri u niškom naselju Komren pod još nerazjašnjenim okolnostima ubijen je Nikola Albijanić.

Metak prošao ispod srca
Ranjeni mladić je prebačen u Urgentni centar i odmah je operisan. Pogođen je u leđa i metak mu je prošao ispod srca.
- Mladić je u dosta teškom stanju, povređena su mu pluća. Trenutno je u šok-sobi, ali je svestan i skinut je sa mašine za disanje - rekao je za „Blic“ lekar Prve hirurške klinike.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
MUP Srbije ćuti o pucnjavi u parku u Rakovici
Obesni policajac ispalio 25 hitaca u mladiće
Autor: Tamara Marković-Subota | 18.08.2007 - 08:11

BEOGRAD - Policajac Aleksandar Trajković, radnik Uprave za obezbeđenje MUP Srbije, ispalio je čak 25 hitaca u sredu uveče kada je u parku u Rakovici teško ranio Bojana Matića (21) , saznaje „Blic“.
Osim u Matića, policajac Trajković te večeri pucao je i u druga ranjenog mladića M.T. (19).
- Sreo sam Bojana u parku. Nije tačno da je bežao. Razgovarao je sa nekim telefonom i ja sam mu prišao da se pozdravimo. Iste sekunde pojavio se momak u crnom šortsu i sivoj majici. Uperio je u nas lampu i pištolj. Vikao je da smo pohapšeni i da legnemo, da je on policajac, a onda je u vazduh ispalio dva hica. Bojan i ja smo zalegli istog momenta. Bukvalno sam se bacio na zemlju. A onda je sve zapraštalo. Policajac je pucao svuda oko nas... Čuo sam Bojana da viče: „Šta ti je? Hoćeš da nas pobiješ?“ Ali on je i dalje pucao. Ne znam koliko je hitaca ispalio. Vikali smo da se predajemo, da ne puca. Predavali smo se pet puta. Nije vredelo. U jednom momentu je prestao da puca. Video sam da se pomerio nekoliko metara dalje. Iskoristio sam situaciju i počeo da bežim. A onda sam ponovo čuo hice, sigurno više od dvadeset. Onda se čuo Bojanov krik... - priča M.T.
Na mesto pucnjave on se vratio petnaestak minuta kasnije kada je stigla uviđajna ekipa policije.
- Taj policajac me je ponovo napao, pred svim kolegama. Počeo je da viče: „Ti si bio sa njim“. Onda me bacio na automobil. Izgledao je sumanuto. Čak su me i inspektori, koji su me to veče ispitivali, pitali da li mi je izgledalo kao da je drogiran - priča M.T.
Njegovu priču potvrđuje i B.I., koji je poznanik M.T. Za vreme pucnjave B.I. je od policajca Trajkovića bio udaljen samo metar i po.
- Sedeo sam na klupi i video M.T. kako prilazi tom momku. A onda se pojavio taj policajac. Počeo je da viče i da puca. Video sam da M.T. leži na zemlji. Policajac je bukvalno pucao oko njega. Praštalo je na sve strane. U jednom momentu i M.T. i Bojan su počeli da beže. Video sam da Bojan trči ka parkingu. Policajac je ponovo zapucao ka njemu... Onda je unezvereno počeo da trči, do ulice, do autobuske stanice. Vikao je: „Akcija! Policija!“ Za to vreme Bojan je već ležao na trotoaru - priča B.I.
Izvor „Blica“ blizak vrhu MUP-a kaže da je prema dosadašnjoj istrazi i izjavama očevidaca očigledno da je Trajković zloupotrebio položaj time što je doveo u opasnost život Bojana Matića.
- Trajković tvrdi da ga je Matić pokupio kolima na autobuskoj stanici, da mu je zatim u vozilu u ruke dao pištolj i rekao mu da ga baci kroz prozor. Policajac je to, tvrdi, odbio i tek tada mu se predstavio. Matić je onda sam bacio oružje, zaustavio vozilo i počeo da beži prema parku. Trajković tvrdi da je tada potrčao za njim, da je ispalio dva hica u vazduh, a zatim i u pravcu Matića. Njegova izjava o tome šta se dešavalo u parku je, međutim, u potpunoj suprotnosti sa onim što nam je ispričalo dvadesetak očevidaca. Očigledno je da je Trajković pucao kao sumanut iako mu život nije bio ugrožen, a što je osnovni uslov da policajac upotrebi vatreno oružje. Sa njim očigledno nešto nije u redu i verovatno će morati na psihijatrijsko ispitivanje - kaže naš izvor.
U MUP Srbije ni u Generalnom inspektoratu juče, međutim, nije bilo moguće dobiti zvaničnu informaciju o istrazi ovog slučaja.
Ni okružno tužilaštvo slučaj ranjavanja mladića još nije ozbiljno razmatralo.
- Predmet još nije zaveden niti je određen tužilac koji će voditi slučaj - kažu u tužilaštvu.
Izvor „Blica“ kaže da je po zakonskoj proceduri neophodno da policija sasluša ranjenog kako bi se njegov iskaz uporedio sa onim što tvrdi policajac Trajković. Matić je pogođen s leđa, a metak mu je prošao nekoliko centimetara ispod srca. On je operisan i nalazi se van životne opasnosti, ali je i dalje u šok-sobi.

Koga čuva Trajković?
Pucnjava u Rakovici ponovo je otvorila pitanje o tome kome se sve u ruke daje policijska legitimacija i oružje.
- Trajković je pripadnik Uprave za obezbeđenje koja je direktno odgovorna direktoru i ministru policije. Veliko je pitanje koga taj policajac čuva. Možda radi u obezbeđenju predsednika Vlade, nekog ambasadora ili štićene osobe. Šta bi bilo da je tako na njih potegao oružje - kaže naš izvor.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Istraga
BRANI RANJENOG DRUGA

BEOGRAD - MUP Srbije nastavlja istragu pucnjave u Rakovici, u kojoj je pre tri
večeri Bojana Matića (21) ranio policajac Aleksandar Trajković (23). Okružnom tužilaštvu dostavljena je dokumentacija radi utvrđivanja da li je Tanasković prekoračio ovlašćenja ili ne.

Kuriru se juče javio Matićev drug Marko Tasić (19), koji je ispričao potpuno drugačiju verziju od ostalih svedoka. On tvrdi da je sa četvoricom drugova i drugaricom sedeo sa Matićem kada je policajac u civilu naišao i naredio im da legnu.

- Drugovi su se razbežali, molili smo ga da ne puca, a on je potegao pištolj. Ispalio je 15 metaka i počeo da beži, jer nije imao više municije. I Matić je pobegao, a on ga je, kad je uzeo drugi okvir, pogodio s leđa - tvrdi Tasić, kome nije poznat motiv pucnjave (?!).

Izvor: Kurir / (D. M.)
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Droga je uzrok mnogo neobjašnjivih krivičnih dela. Ja bih istragu počela od te tačke da sam inspektor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Droga je uzrok mnogo neobjašnjivih krivičnih dela. Ja bih istragu počela od te tačke da sam inspektor.

Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Tužilaštvo odlučuje o prijavi protiv policajca
Autor: A.Ž.A. | 24.08.2007 - 10:04

BEOGRAD - Beogradska policija bi trebalo da danas Okružnom tužilaštvu dostavi dopunu izveštaja o pucnjavi u parku u Rakovici koja se dogodila 15. avgusta, kada je policajac Aleksandar Trajković, radnik Uprave za obezbeđenje MUP Srbije, ispalio 17 hitaca i teško ranio Bojana Matića (21), saznaje „Blic“.

Izveštaj o ovom događaju policija je prosledila tužiocu još prošle sedmice. Na tužiocu je da odluči da li će protiv Trajkovića pokrenuti postupak i zbog kog krivičnog dela.
Prema saznanjima „Blica“, policija je razgovarala sa povređenim Matićem, koji se oporavlja u bolnici.
- On je potvrdio Trajkovićevu priču: ispričao je da je zaustavio automobil na autobuskoj stanici u Ulici starca Milije i povezao mladića koji je stopirao. Matić nije znao da je on policajac jer je bio u civilu. Naveo je da je izvadio repliku „berete“ i rekao saputniku da ga baci kroz prozor, što je ovaj odbio, pa je on sam to uradio - priča naš sagovornik blizak istrazi.
Matić je rekao i da je saputnik tada izvadio policijsku legitimaciju što ga je uplašilo, pa je zaustavio automobil i izašao. U parku je sreo druga i dok se pozdravljao sa njim, policajac je krenuo ka njima i ispalio dva hica u vazduh uz povike: „Stoj, policija!“. On i drug su zalegli, dok su oko njih praštali meci. Zatim je ustao i, kako je rekao, jedino mu je bilo na umu da pobegne što dalje od Trajkovića.
- U jednom trenutku, kako je rekao, pao je i osetio da ga je metak pogodio u leđa - kaže naš sagovornik i dodaje da je Matić izjavio da se ne seća šta se posle toga dešavalo.
Posle ranjavanja Matića, Trajković je odmah pozvao kolege, a policija je u žbunu našla repliku „berete“ koju je odbacio Matić. Te večeri, posle davanja izjava istražnom sudiji i tužiocu, Trajković je pušten kući.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Dragoljubu Milanoviću ukinute privilegije u „Zabeli“
Autor: U. Piper | 24.08.2007 - 10:04

Bivši direktor Radio-televizije Srbije Dragoljub Milanović prebačen je u zatvoreni deo zatvora „Zabela“ kod Požarevca i ukinute su mu dosadašnje privilegije.

Milanović se do pre mesec dana nalazio u poluotvorenom delu zatvora, što mu je omogućavalo izlaske tokom vikenda, ali je odlukom stručnih službi Ministarstva pravde prebačen u zatvoreni deo zatvora. Odlukom upravnika „Zabele“, Milanović je trenutno redar zatvorske bolnice, odnosno, zadužen je za njeno čišćenje.
Sagovornik „Blica“ rekao je da je, pored težine dela za koje je Milanović osuđen, na odluku o ukidanju privilegija uticao i novi postupak koji se protiv njega vodi zbog zloupotrebe službenog položaja. Bivši direktor RTS-a je 2002. godine osuđen na deset godina zbog pogibije 16 radnika te televizijske kuće tokom NATO bombardovanja 1999. godine.
Međutim, nakon samo dve godine provedene u pritvoru, Milanović je 29. septembra 2005. prešao u zatvor otvorenog tipa. Porodice poginulih radnika RTS-a tada su oštro kritikovale ministra Zorana Stojkovića iz DSS-a, optužujući ga da je Milanoviću pritivzakonito omogućio privilegije kao naknadu za manjinsku podršku SPS-a Vladi Srbije Vojislava Koštunice i tako grubo prekršio Zakon o izvršenju zavodskih sankcija. Majka nastradalog radnika RTS-a Žanka Stojanović traži da se utvrdi Stojkovićeva odgovornost za donošenje protivzakonite odluke.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Specijalni sud zaseda u ponedeljak
Odluka o pritvoru stečajnoj mafiji
Autor: U. Piper | 24.08.2007 - 10:02

Krivično vanraspravno veće Specijalnog suda sastaće se u ponedeljak, 27. avgusta, da bi odlučilo o pritvoru za pripadnike stečajne mafije, saznaje „Blic“ u Specijalnom sudu u Beogradu.

Vrhovni sud Srbije je 22. avgusta ukinuo rešenje Specijalnog suda kojim je za još dva meseca produžen pritvor Goranu Kljajeviću, Nemanji Joloviću, Sekuli Pijevčeviću, Milinku Brašnjoviću, Zoranu Jovanoviću, Radisavu Jocoviću i Delinki Đurđević i nižem sudu vratio predmet na ponovno odlučivanje.
Specijalni sud će ponovo odlučivati i o jemstvu koje su neki od optuženih ponudili da bi se u nastavku suđenja branili sa slobode. Branioci Sekule Pijevčevića su za puštanje na slobodu ponudili hipoteku na imovinu u iznosu od oko 900.000 evra, za ukidanje pritvora za Nemanju Jolovića ponuđeno je 200.000 evra, a za Milinka Brašnjovića i Gorana Kljajevića po 100.000 evra. Ove predloge je sredinom jula odbilo sudsko veće kojem predsedava sudija Dušan Vojnović.
Suđenje pripadnicima stečajne mafije, koji se terete da su državu oštetili za više desetina miliona evra, nastavlja se 10. septembra.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
   "Policajac tvrdi da je mladić, dok su se vozili, izvadio pištolj i rekao mu da ga uzme i baci kroz prozor. Trajković je to odbio, pa je Matić sam bacio pištolj koji je pao u žbun u Ulici patrijarha Dimitrija kod broja 58."  Smile Smile Smile Pa ovo je bre ko da je sa dnevnika iz vremena Slobe u pola osam.Maštovit je drot..  Smile
« Poslednja izmena: 25. Avg 2007, 10:34:47 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.