Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 00:02:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Poleteo X-47B  (Pročitano 7192 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
TI si rekao da je to prvi let takvog aviona i da tek treba da vrse ispitivanja, ja sam rekao da nije prvi let.

I stavio sam video X-47A.

Video sam B jos pre mesec dana, tako da ne moras meni objasnjavati. Smiley

« Poslednja izmena: 08. Feb 2011, 17:54:43 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Bice ovo zajebana stvar kad udje u operativnu upotrebu.

nece ako imash odgovarajuca sredstva za ometanje veze  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Mudro zboris. Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Pa da je tako lako ometati ne bi ga ni pravili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
thug_life ne razumemo se a mislimo isto Smile Ja sam mislio na prvi let verzije X-47B (nisam dobro shvatio tvoj post - moguce ga je shvatiti na dva nacina, desava se to) koji se desio sada, a X-47A je bio mnogo pre; a ceo projekat X-47 UCAS traje mnogo dugo; a obaska sve vuce korene od X-45, pa preko X-46... jbt, muka mi vise od tih "X"-eva, sto ne promene malo na pr. "Z" ili "W" Smile

Poenta je, a i tema je o toj vesti, da je X-47B poleteo prvi put 4. februara 2011. Ako to nije tacno, onda originalni uvodni tekst na onom videu sto sam ga ja postovao, predstavlja dezinformaciju i laz, a cisto sumnjam da je tako.

Nadam se da cemo se sada razumeti Smile

SmileSmile Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 02:24:54 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
Hebena je ovo sprava, stvarno je Terminator dizajn. Hebote, prvo mislim kako bezpilotna kad ima prozor, onda vidim da je usisnik va turbinu. Za koju deceniju roboti rokaju  Smile

a sto se dometa tice,posebno mi se svidja ovo izrazavanje u nautickim miljama...  Smile

Anglosaksonske mere, za avijaciju i mornaricu, u vojne i civilne svrhe koriste cvorove i nauticke milje kao i stope za visinu.

Moguce, al zato ova sprava samostalno operise. Mislim, sto bi ga pravili u stealth varijanti da je na daljinsko upravljanje  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Papalu

Citirao sam tebe, rekao si da je ovaj avion  prvi put poleteo i da tek treba da se ispita, ja sam rekao da takav avion leti vec 8 godina samo sto su mu promenili izduv i usisnik, sada i remontovan avion se ispita dali radi kako treba, ali ovaj je vec 99 % ispitan.

Samo sto ce verovatono X-47B biti serijska verzija, znaci konacan aviona X-47 ce biti ovaj sto je poleteo prosle nedelje.

Isto kad je poleteo i prvi F-15, Su-27 i F-35 su se razlikovfali od serijskih.

Slabo se ti prika razumes u avione...  Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 05:07:56 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Opet on Smile Pa naravno da je to jedan projekat, ali X-47A i X-47B, koliko god X-47A bio ispitan, nisu iste letilice (cim promenis nesto bitno na letilici, to mora da se ispituje, a u ovom slucaju razlika nije mala). Kada sam rekao da je letilica prvi put poletela, mislio sam na X-47B.  Smile

Oni i te kako ima tu sta da ispituju, obzirom da je predvidjena da slece i polece sa nosaca. Ispituje se tu sve, cak i kako ce prostorno funkcionisati na nosacu. Cak se razmislja i o posebnim nosacima za ovakve vrste letelica.

Naravno da se ja ne razumem u avione, ja sam arhitekta i umetnik, avijaciju samo obozavam.

Jesmol' se sad razumeli - evo crteza Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

x-47_3.jpg
(56.22 KB, 494x548)
image001.jpg
(18.95 KB, 400x286)
52434-02.jpg
(174.75 KB, 1000x667)
12880-450x-x47b_4.jpg
(61.52 KB, 450x293)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citiram tvoj post:

Prva fotka koju si postovao je umetnicka vizuelizacija, ali covek za malo da se prevari i poveruje da je vec operativan. Izgleda da je Amerima zestoko stalo da se misli kako to vec savrseno funkcionise (makar kod obicnog sveta) - naisao sam na mnogo "fotki" na nosacima, razna "poletanja i sletanja na nosac" - uglavno photo shop montaze i veoma dobre video montaze; no to je sve propaganda - realno je da su tek pre 3 dana izveli prvi let. Smile

Cudno je da se na videu koji si dao tamo pojavljuje kao da se stvarno X-47 odvaja od cisterne - mislim da su to u stavri dva B-2 koji tako izdaleka potsecaju na X-47 (mada uocljivo je da bi onda trebalo da su mnogo manji). Opet video montaza. Ruku na srce moze to biti mozda X-45, ali ne znam je li on napravljen u vise komada  Smile Smile Smile Smile
Fotke gde sprava polece sa nosaca (letilica tek treba da prodje razne testove, da bi dosla do testova na nosacu) u nabudzene. tj. compjuterske montaze.

Nije mi jasno zasto tako rade, zasto ne naprave vidljivu 3D animaciju? Smile Smile Smile Smile Valjda je to neki vid psiholoskaog rata - kao oni su najbolji, najnapredniji, nema nista bolje of toga, cocoa-cola osvezava!!!! Smile

No, na stranu sve, nema dileme prvi let je izveden 4. februara 2011 i to jeste novost, evo videa:

E, sad, projekat UCAV se dugo radi - bili su tu X-45, pa X-46, dosta dugo se to razvija... evo jedan pregled:
http://www.aiaa.org/pdf/industry/presentations/uav02freiberg.pdf

evo i podataka  o X-47B:
http://www.as.northropgrumman.com/products/nucasx47b/assets/UCAS-D_DataSheet_final.pdf

fotka sa prvog poletanja:

Znaci pricao si o necemu u sta nisi upucen niti se razumes, ali opet takvi su ovde na ovom delu foruma postovo uobicajeni, obicno naklapanje i lupetanje.  Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 20:35:02 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nek si ti ziv i zdrav Smile Smile

P.S: obzirom da "ovakvi" na ovom delu foruma nemaju pojma o avijaciji i pricaju o necemu sto ne znaju, ajde daj mi nekoga ko o X-47B i o celom projektu X-47 mnogo zna i strucan je za to, pa nek me taj ubedi da je X-47B 99% ispitan i da nece proci jos gomilu testova, jer , boze moj, vec odavno leti Smile

Tebi je to sve isti avion, meni nije; a nije ni Amerima. Smile
« Poslednja izmena: 10. Feb 2011, 00:03:15 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 00:02:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.176 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.