pripisalo se perici dok je bio u skolu i sta ce decko odluci dao de u wc.Pita uciteljicu ona ga pusti ode u wc ispisa se kad da pusti vodu najednu cedulju.Krene on da je otvori pa ipak to ne uradi i donese je kod tetkice i kaze joj:ja sam naso ovu cedulju u wcu.Da je tetkici ona vidi i zacudjeno ga pogleda i kaze mu MARS KOD UCITELJICE perica se sjebe sto mu se razdrala ode kod uciteljice i kad ga je videla tako sjebanog upita ga;PERICE STA JE BILO on joj rece kako je naso ceduljicu u wcu pokazao je tetkici i ona ga poslala kod uciteljice.Uciteljica zatrazi ceduljicu on joj da i ova kad vidi zvekne mu samar ii posalje ga kod direktora.Perica objasni direktrou sta je i kako ovaj pogleda ceduljicu i sta ce covek izbaci ga iz skole . . . perica sav upalakan izlazi iz skole i prvo sta ce da uradi kako bi se osvetio direktoru sto ga je izbacio ode kod gradonaclenika.Zakuca na vrata sekretarica ga uvede i perica pocne.Gradonaclenice ja sam dobar djak uvek sam slusao uciteljicu i redovno pisao domaci ali mi se desio jedan peh i isprica sta je bilo.Gradonacelnik zatrazi ceduljicu ovaj mu pokaza kad vidi gradonaclenik izbaci ga iz grada i posalje ga kod predsednika.Ovaj ga primi da vidi kakvu je to zbrku napravio perica u gradu kad vidi ceduljicu istera ga iz zemlje i portera ga na pusto ostrvo.Sjeban perica totalno zali se komandantu broda isprica mu sve sta mu se desilo i ne moze da veruje komandir sta mu se izdesavalo.Uzme cedulju pogleda sta pise kad je video izbaci ga sa broda u mali camac da sam vesla dokel treba da stigne.Perica ne moze da eruje sta ga je zadesilo i uzme da otvori da vidi sta toliko pise na toj ceduljici otvori je da procita vetar dune i odleti mu cedulja . . .
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."