Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 18:45:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 74582 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Planiraj život kao da ničega neće biti, mada nije loše imati pri ruci pribor za preživljavanje i biti spreman na krizne situacije.
Ali ako smak sveta dolazi, sasvim je sve jedno da li ćemo to saznati pre ili kasnije jer nas to znanje neće spasiti. Zato ne vredi razbijati glavu sa tim.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ono sto zelis da cine tebi, ucini to drugima.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
A neki covek, stariji. .vezano za kalendar Maje, tvrdio da ce 25 maja ove godine (proslo je) doci do velikog zemljotresa na citavoj planeti. .i ono nista.  Smile   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Takvih pogodaka ima koliko hoćeš, skoro svake godine po neko se javno izblamira.

Što se maja tiče, one nigde nisu pomenule smak sveta. Maje govore samo o kraju jednog perioda. Pojedini autori iz toga što se njihov kalendar završava izvlače zaključak da su predvideli kraj sveta. To je samo jedno od mogućih tumačenja za koje današnji majanski sveštenici kažu da je pogrešno.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
Takvih pogodaka ima koliko hoćeš, skoro svake godine po neko se javno izblamira.

Što se maja tiče, one nigde nisu pomenule smak sveta. Maje govore samo o kraju jednog perioda. Pojedini autori iz toga što se njihov kalendar završava izvlače zaključak da su predvideli kraj sveta. To je samo jedno od mogućih tumačenja za koje današnji majanski sveštenici kažu da je pogrešno.

Moj ujka je rekao. .da Maje nisu mogle pisati jos kalendar, jer su dosli Spanci i pobili ih sve.  To je jedini razlog zasto nema nastavak kalendara. tako kaze moj ujka. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Španci nisu pobili maje, njima se nešto drugo desilo nekoliko vekova pre dolaska belaca. Ne postoji neki opšteprihvaćen stav, zna se samo da su iznenada napustili svoje gradove i da je tako okončana njihova civilizacija.
Oni koji su preživeli krah nikad nisu povratili staru slavu i moć predaka, već su nazadovali i povlačili se u neke nedođije pred astecima koji su zavladali njihovom teritorijom.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
tako kaze moj ujka. 
marCony13 jel' ti imas 13 godina ili sve to samo meni tako zvuci ?
@Makros_Crni
matori cista desetka za entuzijazam.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
tako kaze moj ujka. 
marCony13 jel' ti imas 13 godina ili sve to samo meni tako zvuci ?
@Makros_Crni
matori cista desetka za entuzijazam.

Ne, rodjen sam 13, zato me celoz zivota prati neki bazus.  Smile   Sta ti mislis, ce bidne nesto 2013 kako kaze slobadidi? Gledah neke njegove emisije, ne sumnjam da govori ozbiljno, ali je mozda u velikoj zabludi.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Nisi me razumeo u vezi brata. Ni priblizno nije tip propovednika, a jos manje zagovornik reinkarnacija, bogova, religija i sl. Naprotiv, jedan od retko racionalnih likova, sa nogama cvrsto na zemlji, bistrog i preciznog uma i bez bajkovitih stavova i uverenja. Siba po lakoumnim stavivima...
Fascinantno, ja takvu osobu jos nisam imao priliku da upoznam i voleo bih da cujem i vidim da je neko takav.
Citat
A sto se tice objasnjenja sta je covek i zivot coveka, kako nastaje i nestaje, rado bih cula tvoje objasnjenje. (Osim ako se ne odnosi iskljucivo na nastavu biologije iz kog ono razreda osnove skole, tj. na opste poznata mesta).
Fizicki aspekt coveka ( koji ne cini coveka - covekom ) njegovo nastajanje i nestajanje su objasnjeni u biologiji i medicini. U vlasnistvu tog fizickog sistema je duhovni ( nematerijalni ) aspekt coveka koji svakoga od
nas cini onim sto jesmo.
Nastajanje i nestajanje duha je uslovljeno fizickim aspektom, sve je u krvnoj liniji, ona odredjuje sve.
Duh ima samo dve forme istinu i neistinu, covek moze da govori ili istinu ili neistinu, treceg nema.
Zato je i ekstremno hrabra tvrdnja da tvoj brat govori samo istinu.

Nisam nigde pomenula da on govori samo istinu. Da, zaista se treba potruditi pa biti sto precizniji. I u ovoj kratkoj konverzaciji sa tobom, tvoj nacin pisanja I razmisljanja to (preciznost) i iziskuje od mene. Naime, toliko vec puta pominjani brat (smejao bi se kad bih mu rekla da sam ga pominjala na forumu), jeste kao sto rekoh jedan od retko racionalnih ljudi koje poznajem, ali nije samo racionalan. (Ima li takvih? Ne verujem. Mozda roboti buducnosti… ali to onda ne bi bila racionalnost, vec odlican algoritam iza koga bi stajao opet neciji um. : ) Ili patoloske licnosti kod kojih je iz nekog razloga zablokiran emotivni aspekt, empatija i sl.) Hocu da kazem da, eto uzmimo njega za primer, i da napomenem jos i to - moju percepciju njega, dakle da njegovo razmisljanje i zakljucci koje donosi prevashodno se oslanjaju na racionalno, a mnogo manje na emotivni aspekt, mastu, imaginaciju ili ono sto bi on zeleo da jeste, a nije (tzv. zeljno razmisljanje). E sad, sto bi Dj. Susnjic rekao: “Covek dozivljava vise nego sto razumeva, i bilo bi pogresno zakljuciti da na njegovo ponasanje (a dodala bih, i razmisljanje) utice samo ono sto razume, a ne i sve ono sto dozivljava premda ne shvata u racionalnim pojmovima.” A to izmedju ostalog znaci i da njegovo misljenje o stavovima koji su po njemu lakoverni, lakoumni, naivni i sl. su za njega i po njemu istiniti. Znaci li to da su zakljucci do kojih dolazi u svojim razmisljanjima istiniti? Nesto jeste, a nesto nije. Tesko da se on moze uzeti kao reper za istinu! Ali ipak cenim i dopada mi se nacin na koji razmislja. Zapravo dopada mi se, pre svega, sto on uopste razmilja!!! Smiley Jer mnoga uverenja usvajamo bez da smo zaista razmislili o njima, proanalizirali i sl, a da ne govorim o tome koliko (svesno i nesvesno) usvajamo od raznih autoriteta, tj. od grupa i pojedinaca za koje opravdano, a cesce neopravdano smatramo da znaju bolje nego mi, i to najcesce o temama koje nemaju izravnog dodira sa nasim iskustvom, koje izazivaju bilo emotivnu, bilo kognitivnu bilo psiholosku nesigurnost…  I onda za tren oka uverenja postaju predrasude… Zatvoren sistem. Doduse stav moze biti celovit i dosledan, i od premise A (uzete kao aksiom) do premise Z ili Sh logicki istinit (T), a da opet ne bude istinit. I obrnuto. Sve zbog onog aksioma… : )
Zakljucak: brat je sklon racionalnom misljenju, daleko je od toga da ga emotivne reakcije ne doticu, ali zdravorazumsko razmisljanje retko kad ga napusta… Neki bi rekli da je vrlo prizeman : ). Za njega je bog mozak i njegova porodica. I njemu je to dovoljno.
Zapravo hvala sto si me podstakao da ukratko verbalno uoblicim svoju predstavu o bratu mi.

E sad, kako je nastajanje i nestajanje duha uslovljeno fizickim? Kako znas, pouzdano znas (!) da je zivot singularan? Tvoje izjave se doimaju kao vrlo samouverene. Odakle ti takva sigurnost? Da li je ona posledica znanja? Ili si jednostavno siguran u svoja uverenja, odnosno svoja uverenja (vishe) ne dovodis u pitanje? Sta mislis, da li je istina da zvanicnici kriju od javnosti mnoge informacije (pronadjeni skeleti, neobicne ljudske lobanje, ufo podaci etc.) ili su to samo price za dezinformisanje i skretanje paznje od egzistencijalnih pitanja? Mislis li da postiji nesto kao razvoj ljudske svesti, ili degradacije iste? Ili razvoj jednog aspekta (moglo bi se reci aspekata koji se fizicki manifestuju funkcijama leve hemisfere), a zastoj ili regresija ili nerazvijenost ili neosvescenost drugog aspekta ( onog koji je povezan sa funkcijama desne hemisfere mozga)? Bice da sam preterala sa pitanjima… I uopste preterala... : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Treba li se kajati zbog Putovanja, Uzivanja  ,Trosenja ?
Potrositi Milion Evra i dok sam ih trosis ne mislis na gladne i zedne koji nemaju cistu vodu da piju i nista cak ni parce suvog hleba da jedu ,
vec sam razmisljas o teksturi crvenog vina koje pijes i mekoci mesa egzoticne zivotinje koju jedes ,
i razmisljas o sisi svoje drage i o igri koju ces kasnije igrati.
Treba Kupovati lepe stvari one zato postoje ,lepu odecu ,lepe kuce ,lepe automobile ,baviti se raznoraznim aktivnostima i sportovima, upoznati interesantne ljude .
Neprestane duhovne ekstaze i dozivljaji u svemu sto radis bez obzira dali si na litici kanjon Kolorada ili se vozis helikopterom iznad NewYork-a .
Treba upraznjavati 
Svakojaki Seks ,Svakojaku Hranu ,Svakojaki Alkohol ,Svakojake droge ,Svakojake zene u Svakojakim zemljama.

Lepota modernog zivota je u tome sto ukoliko ti to zelis mozes biti dobrotvor ako zelis .
1000 ljudi ce dati crkvi po 10 evra i osecace se vrlo dobro zbog toga ,ali ti ces dati 10.000 i urezace ti ime zlatnim slovima kao dobrotvoru pa ces se osecati i Ti dobro .
Pare su pare ,Zrtva mnogih nije veca od zrtve jednog ali ima vecu potrebu.

Sva ta metafizika ,raj i pakao ,Bog i Djavo,nisi to ti to je tvoj Ego ,posti ,moli se ,klanjaj se ,postuj zapovesti ,
svoju religiju itd,su nista vise nego puke lazi tamo nekih zaludjenih nesrecnika koji su umreli nasilnom smrcu i u neimastini .

Mogu ljudi sebe smatrati duhovnim koliko god hoce ,sve je to iluzija u kojoj im prolazi zivot ,
njihova saznanja nemaju nikakvu vrednost u ovom materjalnom svetu u kome koristimo nasa cula i osecanja .
Lepo je nauciti kontrolu cula i osecanja kroz vezbe posta ali to je samo alat a ne zakon i pravilo po kome treba ziveti .Zivot i cula postoje radi sticanja iskustva ,Bol i Mrznja su podjednako vazni poput zadovoljstva i ljubavi ,
jer ukoliko nisi iskusio jednu od stvari kako ces moci biti objektivan u razumevanju drugog iskusenja. 

Ako su nase greske zivotno iskustvo ,ko ima vise zivotnog iskustva ;skroman covek ili gresnik ,
mislim ko ce imati bolje razumevanje same esencije zivota ?
Odgovor je ocigledan. Smile
« Poslednja izmena: 25. Sep 2011, 12:05:33 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Dobro i loše postoje. Dobro se ceni, loše se grdi. Ko uradi loše i kasnije shvati posledice ima pravo na pokajanje, ali onaj koji se pokajao nikada neće moći rame pod rame sa onim koji je činio ispravne stvari ili onim koji se nije pokajao za neispravne stvari.

Svi smo mi deo boga, i čitav univerzum je beskonačno velik da bi mogli da shvatimo koliko je bog svemoćan i da je sve što imamo tu zbog nas. I on nas želi pored sebe.

Kada nam roditelji kažu da ne diramo vruću ringlu, nešto u nama nas vuče da je dodirnemo, jer je to zabranjeno. Zašto je zabranjeno, kad mi to možemo da učinimo?! I onda se opečemo i pogledamo u roditelje da vidimo njihovu reakciju. Shvatili smo njihovu poruku. Nama je žao i verovatno ćemo zaplakati zbog neprijatnog osećanja.  Oni nas neće mrzeti zbog toga što smo prekršili njihovo pravilo, i previće našu ruku i poljubiti da brže prođe.

To je ono što pravi roditelji rade!
« Poslednja izmena: 28. Sep 2011, 15:38:06 od Zlaya90 »
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 18:45:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.