Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 12:18:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 74647 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Da je covek zasrao povrsinu ove planete je absolutno tacno ,ali tu i religija ima veliku ulogu u oblikovanju globalnog ponasanja ljudi .Ovih dana to se radi kroz razne medije od interneta pa do interaktivne televizije.
Svet reklame i propagande pojedinih religioznih organizacija danas je dozivelo novu renesansu inkvizicije ,
koja se vigurozno bori protiv svih drugih misljenja koja nisu u skladu sa crkvenim tumacenjem i stvorenim pravilima.Na primer u Hriscanstvu postoji oko 30 hiljada razlicitih denominacija i tumacenja i ako svi citaju istu knjigu.
U svetu bede bilo koja Religija je vazan alat u sprecavanju duhovnog bola ,meditacijom ili molitvom ili ritualom.
Ali u mnogim slucajevima religiozna razlika u razmisljanju i drukcija teoloska folozofija geografski bliskih ljudi ,drzava ili  naroda je dovela do krvoprolica i ratova koje su donele bedu,bolesti i smrt .

Sama pomisao da neko ide u rat u ime Boga je idiotska.
Prvo interesantna je cinjenica da Bog ima toliko neprijatelja a svi se pozivaju na i u njegovo ime.
Kako neko moze biti irogantan prema religioznim mitovima i legendama drugih naroda mi nikada nece biti jasno.
Nije zbog toga sto su stariji ili imaju vise smisla i nije zbog toga da su numericki vise tacni ili imaju dokazane  istorijske podrske u raznim granama nauka .Geoloski ,asronomski,lingvisticki ,arheoloski i istorijski zapisi se stvaraju i otkrivaju poput velikog mozaika slazemo istoriju coveka to je beskrajan proces ludost bi bila prihvatiti i ograniciti se sa jednom definitivnom religioznom filozofijom ma koliko god ona bila superiorna jer taj proces novog saznanja je ustvari evolucija covekove misli i kad bude stala i stagnirala doci ce ponovo "Mracni Vekovi".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ono sto zelis da cine tebi, ucini to drugima.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
Sta bi za onaj smak sveta 2013, sto slobadidi govorio? da se pokajem na vreme.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mislim da se taj proces nastavlja i nakon zivota... Smile

jednog ili vise?  Smile

sve dok ne postanes Jedno sa Svime, tj. dok nasa svest ne postane svest Jednog (Beskonacnog Kreatora)... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
sve dok ne postanes Jedno sa Svime, tj. dok nasa svest ne postane svest Jednog (Beskonacnog Kreatora)... Smile
Koji je razlog za desavanje te bajke, sta je uzrok i koja je svrha ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
spoznaja
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
spoznaja
Spoznaja da ti pricas bajke o individualnoj svesti koja "postaje kolektivna" ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
spoznaja
Spoznaja da ti pricas bajke o individualnoj svesti koja "postaje kolektivna" ?

spoznaja da mnogo lazemo sebe, a i druge, uzimajuci receno, napisano, procitano, izmisljeno, umisljeno... kao sustu istinu, kao bezpogovornu istinu, aksiom takoreci... i onda masemo time ("istinom") unaokolo stiteci se tako od neznanja... i straha usled neznanja...

i u ovom i u svim zivotima  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
spoznaja da mnogo lazemo sebe, a i druge, uzimajuci receno, napisano, procitano, izmisljeno, umisljeno... kao sustu istinu, kao bezpogovornu istinu, aksiom takoreci... i onda masemo time ("istinom") unaokolo stiteci se tako od neznanja... i straha usled neznanja...

i u ovom i u svim zivotima  Smile  Smile
1deki nije spoznao da laze sebe i druge i ne bi se kladio da ce do te spoznaje doci.
Koliko ljudi koji su dosli do te spoznaje koju si navela ti znas ?
Kakvim "zivotima" ? Zivot je singularan/individualan/unikatan/neponovljiv.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
mislim da se taj proces nastavlja i nakon zivota... Smile

jednog ili vise?  Smile

o ovim zivotima pricam... Smiley

Osim mog brata , ne znam koliko ih znam i da li ih znam. Ne znam da li je zivot, kako ti kazes, singularan ili nije, ne znam da li u univerzumu ima jos civilizacija ili ne (verovatnoca je velika, cisto racionalno posmatrano, teorija verovatnoce, matematicki  proracuni, premda fakat jos ne videh izvanzemaljca ili ako ga videh nisam ga/je prepoznala kao takvog/takvu : )). Znam da ne mogu kategoricki da iznosim tvrdnje o mnogim temama koje se npr. ovde pominju… Mogla bih da verujem u ovo ili ono, ali ne bih bila iskrena ni istinita sa sobom kada bih tvrdila nesto sto je, hajde da kazem, neproverljivo. Sumnja je korektan stav i barem pokusaji da se kriticki razmislja. Lako se sklizne u iracionalno, sto ne znaci da ono nema svojih bogatstava. Veci deo psihe nam je iracionalan zapravo.

Ali je zato obilje, preobilje parola svuda oko nas i u nama. Nadojeni smo parolama i uverenjima, predrasudama i strahom od onoga sto ne poznajemo i sto je drugacije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
o ovim zivotima pricam... Smiley
To nisu nikakvi zivoti nego reci satkane u istocnjacku bajku o nebulozi zvanoj "reinkarnacija"
Citat
Osim mog brata , ne znam koliko ih znam i da li ih znam.
Tvoj brat je spoznao da laze i sebe i druge i sada govori samo istinu sebi i drugima ?
Citat
Ne znam da li je zivot, kako ti kazes, singularan ili nije, ne znam da li u univerzumu ima jos civilizacija ili ne (verovatnoca je velika, cisto racionalno posmatrano, teorija verovatnoce, matematicki  proracuni, premda fakat jos ne videh izvanzemaljca ili ako ga videh nisam ga/je prepoznala kao takvog/takvu : )). Znam da ne mogu kategoricki da iznosim tvrdnje o mnogim temama koje se npr. ovde pominju… Mogla bih da verujem u ovo ili ono, ali ne bih bila iskrena ni istinita sa sobom kada bih tvrdila nesto sto je, hajde da kazem, neproverljivo. Sumnja je korektan stav i barem pokusaji da se kriticki razmislja. Lako se sklizne u iracionalno, sto ne znaci da ono nema svojih bogatstava. Veci deo psihe nam je iracionalan zapravo.

Ali je zato obilje, preobilje parola svuda oko nas i u nama. Nadojeni smo parolama i uverenjima, predrasudama i strahom od onoga sto ne poznajemo i sto je drugacije...
To znaci da tebi neko treba da objasni sta je covek i zivot coveka, kako nastaje i nestaje da bi ti mogla da doneses zakljucak o broju zivota koje jedan covek ima.
Ovo ostalo si rekla ok, ali je covek kao jedino bice na ovoj Planeti koje razmislja racionalno i emotivno/iracionalno
isuvise preokupiran prezivljavanjem da bi iracionalno razmisljanje moglo da preovladava.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 12:18:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.