Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:18:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 74655 puta)
Ucesnik diskusija

Ono sto zelis da cine tebi, ucini to drugima.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
izvinjavam se. . pazicu od sad. hvala na savetu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Kazu: posle j*** (da prostite) nema kajanja.
Pa lepo. I ne treba. Ako si imao sta da naucis iz neke situacije, naucio si (ili nisi) i ides dalje. Kajanje, posebno dugorocno kajanje, sputava razvoj, vodi u degradaciju i regresiju. Uglavnomom nas sam zivot dovede do tacke "pokajanja", bez mnogo reci i pompe... Jer kajanje je cesto puka zajeb***, ono, malo lazem sebe, malo druge... Nzm, biti sto istinitiji sa samim sobom za pocetak i za kraj... Da nije "gresaka" ne bismo se makli s mesta, iskustvo i sl. Usled neceg ucinjenoga zbog cega smo se mozda bas kajali, dolaze ponekad najvece vrednosti u zivotu, nastane novi zivot, od neprijatelja dobijete prijatelja (naravno moze i obrnuto), verujete nekome pa se samo tako stropostate na nos kad vas "izneveri'', ali naucis da se pouzdas u sebe, da slusas sebe, tako da je i to sjajno... Sta ima kome da verujes, svi smo na krivudavom putu. Ne mozes ni samom sebi bas da verujes, koliko smo promenljivi, a kamoli drugome... Ali zato mozes da volis druoga, tj. da ga pustis da zivi na svoj nacin i misli na svoj nacin (ne mislim naravno na patoloske ekstreme), a isto tako i sebe. Ne treba nam Strogi cika da nam sudi i da mu se umiljavamo, sve to nosimo u sebi i sudiju i razresitelja...

Pozdrav!
Fina tema i ono kao izvinjenje na podobranstvu u istu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Pokajanje nije isto što i kajanje.
Kajanje je samo žal zabog nekih postupaka.
Pokajanje, sa druge strane, obuhvata priznavanje greške samom sebi i/ili drugima i preuzimanje odgovornosti za postupke.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Da, kajanje, pokajanje, metanoja... A bez Svesti, terminologija nista ne menja...
I dok nam je moderator iskljuicivo spoljasnji reper, cini mi se da smo daleko od iskrenog uvidjanja greske (da ne kazem greha), ili radije cina (misli, reci ili dela) koje je nama samima ili drugome nanelo stetu u bilo kom vidu, a jos manje motivacija, sila, unutrasnjih tenzija i rascepkanosti usled kojih u nekom trenutku mislimo i delamo na odredjeni nacin... (Pa posle kazemo: Boze oprosti.... iIli: Sta mi bi?)

Ili: Isuse Hriste, Sine Bozij, pomiluj me.
Ili se cak ni ne osvrnemo. Do daljnjeg...

Upoznaj samog sebe... Lako za reci... A zapravo celozivotni (neki bi rekli i visezivotni) proces sa neizvesnim rezultatom.
« Poslednja izmena: 03. Sep 2011, 13:18:08 od isidora_dora »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
mislim da se taj proces nastavlja i nakon zivota... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
mislim da se taj proces nastavlja i nakon zivota... Smile

jednog ili vise?  Smile
« Poslednja izmena: 03. Sep 2011, 18:44:29 od isidora_dora »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
Šta za vas znači čin pokajanja?
Da li se kajete?
Kako se posle toga osećate?

Ja kad se iskreno pokajem osecam se tesko, jer sam ustanovio greh. .osvestio, valjda se tako kaze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
Da, kajanje, pokajanje, metanoja... A bez Svesti, terminologija nista ne menja...
I dok nam je moderator iskljuicivo spoljasnji reper, cini mi se da smo daleko od iskrenog uvidjanja greske (da ne kazem greha), ili radije cina (misli, reci ili dela) koje je nama samima ili drugome nanelo stetu u bilo kom vidu, a jos manje motivacija, sila, unutrasnjih tenzija i rascepkanosti usled kojih u nekom trenutku mislimo i delamo na odredjeni nacin... (Pa posle kazemo: Boze oprosti.... iIli: Sta mi bi?)

Upoznaj samog sebe... Lako za reci... A zapravo celozivotni (neki bi rekli i visezivotni) proces sa neizvesnim rezultatom.

Nemojmo se praviti ludi. Onaj koji kaze da poznaje svoje grehe, taj ili je prosvece pa iz tog razloga, ili je lud, pa nezna sta govori. Treba poznavati zakone duhovnosti, da bi se shvatilo kakav uticaj imaju covekove misli. Onaj koji ne poznaje tako nesto, bolje da cuti, i uci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21

Nemojmo se praviti ludi. Onaj koji kaze da poznaje svoje grehe, taj ili je prosvece pa iz tog razloga, ili je lud, pa nezna sta govori. Treba poznavati zakone duhovnosti, da bi se shvatilo kakav uticaj imaju covekove misli. Onaj koji ne poznaje tako nesto, bolje da cuti, i uci.

Ne razumem sta si hteo da kazes. Kategoricku izjavu nisam navela.
Rekoh da smo male bebe u poznavanju sebe... Ili ti mislis drugacije?

Jel' ti poznajes svoje misli, svestan si ih u svakom trenutku? Mozes li da ne mislis o belom medvedu kad ti kazu - ne misli o belom medvedu? Mislis da imas kontrolu?
Ti znas sta poznajem, a sta ne? Pitam, jer ne razumem ton tvoj poruke...
Da cu da ucim - hocu, a sto bih morala da cutim?

Sta te je naljutilo u poruci?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
Nije me nista naljutilo. .samo kazem, niko od nas ne poznaje sebe. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:18:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.