Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 17:41:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 74768 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia Luvmya 520
Polazim od toga da svako ima opštu kulturu.Šta ta kultura podrazumeva - jedno opšte obrazovanje,ali sam se izgleda prešao,to je bilo u moje vreme,sada ne postoji ta opšta kultura,generacije koje su dolazile nije imao ko da nauči.
Za one koji poseduju opštu kulturu sve je vrlo jednostavno i jasno,ostali neka se malo potrude da nauče.
Ismejavanje Smile Smile ,koga?
Pa ljudi se smeju sopstvenom ne znanju. Smile
Komunikacija se odvija u smeru,da sve što ne znaš ti postaviš pitanje,ili ako znaš daš objašnjenje.
Temu 2012. nisam počeo,ja sam samo učestvovao u diskusijama i stojim iza toga da tada neće biti kataklizme,mada svetski gospodari pokušavaju da je izazovu.
Na ovoj temi sam objasnio šta znači pokajanje,vrlo jednostavno,i ko prihvati biće spašen ostali ne.
Nikoga ne navodim na bilo kakav greh,dajem samo informaciju.
To što pojedinci plitko razmišljaju to je njihov problem.
Lepo sam stavio konačnu definiciju,oprostićete mi na izrazu,ali to je odgovarajući:
Gordost je kurčenje bez pokrića.
Ko je gord?Pametnjakovići,jer oni nemaju pokriće. Smile
Nista ti ovde nisi objasnio nego iznosis fantazije koje nemaju nikakav osnov u stvarnosti.
Ne postoje nikakve dimenzije o kojima ti pricas, ne postoji nikakva reinkarnacija, ne postoji nikakvo fizicko vaznesenje, ne postoji covek koji je spasao svoj zivot ili zivot drugog bica, ti postojis i ti nikoga ne spasavas.
Ako ti smatras da treba da se pokajes, jel' ti neko to ovde zabranjuje ?
Ali zasto se smatras pozvanim da to naturas drugima ?

Sta je pokrice tvojih prica o naucnoj fantastici koju ovde reklamiras ?
Sve sto ljudi vide si ti koji nesto pricas.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Ako tako misliš...dobro.
Ali to je tvoje viđenje,koje je za mene nebitno kao što si mi i ti nebitan.
Ti si onaj koji je antiprotivan,ali to je tvoje shvatanje,tvoje polazište i tvoja sudbina. Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Veliki Slobodidi, zalud trošiš svoje dragoceno vreme na čoveka koji pored očiju ne vidi. To pokazuje veličinu tvog duha, o Veliki !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Znao sam da si duhovit,pošto ne zalazim na druge pdf,već pišem isključivo ovde,jedn link me je odvukao na tvoju analizu paradajz religije itako da sam se od srca nasmejao,hvala za smeh.
Verovao ti ili ne ova paradajz religija će da nadživi sve,to je religija i vera za sledećih 20.000.godina.
Ne kažem ja da će doći smak sveta 2012.godine.
Moj zadatak je da naučim ljude kako da se pokaju.Do kataklizme će doći nešto kasnije,mada pravo da ti kažem da posle 4.500.000.000 godina počinjem da osećam umor od mnogih gluposti čovečanstva.Smiley
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Veliki Slobodidi, iskreno mi je drago da sam te nasmejao  Smile
Tada baš i nisam obraćao pažnju na tvoje postove, samo mi je bilo zanimljivo.
Naučiti ljude da se pokaju je izuzetno  plemeniti cilj, i to što ja povremeno pišem parodije na religiju, ne znači da pokajanje ne shvatam ozbiljno. Jedino što intrigira kod tebe je tvoj modus operandi, jer bi ozbiljan razgovor uživo sa ljudima sigurno imao daleko više efekta od pisanja na forumu.
I znam da si se i Ti protivio teoriji o kataklizmi 2012.
Ali kada bi pisao malo konciznije, možda bi nešto i doprelo do ljudi. Mada, potpuno razumem zamor usled lupetanja nekih, poput onog kolege sa vrha strane...
Puno pozdrava !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Na forumima se skače od jednog posta do drugog,gubi se nit,jer pokušavaš svakome da odgovoriš,zato sam dao rešenja na jutjubu pa ko hoće može da pogleda.Imam još nekih stvari da dodam i da zaokružim rešenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Sony xperia
Pokajanje

Šta je sveta tajna pokajanja?
To je sveta tajna kroz koju se opraštaju naši gresi, ako se ispovede, i kroz koju dobijamo izmirenje s Bogom.

Koji se gresi opraštaju kroz svetu tajnu pokajanja, a koji ne?
Svi gresi koje smo učinili posle krštenja i koje smo ispovedili svešteniku i za koje smo se pokajali. Ipak ne može biti oprošten nasledni greh samo pokajanjem bez krštenja. Takođe neki smrtni gresi ne mogu biti oprošteni „ni na ovom, ni u budućem svetu" prema Hristovim rečima (Mat. XII 31).

Šta je potrebno za ovu Svetu Tajnu?
Ispovedanje grehova. pred sveštenikom, posle koga sveštenik čita molitve i u ime Svete Trojice razrešava lice koje se kaje.

Kako znamo da su licu koje se kaje gresi oprošteni?
Znamo iz Svetog pisma i Svetog predanja. Hristos je oprostio grehe pokajniku, a isto su to činili i apostoli. Iz Svetog predanja znamo za mnoge primere grešnika, koji su se pokajali za svoje grehe, popravili se u životu i postali svetitelji.

Ko je dao vlast episkopima i sveštenicima da opraštaju grehove?
Sam Gospod Isus Hristos, koji je rekao svojim apostolima: "Primite Duha Svetoga. Kojima oprostite grehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se" (Jn. XX, 22—23). Ako je nekome ko se ogrešio oprošteno od strane onoga o koga se ogrešio, da li je potrebno da takav ide i kod sveštenika radi ispovesti? Preporučljivo je, jer svaki greh koji smo naneli ljudima, naneli smo isto tako i Bogu. Nema greha koji ne vređa Boga. Stoga je potrebno da idemo uvek kod Božjeg sveštenika radi ispovesti i oproštaja.

S kakvim duhovnim raspoloženjem treba da idemo kod sveštenika na ispovest?
S iskrenim kajanjem i skrušenim srcem; isto tako sa osećanjem praštanja svima koji su se o nas ogrešili, i sa odlukom da se pokoravamo svešteniku koji vrši ispovest ukoliko naloži epitimiju.

Kakvu epitimiju (kaznu) može sveštenik da nam naloži?
Različitu epitimiju, prema ozbiljnosti naših grehova, npr. da postimo, da se molimo, da damo naknadu nekome koga smo oštetili, da činimo dela milosrđa, ili, čak, da ne pristupamo svetoj tajni pričešća za izvesno vreme.

Da li treba da pristupamo često svetoj tajni pokajanja?
Što češće to bolje. Neophodno je ispovedati se pre pristupanja svetoj tajni pričešća. Krajnje je nužno u bolesti jer ne znamo vreme svoje smrti. Stoga je potrebno da budemo spremni, sasvim spremni da se sjedinimo s nebeskom Božjom porodicom, kao pokajana, oslobođena od greha i blagoslovena deca Božja.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
mada pravo da ti kažem da posle 4.500.000.000 godina počinjem da osećam umor od mnogih gluposti čovečanstva.Smiley

Smile zli jezici bi rekli da je (i) ovo glupost  Smile

"Antiprotivan"  Smile Jel' to znaci "onaj koji je za"  Smile

Smatram da "Ispovedanje grehova" nije neophodno za kajanje. To nije nikakav preduslov. I ne slazem se da je jedini spas kroz Hrista. Simbolicki to omze znaciti kroz one koji teze vrlini, duhovnosti, koji imaju Hristove osobine. Ali tvrditi da ce samo hriscani spasiti je po mo misljnju "cisto mlacenje prazne slame".  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Човек има слободну вољу да одлучи шта је добро, а шта лоше.. ипак не треба Осудити човека.. њега треба Волети, само грех треба Мрзети.. ништа сем греха
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Ko je rekao da će se samo hrišćani ili samo pravoslavci spasiti???
Rekao sam da će se spasiti samo oni koji budu slušali moje reči.I stojim iza toga. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 17:41:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.