Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 11:50:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 74519 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
EyepheelYu

Moj komentar nije licni napad na tebe vec utisak koji sam dobio citajuci tvoje postove,
Ti se ponasas kao da si postigao neki svoj maksimalni potencijal i ne mozes da napredujes dalje ,
Ja zelim da ti razumes o cemu pricam  ,Sva ziva bica imaju licno svoju percepciju zivota ,
Naravno da tvoji komentari jesu napadi na moju licnost a ne na ono sto sam rekao, posto ti i ne shvatas sta sam rekao, to sto nisi shvatio ti se ne dopada pa sam ja jedina stvar koju mozes da napadas.

Svest svake osobe ima svoj maksimum kada dodje do shvatanja funkcionisanja stvarnosti koja je od prvog coveka pa do danas - nepromenjiva. Znanje koje se umnozava dozivljajima koje stvara ne menja maksimum stanja svesti.
Postoji jedna jedina percepcija zivota za sva bica, a to je osecaj prisutnosti koji je prepoznatljiv kod svih zivih vrsta i koji se manifestuje reakcijom na unutrasnje ili spoljne faktore.
Kod coveka ( jedinog svesnog zivog bica sa ove Planete ) postoje licni stavovi ili misljenja o tom osecaju prisutnosti a ne " licna percepcija zivota ".
Citat
Hajde Primera Radi ;

Dedi je umrela Baba ,
Njegova percepcija o tome sta je smrt i sta termin smrt predstavlja ,
mu je poznata samo iz njegovog zivotnog iskustva i predrasuda ,
On dakle prihvata svet onako kako ga vidi i kako su ga ucili.

On jos uvek nije licno imao to iskustvo ,
I prema tome on stvarno nezna sta je smrt ,
To ce da sazna jednog dana kad bude doslo njegovo vreme .

Dakle Da li je smrt konacan kraj ili samo kapija koja vodi ka novom pocetku,
To ce svako saznati sam za sebe ,
U ovako velikom Univerzumu postoji zilion trilon milijardi mogucih varijacija tako da nista nije iskljuceno.
U Medjuvremenu Dedica poput tebe moze da napravi distinkciju izmedju zivota i smrti
samo dakle na osnovu percepcije ociglednih fizickih karakteristika ,
mada su i one do neke granice netacne ,
Telo se vraca karbonskom ciklusu zemlje i ovog univerzuma ,
i ti molekuli i atomi ce ucestvovati pre ili kasnije u gradjenju neceg novog ,
ili nove forme zivota, nije vazno kad i nije vazno gde ,
za milijardu godina ako su uslovi pravi par atoma ce jos uvek biti okolo .
Dok je pitanje nastavka postojanja svesti ili fizicki oslobodjene duse jos uvek prisutno
i glavna tema za vecinu religijskih sistema ali takodje i nedohvativo   za sve koji su zivi ,
do trenutka njihove smrti .
Samo onda kada su vrata zivota zatvorena i kapija smrti otvorena
covek ce imati licnu priliku da sazna da li je dusa poput vozila  koje vodi drugim izborima
i drugim paralelnim Univerzumima .
Ne bi bilo hrdjavo da shvatis sta rec "percepcija" definise, posto se samaras sa tom recju kao da si je kupio na vasaru.
Zdravorazumni/normalni ljudi znaju sta je covek, sta definise postojanja coveka i sta je smrt i sta je nepostojanje onih koji su pre smrti postojali. Iskustvo je vlasnistvo zivota, ne postoji "iskustvo smrti".
Zivot dolazi iz zivota, a ne iz nekakvog "karbonskog ciklusa" molekula i atoma mrtve materije.
Bajku o "paralelnom univerzumu" pricaj nekom drugom.
Citat
Da ti ponovim jos jedanput kao malom detetu
Zakljucak tvojih izjava poput ;

Citiram "Ne postoji povezanost izmedju zivota i smrti, duha i materije." Zavrsen citat

je donet na osnovu tvoje percepcije ovog sveta i gore navedenih stvari .
Ti nemas iskustvo smrti da bi mogao tako nesto da tvrdis .

Dakle tvoja tvrdnja je neistina i laz .
Ne postoji "iskustvo smrti", sva iskustva su deo zivota. Izmisljas gluposti, ne navodis dokaz povezanosti izmedju zivota i smrti, duha i materije i mene neargumentovano nazivas lazovom da bi zadovoljio svoju sujetu.
A polse ces da kazes kako ti ne napadas moju licnost.
Citat
Ne znam da li razumes ,da li si zakljucan  ,da li si ogranicen ,da li si bez buducnosti i  bez prosperiteta duhovnog i materjalnog kad si ovo dole izjavio .

Hajde objasni sta si hteo da kazes ovde ;

Citiram "Svrha moje egzistencije je zahvalnost za zadovoljstvo cinjenicom da budem to sto jesam i da mi je dato to sto mi je dato." zavrsen citat

Kazi Jasno Zahvalnost kome ?

Od koga ti je to dato sto ti je dato?

Dakle ti si zadovoljan sa tim sto jesi i sa tim sto imas ?

To zvuci kao Vrlo Hriscanski odgovor .
Sve razumem, i bajke koje pricas i sve napade na moju licnost koji se nalaze u svakom citiranju tvojih izjava.
Zahvalan sam sili koja je stvorila moj osecaj prisutnosti.
Od te iste sile koja je stvorila to sto imam.
Zadovoljniji ne mogu da budem, da mogu - bio bi. Dopadalo se to tebi ili ne.
Citat
Tvoja sledeca izjava je na nivou deteta od 10 godina starosti ,

citiram "Inspiracija za buduce generacije  je religija, "zavrsen citat

Kako ti kao nereligiozna osoba mozes da odvalis ovako nesto . Da si rekao duhovnost ili vera ali religija ?

citiram "bice sta biti mora, je realnost "zavrsen citat ,

E pa Lako je okrenuti se budistickoj filozofiji prihvatanja sudbine ali cak ni ona nije toliko ogranicena .
Sve sto se natura kao "inspiracija" je religija. Moje reci predstavljaju stvarnost i nikome nista ne naturaju.
Dopadalo se to nekome ili ne.
Nisam ja nista odvalio, nego ti nisi shvatio sta sam rekao. Budisticka "filozofija" se temelji na nepostojanju sudbine. Sudbina je jedan zivot u jednom obliku i formi. Stvarnost je ogranicena onim sto postoji.
Citat
Citiram "Nemam mogucnost verovanja" zavrsen citat ,  je izjava koju bi trebao da preispitas ,

Vidis To je jedna vrlo tuzna izjava koja obuhvata vrlo sirok pojam i kojoj Ja licno imam problema da verujem.
Velika Vera dolazi od te iskre u tvom srcu koja se zove nada kao i vere u lepse, bolje i svakodnevne stvari .
Ti ne znas da rec verovanje predstavlja pozitivan stav prema nepostojecem, pa ti nije jasno sta znaci "nemati verovanje".
A svima koji te znaju je poznata tvoja smremnost da pljujes po svim zivotima koji nisu kao sto je tvoj.
Takodje ti nije poznato sta definise rec "vera", koja sa recju "verovanje" blage veze nema.
Citat
Zar ne verujes u porodicu ?
Zar ne verujes da ce tvoja cerkica doci na odmor za uskrs iz USA ?
Zar ne verujes u Prijateljsvo ?
Zar ne verujes da tamo negde postoji neko ko ce da te razume i voli ?
Zar ne verujes u istinu ?
Zar ne verujes u stvarnost koja te okruzuje ?
Zar ne verujes u Zivot  ?
Zar ne verujes u Smrt ?
Zar ne verujes svojoj majci i svom ocu ?
Zar ne verujes svojoj zeni ?
Zar ne verujes sebi ?
Znam da porodica postoji.
Znam da mi je cerka rekla da dolazi na prolece.
Znam da imam prijatelje.
Znam da postoje ljudi koji me razumeju i vole.
Znam da je nemoguce "verovati u istinu", ona se ili zna ili ne zna.
Znam stvarnost koja me okruzuje.
Znam da sam ziv i znam da vidim zivot oko sebe.
Znam da rec smrt predstavlja kraj zivota.
Znam da nemam verovanje.
Citat
Zelim da ti objasnim jos jedanput da jasno razumes o cemu se radi ,

Posto tvrdis da "nemas mogucnost verovanja" Ti nemas nikakav autoritet da pricas o bilo kakvoj religijsko vernoj temi jer nemas mogucnost razumevanja i nisi sposoban da sagledas stvari iz nase perspektive .

Isto vazi i za nauku jer nisi dovoljno kvalifikovan i prema tome termini koje koristis nisu u pravilnom kontekstu sa prirodnim zakonima koji vladaju na ovoj zemlji i ovom Univerzumu ,to jest tvoji stavovi su vrlo  povrsni .
To je iz prostog razloga jer ovih dana nauke nisu vise ogranicene subjektom i razlicitim stanjima i fazama postojanja kao ni lokaciji prostornoj ili vremenskoj u ovom univerzumu .
Molim te u cilju razumevanja  Pogledaj na google teoriju i eksperiment koji je dokazao "nelokalnost Elemenata .
Kristalno mi je jasno o cemu se radi i da tebi to nije jasno.
Samo normalan covek moze da zna sta je nenormalan covek. Samo normalan covek moze da zna da je religija nenormalna.
Nema povrsnije stvari od istine, da li neko govori o onome sto postoji je na povrsini.
Teorije me ne zanimaju, zanima me samo istina.
Citat
Druga stvar molim te proveri cinjenicu da je fizika je dokazala matematikom ,obzervacijom i eksperimentom da je velikom gravitacijom moguce manipulisati prostor i vreme .Cak je i samim svetlom moguce uticati na promene u prostoru i vremenu.

Dakle prostor i vreme u kojima ti dozivljavas tvoju percepciju stvarnosti nije konstanta ovog Univerzuma
i jednostavno nije  jednaka za sve .

Niko ovo ne moze da porekne ,

jedino sta mozes je da gledas stvari na manjoj ,uzoj skali postojanja ali to je tvoje licno ogranicenje,
ne uvlaci druge u to.
"Vreme" i "prostor" ne postoje, a onim sto ne postoji se ne moze manipulisati.
Fizika, matematika i sve ostale discipline koje se temelje na slovima i brojevima ( duhovnim parametrima ) nisu nikakav dokaz nicega. Dokaz je materijalna dimenzija.
Za razliku od tebe, ja ne uvlacim nikoga nigde time sto govorim ono sto jeste.

Koliko puta ja tebi treba da ponovim da ni ja ni ono sto sam rekao nema nikakav znacaj ?!?
« Poslednja izmena: 05. Dec 2011, 00:14:57 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
 Kao je Aleksej rekao , ako koliko sam ja mogao da shvatim, radi se o dva problema:

Ljudi koji napadaju religuju , shvataju silmbolični text unutar nje bukvalno , i onda se ruguju tome , jer je to kao budalasto i detinjasto i kako to nekome nemože da bude jasno. I postoji milion klipova na Yutubu koji prave neke crtane filmove i isto to rade.  
A svako ko danas ima dovoljno mozga da se snimi kamerom i da postavi klip na yutube je sigurno jako pametan. Pa prema tome , mora biti neke istine u tome (čak se i rimuje). E sad simbolika je jako zajebana stvar , pa ja preporučujem koga nije blam da ode u biblioteku , i da traži da mu daju knjigu od Ubmerta Eka , "Simbol" .

Ok , ovo je bio samo jedan, dok sam pisao ovo na drugi sam zaboravio......  Smile

Da (mala izmena) , a neko ko tvrdi da se rodio bez mogućnosti verovanja je izjava slična onoj koju je dao Salvador Dali kad su ga pitali dokle seže njegovo sećanje , a on im je odgovorio da se seća svog sopstvenog rođenja , i da kada je trebao da se rodi njegovoj mami se kakilo , pa je moglo da se desi da izadje na taj otvor , ali ipak se  je izašao na onu rupu na koji svi izlazimo.
« Poslednja izmena: 05. Dec 2011, 00:23:46 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
eyepheelYU

Citiram te

"Vreme" i "prostor" ne postoje, a onim sto ne postoji se ne moze manipulisati.
Fizika, matematika i sve ostale discipline koje se temelje na slovima i brojevima ( duhovnim parametrima ) nisu nikakav dokaz nicega. Dokaz je materijalna dimenzija.
Za razliku od tebe, ja ne uvlacim nikoga nigde time sto govorim ono sto jeste.

Zavrsen citat

Ocigledno je da si kompletno u otisao u aut ,
Vreme i Prostor u kojima zivis postoje ,
Imas njihovu definiciju ,mozes da ih izmeris ,mozes da ih posmatras ,mozes da ih manipulises .

Primera radi, poslali su jedan atomski sat avonom mlaznjakom a drugi su ostavili na zemlji i posle nekoliko sati leta
ustanovili su ociglednu razliku u vremenu .

Kazes da je dokaz materjalna dimenzija ,dokaz cega ?
Optuzujes nekog da zivi u iluziji i svesno odbijas naucne metode i dokaze koji su tu da ti objasne i daju bolje razumevanje sveta i univerzuma u kom zivis.
Posto ocigledno ne shvatas svet u kome zivis na atomskoj skali ,tesko da ces razumeti bilo sta.

Za razliku od mene ,ti uvlacis ljude u konverzaciju jer pricas ono sto nije . 

Citiram te " teorije me ne interesuju vec me samo zanima istina " Zavrsen citat

Kako onda mozes ti kao nereligiozna osoba da koristis termin kao sto je duh ili dusa ?
To nije dokazana stvar ,to nije materjalna stvar i nije dokazana istina vec je nesto o cemu samo postoje teorije.

Ti si sam sebi oduzeo pravo da koristis taj termin .
A ako nemas mogucnost verovanja ,
kako mozes razumeti sta dusa znaci jer to je metafizicka stvar za koju postoji teorija ali ne i dokaz ,
Sam sebi protivrecis ,
Jer da bi koristio reci kao dusa i duh moras da verujes u njih da postoje .

Ja ne branim religiju cak sta vise slazem se po tom pitanju sa tobom ,
Postojeci Religiozni sistemi su  fikcija ljudske maste,svi su neperfektni  i sve knjige su napisane od ljudi ,
vreme je doslo za novu definiciju o tome sta termin Bog predstavlja ,
ali sta god da bude On mora da obuhvata sve postojece u ovom Univerzumu znanom i neznanom .
Dakle sve teorije ,filozofije i grane nauke su samo ljudski alati ka boljem razumevanju.
Sve druge teorije koje ne mogu da se indetifikuju ili poistovete sa Univerzalnom teorijom Jedinstva
su iz tog razloga falicne.

Citiram te

Zivot dolazi iz zivota, a ne iz nekakvog "karbonskog ciklusa" molekula i atoma mrtve materije.
Bajku o "paralelnom univerzumu" pricaj nekom drugom.

Zavrsen citat

Meni je cilj da ti lepo razumes gradivo o kom pricas i duznost mi je da ti objasnim,
ma koliko god drugi da misle da je to uzaludno Ja necu da te izneverim i necu da stanem .

Ne razumem zasto osporavas karbonski ciklus kada je on ocigledno najvazniji neprekidni proces na nasoj planeti.
Molekul i Atom su Molekul i Atom nema absolutno nikakve veze gde su bili i gde ce da idu .
Oni su gradeci blokovi svega sto postoji,
Sve u ovom Univerzumu se sastoji od istih elemenata ,
Vecinu njih imas na opste poznatoj tablici elemenata koja polako raste sa novim otkricima .
Od tih elemenata sve u nasem lepom univerzumu je sagradjeno .
Neki Elementi koji postoje u tebi su stari koliko i sam univerzum a neki od njih su preziveli verovatno i po neku eksploziju super nove i noseni kosmickim vetrovima dosli su do naseg sistema gde su ucestvovali u gradjenju .
Vrlo lep ,spor i jednostavan proces .

« Poslednja izmena: 06. Dec 2011, 03:23:13 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Šta za vas znači čin pokajanja?
Da li se kajete?
Kako se posle toga osećate?

pokajanje je pocetak naseg verovanja u Boga. da je to tacno,vidimo iz jevandjeoskog delovanja jovana krstitelja. on je dosao i krstavao je sve na reci jordanu. kaze se dalje da je to krstenje bilo krstenje pokajanja. tako pise jasno. dakle krstenje cak u jordanu. sto to oznacava. zasto je islo krstenje kojim se cak Isus dao krstiti i ako bez potrebe pokajanja jer nije imao greha na sebio jer je bio Bog u telu? on kaze jovanu kad je ovaj bio u cudu,da nam svima valja ispuniti svaku pravednost. svaku pravednost! tu se otkriva smisao kroz rec svaku pravednost,gde pavle ap. kaze da je svaka nepravednost greh. dakle ne samo smrtni greh. Isus kaze ako ko rece budalo kriv je. ako ko pogleda zenu sa zeljom vec je ucinio preljubu.
   stoga jovan je imao cin krstenja za pokajanje,zasto? da bi cinom,delovanjem vidljivim,dokazno ulaskom u jordan,krstenik doziveo pokajanje kao nesto originalno i sama poronjenost vodom oznacava da se stari covek greha i li onaj koji se kajao na jordanu vise ne moze davati pod nove cini gresenja. zato je islo krstenje. jer ljudi su mogli samo reci,kajem se. ali Bog je pokazao nama sta je sustina pokajanja i danas. nikodemu je  Isus rekao tu noc kad je ovaj kao ucitelj izraela dosao,sta znaci raskajanost koja vodi coveka ka Hristu,tj. ka obecanju Bogu da vise ne gresi. a jovan je kaze krstio za pokajanje,da veruju onoga koji ima doci dakle Hrista. tako da samo vera u Hrista moze coveka doista u pokajanje dovesti i ne samo dovesti,vec kako je nikodemu kazano nanovoroditi odozgo sa neba,tako da je to pokajanje na zivot a ne formalizam i ponovo gresenje vec sutra. tako pokajanje je zigosana savest.  mnogi misle da ce post pred pricest te godine zbrisati njihove grehe,a potom iza pricesti mnogi opet iste stvari gresne cine,pa opet pred pricest uzimaju post i tako u krug. postan kupus,lezanje na kamenu,je proizvod zigosane savesti,ali ne i istinskog raskajanja na boljitak. pokajanje je akcija ne gresi vise i pecati se kao kod jovana znakom,tamo je bilo krstenje u vodi.a kod nas bi trebao biti znak svet zivot bez da gresimo Bogu vise,jer koji se oprosti od greha ne robuje vise grehu. tako da ne bih se slozio da covek nije okusio dobra pa cini lose dok ne bi okusio dobra,vec covek nije privucen dovoljno Hristovom recju,Gospodom i to je jedini razlog zasto covek gresi.covek koji je doista sreo Hrista vise ne gresi.znam sve one koji su iskreni u veri ma sta da su imali teski alkoholizam,kojeg se nisu mogli odreci,drogu,cigarete itd,sve su u kratkom roku odbacili kao gadost slusanjem reci,jer je pisano slusanjem reci raste vera. to je put pokajanja i vecnosti,Isus Hristos.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Posto je Isus Hrist bio prvi hriscanin ,to znaci da Jovan nije mogao biti hriscanin .
Potapanje u vodu prema tome ne moze biti krstenje .
Jovan je imao svoju sopstvenu sektu .
Isusova majka Meri i Jovanova majka Elizabeta su bile rodjake ,
i njegov dolazak na reku Jordan  nije bilo slucajnost ili bozija inspiracija.

Sto se tice Alkohola/vina i Isusa ,znamo da ga je pio ,znamo da ga je pravio i znamo da je savetovao druge da ga piju.

Ljudi koji za svoje probleme krive nekog drugog su hipokrate ,
Ljudi koji za svoje probleme traze spas u nekakvom Bogu su slabici .
Covek ne pravi greske zato sto nije privucen Isusovom recju vec zato sto ne razmislja svojom glavom.

« Poslednja izmena: 07. Dec 2011, 23:50:45 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Posto je Isus Hrist bio prvi hriscanin ,to znaci da Jovan nije mogao biti hriscanin .

Sto se tice Alkohola/vina i Isusa ,znamo da ga je pio ,znamo da ga je pravio i znamo da je savetovao druge da ga piju.

Covek ne pravi greske zato sto nije privucen Isusovom recju vec zato sto ne razmislja svojom glavom.

Isus nije ucio nikog da pije u tom kontekstu jer ne bi jasno kazano bilo da se ne varamo,niti jedan piojanac nece uci u carstvo Bozije. kada bi ljudi poslusali savet Hristov sa svadbe u kani galilejskoj na sta ti aludiras sve kafane bi davno same po sebi bankrotirale ili bile  mrtve odaje.
    jovan jeste krstavao na jordanu i sekta je mogao biti samo tebi mozda. ne znam otkuda ti,mozda od gledanja da cim nije bio naski srbin vec jevrejin da je sekta? nisam te bas razumeo tu. pokajanje je bilo obelezeno krstenjem u vodi,poronjenjem. to oznacava sustinu pokajanja,akciju a ne samo praznu formu bez novog zivota i ne gresenja vise. pitanje je bilo sta mislimo o pokajanju koliko sam temu razumeo.jednu od retkih sa hriscanskom sadrzinom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 

Isus nije ucio nikog da pije u tom kontekstu jer ne bi jasno kazano bilo da se ne varamo,niti jedan piojanac nece uci u carstvo Bozije. kada bi ljudi poslusali savet Hristov sa svadbe u kani galilejskoj na sta ti aludiras sve kafane bi davno same po sebi bankrotirale ili bile  mrtve odaje.
    jovan jeste krstavao na jordanu i sekta je mogao biti samo tebi mozda. ne znam otkuda ti,mozda od gledanja da cim nije bio naski srbin vec jevrejin da je sekta? nisam te bas razumeo tu. pokajanje je bilo obelezeno krstenjem u vodi,poronjenjem. to oznacava sustinu pokajanja,akciju a ne samo praznu formu bez novog zivota i ne gresenja vise. pitanje je bilo sta mislimo o pokajanju koliko sam temu razumeo.jednu od retkih sa hriscanskom sadrzinom.

Kases ti da Nijedan Pijanac nece uci u carstvo Bozije ,

Apostol Bratolomej je bio poznata pijandura i kockar u nekoliko drzava i gradova ,njegova opijanja su bila legendarna i bio je cuven kukcinar koji je mogao da zasedne na svakom slavlju zvan ili nezvan .Te osobine su ga cinile jedinstvenim i zbog toga i tih sposobnosti ga je Isus i primio u svoju putujucu druzinu .

Hajde kazi kako se zvala Jovanova druzina koja je postojala godinama pre Isusovog krstenja ?

Objasni ,Kako krstenje u vodi poniranjem oznacava sustinu pokajanja kod malog srpskog deteta da ne kazem bebe koja se nece cak ni secati niti biti svesna tog cina ?

Ma zasta da se kajemo covece bolesni ,sta nije u redu sa tobom ,sta si ti to toliko gresno uradio cobane ?
« Poslednja izmena: 09. Dec 2011, 07:05:17 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Još uvek postoji sekta u čijem učenju je Jovan Krstitelj glavni lik.
Ranije su oni bili brojni i jaki, na početku su bili i konkurencija hrišćanima.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

Kases ti da Nijedan Pijanac nece uci u carstvo Bozije ,

Apostol Bratolomej je bio poznata pijandura i kockar u nekoliko drzava i gradova ,njegova opijanja su bila legendarna i bio je cuven kukcinar koji je mogao da zasedne na svakom slavlju zvan ili nezvan .Te osobine su ga cinile jedinstvenim i zbog toga i tih sposobnosti ga je Isus i primio u svoju putujucu druzinu .

Hajde kazi kako se zvala Jovanova druzina koja je postojala godinama pre Isusovog krstenja ?

Objasni ,Kako krstenje u vodi poniranjem oznacava sustinu pokajanja kod malog srpskog deteta da ne kazem bebe koja se nece cak ni secati niti biti svesna tog cina ?

Ma zasta da se kajemo covece bolesni ,sta nije u redu sa tobom ,sta si ti to toliko gresno uradio cobane ?

ne znam ni jednog apostola da je bio pod alkoholom. ako si to izvadio iz nekih nadri knjiga to je drugo.
  ja nisam ni reci progovorio o krstenju male dece. tacno si rekao,da to  krstenje koji cine za badava cine,tj,nije za badava grese se Bogu,jer beba da bi bila krstena pre 12.god. kada se racuna Biblijsko punolestvo,mora najpre znati bar ime spasitelja,a ona nema predstavu ni kako joj se zove mama,otac ili kako se ona sama zove. mora biti pokajana a ona to ne moze,a niti treba dok ne bi bila zrelog uma idok ne bi cula propovedanu rec.
 a sto se tice gresnosti nema coveka da nije gresnik rodjen kao bebe tj. u utrobi zacecem. to je greh koji smo nasledili padom u edemu prevarom zmije djavola.
    da nije greha nebi smo bili ovaki kaki jesmo promenljivi i u izgledu i u svemu pa i smrt okusamo stoga.
      jovanovi ucenici su se zvali jovanovim ucenicima. danas u pravoslavlju ih vezu sa srpskim zilotima,a Biblija ne kaze da su oni kod jevreja tako potvrdeni. to su pretpostavke.
     vera u Boga je ovde sagledana u maloj pogresi. kako covek moze verovati ako vec nesto vidi,pa tu vera i nije mera.vera je dokazivanje onog sto ne vidimo,kao da ga vidimo. to je nacin kako se Bog objavljuje. vi idete sa zapregom napred a konjima pozadi i onda bijete kadzijom po zapregi,zasto vec ne krece,sto ne pokazuje kretanje. stavite konje u zapregu i krenucete. stavite um i svoje misljenje na polje vere,a ne veru na polje vaseg uma. to je kontra. tako pise.mir vama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Još uvek postoji sekta u čijem učenju je Jovan Krstitelj glavni lik.
Ranije su oni bili brojni i jaki, na početku su bili i konkurencija hrišćanima.

ne znam konkretno sta mislis ,jedino na zilote ,ali to je pretpostavka. a danas ako mislis na pravoslavne zilote mozda. inace jovanovi ucenici su poslusali propoved jovana i krenuli za onim za kim je on ucio,za Hristom.
 doista sve sto je Bozje od vremena Isusa nazivano je pogrdno sektom,ali to je tek jedan prorocki znak istine. ne daj Boze da me hvale. nije jos cas tome. Bog je onaj koji meri kudi ili hvali.u njegov dan tek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 11:50:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.155 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.