Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 18:43:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pokajanje  (Pročitano 74580 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
A ko si ti da sudiš o tome šta je mudrost i da li inteligencija može da spasi život?

A što je najgore, jednom rečenicom ti si izjednačio sve dobre ljude sa lošim, što znači da štogod su uradili, oni su isti?!
Ja sam neko ko tebi kaze da je mudrost samo rec i nista vise, rec koja ne predstavlja nesto sto postoji u materiji, i ko jedva ceka nekoga kao ti da dokaze da "mudrost" postoji u materiji i objasni molekularni sastav "mudrosti".
Posto ti citanje i razumevanje procitanog (  a o shvatanju i da ne govorim ) nije jaca strana, ponovicu da sam rekao da inteligencija do sada nikome nije spasila zivot, sto ne znaci da nece.

Ne postoje "dobri i losi ljudi", to je samo subjektivno misljenje.
I opet, rekao sam "da su svi ljudi koji su umrli - isti". Zivi ljudi su svi razliciti.
U zivotu - unikatni, u smrti - identicni.
Kapiras ?
Ziv Nikola Tesla - covek od najveceg znacaja za covecanstvo ( hipoteticki, da ne bi sada ulazio u raspravu zasto je on od najveceg znacaja ), mrtav Nikola Tesla - isti znacaj kao i bilo koje drugo zivo bice kojeg je unistila smrt.
Mrtav majmun = mrtav Nikola Tesla = mrtva materija
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Na osnovu tvojih tekstova mogu da zaključim da si teški materijalista, tako da bi svako dalje raspravljanje na ovu temu bilo trošenje umne snage i vremena, a da bi jedina korist (za materijalno) bila zauzimanje prostora.

Uostalom, nije me briga za tvoje mišljenje.

Sudija je taj koji određuje šta je dobro ili loše, jer je on neutralan. Pošto ti ne veruješ u postojanje sudije, onda cela stvar na relaciji dobro-loše gubi smisao, a samim tim i moja umešanost u to.

I ne, neću da ti odgovaram na sledeću objavu. Ako želiš da saznaš zašto, onda se vrati na početak i opet pročitaj.

P.S. Ako ti i dalje nije jasno, jbg. to ti je život.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2011, 00:53:06 od Zlaya90 »
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
Ako si spreman da spokojno budes neprijatan sebi, onda ces Isusu biti prijatno utociste.  Tereza Lisijska neka bese. . .  dakle spokojno, a ne ocajnicki, ne griza savesti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ono sto zelis da cine tebi, ucini to drugima.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 3310 sa buvljaka
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Ja se ne kajem za stvari koje sam uradio jer su me one stvorile covekom koji jesam .
Sta god da se bude dogodilo u mom zivotu ,radicu na tome kad se to dogodi .
Staje poenta brinuti o stvarima koje su se dogodile, osim sticanja iskustva za buducnost
Zasto brinuti o buducnosti kada zivim i uzivam u sadasnjosti ,
Ali da se treba spremiti za nepredvidjene stvari treba to je cista logika ,
imovine ,kuce ,automobili  ,hrana ,gorivo ,oruzije ,zato su sve samo komodeti ,
Porodica ,zene i deca nisu neophodni u ovom prenaseljenom svetu.

Gledao sam Nov Film sa vrlo interesantnim konceptom

"In Time"

Zemlja na kojoj svi prestaju da stare kad napune 25 godine zivota ,posle toga sat je aktiviran na njihovoj ruci i imaju jos godinu dana pre nego sto umru .Pare ne postoje vec je umesto njih vreme na tvom licnom satu za koje kupujes sve .Telefonski poziv kosta 1 min tvog zivota dok standarna soba u u skupom hotelu dva meseca tvog zivota ,vreme se konstantno razmenjuje izmedju ljudi i sposobni mogu ziveti hiljadama godina ,
a kriminalci kradu ili otimaju,u fabrikama se placa u minutima. Bogati imaju po nekoliko hiljada godina na svom licnom satu ali ako nekom istekne vreme on istantno umire.Da bi odrzali nisku populaciju stalno rastu cene i interes.Neki su po par stotina godina stari ali i njihova Majka i zena i cerka i on svi izgledaju 25 godina .
Vreme se razmenjuje na masini ili dodirom ruke .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
Ako si spreman da spokojno budes neprijatan sebi, onda ces Isusu biti prijatno utociste.  Tereza Lisijska neka bese. . .  dakle spokojno, a ne ocajnicki, ne griza savesti.
Jovan 12:25 " (Isus): Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni. "
"Mrzeti na dusu svoju" znaci znati da nas zivot nije u nasim rukama, kao sto je Isus znao da njegov zivot nije u njegovim rukama.
Covek moze da bude spokojan samo ako zna da nema kontrolu nad onim sto dozivljava.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
Mozda je to istina, eyepheelYU, mada je za mene licno istina da covek ipak uvek mora da daje sve najbolje od sebe. Samo onako prepustiti se reci zivota (mozak na pashi) kod mene se nije pokazalo najbolje, da ne ulazim sad konkretnije u licna losa iskustva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Nokia Luvmya 520
Mozda je to istina, eyepheelYU, mada je za mene licno istina da covek ipak uvek mora da daje sve najbolje od sebe. Samo onako prepustiti se reci zivota (mozak na pashi) kod mene se nije pokazalo najbolje, da ne ulazim sad konkretnije u licna losa iskustva.
Tako je, kako god to nekome izgledalo svako uvek daje svoj maksimum. Svi smo prepusteni svom maksimumu koliki god on nekome izgleda.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Budizam je daleko superiorniji kao religija u mnogim aspektima a specijalno po pitanju ceznje i patnje ,
Jer sve sto covek ima i sto zeli na ovom svetu pre ili kasnije ce da izgubi ili nikada nece imati.
Ta ceznja za " stvarima" moze biti materjalne prirode koja se odnosi na sve stvari koje je covek ikada posedovao ili poseduje ili duhovne prirode ,da li ceznes za slatkim kolacem ,ljubavi devojke ili zelis da budes sa tvojim bliskim koji su na drugom kraju sveta.
Sva ceznja ma koliko plemenita bila vodi patnji i bolu ,
Meditacija je jedan od nacina kako da se oslobodis tog bola ,
da se oprostis od svih tih svari i da ne zalis vise za njima ,
sto si ih propustio ,nisi imao ,izgubio ili kazao kao i svim pogresnim odlukama koje si doneo.
To je sve nepotreban teret .

Pokajanje za ucinjena dela treba doci iznutra ,
Kad se covek pita nekih pitanja zasto je nesto uradio,
tek kad nadje pravi zadovoljavajuci odgovor onda dolazi do oslobodjenja i oprostaja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

live and let live...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Citat: isidora_dora
Dj. Susnjic rekao: “Covek dozivljava vise nego sto razumeva, i bilo bi pogresno zakljuciti da na njegovo ponasanje (a dodala bih, i razmisljanje) utice samo ono sto razume, a ne i sve ono sto dozivljava premda ne shvata u racionalnim pojmovima.” A to izmedju ostalog znaci i da njegovo misljenje o stavovima koji su po njemu lakoverni, lakoumni, naivni i sl. su za njega i po njemu istiniti. Znaci li to da su zakljucci do kojih dolazi u svojim razmisljanjima istiniti? Tesko da se on moze uzeti kao reper za istinu!
Da bi covek mogao da ima dozivljaj on mora da razume sta dozivljava, zato razlikujemo osobu zdravog razuma i mentalno poremecenu osobu.
Istina je rec o onome sto postoji a neistina ( laz ) je rec o onome sto ne postoji. Trece reci nema.
Tako da je ekstremno lako znati ko govori istinu a ko prica bajke.
Citat

E sad, kako je nastajanje i nestajanje duha uslovljeno fizickim? Kako znas, pouzdano znas (!) da je zivot singularan? Tvoje izjave se doimaju kao vrlo samouverene. Odakle ti takva sigurnost? Da li je ona posledica znanja? Ili si jednostavno siguran u svoja uverenja, odnosno svoja uverenja (vishe) ne dovodis u pitanje? Sta mislis, da li je istina da zvanicnici kriju od javnosti mnoge informacije (pronadjeni skeleti, neobicne ljudske lobanje, ufo podaci etc.) ili su to samo price za dezinformisanje i skretanje paznje od egzistencijalnih pitanja? Mislis li da postiji nesto kao razvoj ljudske svesti, ili degradacije iste? Ili razvoj jednog aspekta (moglo bi se reci aspekata koji se fizicki manifestuju funkcijama leve hemisfere), a zastoj ili regresija ili nerazvijenost ili neosvescenost drugog aspekta ( onog koji je povezan sa funkcijama desne hemisfere mozga)? Bice da sam preterala sa pitanjima… I uopste preterala... : )
Tako sto duh ( rec ) postoji samo u krvi coveka. ( u nedostatku dokaza da postoji u nekom drugom zivom bicu )
Tako sto je nauka dokazala da je svaki zivot unikatan - singularan - neponovljiv. Svaki zivot je dokaz te cinjenice.
Nemam nikakvo "samouverenje", govorim ti ono sto jeste, ono sto je racionalno, ono sto je istina.
Kad god sam ovde pitao nekoga da citira neku moju navodnu laz, nisam dobio odgovor.
Da li ti kojim slucajem mozes da citiras nesto sto sam rekao i etiketiras to kao neistinu ili iracionalnost, kad mi vec postavljas takva pitanja ?
Naravno da je sve sto kazem posledica znanja koje imam.
Nemam nikakvo uverenje ( verovanje ), i voleo bih da mi objasnis kako si uspela da iznedris zakljucak da sam naveo bilo kakvo uverenje/verovanje.
Covekova egzistencija ne zavisi od informacije tako da ne postoji informacija od koje zavisi egzistencija coveka.
Naravno da postoji razvoj svesti ( od bebe koja nema svest do deteta koje je ima ) i ljudi kojima je svest "degradirana" svetom bajki.
Aposlutno je irelevantno koji deo mozga coveku daje zabludu o bilo kakvoj kontroli nad svojim zivotom.
Nisi preterala, svaki covek mora da postavlja pitanja i voli ( jedine dve stvari koje mora da radi ), neko vise a neko manje.
Citat

Ne snalazim se najbolje sa parcijalnim citiranjem, stoga ovako:
Da bi covek mogao da ima dozivljaj on mora da razume sta dozivljava, zato razlikujemo osobu zdravog razuma i mentalno poremecenu osobu…
Opet cu te pitati – na osnovu cega tvrdis tako nesto? Ti u potpunosti poznajes svoju podsvest? (Hajde da pretpostavimo da je svest prilicno osvescena – namerno upotrebljen pleonazam, samo – da li je zaista pleonazam?)
Tebi su apsolutno poznati razlozi zasto razmisljas tako kako razmisljas, kakvi porivi, nagoni, koji aspekti psihe ili nauceni obrasci izazivaju odredjene rezone, zakljucke, emocije i sisteme ponasanja i reakcija? Ili drugacije – ti u potpunosti poznajes sebe? Mada, unapred da kazem, cak da i odgovoris potvrdno, necu ti verovati. Jer takva izjava je neosnovana! Ili, ajmo ovako – ti tacno znas zasto te u odredjenom trenutku npr. zaboli glava (metereoloske promene, neispavanost, umor, neuhranjenost nerava, trenutna iznerviranost ili stres bilo koje vrste, razmisljanje o nekom tebi teskom dogadjaju ili odluci koju treba da doneses, u prostoriju je usao neko ko je trenutno bremenit problemima i strahom, ili tugom i depresijom i posto je sve i vibracija – ti to osetis, a da mozda ni ne znas svesno… Isto kao kad u prostoriju udje neko tebi drag i nasmejan i automatski ti “sine”, pa ti i sama prostorija deluje svetlija, kao i tvoj unutarnji horizont, mada u tom slucaju prilicno svesno zanas zasto je to tako… nemoj sad odmah da me izprozivas zbog ovakvih primera… : )). A to je samo delic mogucih ne(sa)znanih uzroka nekog dozivljaja npr. blizak prijatelj ili rodjak je u nekom problemu… Ti to ne znas, ali osecas se teskobno vec neko vreme, pada ti taj i taj “na pamet”, pomislis mozda i da ga pozoves, da vidis kako je, sta ima novoga… Ali zove on tebe i kaze ti da je mislio na tebe, da mu treba pomoc takva i takva… Kao sto je poznato da mnogi roditelji osete nemir kada se nesto hajde da kazemo “neprijatno” desava njihovoj deci, samo neki su malo ukacili signale i naucili da ih prepoznaju, a neki nisu, pa tek posle kazu: a zato sam iznenada osetio/la nemir vezano za tebe… Ili su i to ciste gluposti? Ili su mozda ti roditelji mentalno poremeceni?
Mesec utice na okeane i mora svakodnevno (plima i oseka), zasto ne i na ljude (70% vode)… a sta sve jos utice na nas (iznutra i izvana da tako kazem…) – i da mi u svakom trenutku tacno znamo sta dozivljavamo… Tesko… Koliko puta uhvatis sebe, sa krajiccima nekih misli – pa se zacudis odakle ti uopste takve misli… Neki se posvete introspekciji, pa malo bolje upoznaju tok i prirodu misli, malo nauce da ih iskanalisu, ili nauce da ne reaguju na neke misli, da ih jel’ posmatraju… A opet, jesmo li mi voljno iskreirali svaku misao? Odakle toliki roj… itd… Sad cu da mislim ovu misao! I nijednu drugu! Nece moci…

Da li ti kojim slucajem mozes da citiras nesto sto sam rekao i etiketiras to kao neistinu ili iracionalnost, kad mi vec postavljas takva pitanja?...
Napisala sam da su ti izjave pod vrlo samouverinim tonom. I zato sam te pitala odakle ti tolika sigurnost. Nisam te etiketirala, pitala sam te. Nigde ne kazem da lazes, niti mislim da lazes, ali se pitam, tj. tebe sam takodje pitala (ne ironicno, nego zaista pitala) – odakle ti tolika sigurnost? I to je sve… Mozda sam u drugom delu posta tebi, opet popustila sa onom pominjanom preciznoscu, ali ne vidim da sam ti rekla da lazes niti sam zelela da ti to kazem bilo otvoreno, bilo izuvijano. Ti pocesto provlacis rec laz (ogranicavam se samo na one tvoje postove koje sam procitala) i onda kada niko ne pominje laz. Mozda bar u nekim slucajevima zapravo mislis na neznanje…
Da smatram da si lazac ili lazov ne bih ti ni postavljala nikakva pitanja.

Aposlutno je irelevantno koji deo mozga coveku daje zabludu o bilo kakvoj kontroli nad svojim zivotom… Ovo sto si rekao je ziva istina i slatko sam se nasmejala tvojoj zivahnoj i preciznoj formulaciji i mom nedostatku iste…  Mada, opet, na osnovu cega sad izjavljujem da je to ziva istina? Na osnovu toga sto mi se izjava svidja ili toga sto se uklapa u moje vidjenje istine ili toga sto to zaista jeste istina. Ti ces reci – istina je! I evo, smejem se zbog toga. Ne zameri, to je dobronameran smeh i na moj i na tvoj racun…

Naravno da je sve sto kazem posledica znanja koje imam.
Nemam nikakvo uverenje ( verovanje ), i voleo bih da mi objasnis kako si uspela da iznedris zakljucak da sam naveo bilo kakvo uverenje/verovanje… 

Da li si u nekom trenutku zivota naucio vise o nekoj temi, osobi, sebi, prirodi, bilo cemu… pa zakljucio da tvoje dotadasnje znanje o istom nije bilo potpuno ili nije bilo bas potpuno tacno, pa si to nadopunio novim znanjima? Da li to znaci da si do tada lagao? Da li to znaci da si do tada imao znanje? Ili uverenje o tome da je to znanje? Malo sam se zaplela, ali kapiras sta hocu da kazem… Cini mi se da je kod svakoga, pa i kod tebe, ponesto sto tretira kao znanje, ipak, bar u nekoj meri ili bar ponekad uverenje, posebno ako je okostalo i ne dopusta dalja preispitivanja, ne dozvoljava prodor novih saznanja i informacija, njihovu proveru, evaluaciju i sl. i na  osnovu svega toga reorganizaciju stavova…
Najveca moguca informacija (moglo bi se reci najinformativnija informacija : )) bila bi informacija bez redundance (a redundanca je nesto sto nam je vec poznato), ali takva informacija onda ne bi imala cime da se primi upravo zato sto nema te redundance… To mi je svojevremeno bio vrlo interesantan podatak, a i danas je… I deluje mi tako istinit…A tebi? Evo, opet se smejem…

Nisam neko ko voli i ko zeli da etiketira, i etiketiranje tebe (niti bilo koga drugoga) mi nikako nije bila namera. Postavljala sam pitanja… I kad vec komuniciramo (posebno ja, kad se ovako raspisem), zelim da kazem i to da upravo ti lako prozivas druge ljude, da budem preciznija - pre njihova razmisljanje i stavove nego njih same, ali ipak prozivas, a kada se tebi postavi neko pitanje odmah si u odbrambenom modu. Mada, to nam je uglavnom svima mehanizam, mslm, taj odbrambeni, nazalost. Tako smo naucili, kada je cesto homo homini lupus (est)… Ne usudjujemo se da budemo iskreni ni sa samima sobom, a kamoli pred/sa drugima, jer ce drugi odmah donositi raznorazne sudove i na osnovu njih utabati predrasude… Pa onda, jao, mogu da ispadnem glup/glupa, ili neadekvatan/na ili nepotkovan/na znanjem ili zao ili lud ili blesav… Tako da - oprezno sa iskrenoscu, sto sa razlogom, a sto i bez... s obzirom na nacin na koji zivimo, komuniciramo i na koji se ophodimo prema sebi i drugima... No dobro…

Hvala na odgovorima i posebno hvala na poslednjoj recinici.
Lepa je i istinita!
Informacija sa redundancom, ali takvih informacija i redundanci nikad suvishe!
« Poslednja izmena: 09. Nov 2011, 00:14:32 od isidora_dora »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 18:43:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.