Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pohvala, sta mislite o pohvali? Kako reagujete na pohvalu? Da li se hvalite?  (Pročitano 33918 puta)
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S Advance
Naravno, slazem se sa time sto si rekla, ali, mi pricamo o osnovanoj pohvali (kada smo sami svesni iste) tj. bar ja pricam o njoj...

Zar bismo se hvalili necim u sta nismo sami sigurni rizikujici tako da budemo posramljeni kada se istina otkrije? Ima i takvih ljudi... ali oni zaista vredni hvale nece to da rade radi "publiciteta"...

A za budezet i skidanje, to je stvar viseg stupnja pohvale, odnosno, sta je drustvo tada smatralo vrednim... verujem da su onog u to vreme bez ordena smatrali izdajnikom/besposlicarem/nesposobnjakovicem... to je "nuzna" pohvala, da se ocuva status... o tome se misli jedinim delom kada se prica o "pozitivnoj nuli"...

Ali opet, moze se smatrati sam taj doprinos kao licna pohvala... to sto je neko to krajnje podlo iskoristio - njemu na (ne)cast...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Ne nisi ukapirao, tupadžija bi se toliko uzdigao zbog pohvale da je bio spreman da uništava živote drugih ljudi samo da oni ne bi uništili njegov mehur od sapunice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S Advance
A pa da (ovo kao kad odgovaram na ispitu, pa sam se najednom setio  Smile) - to stoji...

Ali avaj... kako ubediti drugog coveka u sopstveno misljenje kada svako vuce na svoju stranu... zato ni religija ni kultura nisu na odmet... a s obzirom da je jedno slobodna volja a drugo slabo izrazeno (bar u nasoj zemlji) - nema resenja...

(sad ce neko da doda: Osim izbora  Smile)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Brzina je takodje subjetkivan stav...
Barte, ajd sad sve svedi na paradoks.

Brzi postovi su kratki, a oni koij nisu su dugi...

Nije dzaba neko pomenuo "kurs brzog pisanja"  Smile

Ajd sad. Sto se multidimenzionalnosti tice... Imas razna ponasanja... Neogranicena. Recimo. Ali tokom godina iskustva ljudi sticu razna znanja koja su uokvirena - mudrosti. Time se stav "uokviruje" i ogranicava...

Citat
da je vredna i tudjih misljenja... nema tu niceg loseg, ali zar je time ne hvalis na neki nacin?
Brate, odustajem  Smile Batali ovu pricu. Ti mislis da "da" - ja mislim da "ne". Over and out. Postoji razlika izmedju tih pojmova... Posto mislim da je to ocigledno necu vise da pisem o tome.

Citat
Zar bi spominjao neku temu koja nije vredna hvale...
Ovakva konstrukcija sama od sebe paradoksalno zvuci. Jedno je zanimljivo, drugo je promocija, trece je hvala. Spominjem temu ne da je neko hvali vec da podstaknem pluralizam.

Citat
Obaranje sam poistovetio sa sukobom
Nemoj samo da se i oko ovoga sporimo jer ova dva nisu sinonimi...

Citat
Zasto bi supervizori brisali mudrosti nekih od clanova? Zato bi ti zeleo da se uradi tako nesto?
Smeta ti tudja hvala?
Zar ti to ne radis isto na temi o "mudrostima burek clanova" na religiji?

Hvalis postove koji su vredni citanja... samo izdvajanje je neka vrsta pohvale... cak i "najvece odvale" na neki nacin... ima tu doze originalnosti, hteli mi da priznamo to ili ne...
Odustajem od rasprave ovog tipa zakljucno sa ovim postom. Nema veze sa temom...
Nisam rekao da supervizor brise moj post ako ga neko vidi kao mudrog. Vec da brise ako sam se ja ikada izjasnio da je mudar... Ali, posto to nije tema, Necu vise da pricam o tome...

Ne smeta mi tudja hvala. Samo joj ne pridajem neki znacaj. To po meni znaci samo da neko ima slicno vidjenje/misljenje kao ja. Sta je to mudro - to samo dobri Bog zna.

Samo izdavajanje nije vid moje pohvale. Nego da sam osetio "to nesto" (magicno, da kazem) u sebi. Taj osecaj nema ama bas nikakve veze sa hvalom... I citiram ne da nekog pohvalim, vec da i neki drugi clanovi osete to nesto u sebi.... Nadam se da je sada jasnije...

Citat
cak i "najvece odvale" na neki nacin
ma, da... I to su pohvale. I frojd se zajebao kada nije video da je pohvala u srzi svih stvari. Jebes nagone...
----------------------------------------------------

A sad malo psiholoskog aspekta:

Citat
Ali većina ljudi prihvataju pohvalu kao istinitu.
Ovo je odlicna konstatacija. Kako covek reaguje i prihvata pohvalu. I veza sa podvalom.
Sigurno je neka od vas zena cula za neki primer poznanica neke zene "sa novom frizurom" kaze da joj je frizura dobra (iako je blagi uzas  Smile ) i da je ta zena to prihvatila kao istinu (iako se mozda i ona dvoumila kakva joj je)

Citat
Ovo je samo jedan primer kako se pohvalom može manipulisati.

Lepo Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S Advance
Citat
Samo izdavajanje nije vid moje pohvale. Nego da sam osetio "to nesto" (magicno, da kazem) u sebi. Taj osecaj nema ama bas nikakve veze sa hvalom... I citiram ne da nekog pohvalim, vec da i neki drugi clanovi osete to nesto u sebi.... Nadam se da je sada jasnije...

Pa znaci sa ciljem je izdvajas, da i drugi osete to magicno, to je svrha i zbog toga je vredna... Mozda ti time ne hvalis, ali ljudi cije citate izdvojis kao "magicne" bi trebalo da shvate da su na neki nacin zaista pohvaljeni...  Smile

I neka treca lica bi pomislila da ti jednostavno hvalis te citate (kao mudre) i ne bi to uzimali ni za zlo ni za shlithanje... mozda bi pohvalili i tebe i taj tvoj trud (opet), ali ti bi samo osetio to "magicno" i vratio se stavu da to nema veza sa "prijanjem iz hvale"  Smile

Da, slozio sam se da moze da se hvala koristi u manipulativne svrhe, ali (da objasnim na tvom primeru)

Ako ta zena nema svoj stav o tome da li joj nesto lepo/ruzno stoji, onda ce prihvatiti bilo ciji drugi, bilo to istina ili ne, tako da cemo iskaz druge zene koja joj "pakosti"  nazvati kao "laz" a ne "pohvalu"... a pravu sustinu o tome sta je lepo a sta ruzno (zbog cega to smatramo kao "laz" a ne "istinu) namece kultura, drustvo ili (izvinuces me) subjetivan stav ako nista drugo...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
sad bi mogli da okrenemo i na pohvalu ludosti, samo malo sam umorna za večeras. A i Fil ode da spava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
A sta je zapravo lose u pohvali?  Mene jedino nervira kada ljudi sami sebe hvale na sva usta - i to recima a ne delima - i kada su u ''ja pa ja'' fazonu, ali ne vidim sta je lose u tome udeliti nekome neku lepu rec, odnosno rec hvale.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
gorices u paklu.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Citat
ali ne vidim sta je lose u tome udeliti nekome neku lepu rec,
normalno da ne vidiš, tebe je đavo uz'o pod svoje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
inace, ako si propustila osma, pohvala je dobra kad je recena u sljedecim situacijama i pod sljedecim uslovima:

Citat
1) Je zasluzena, pa nije slepa pohvala vec nesto blisko istini.
2) Sa merom, da ne bude laskanje.
3) Informativnog karaktera, da nije u sluzbi ega.
4) treba znati vreme i mesto da se ona kaze, a ne isticati sebe po svaku cenu.
5) ne treba da ponese coveka, jer potvrdjuje sujetu

dakle, uzmi u obzir sve ove stavke, jos jednom promisli, opet uzmi u obzir, zapitaj se, pa prelomi.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.