Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pohvala, sta mislite o pohvali? Kako reagujete na pohvalu? Da li se hvalite?  (Pročitano 34050 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG 4X HD
Citat
uz to obožava da mu se šlihtaju a extremno je osvetoljubiv prema onima koji to odbijaju.

Ti koji odbijaju da mu se slihtaju verovatno i ne veruju u istog .Kako onda mogu da optuze Boga za neko lose desavanje ? LJudi koji ne veruju u Boga obicno misle da su oni Bog ,pocetak i kraj i logicno onda da trebaju sami sebe kriviti za losa desavanja. Ali ne - kad se desi nesto dobro - ja sam za to zasluzan ,a kad je lose onda je kriv Bog jer mi se sveti sto ne verujem u njega . Nije u redu ta logika ...
Generacijo, propustila si da shvatiš poentu mog posta, nije bitno da li neko veruje ili ne, poenta je da kada bi se ugledali na hrišćanskog Boga ( ne slušali šta on savetuje, nego radili kako on radi ) svi bi bili nadobudni i hvalisavci, osvetoljubivi itd...
Ne znam da li sam dovoljno jasan, ali ne uzimajući u obzir kontradiktornu metodologiju , krajnja poenta hrišćanstva je da se vernik približi Bogu a to podrazumeva da bude što sličniji njemu koliko je to moguće.
Kontradiktorno je to da se preporučuje skromnost a sam Bog nije skroman, preporučuje se da se okrene drugi obraz a sa druge strane se preti odmazdom koja se proteže na nekoliko generacija.
Kao da ti neko ko ne vadi cigaru iz usta kenja što pušiš, a u isto vreme od tebe traži da se u svemu ugledaš na njega, i to pod pretnjom kazne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako sam nesto uspesno uradio ili postigao neki uspeh na bilo koji nacin a pri tom kad me neko pita:"Sta ima?" a aj mu/joj ispricam svoju uspesnu radnju to ne znaci da se ja time hvalim...kolege su objasnile na predhodnim postovima sve tako da ne moram da pisem...
IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Kao sto Arli rece, volim da pohvalim druge ljude koji su zaista to zasluzili, a ja merodavna da to (pr)ocenim... volim da primim zasluzenu pohvalu, ali mi je u tom slucaju veoma bitno ko ju je uputio. Sto se tice sopstvenog hvalisanja, nemam tu "naviku", dela govore vise od reci Smile

Moja prijateljica rece nesto sto mi se dopalo: "Ne hvali me i ne tapsi me po ramenu, plati moj trud, moje vreme i moje zalaganje... zna se ko zivi od slave, ja od toga ne mogu da kupim hleb." Ko je razumeo, shvatio je Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Nije vas bilo dosta zainteresovanih za diskusiju.  Smile Stoga se ukljucujem ponovo!  Smile

Citat
"
Volim da pohvalim drugog  i da primim pohvalu, i jedno i drugo kada je zasluženo, i jedno i drugo sa merom.
Umem i sam sebe da pohvalim, kada imam čime da se hvalim. To je više informativnog karaktera , da obavestim nekoga šta sam uradio i da istaknem da sam zadovoljan svojim rezultatom. Ovo pogotovo sa merom.
"

Mislim da je ovde Arlekin u pravu. Pohvala moze da bude "kvalitetna" samo ako:
1) Je zasluzena, pa nije slepa pohvala vec nesto blisko istini.
2) Sa merom, da ne bude laskanje.
3) Informativnog karaktera, da nije u sluzbi ega.
4) treba znati vreme i mesto da se ona kaze, a ne isticati sebe po svaku cenu.
5) ne treba da ponese coveka, jer potvrdjuje sujetu

Citat
"
Ovako, kada si svestan nečijih sposobnosti ili nečijih kvaliteta, više ga ceniš. To je jasno. A kako ćeš ti saznati za njegove kvalitete i sposobnosti? Možeš da saznaš igrom slučaja ali svrsishodnije je da on to istakne, tj. da se pohvali.
"
A zasto to mora da bude pohvala? Zar ne moze to da bude prica neka prica informativnog karaktera u najopstijem obliku? A opet ako se vec neko hvali --> ako je u skladu sa rezolucijamaSmile ) 1, 2, 3, onda je OK.

Jedan primer. Jedna ovca je izasla na ispit i znala je za 8-9. Molila je i preklinjala profesorku da joj da 10 (bila je spremna i da se kresne sa njenim muzem za ocenu, cini mi se). I ova joj da 10... I posle se "hvali" i istice svoje "kvalitete" kako je spremila ispit za par dana i kako je to ona olako polozila i svima pokazala da "zna znanje"... Sto je najgore, tad sam bio tu i slusao. A slusao sam i njenu verziju istine. Kompleksasi...

Citat
"
Ako se povede tema o, lupam, crtanju , možeš i da ćutiš i gledaš tuđe radove ali zar nije normalno reći "e, pa i ja umem ponešto da nacrtam, evo da pokažem" , tj. da se pohvalim svojim radom.
"

Ako tako skromno kazes, onda nije pohvala... "Ponesto"... To nije odlika hvale, vec skromnosti. Ko to tako kaze, ima moje duboko postovanje...  Smile

Pricao sam sa dosta dobrim bubnjarima (da ne kazem odlicnim, koji skidaju Cannibal Corpse bez problema) i oni su pokazivali skromnost. Niko od njih nije izjavio da je "odlican bubnjar". Sto covek vise zna, svestan je da dosta toga ne zna. To je ono sto mu daje skromnost.

Citat
"
A zašto ne pokazati drugima, sreća je najlepša kada se podeli sa nekim.
"

Sad odosmo na neku drugu temu... Pitanje je da li je ovaj iskaz tacan... Pitanje srece i kako ljudi reaguju ako je imate... Narocito stranci ili osobe koje povrsno znamo...

Citat
"A ako nešto funkcioniše u prirodi možeš biti siguran da je to ispravno."
Zenka nekih pauka pojede svog muzjaka nakon oplodnje, pa da li se to isto moze primeniti na ljudsku rasu? Ispravno, a?
(ima takvih primera 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000)

Dakle, Arle, nemoj da uzimas poneki primer (a opet si masio poentu...) i da ga uopstavas i da uradis jos ono sto je logicki najopasnije - da projektujes na ljude... Los zakljucak...

Covek, kada radi nesto vezano za posao, treba da se hvali koliko god to moze, jer je tada (na intervjuu, ne primer) njemu cilj da se proda... To nisu prijatelji vec klasifikatori. Oni odredjuju da li ces (recimo) biti primljen ili ne.

Tako da se ovo tvoje "šepure i izvode nekakve složene "plesne korake" koji nisu ništa drugo do isticanje spostvenih kvaliteta." moze svesti pod "dobar posao"  Smile . Jer oni imaju tu svoju sezonu parenja a kad prodje, "ne hvale" se vise... Cilj je odraditi "dobar posao"...

Citat
"Praktično gledano, ljudi će više ceniti one čijih su kvaliteta svesni."
Ne znam bas koliko je ovo ispravno misljenje. Covek cesto ne ceni drugog coveka ako nije moralan i nema vrlinu, pa da je i najbolji kosarkas, politicar, ....

Cesto (bar ja u svom okruzenju i dodiru sa ljudima) cujem da neko kaze "Ma on je djubre, dzaba mu sto je..... i ima......... i zavrsio je fax sa .......... kad je .............. i ...............".
// mozete bilo sta ubaciti u ovaj template umesto tackica...

A ko ce da se hvali sa pravim kvalitetima? Ko ce da kaze, hvaleci se "ja sam umeren", To nisam sretao...

Citat
"Po tvojoj logici pisac koji napiše knjigu ne treba nikome da je pokaže,"
Opet masis poentu.  Smile Jer pisci nisu jedna celina. Mozemo da razlikujemo razne kategorije pisaca, a ja cu da izvojim dve (koje su dobar primer u ovom slucaju)

1) Pisci koji zele da se dodvore publici. Njima je cilj da "titraju jaja" publici i dobro prodaju knjigu.
2) Pisci koje bas zabole kakvo je tekuce stanje morala drustva, nepisanih normi i tako dalje, i koje takodje zabole da li ce ih neko shvatii. Oni zele da nesto kazu jer osecaju to u sebi, bez obzira na sve. Oni imaju potrebu da pisu.

Citat
"Neka je i vladika ali to je glupost."
Lepo, lepo ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat
"Pa naravno, da se nemam cime hvaliti ne bih se ni hvalila"
Samo se ti hvali i kvari se. Hvala dosta toga kaze o tebi.

Citat
"ti si sad tako lijepa i pametna i svi frajeri te hoce, a da nisi lijepa i  pametna, da li bi te oni htjeli?".
Hahahaha. Ima tu nesto i u onome - "biti dobar u dusi"...

Citat
"Uostlaom, planina to iskazuje na drugi nacin, recimo odronom zemljista .. ili vulkanom? Ili nepristupacnoscu? Itd. Hvali se i planina, samo to ne pokazuje rijecima."

Odavno nisam procitao veci bullshit

Citat
"Uzdizanje=Pohvala"
Izvesni clan Harmonija je pokazao da i tu gresis...

Citat
"Dakle, uzdizem se i pohvaljujem i hvalim zato sto sam puna vrlina i pozeljnih osobina, sto da budem neskromna pa da kazem 'ma nije, nemojte da mi govorite kako sam divna i pametna, jao jao'. Kad jesam 
Razlog u psihi? Pa rekoh vec, ima se, moze se, sto da ne."

Sto da budem neskromna. Hahahahahah  Smile  Smile  Smile

Citat
"Sta, dobar si pametan, super, aj da pricamo da vidimo jesi li na mom nivou 
Ne znam o kakvoj iskompleksiranosti pricas, ljudi vide da se ne hvalim napamet tj bez razloga"

Smile  Smile

Citat
"Sto se tice religija u to zaista necu da ulazim, da ne bih rasplamsala jos koju paralelnu diskusiju."
Hvala sto mi me postedila toga. Mada mislim, da ne bi odgovoriao nista detaljno vezano na tu temu...  Smile

Citat
"mislim da to ima veze s horoskopskim znakom "
Opet kazem, hvala sto nisi pisala o religiji...

Citat
"U stvari ti je krivo što se niko nije složio sa tobom, voleo bi da ti se malo šlihta neko jel da? "
Nemoj ove fore, u sali pa privali. Ako neces da ozbiljno pricamo, ne moras... Wink

Kao sto gottago kaze - volim "normalne neistomisljenike".
(a ne one koji podbadaju u nedostatku argumenata)

Citat
"Ovi postovi, tj citirani postovi od Filozofera ozbiljno pocinju da uticu na vugla."
Evo, umanjio sam sa smajlijima u ovom postu...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A sada Bonus: mali tutorijal kako (ne) treba biti dobar hriscanin  -- --- -- by Lolana

1) Kad me neko pohvali ,moj ego naraste kao hlebic pod kvascem .Obozavam pohvale ,makar bile i neiskrene .
 Smile

2) Godi mi i imponuje i cesto se i pravim lazno skromna ,govorim ma nisam ja to samo da bih jos par puta cula -ma jesi ,ma jesi !

3) Ja se hvalim jer volim da cujem lepo o sebi ,pa ako me ljudi u zadnje vreme ne hvale dovoljno ,onda moram ja sama sebi da dajem podrsku .  Smile

4) U realnom zivotu se hvalim ,a na forumu sam jako skromna -mozda bih mogla malo vise sebe da reklamiram ,postavljam svoje najbolje slike i posle uzivam u komplimentima - razmislicu o tome .

5) Iskreno - volim kad sam u centru paznje ,tako sam navikla od malena i to se sada tesko moze ukrotiti .

//sto jes', jes'  Smile

6) Pa jednostavno volim da radim ono nakon cega se lepo osecam

//komentare na ovo cu izostaviti. Mislim da nisu potrebni...

Citat
"A meni se baš čini da je Bog jedna prepotentna i nadobudna faca, uz to obožava da mu se šlihtaju a extremno je osvetoljubiv prema onima koji to odbijaju."

Dobro si rekao. Cini ti se.

Citat
"Znači, radi kako ti kažem ili ću ti 'ebati sve po spisku...interesantna moralna poruka."

Bude mi tuzno kad ove zapovesti fula jedan "stariji" covek (uslovno receno), a recimo (mladi) Magic Master ih razume srcem i svestan je njihovog znacenja... Jebiga...

Citat
"Čini mi se  ili je Bog baš onako jedan vrhunski hvalisavac?"

Cini ti se.

Citat
uz to obožava da mu se šlihtaju
hahahahah sjajno  Smile Smile

Toliko o slihtanju

"Generacijo, propustila si da shvatiš poentu mog posta, nije bitno da li neko veruje ili ne, poenta je da kada bi se ugledali na hrišćanskog Boga ( ne slušali šta on savetuje, nego radili kako on radi ) svi bi bili nadobudni i hvalisavci, osvetoljubivi itd..."

Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

A ti to sudis Lolani da li je ona dobar hriscanin ili nije ,jesam dobro shvatila ?
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Ne, nego pisem tutorijal kako biti dobar  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 

Ne zanima me tvoje misljenje o meni ,ja sam svesna svojih mana i gresaka . Ja sam bila iskrena u svom odgovoru i ne vidim razlog da sad nesto likujes i tvrdis kako je sve to grozno ,a kako si ti skroman i pravi hriscanin u dusi i srcu .
Daleko si ti od vrline ...isto kao i ja i mnogi ovde .
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Zato sam i stavio "(ne) treba". Jer nisam siguran za tutorijal.

Jer ce neko shvatii ove vrednosti kao ispravne, a neko kao pogresne. Sve je na dragim citaocima.

Neko ce te shvatiti kao dobru a neko kao losu. Neko ce voleti ove tvoje vrline, a neko ce ih vidtei kao mane.

Ali da smanjimo off. (ovo je bilo samo malo obrazlozenje tutorijala)

Ti nisi tema. Tema je pohvala.
Drzite se teme inace ce Oblacak i Goa da izvade utoke  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Citat
Neko ce te shvatiti kao dobru a neko kao losu. Neko ce voleti ove tvoje vrline, a neko ce ih vidtei kao mane.

Bitno je da tebe dezurnog filozofa svi vide kao dobrog i jako,jako smernog i skromnog . I svi ce te voleti jer si tako skroman pa si iz te giga skromnosti otvorio i ovu temu - da pokazes ljudima koliko si zapravo skroman i da te svi pohvale sto kudis nas neskromne i ego manijake.
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 03:15:57 od lolana »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Bitno je da tebe dezurnog filozofa svi vide kao dobrog i jako,jako smernog i skromnog . I svi ce te voleti jer si tako skroman pa si iz te giga skormnoisti otvorio i ovu temu - da pokazes ljudima koliki si zapravo skroman i da te svi pohvale sto kudis nas neskromne i ego manijake.

Smile Da, bas sam zbog toga otvorio temu. Da promovisem sebe  Smile  Smile Hahaa. Ne verujem sta citam. Postedi me ovakvih komentara  Smile . Temi sam pristupio ozbiljno. Ja nisam tema, takodje. vec je tema pohvala.

Nije bitno kako ce neko da me vidi. Bitno je samo sta dobri Bog vidi. Sta ljudi misle - nije bitno.

Izvinjavam se zbog Off-a.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.