Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 14:09:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na Istok - Srbija i Rusija danas  (Pročitano 885783 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung 
Поредити Русију и Сибир са енглеским, француским и шпанским колонијама је испод нивоа само тако... Није вредно коментара...

Ja sam nabrojao i one, koji nisu imali kolonije ili su imali tek ponesto i zamisli, opet bolje stoje od majcice i suncane Spanije.

Citat
И још једном, теби је Шпанац можда гоља, јер ти живот посматраш кроз дебљину новчаника, неко други то не ради тако... Немој отимати другима право да тврде да је нешто друго, а не новац, смисао живота...  Smile

Smisao zivota je krajnje individualna stvar. Ne postoji nigde obrazac za smisao zivota, koga se cela nacija drzi, osim ako ta nacija nije poput Severne Koreje, sto je opet nametnuto, tako da je cela tvoja poenta najobicnija prazna demagogija, koja relativizuje postignuto kod drugog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Празна демоагогија је то што ти државе, народе и напредак гледаш кроз количину новца и технологију...  Smile

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Поредити Русију и Сибир са енглеским, француским и шпанским колонијама је испод нивоа само тако... Није вредно коментара...

Ja sam nabrojao i one, koji nisu imali kolonije ili su imali tek ponesto i zamisli, opet bolje stoje od majcice i suncane Spanije.

Citat
И још једном, теби је Шпанац можда гоља, јер ти живот посматраш кроз дебљину новчаника, неко други то не ради тако... Немој отимати другима право да тврде да је нешто друго, а не новац, смисао живота...  Smile

Smisao zivota je krajnje individualna stvar. Ne postoji nigde obrazac za smisao zivota, koga se cela nacija drzi, osim ako ta nacija nije poput Severne Koreje, sto je opet nametnuto, tako da je cela tvoja poenta najobicnija prazna demagogija, koja relativizuje postignuto kod drugog.
Просечан Шпанац уме да ужива у животу и заиста му новац као такав није светиња (не одбија га, али баш и не би баш и дао душу). И врло слично гледа на "немачки менталитет" као и просечан Србин.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
mob
Samsung Galaxy S2
Празна демоагогија је то што ти државе, народе и напредак гледаш кроз количину новца и технологију...  Smile

A kako drugačije ? To su merila uspeha, uz standard, socijalu, zdravstvo, a za sve to je potreban novac.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
Комунизам је онда имао два (социјала, здравство) од три, слично као капитализам (стандард, социјала)...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
mob
Nokia 3510

A,znam,znam. Toliko cinjenicno da ne umes da razlikujes crkvu/popove i veru. Bio vernik ili ne,takve kompleksase najvise volim da slusam. Jos kad krenu da se frljaju nekakvim naucnim stvarima i glume velike intelektualce,a nemaju pojma koliko ne znaju...

Odakle ti to da ne umem? Razlika je jasna. Ono sto nije jasno je sta je od to dvoje gore.

Citat
Meni samo nije jasno zasto,ako ti to toliko smeta,ne uzmes i lepo pohapsis sve popove koji ti smetaju,ili jos bolje - napokon odjebes odavde u neku bolju zemlju.

Ja znam da su : 1.Srbi 2.Sloveni i 3.pravoslavlje nesto najgore sto je ikad zadesilo planetu Zemlju,i pravo da ti kazem,i meni sve cesce dokurci ova raspala,naopaka Srbija.
Ali jebem mu mater,danas barem postoje jeftine avionske karte u jednom pravcu.Ako ti se tolko ne svidja,ti idi. Nisam ja ni duzan ni voljan da slusam tvoje pljuvacine jer si kao mali imao neko razocarenje ili te je neki pop odrao za nesto.Dovoljno mi je vec sto na TVu slusam kako smo genocidni i zli,i mada jesmo veoma naopaki i svakim danom ima sve manje i manje nade za nas,jebem mu mater vise Smile ,ne moram jos povrh svega toga da slusam i o zlom pravoslavlju i njegovim zlim slugama.Pun mi je bre vise.Oladite malo.Ili odjebite.

U stvari,kad bolje razmislim... lupaj sta oces,jebe mi se. Ja ionako vise ni ne postujem ovde,ovo sam svratio posle tacno godinu dana da vidim sta se promenilo,i,naravno,nije nista.Sve sami intelektualci i nepogresivi eksperti za sve i svasta. Nadam se da ces jednog dana uspeti da izlecis tu svoju opsesiju,a ako nista drugo,barem da skupis pare za kartu za neku "protestantsku" zemlju.

Meni nije jasno, da neki jos uvek ne shvataju da je proslo vreme, kada je moralo biti dobro i kad nije dobro, kada je sve OK, iako nije OK, pa i dalje skacu na svaku kritiku, kao da ih je nesto zestoko ugrizlo za dupe. Mozemo ovo i obrnuti. Kupi kartu i trk u Severnu Koreju ili na Kubu, pa neces slusati, odnosno neces moci da cujes, bilo sta o onom sto ne valja.

Ne meni ne smetaju Srbi, vec mi smetaju idioti u Srba, a ima ih na pretek, sa svih politickih strana. Smetaju mi naivnost, glupost, kompleksi, kako vise, tako i nize vrednosti, potpuni nedostatak samokritike i sta sve jos ne. A ako hkj-uu to smeta da cuje, pa rekoh vec, imas vec divnih mesta na planeti Zemlji, gde takve stvari jednostavno nije dozvoljeno preispitivati.

I jos za kraj. Nije Engleska jedina koja je imala kolonije. Imala je Spanija ogromne prihode od svojih. Ima i Rusija prebogat Sibir, pa su i jedni i drugi uvek bili i ostali golje, u odnosu na Britance. A da ne pricam jos o velikim kolonijalnim silama poput Nemacke, Svedske, Norveske, Danske. Smile

Немачка,шведска и Данска су биле трећеразредне колонијалне силе у односу на УК, Шпанију, Француску, Португал па и Холандију. А што се тиче тога где се УК налази данас и мала деца знају да се ради о екс  великој сили чијем суноврату нема краја. Брисел се својски потрудио да једну супер силу сведе на ниво циган мале

Одљев мозгова: два милијуна људи иселило из Британије
Илустрација: АФП
Два милијуна радно способних Британаца иселило је протеклог десетљећа и тај је "одљев мозгова" наштетио господарству те приморао послодавце на запошљавање усељеника, пише у сриједу лист Тхе Телеграпх.

На одљев мозгова упозорио је заступник конзервативне странке Ницк де Боис на темељу статистичких података који говоре да је у десет година до 2011., укупно 3.599.000 људи трајно иселило из Велике Британије.

Од тог броја њих 1.963.000 били су у Британци у доби између 25 и 44 године.

Ти подаци говоре да типични британски исељеници нису умировљеници који одлучују остатак живота провести у држави с топлом климом јер иселило је само 125.000 умировљеника.

"Наши економски најактивнији људи иселили су да би свој талент исказали негдје другдје", упозорава де Боис.

Конзервативни заступник је у чланку за Телеграпх.цо.ук написао како би министри требали увјерити способне, мобилне раднике да је Британија најбоље мјесто на свијету за живот и напредак.

Многи Британци који су иселили образовани су стручњаци.

Неки пословни кругови држе да кривња за одљев професионалаца и менаџера лежи у британском порезном суставу. Де Боис пак пише да порези имају неку улогу, али вјерује да понајприје ваља мијењати културу понашања. Британце треба охрабривати да остану и раде, обогате се, не критизирати их.

Службени подаци објављени у студеноме показали су да тисуће Британаца образованих на најбољим свеучилиштима одабиру радити у иноземству.

Иначе годишње се из Британије одсели између 250к и 400к белих Британаца, наводећи као узрок насиље имиграната из Африке и исламских држава уопште, климу и превисоке порезе наметнуте од стране ЕУ.
Чланак се односи само на високообразоване емигранте

http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/200290/Default.aspx

Земља им је због пораста сепаратистичких апетита и најављених референдума у Шкотској практично пред распадом.
Прилив афричко-азијских миграната довео је то да је проценат становништва у Лондону пао испод 50%
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1349.2
mob
Nokia krntija
Проценат белог становништва. То је истина, читао сам да је слична ситуација и у Бирмингему. Дакле у два највећа британска града више емиграната него правих Британаца.
« Poslednja izmena: 28. Jan 2013, 02:49:54 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Buducnost Srbije
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Samsung Galaxy S2
Pa po novcaniku...  Smile
Ne znamo da pravimo automobile, kompjutere, programe, uostalom pitaj stanka i maradica da ti objasne, ne sumnjam da ce imati bogatu argumentaciju...  Smile

A de ces bolju argumentaciju ? Nazalost novcanikom se meri svasta.

Ne bi bilo lose za pocetak da pravimo cackalice i sibice, da ih ne bi uvozili.
« Poslednja izmena: 28. Jan 2013, 10:32:14 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Nokia 3510
Проценат белог становништва. То је истина, читао сам да је слична ситуација и у Бирмингему. Дакле у два највећа британска града више емиграната него правих Британаца.

Бели Британци први пут мањина у Лондону

Британци беле боје коже први пут у историји мањина су у Лондону и по броју предњачи имигрантска популација тамније пути попут Индијаца, резултати су пописа.

Имигранти предњаче у популацији Лондона
Према најновијим подацима, само 3,7 милиона становника Лондона чине бели Британци или 44,9 одсто што је пад у односу на 4,3 милиона 2011. године.

Верује се да је ово први пут да су Британци беле коже постали мањина у било којем региону Велике Британије.

http://www.blic.rs/data/images/2012-12-11/295692_britanija-jubilej-kraljica-ap_f.jpg?ver=1355260993

Бели Британци у мањини

У Лондону је и највећи број имиграната пошто је 37 одсто становника рођено у иностранству, а 24 одсто нису британски држављани.

Осим Пољске, британски имигранти су пореклом из Индије, Пакистана, Ирске и Немачке.

На северу Енглеске ситуација је још гора нарочито у Њукастлу.

Поред пораста миграције Британију оптерећује и пораст броја исламских конвертита.

Расте број Британаца који прелазе у ислам

Број Британаца који су прешли у ислам удвостручен је у току претходне деценије, упркос често негативној слици о муслиманима која уследила због акција исламских фундаменталиста у Великој Британији и у другим деловима света.

Британски лист “Индипендент” процењује да на Острву тренутно има до 100.000 исламских конвертита, што је огроман скок у односу на 2001. када је та популација бројала 60.699 особа.

Организација која се бави међуверским питањима “Фаитх Маттерс”, која је и изнела ове податке, тврди да сваке године у Британији око 5.200 људи прими ислам, што је више у односу на Немачку и Француску где је у просеку по 4.000 “нових” муслимана годишње. Истраживачи ове организације обишли су џамије у Лондону и утврдили да је у току 2010. године у престоници у ислам прешло 1.400 Британаца.

Батул ал-Тома, 25-годишња Иркиња која је постала муслиманка, сматра да су ови бројеви мало увећани у односу на реално стање.

“Мислим да је прави број конвертита негде између претходних података из 2001. који су били прениски и садашњих који су превисоки, али дефинитивно сматрам да је последњих година повећан број прелазака у ислам”, каже ал-Тома, која ради у “Исламској фондацији” и води организацију “Пројекат нових муслимана” која помаже конвертитима.
Хана Таџима, 23-годишња модна креаторка, каже да је на факултету имала пријатеље међу муслиманима и да је јој пажњу заинтригирало то што они нису излазили у клубове и дружили се пуно са осталим студентима.

“У то време сам студирала филозофију и била сам збуњена животним питањима. Била сам прилично популарна у друштву, имала сам све што је требало да имам, али сам се и даље питала “Да ли је то то?’. Стање женских права код муслимана ми је у почетку деловало шокантно. Ипак, што више читам, све више се слажем са тим идејама”, каже Таџима.

Пол Мартин, 27-годишњак који шехадет, речи које су услов за приступање исламу, није изговорио у џамији, већ у кафићу где се нашао са муслиманским пријатељем, тврди да пре прихватања нове вере никада није био у џамији.

“Ја се баш и не уклапам у критеријуме тога како би муслиман требало да изгледа. Али, нигде не пише да не можете да будете британски муслиман који носи фармерице и јакну. У мојој дћжамији се сада чује много различитих језика и има пуно конвертита”, наводи Мартин.

Како се постаје муслиман?

Особи која жели да пређе у ислам довољно је да изговори шехадет “Нема другог бога осим Алаха и Мухамед је његов пророк”.
Ове речи нови верник треба да изговори искрено, а да би конвертита прихватили други муслимани потребно је да уз њега буду још два припадника исламске вере.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/227406/Raste-broj-Britanaca-koji-prelaze-u-islam
« Poslednja izmena: 28. Jan 2013, 10:59:47 od Persona grata »
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 14:09:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.