Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 17:13:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 495 496 498 499 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na Istok - Srbija i Rusija danas  (Pročitano 768243 puta)
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Русија ће дозволити Србији реизвоз њеног гаса



IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


Zodijak
Pol
Poruke 2747

A ludilo šumetine po Rusiji, imaju šume da se greju narednih 2000 godina hebeš mi sve. Al otvarajući ovaj video videh i kukanje Rusa kako Kinezi bukvalno ošišaše Tajgu.
Inicio, jesu Rusi prodali Kinezima koncesije na eksploataciju šume? Ima snimak, cela planina ošišana bez drvenceta jbte.
Pa Rusi će ostati bez ičega sa ovim Putinom. Mlad je relativno za političara, ostaćete i bez gaća dok ne samre.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Путин потврдио: Русија спремна да се укључи у дијалог Београда и Приштине Smile


Србија је добила потврду руског председника Владимира Путина да је руска страна спремна да се укључи у дијалог Београда и Приштине уколико буде покушаја и намере да се прошири формат дијалога и ако Американци буду желели да се укључе у њега, рекао је председник Србије Александар Вучић данас у Москви.
„Постигли смо неку врсту договора, ако буде покушаја и намере да се шири формат учесника и посредника у разговору између Срба и Албанаца, Београда и Приштине, ако би Американци хтели да постану део тог формата“, рекао је Вучић на састанку са председницом Савета федерације Русије Валентином Матвијенко.

Вучић је нагласио да је о томе добио потврду Путина.

„Питали смо да ли бисмо смели да кажемо да ли би се са наше стране укључила РФ, и он је потврдно одговорио“, додао је Вучић.

Како је навео, ако Албанци буду желели Американце у преговорима српска страна ће тражити да у њима учествује Русија како би ти преговори имали валидност.

„За нас је то логично јер Русија није признала једногласно признање Косова. Само тражимо равноправан однос у том питању“, рекао је српски председник.

Одговарајући на питање да ли ће Србија позвати и Кину да се прикључи у том питању, Вучић је нагласио да „још нема приче о томе да ће се неко додатно укључити“.

„Дакле, наше је било да питамо, јер видим да албанска страна сваким даном инсистира на укључењу Американаца. Они траже, нико то није одобрио, нико ништа по том питању није рекао. Ако би неко рекао да морају да уђу Американци, онда морају да уђу још неки. Ми смо питали, Руси су рекли ако је то ваш интерес ми смо спремни да у томе учествујемо“, рекао је Вучић, додајући да је за сада једини посредник ЕУ.

Вучић је нагласио да о овоме нисмо могли раније да говоримо јер нисмо имали зелено светло Русије.

„Сада га имамо“, закључио је он.

Вучић је рекао и да је српска страна веома задовољна посетом Русији.

„Ми смо имали част да у веома дугом разговору са председником Путином и његовим сарадницима размотримо све теме од значаја за нашу земљу“, навео је Вучић, подсећајући да је у Москви потписано неколико важних уговора, аранжмана, најпре у области енергетике, али и у области социјалних права наших радника, туристичке сарадње наших земаља.

Вучић се данас, трећег дана боравка у Москви, састао са председницом Савета Федерације Валентином Матвијенко.

Она је на састанку са српским председником рекла да ће Међувладина комисија Србије и Русије бити одржана у фебруару 2018.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Железњак: Србија је стратешки савезник Русије на Балкану и то ће јачати Smile

Сусрет председника Руске Федерације Владимира Путина и председника Србије Александра Вучића сведочи о развоју дугорочних стратешких односа између наших држава, изјавио је заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије и члан Комитета Државне думе за међународне послове Сергеј Железњак.

Посланик је истакао да сусрет са лидером Србије, заједно са недавним посетама председника Русије Сирији, Египту и Турској, представља завршницу догађаја за 2017. годину на спољнополитичком плану сарадње са другим државама.

„Ти догађаји истовремено сведоче о приоритетним међународним правцима руске спољне политике, изводе се закључци и одређују се будуће перспективе“, рекао је Железњак.

„Развој партнерства Русије и Србије има национални консензус у обе државе и дугорочни карактер у будућности. Србија је стратешки савезник Русије на Балкану и то ће јачати, независно од унутарполитичких изборних процеса у нашим државама“, нагласио је посланик.

„Међународни ауторитет и поштовање, које је Русија са правом стекла својим војним и дипломатским напорима да победи међународни тероризам, нормализује ситуацију у Сирији и на Блиском Истоку у целини, а такође при томе стечено огромно искуство сада су од посебног значаја за мирно дипломатско решавање најважнијег српског питања — Космета, као и других горућих проблема балканског региона“, истакао је на крају заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Вучић: Британци хтели да Срби носе жиг геноцидности – Путин и Чуркин то спречили

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ  УРУЧИО ОРДЕН СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ПРВОГ СТЕПЕНА СУПРУЗИ ЕКС-АМБАСАДОРА РФ У СБ УН
Smile



* Александар ВУЧИЋ Ирини ЧУРКИН: „Виталиј ЧУРКИН један је од ретких који се супротставио пропаганди против српског народа, а оно што му српски народ никад неће заборавити јесте све што је учинио у јулу 2015. године. Данашњи дан је велики и важан за Србију, јер захваљује великом пријатељу којем смо за живота остали дужни”



* Ирина ЧУРКИН: Овај орден ће бити чуван у нашој породици и предаван наредним генерацијама. Виталиј је био народни дипломата, а према српском народу је гајио велико саосећање

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић уручио је у Москви супрузи Виталија Чуркина, Ирини, Орден српске заставе првог степена, којим је некадашњи амбасадор Русије у УН постхумно одликован.

          Вучић је, на свечаности уприличеној тим поводом у амбасади Србије у Москви, рекао да је Чуркин, између осталог, заслужан за то што данас српски народ није означен као геноцидан.

          Говорећи о британском нацрту резолуције којим је требало да српски народ, уз само још једно племе у Африци, буде проглашен за геноцидан, Вучић је рекао да је захваљујући храбрим акцијама Чуркина у УН, а пре свега храброј одлуци председника Владимира Путина, то спречено и такав жиг не стоји на челу српског народа.

          Према Вучићевим речима, Чуркин ће остати запамћен и препознатљив у руској, али и светској дипломатији, а у Србији по ономе што је говорио и чинио када је реч о Косову и Метохији и Босни и Херцеговини (на пример о догађајима на пијаци Маркале).

          „Један је од ретких који се супротставио пропаганди против српског народа, а оно што му српски народ никад неће заборавити јесте све што је учинио у јулу 2015“, поручио је Вучић.

          Према његовим речима, данашњи дан је велики и важан за Србију, јер захваљује великом пријатељу „којем смо за живота остали дужни”.

          Како је додао, Чуркин се борио за интересе Русије, али и за истину.



          „У временима у којима се борио за истину мало је било оних који су то желели да виде. Зато смо ми Срби осетили важност његове борбе за правду, правичност и истину”, рекао је председник Србије.

          „Још једном велико хвала”, рекао је Вучић Чуркиновој супрузи уручујући орден.

          Ирина Чуркин, која је са децом присуствовала свечаности, захвалила је Вучићу, рекавши да ће орден бити чуван у њиховој породици и предаван наредним генерацијама.

          „Виталиј је био народни дипломата, а према српском народу је гајио велико саосећање” , рекла је она.

          Напомињући да долазе празници, који за њену породицу није баш срећно време, она је рекла да, ако би сада требало да одржи здравицу, онда би свакако рекла да подиже чашу за „часне људе који своје обавезе и дужности испуњавају до краја”.

          „У име Виталија вам се захваљујем”, рекла је она.

Амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић такође се обратио окупљенима, рекавши да је Чуркин био симбол српско-руског пријатељства и да му због заступања и интереса српског народа дугујемо вечну захвалност.

          Танјуг
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Потписан протокол о сарадњи образовних установа Москве и Крагујевца Smile


Из једнонедељне студијске посете Москви, јуче се у Крагујевац вратила делегација ученика и просветних радника крагујевачке ОШ “Свети Сава“ и Центра за младе “Школа мира“ коју је предводио члан Градског већа за образовање, проф.др Недељко Манојловић.

Ова делегација је била у посети Образовном центру бр. 1279, са којим, од скоро постоји сарадња у области образовања. Наши ученици били су укључени у наставни процес и похађали наставу у московским школама. Ова посета  је искоришћена да се у сарадњу укључи и велики образовни комплекс бр. 1862, једна од најугледних образовних институција руске престонице коју похадја око 4000 ученика, а чији је директор Владимир Илич Уљанов. Овом приликом је потписан и званични протокол о образовној сарадњи која ће почети са реализацијом 2018. године.

Потписивању протокола о сарадњи образовних установа Москве и града Крагујевца, велику пажњу је посветила руска државна телевизија, као и московски образовни канал који се искључиво бави образовањем у оквиру великог државног пројекта под називом “Москва-град образовања“.

Чланови делегације из Крагујевца, проф.др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање и директор Центра за младе “Школа мира“, проф. Петар Стефановић дали су интервјуе овој познатој руској телевизији која је у неколико наврата обавестила своје гледаоце о боравку ученика и просветних радника из Крагујевца.

Током посете Москви, проф.др Недељко Манојловић се састао са представницима московског универзитета и том приликом је било речи о могућностима универзитетске сарадње два града.

Крагујевац
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
grejanje na drva... Smile Smile Smile Smile


nikakve engleske nece biti...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Citat
Матвијенко: Кад бих ја говорила српски тако добро као ви руски
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Русија и Србија развијају заједно паметне градове Smile


Руска државна компанија „Ростех“ потписала је са Србијом Меморандум о сарадњи у области иновација и технолошког развоја, који има за циљ заједничку имплементацију пројеката у области дигиталне економије и „клауд рачунарске“ технологије.
Како „Ростех“ истиче у саопштењу, развој и имплементација решења паметних градова биће посебан аспект сарадње двеју земаља.

Меморандум су потписали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и Димитри Леликов, заменик генералног директора руске корпорације „Ростех“ у оквиру посете председника Србија Александра Вучић Москви.

„Договорили смо сарадњу у области ИТ и телекомуникација, дигитализације економског сектора, имплементације паметних технологија, науке и развоја кадрова. Уверен сам да ће овај документ, који смо данас потписали, даље поспешити развој трговинских и економских односа руских и српских компанија и отвориће нове перспективе за међусобну плодоносну сарадњу“, истакао је Сергеј Чемезов, генерални директор „Ростеха“.

Министар Поповић је истакао да је фокус на развоју сарадње међу универзитетима и истраживачких институција кроз размену професора, студената и експерата из области иновације и дигиталне економије.

„Наш циљ је да искористимо знање Русије у развоју паметних и безбедних градова и ојачамо сарадњу у тој области“, казао је он.

Меморандум предвиђа, како се наводи у саопштењу достављеном Танјугу, размену најбољих пракси, особља и примене високотехнолошких сервиса и производа.

Истраживачке групе две земље радиће на имплементацији пројеката од међусобне користи.

Поред тога, „Ростех“ ће пружати подршку српској страни у успостављању научних и технолошких центара на својој територији.

„Ростех“ је корпорација која је успостављена 2007. године са циљем развоја, производње и извоза високо-технолошких индустријских производа, како у цивилном тако и војном сектору.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 495 496 498 499 ... 857
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 17:13:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.