Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Registracijom prihvatate pravila foruma.
ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 06. Apr 2020, 06:25:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pogled na BiH iz Federacije  (Pročitano 81831 puta)
02. Sep 2008, 11:15:30
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Imamo razne teme o BiH, Srpskoj, ali od kad je zaključana ona Igorova tema koju sam volela fali nam prostor za celokupnu sliku. Znam šta su političke strasti ali molim da se ova tema ne pretvori u spam i prepucavanje i da joj omogućimo da živi dugo i lepo. Bila sam malo umorna letos ali sad sam spremna da se opet prihvatim uređivanja ako mi modovi pomognu u tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 

Tihić: Branković se ne želi miješati u svoj posao
Foto: S. Jordamović
SDA neće popustiti pred Silajdžićevim ucjenama
Lider SBiH ucjenjuje ostatak FBiH. Za situaciju u BiH odgovorni su domaći političari, ali i međunarodna zajednica. Novi sastanak nakon izbora...
02.09.2008. 07:34

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić u intervjuu za "Dnevni avaz", datom nakon jučerašnje promocije kandidata za načelnike na Bobovcu, iznio je svoje nezadovoljstvo zbog kontinuiranih problema u registraciji bh. birača.

Tihić je odgovorio i na nove pozive za podjelu BiH, pojasnio zašto je protiv popisa stanovništva po etničkim kriterijima, kritizirao pasivnost međunarodne zajednice te optužio lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića da ucjenjuje ostatak FBiH time što ne želi dati podršku privatizaciji dok on ne dobije podršku za odabir sumnjivih strateških partnera za gradnju novih hidroelektrana koje je predložilo Ministarstvo Vahida Heće.

Hoće li i ostala pitanja ključna za budućnost BiH, koja su se našla na dnevnom redu posljednjeg sastanka lidera šest vodećih partija, a kojem ste Vi bili domaćin, služiti samo u predizborne svrhe i prepucavanja ili će se, ipak, pokušati usaglašavati. Postoji li kod Vas imalo optimizma da će se doći do dogovora, barem, evo, o pitanju popisa stanovništva?

- Pitanje popisa stanovništva je i ekonomsko, i socijalno, i političko. Jako je teško obavljati popis stanovništva, pogotovo po etničkim kriterijima, u vrijeme kada država nije sređena, kada nije završen proces povratka, kada u RS dvije trećine onih koji su se vratili imaju CIPS lične karte u FBiH zbog zdravstvenog osiguranja, boračkih primanja. Još je stanovništvo u pokretu kako u BiH, tako i u inozemstvu. I dalje imamo probleme u vezi s dokumentima, jer ljudi žive na jednom mjestu, a dokumente vade na drugom. To je jedan od razloga zbog čega mi smatramo da ne treba sada raditi popis po etničkim kriterijima.

Očekujete li snažniji angažman međunarodne zajednice u deblokadi ovih pitanja?

- Koliko su za situaciju u BiH odgovorni domaći političari, toliko je i međunarodna zajednica. OHR ima ustavnu poziciju u političkom sistemu BiH, ima svoje nadležnosti koje su iznad onih koje imaju Predsjedništvo, Vijeće ministara, Parlament i zato međunarodna zajednica nema pravo na pasivnu poziciju. Ona mora kazati svoj stav, iznijeti svoje prijedloge i tamo gdje nije moguće ubjeđivanje, ona treba donijeti odluke.

Osim na državnom, stvari evidentno ne funkcioniraju ni na federalnom nivou. Na sastancima vladajuće entitetske četvorke pokušali su se naći dogovori u vezi s ključnim razvojnim projektima u FBiH, poput elektroenergetskog sektora, privatizacije "BH Telecoma"... No, i to je propalo. Ima li novih pokušaja postizanja dogovora?

- Nažalost, nema dogovora. Imamo samo situaciju da SBiH ucjenjuje cijeli dio Federacije i uslovljava rješavanje niza drugih pitanja određivanjem strateških partnera za gradnju novih elektroenergetskih objekata. Jednostavno kažu: "Mi nećemo glasati za privatizaciju telekoma, nećemo raditi ovo i ono dok vi ne izglasate odluku o strateškim partnerima."

Ko Vas konkretno iz SBiH ucjenjuje, predsjednik SBiH Haris Silajdžić, federalni ministar energije Vahid Hećo...

- Ma, nema veze ministar, zna se kako se u stranci radi. Barem u mojoj stranci odluke se donose na organima stranke i ja, kao predsjednik, provodim ono što organi zaključe. Ne može nijedan ministar raditi ono što neće predsjednik stranke. Na posljednjem sastanku predsjednik SBiH kazao je da nema privatizacije i rješavanja drugih pitanja dok se ne donese odluka o odabiru strateških partnera koje je predložilo Ministarstvo energije.

Ustavne promjene

- Odgovore na to kako doći do dogovora o ustavnim promjenama trebaju dati oni koji su srušili aprilski paket, koji su zaustavili proces reformi i koji su doveli do radikalizacije. Te političke snage trebaju dati odgovore. Naš odgovor se zna - to je jedina realna politika - korak po korak, dogovaranje uz pomoć međunardone zajednice. Da smo usvojili aprilski paket, danas bismo imali daleko slabije entitete i već danas bismo možda završili drugu te imali i treću fazu ustavnih promjena. Rušenjem aprilskog paketa srušena je i politika kompromisa i dogovora.

Cjelokupan tekst dostupan je čitaocima "Dnevnog avaza" i pretplatnicima online izdanja...


Autor: Mirela KUKAN

Neko ko je na vlasti u Federaciji BiH od potpisivanja Dejtona ovako hzladnokrvno zamagljuje svoju odgovornost za nagomilavanje i nerešavanje problema. Zašto samo priča umesto da predloži rešenje. Sve pare od međunarodnih donacija je strpao pod svoju šapu pa se sad šatro čudi što su se i korisnici budžeta okrenuli tamo gde su pare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Prije tri godine tražen povrat matičnih knjiga
MVP traži dokumentaciju iz Slavonskog Broda...
02.09.2008. 10:30

Ministarstvo vanjskih poslova BiH 29. avgusta uputilo je instrukciju ambasadoru BiH u Zagrebu da putem Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Hrvatske (MVPEI) zatraži da nadležni organi izuzmu dokumentaciju iz Ureda u Slavonskom Brodu, u kojem se izdaju nevalidna uvjerenja o bh. državljanstvu prognanim Hrvatima iz Bosanske Posavine.
Ovo je "Dnevnom avazu" potvrđeno iz MVPBiH nakon upita o tome šta ovo ministarstvo poduzima na vraćanju matičnih knjiga koje su tokom rata odnesene iz posavskih gradova u Hrvatsku, a zbog čega je 2.048 Hrvata dobilo nevalidna uvjerenja o bh. državljanstvu i tako izgubilo pravo da glasa putem pošte na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH.

- Ako bi nadležni organi Repubike Hrvatske promptno reagirali, otvorila bi se mogućnost da se problem riješi na odgovarajući način - saopćeno nam je u MVPBiH.

U tom ministarstvu ističu da su Ambasada BiH u Zagrebu i MVPBiH upoznati s problemom matičnih knjiga za općine Bosanski Brod i Derventa još od septembra 2005. godine.

- Uz saglasnost MVP-a, Ambasada BiH u Zagrebu zvanično se obratila nadležnim organima Hrvatske i zatražilo onemogućavanje rada Ureda u Slavonskom Brodu te tražilo povrat otuđene dokumentacije navedenih općina. I pored pisanih i usmenih urgencija, hrvatska strana s velikim zakašnjenjem je odgovorila na notu Ambasade BiH da Policijska uprava za Slavonski Brod nije nadležna za to pitanje - navode u MVPBiH.


Autor: M. K.

Već smo na nekoj temi imali pitanje Hrvata koji ne mogu da glasaju zbog dokumenata koji su nevažeći. Sad je jasno da su Sarajevo i Zagreb odgovorni za nerešeni problem tih dokumenata, a ne vlasti RS.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Budžetske rupe riješiti smanjenjem potrošnje
Djelimično ukidanje carina prava je prilika da se izvrši revizija budžetskih korisnika i smanje troškovi države...
02.09.2008. 10:10

Na izjave zamjenika ministra finansija i trezora BiH Fuada Kasumovića da će se zbog djelimičnog ukidanja carina sa zemljama EU porez na dodanu vrijednost (PDV) morati povećati čak na 21 posto, oštro su reagirali brojni privrednici.

Smatraju da su dažbine ionako ogromne, PDV, akcize, porezi na plaće, na dobit i druge vrste dohodaka, na imovinu, potom naknade za uzgoj šuma, za razvoj turizma, članarine, takse za isticanje firmi...

- PDV s višom stopom čak bi se mogao i podnijeti da vlade imaju kvalitetne socijalne programe zaštite ugroženih kategorija stanovništva. Ali takvih programa nema, pa bi siromašniji potrošači snosili teret povećane budžetske potrošnje - ocjenjuje Muhamed Pilav iz sarajevskog Uniprometa.

Upozorava da su nametima opterećeni ne samo potrošači već i proizvođači koji isplaćuju plaće radnicima, uplaćuju doprinose i druge naknade.

Nihad Imamović, predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poslodavaca BiH, poziva se na prošlosedmično saopćenje, gdje su jasno rekli da će se ukidanjem carina u budžetima javiti manjak.

- Ali se on ne može popuniti novim porezima i većim poreskim stopama, već reformom javne uprave i smanjenjem administrativnog aparata - kaže Imamović.

Istovremeno, radi popuštanja omče oko vrata privrede potrebno je, prema Imamovićevim riječima, izvršiti reviziju budžetskih korisnika.

Otpor poslodavaca

Predsjednik Asocijacije upozorava da je svako rješenje koje i ide na povećanje dažbina kontraproduktivno i da će poslodavci pronaći način da se suprotstave.


Autor: E. PLEČIĆ

Avaz

Može li neko da mi kaže koliko je ukupno opterećenje porezima u BiH. Odnosno koliki su porezi na plate, na dobit korporacija itsl.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
BiH je i bošnjačka,i srpska, i hrvatska
Obećano rješavanje problema u općinama...
02.09.2008. 09:45

Svih 66 kandidata SDA za načelnike općina u BiH predstavljeno je jučer na predizbornoj promociji ove stranke održanoj u srednjovjekovnom bosanskom kraljevskom gradu Bobovcu. Ovo područje odabrano je, kako je poručeno sa skupa, radi svjedočenja kontinuiteta hiljadugodišnje državnosti BiH.

- Naša vizija BiH nepromijenjena je još od Osnivačke skupštine SDA i jasno ju je definirao naš prvi predsjednik, rahmetli Alija Izetbegović. On je govorio: "Postoje oni koji govore da je Bosna srpska, kao i oni koji kažu da je hrvatska. Ali, ima i onih, zašto ne reći, koji s istom agresivnošću tvrde da je BiH samo bošnjačka. Mi jednako odbacujemo sve tri ove tvrdnje. Bošnjačko svojatanje BiH jednako prijeti njenoj dezintegraciji i haosu, kao i srpsko i hrvatsko svojatanje. Ostaje nam, dakle, samo nepobitna činjenica da je BiH i bošnjačka, i srpska, i hrvatska" - podsjetio je predsjednik SDA Sulejman Tihić na Izetbegovićeve riječi.

On je jučer, obraćajući se kandidatima kojih će SDA na ovogodišnjim lokalnim izborima osim 66 načelničkih imati i 2.152 za općinska vijeća, poručio da će u općinama gdje pobijede načelnici iz SDA biti riješen niz pitanja.

Između ostalih, pobrojao je uredno vodosnabdijevanje općina, asfaltiranje puteva, ulica, trotoara, zaštitu okoliša, odlaganje otpada, gradnju kulturih i sportsko-rekreativnih centara, izradu i ažuriranje prostornih planova, pojednostavljenje administrativnih procedura.


Autor: M. KUKAN

Avaz


A onda evo i spiska kandidata za MostarKandidati SDA u Mostaru: Hasandediæ, advokat Æupina, ugostitelj Kada, Muta Škoro...       Ispis        E-mail
Mostar - Politika | Èetvrtak, 26 Lipanj 2008

Image
G
radski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) usvojio je listu kandidata te stranke  za opæinske izbore na  takozvanoj gradskoj listi za Grad Mostar, te za mostarska gradska podruèja, odnosno bivše mostarske  opæine, potvrðeno je Dnevnom avazu u toj stranci.

Nositelj liste za Grad Mostar je Suad Hasandediæ, predsjednik Kluba bošnjaèkog naroda u Gradskom vijeæu Mostara.

Prvi na listi SDA za gradsko podruèje Stari Grad je poznati mostarski odvjetnik Faruk Æupina, nositelj liste za gradsko podruèje Mostar – Sjever je poznati ugostitelj Adem Maciæ Kada, a u gradskom podruèju Jugo Istok listu predvodi Ibro Husniæ. Predvodnik povratka Bošnjaka Ibrahim Rahimiæ Roha je nositelj liste za gradsko podruèje Mostar - Jug, mr. Rašid Hadžoviæ je naèelu liste gradskog podruèje Jugo – Zapad. Prvak na listi SDA za gradsko podruèje Mostar – Zapad je Esad Dumpor Paša.

Kliker.info dalje prenosi kako se pored Suada Hasandediæa na gradskoj listi nalaze aktualni predsjedavajuæi Gradskog vijeæa Mostar Murat Æoriæ, predsjednik FK Velež Mustafa Muta Škoro, Azra Bebaniæ, Sejo Salèin, Adil Šuta, Aida Omanoviæ, Salem Mariæ,  Senada Kebo, Alija Ðuliæ, Mustafa Ðafiæ, Sabina Žuškiæ, Pašan Pinjiæ, Mihajlo Huðec, Edina Pinjiæ, Obren Lozo Senad-Sudo Omerika, Ismet Èampara, Sevda Ljuboviæ, Samir Bajiæ, Semir Memiæ i Vera Mujiæ.


Bljesak info

Hajde da mi neko markira te kandidate SDA svih nacija i vera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Grebo: Administracija prevršila mjeru
Foto: Arhiv
Svi argumenti govore da bi porezi morali biti niži
Sve je završilo u novčanicima budžetskih korisnika...
03.09.2008. 11:15

Privredna komora Kantona Sarajevo oštro će se suprotstaviti novom povećanju direktnih i indirektnih poreza koje zagovaraju pojedina ministarstva i ministri, kazao je u izjavi za "Dnevni avaz" Kemal Grebo, predsjednik Komore.

Naglasio je da nijedan argument ovome ne ide u prilog, pa ni smanjenje carina sa zemljama EU za 120 miliona KM na godišnjem nivou.

Kako je obrazložio, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za prvih šest mjeseci ove godine izašla je s podatkom o povećanju prihoda od, tzv. potrošačkih poreza za preko 15 procenata, a i entitetske porezne uprave bilježe značajno povećanje javnih prihoda od direktnih poreza na plaću, na dobit, raznih doprinosa i taksi.

- Vlast se hvali povećanjem prihoda od dažbina za više od milijardu maraka u ovoj godini, a htjeli bi povećati poreze da bi namirili manjak od 120 miliona KM! Šta oni misle, da su privreda i potrošači kace bez dna - upozorio je on.

Grebo je kazao da su upravo privrednici Sarajevskog kantona, u cilju zaštite stanovništva, tražili da se uvede diferencirana stopa PDV-a, odnosno, nulta za osnovne životne potrebe, a viša za luksuznu robu. Ali se na to niko nije osvrnuo.

Dodao je i kako su tražili da se evidentirani lanjski višak prihoda od pola milijarde KM i ove za još najmanje jednu usmjeri u podsticaje i razvoj proizvodnje. Međutim, on je uglavnom završio u novčanicima budžetskih korisnika. Naglasio je da bi s obzirom na višak, prije trebalo razmišljati o smanjenju poreznih stopa, odbijajući i pomisao na njihov rast.

Sarajevski kanton donosi 40 posto prihoda FBiH

Grebo je istaknuo da Sarajevski kanton obezbjeđuje 40 posto javnih prihoda Federacije BiH i da s više od četvrtinu participira u budžetu BiH. Zbog toga privreda i poreski obveznici KS traže da se pitaju u vezi s ovako važnim odlukama.       


Autor: E. PLEČIĆ

Avaz

I u pravu je čovek, samo bojim se da će zaćutati čim prođu izbori. Nego šta bi sa ostavkom Nedžada Brankovića? Jel sve u skladu sa zakonom ili se ne seća više.
« Poslednja izmena: 03. Sep 2008, 12:25:43 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Za članove UO RTV FBiH stiglo 29 prijava
U Parlamentu FBiH i dalje tvrde da konkurs nije bio validan...
03.09.2008. 12:00

Nakon što je Zakon o RTVFBiH stupio na snagu, Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH raspisala je javni konkurs za imenovanje nova četiri člana Upravnog odbora RTVFBiH.

U izjavi za "Avaz" Amela Odobašić, portparol RAK-a, potvrdila je da je do sada pristiglo 29 prijava i da je konkurs, koji je objavljen 13. avgusta, zatvoren prošle sedmice u srijedu.

- Formirat ćemo komisiju koja će raditi intervjue s kandidatima, ali to, najvjerovatnije, neće biti ove sedmice - kaže Odobašić.

Ismet Osmanović, predsjednik Komsije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH za izbor i imenovanja, smatra da konkurs za članove UO nije validan.

- Očekujem da se Parlament FBiH ubrzo izjasni o mom zahtjevu za autentično tumačenje Zakona o RTVFBiH - kazao je Osmanović.


Autor: Az. D.

Avaz

Samo da se zadrži postojeća garnitura koja je katastrofalna ali politički podobna SDA.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21714
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Qtek 小米
Ја не могу да схватим ако ти идиоти, босански муслимани не желе да поштују и ту своју лажну државицу БиХ, шта треба да очекују од других, конкретно од мене.
Рецимо мени је неприхватљиво то што константно игноришу Херцеговину и Херцеговце, односно тај регионални идентитет, који би они требали да поштују као да је национални.
Али не, они и код куће и на међународном плану причају само о Босни и Босанцима, а запад је такође прихватио ту одредницу ''Босна''.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
Ja owdje ne procitah nista ni protiw srpskog naroda,ni protiw rs-a :D, a na temi kroz rs maltene svako pitanje i problem se toliko ispolitizuje toliko da dolazi u pitanje opstanak srpskog naroda :D
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) :D
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma


Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Sjevernoamerička premijera Snijega u Torontu
"Snijeg" će biti prikazan čak četiri puta • Toronto Film Festival je jedan od četiri najbolja A festivala u svijetu...
04.09.2008. 11:39Film "Snijeg" bh. redateljice Aide Begić će sjevernoameričku premijeru imati na Toronto Film Festivalu, u okviru programa "Discovery" (Otkriće).       

Festival se održava od 4. do 13. septembra, a "Snijeg" će biti prikazan čak četiri puta - 5, 7, 9, i 12. septembra, saopćila je producentska kuće MAMAFILM.       

Toronto Film Festival je najznačajniji filmski festival na sjevernoameričkom kontinentu i jedan od četiri najbolja A festivala u svijetu.       

Ove godine će se u Torontu naći novi filmovi najboljih svjetskih reditelja.       

Film "Snijeg" svjetsku premijeru imao je na Cannes Film Festivalu, gdje je osvojio Grand Prix za najbolji film u programu "Sedmica kritike", a sredinom avgusta je otvorio 14. Sarajevo Film Festival (SFF).


Autor: Onasa

Avaz

Daleko bilo mogli bi pomisliti da je Iranka

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

begic aida plakat filma.JPG
(18.97 KB, 380x248)
« Poslednja izmena: 04. Sep 2008, 12:10:38 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 116
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Apr 2020, 06:25:19
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.